Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, spyros.s είπε

ετσι και αλλιως θα παρω και σχετικο πριζάκι και νεα θερμόμετρα υγρασιομετρα δωματίων όχι τοσο για να εχω ακριβη μετρηση αλλα αναλογη ώστε να εχω τουλάχιστον μετρησιμα στοιχεια.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ασχοληθει σχετικα και δεν εχω εμπειρια...

για θερμομετρα ελεγα να παρω τα φθηνα της xiaomi  μονιτορ 2!

Για πριζακια δεν εχω εμπειρια και χανομαι απο τον μεγαλο αριθμο τωνεπιλογων  απλά θα ηθελα κατι να μου δινει στοιχεια σε πραγματικο χρόνο στο κινητο όπως η εφαρμογη της τοσιμπα στο χαορι...

Δεν εχω εμπειρια με αυτοματισμούς κλπ γι' αυτο δεν ψαχνω σε πιο εξειδικευμενα πραγματα σαν αυτα που εχετε εσεις

Δεν είναι εξειδικευμένη μια πρίζα κατανάλωσης παντως , απλά την κουμπώνεις στο κλιματιστικό και τελείωσες 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα...εγώ απλα θελω να μπορω να βλεπω τις καταναλωσεις απο το κινητο ανα πασα στιγμη...

αυτο σημαινει για μενα οτι ειτε θα πρεπει να συνδεεται μεσω bt οπότε θα πρέπει να ειμαι δίπλα για να συνδεεται και να το βλεπω είτε μεσω wifi gia να συνδεεται οπως αλλες συσκευες του σπιτιου που εχω οπως πλυντηριο ρουχων, πιατων αφυγραντηρας ,χαορι κλπ.

Μάλλον κατι σαν αυτο;;;

https://www.skroutz.gr/s/21577976/Nedis-Smart-Plug-Power-Monitor-Schuko-Type-F-16A-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Wi-Fi-Λευκή-WIFIP120FWT.html

Επεξ/σία από spyros.s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα...εγώ απλα θελω να μπορω να βλεπω τις καταναλωσεις απο το κινητο ανα πασα στιγμη...

αυτο σημαινει για μενα οτι ειτε θα πρεπει να συνδεεται μεσω bt οπότε θα πρέπει να ειμαι δίπλα για να συνδεεται και να το βλεπω είτε μεσω wifi gia να συνδεεται οπως αλλες συσκευες του σπιτιου που εχω οπως πλυντηριο ρουχων, πιατων αφυγραντηρας ,χαορι κλπ.

Μάλλον κατι σαν αυτο;;;

https://www.skroutz.gr/s/21577976/Nedis-Smart-Plug-Power-Monitor-Schuko-Type-F-16A-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Wi-Fi-Λευκή-WIFIP120FWT.html

Η πλειοψηφία εδώ έχει πρίζες tplnk 110 η οποία έχει αντικατασταθεί με άλλο μοντέλο 

οι δυνατότητα είναι μέσω WiFi με εφαρμογή σε κινητό την Kasa app και επιπλέον έχεις το πλεονέκτημα να δημιουργήσεις μέσω ενός οδηγού που υπάρχει αναρτημένο στο θέμα στη κορυφή κάθε σελίδας και σχεδιαγράμματα κατανάλωσης 

αλλα και οποιαδήποτε πρίζα βάλεις με μετρητή κατανάλωσης είσαι οκ 

Επεξ/σία από dimostr

το θυμαμαι αυτο αλλα οπως εγραψες δεν υπαρχουν πλεον οι tp link...θα παρω λοιπόν μια αλλη σαν αυτη για παραδειγμα που παρεθεσα...σε καθε περιπτωση ευχαριστω για την βοηθεια

3 λεπτά πριν, spyros.s είπε

το θυμαμαι αυτο αλλα οπως εγραψες δεν υπαρχουν πλεον οι tp link...θα παρω λοιπόν μια αλλη σαν αυτη για παραδειγμα που παρεθεσα...σε καθε περιπτωση ευχαριστω για την βοηθεια

https://www.tp-link.com/gr/home-networking/smart-plug/tapo-p110/
αυτή πρέπει να είναι η νέα έκδοση 

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

https://www.tp-link.com/gr/home-networking/smart-plug/tapo-p110/
αυτή πρέπει να είναι η νέα έκδοση 

πολύ καλά...θα παω για 2 τετοιες λοιπόν...ευχαριστω και παλι

34 λεπτά πριν, spyros.s είπε

πολύ καλά...θα παω για 2 τετοιες λοιπόν...ευχαριστω και παλι

Κάνω tag τον @tini78vj που έχει πάρει την p110 να μας πει αν την έχει δοκιμάσει στον υπολογιστή μέσω του αρχείου από το GitHub που φτιάχνει διαγράμματα με την ίδια διαδικασία του sticky. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κύριοι μια διευκρίνηση...αυτή που μου προτείνετε είναι 10Α...δεν χρειαζεται μεγαλύτερη για a/c 9000btu ετσι;

Επεξ/σία από spyros.s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, spyros.s είπε

Κύριοι μια διευκρίνηση...αυτή που μου προτείνετε είναι 10Α...δεν χρειαζεται μεγαλύτερη για a/c 9000btu ετσι;

16αρα είναι

https://www.kafkas.gr/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/aftonoma-systimata-aftomatismou/elenchos-diacheirisi/diafora-proionta/tp-link-priza-souko-asyrmati-wifi-bluetooth-10a-230v-lefki-energy-monitoring_294071/

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

shorai 24αρι. καταναλώσεις ανα μέση εξωτερική θερμοκρασία.

Τις περισσότερες ημέρες η ζήτηση είναι 22-23 βαθμούς

από 12/12/2021 μέχρι και χθες

μέση εξωτερική 8,8 C / μέση κατανάλωση 7,8 kwh

image.png.6d5b73c1f2728eb16c391c5037979a7a.png

Επεξ/σία από userAnon
  • Like 2

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Τα κλιματιστικά δεν ξηραίνουν τον αέρα περισσότερο από ένα άλλο οποιοδήποτε μέσο θέρμανσης. Δεν κάνουν αφυγρανση σε λειτουργία θέρμανσης.

Όσο για την εμφάνιση, μπορείτε να βάλετε το 10αρι Toshiba Haori που έχει ύφασμα στην πρόσοψη με διαφορετικά χρώματα ή το Fujitsu keta ή ότι άλλο κάνει κλικ.

Το κλιματιστικό που θα μπει στο σαλόνι, για να δούμε πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι, τρέξε μια το utility για τα 27 τμ μαζί με την κουζίνα.

ΥΓ Ένα καλό 9αρι θα θέλει 150-250W σε θέρμανση κατά μέσο όρο.

Για τις καταναλωσεις ξερω οτι ειναι χαωδης η διαφορα a/c θερμοπομπου.Ειχα ξαναρωτησει παλιοτερα(2-3 χρονια) για αλλους χωρους και μου ειχατε προτεινει 18ρι shorai και 12αρι sensira τα οποια δουλευουν απροβληματιστα μεχρι σημερα με ελαχιστη καταναλωση.

Το θεμα ειναι οτι ξεφευγει και το μπατζετ για 2 κλιματιστικα,ειδικα αν το ενα πρεπει να ειναι 18+,παντως θα το σκεφτω.

Σε ευχαριστω για το τιπ με το haori,παρα πολυ ενδιαφερον,δεν το ειχα ξανακουσει.

Ισως βαλω το ενα προς το παρον και αν δω δυσκολια το ξανασκεφτομαι για δευτερο.Εννοειται κατλαβαινω οτι λογω διαμορφωσης χωρου το κλιματιστικο δεν θα κοβει αν δεν κλεινω πχ την πορτα του υ/δ.Θα ηθελα και τη γνωμη σου για τη θεση που σκεφτομαι να εγκατασταθει,αν μπει δηλαδη πανω απο την κεντρικη εισοδο,πιστευεις θα ειναι προβλημα?

Για τα 27 τμ

Θερμικές Απώλειες

7701.84Watt

6623.58KCal/h

285.25Watt/m2

245.32KCal/h/m2

19 λεπτά πριν, theo11 είπε

Για τις καταναλωσεις ξερω οτι ειναι χαωδης η διαφορα a/c θερμοπομπου.Ειχα ξαναρωτησει παλιοτερα(2-3 χρονια) για αλλους χωρους και μου ειχατε προτεινει 18ρι shorai και 12αρι sensira τα οποια δουλευουν απροβληματιστα μεχρι σημερα με ελαχιστη καταναλωση.

Το θεμα ειναι οτι ξεφευγει και το μπατζετ για 2 κλιματιστικα,ειδικα αν το ενα πρεπει να ειναι 18+,παντως θα το σκεφτω.

Σε ευχαριστω για το τιπ με το haori,παρα πολυ ενδιαφερον,δεν το ειχα ξανακουσει.

Ισως βαλω το ενα προς το παρον και αν δω δυσκολια το ξανασκεφτομαι για δευτερο.Εννοειται κατλαβαινω οτι λογω διαμορφωσης χωρου το κλιματιστικο δεν θα κοβει αν δεν κλεινω πχ την πορτα του υ/δ.Θα ηθελα και τη γνωμη σου για τη θεση που σκεφτομαι να εγκατασταθει,αν μπει δηλαδη πανω απο την κεντρικη εισοδο,πιστευεις θα ειναι προβλημα?

Για τα 27 τμ

Θερμικές Απώλειες

7701.84Watt

6623.58KCal/h

285.25Watt/m2

245.32KCal/h/m2

Σε ποιο νησί είναι το σπίτι; Υψόμετρο; Τι ελάχιστες θερμοκρασίες έχετε τον χειμώνα;

37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε ποιο νησί είναι το σπίτι; Υψόμετρο; Τι ελάχιστες θερμοκρασίες έχετε τον χειμώνα;

Σαμος 300μ υψομετρο ελαχιστη 1-2 βαθμους αυτο το χειμωνα.

5 λεπτά πριν, theo11 είπε

Γραψε λαθος για τη θερμοκρασια,ελαχιστη -2

19 λεπτά πριν, theo11 είπε

Γραψε λαθος για τη θερμοκρασια,ελαχιστη -2

Πολύ δύσκολη η περίπτωσή σου για να βγάλει σίγουρο αποτέλεσμα. Οι απώλειές σου δείχνουν 24άρι. Αλλά είναι πολύ λίγα τα τμ για 24άρι. Ίσως να μίλαγες και με κάποιον επαγγελματία.  Καταρχάς δεν νομίζω πως θα δουλέψει η λύση της κεντρικής εισόδου. Τα κλιματιστικά πρέπει να ανακυκλώνουν τον αέρα. Εκεί μέσα χωνευτά τι θα ανακυκλώνει; Απλά πιστεύω ότι θα κόβει αμέσως διαβάζοντας τον αέρα που πετάει. Και νομίζω ότι δεν θα μπει καθόλου ο αέρας στο υπνοδωμάτιο.

Για αυτό η προσωπική μου άποψη είναι να μπει στο σαλόνι και μάλιστα ίσως προς το μπάνιο. Από μέγεθος θα σε γελάσω. Τα νούμερα λένε 24άρι. Ίσως να είχατε ένα 18άρι και μια ξυλόσομπα για ώρα ανάγκης; Ή αν θέλετε μόνο κλιματιστικό και τίποτα άλλο , τότε ένα 22άρι edge; Δεν είμαι σίγουρος.

Στο υπνοδωμάτιο οπωσδήποτε ξεχωριστό μηχάνημα.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Πολύ δύσκολη η περίπτωσή σου για να βγάλει σίγουρο αποτέλεσμα. Οι απώλειές σου δείχνουν 24άρι. Αλλά είναι πολύ λίγα τα τμ για 24άρι. Ίσως να μίλαγες και με κάποιον επαγγελματία.  Καταρχάς δεν νομίζω πως θα δουλέψει η λύση της κεντρικής εισόδου. Τα κλιματιστικά πρέπει να ανακυκλώνουν τον αέρα. Εκεί μέσα χωνευτά τι θα ανακυκλώνει; Απλά πιστεύω ότι θα κόβει αμέσως διαβάζοντας τον αέρα που πετάει. Και νομίζω ότι δεν θα μπει καθόλου ο αέρας στο υπνοδωμάτιο.

Για αυτό η προσωπική μου άποψη είναι να μπει στο σαλόνι και μάλιστα ίσως προς το μπάνιο. Από μέγεθος θα σε γελάσω. Τα νούμερα λένε 24άρι. Ίσως να είχατε ένα 18άρι και μια ξυλόσομπα για ώρα ανάγκης; Ή αν θέλετε μόνο κλιματιστικό και τίποτα άλλο , τότε ένα 22άρι edge; Δεν είμαι σίγουρος.

Στο υπνοδωμάτιο οπωσδήποτε ξεχωριστό μηχάνημα.

Κατανοητο.

Λογω προσφορας μεχρι αυριο σε ποντους κτλ ελεγα να παρω αυτο https://www.mediamarkt.gr/product/klimatismos-thermansi/air-condition/klimatistiko-inverter-fujitsu-set-24-asyg24klca-aoyg24klca--24000-btu/1381450

Αν θυμαμαι σωστα απο παλιοτερα θεωρειται καλο για θερμανση?Επισης μου ειπε ο ψυκτικος να ρωτησω για σταθεροποιητη ρευματος στην πλακετα του μηχανηματος(οχι προστασια υπερτασης).Εχει προβλημα η περιοχη και τους εχουν πει οτι τα inventor θεωρουνται  καλα απο αυτη την αποψη.Εχεις καμμια ιδεα επι του θεματος?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...