Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Ο έναντι... 

Κατι δε ταιριαζει.

Το ποσο -69.92 του εκκαθαριστικου δε συμπιπτει με τα ποσα του εναντι που εστειλες.

22 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, chbazios είπε

Κατι δε ταιριαζει.

Το ποσο -69.92 του εκκαθαριστικου δε συμπιπτει με τα ποσα του εναντι που εστειλες.

Τι δεν ταιριάζει; 

Ο έναντι ήταν 72,06€

Ο εκαθαριστικος 292,46€

(19/10/2021 - 21/02/2022)

Κατανάλωση 1487 kWh

Επεξ/σία από alexdeskas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες δυστυχώς δεν υπάρχει και αποτι φαίνεται δε θα υπάρξει ξανά φθηνός τύπος ενέργειας. Κάποιοι μπορεί να προνοησαμε , βάλαμε ΔΕΗ με 10 λεπτά εκμεταλλευομαστε νυχτερινά και την τεχνολογία των κλιματιστικών και τη βγάλαμε καλά φέτος. 

Δε γνωρίζω κατά πόσο η ΔΕΗ θα αντέχει να αγοράζει πανάκριβα και να πουλάει παμφθηνα. 

Η διεθνής συγκυρία στην μετά κοβιντ περίοδο, με άνοδο πληθωρισμού γενικώς, τα γεγονότα της Ουκρανίας κτλ δυστυχώς φαίνεται ότι θα είναι παρατεταμένη (για μένα ειδικά στην Ελλάδα της αισχροκέρδειας, μόνιμη).

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη λύση μέσο και μακροπρόθεσμα είναι η παθητική ενεργειακή αναβάθμιση των οικιών. Την κάνεις 1 φορά και ας φτασει το ενεργειακό κόστος όπου θέλει.

Αν δεν ήμουν σε ενοίκιο θα προχωρούσα χτες κιόλας. 

Για τους υπόλοιπους σαν εμένα που είμαι σε ενοίκιο και δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο, δυστυχώς θα ψάξω κόσμο να καθόμαστε μαζί τα βραδυα για να μοιραζόμαστε κιλοβατωρες :)

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, liakjim είπε

Λυπάμαι αυτούς που έχουν κινέζικο κλιματιστικό χωρίς follow me .

Ξέχασα χθες να το πατήσω στο carrier crystal II και μας πέθανε όλη τη νύχτα με τα σταμάτα - ξεκίνα, κρακ-κρουκ τα πλαστικά από τις διαστολές-συστολές, βρρρρρρρ (ακούγεται το μοτέρ όταν ανεβάζει περσίδες), βρρρρρρρρρρ (ξανακούγεται όταν κατεβαίνουν). Θάνατος. Άσε που έκαψε και τον κώλο του. Κοντά 2Kwh όταν το daikin axtc25b δίπλα έκαψε 0.8.

46cea079d475c2a189505975527ded1d.png

Το κακό στην περίπτωση σου είναι ότι χωρίς follow me δουλεύει ψηλά σε watt με αποτέλεσμα τα κρακ κρουκ λόγω διαστολων (από μεγάλη θερμοκρασία αερα εξόδου). 

Το δικό μου κινεζικο (inventor corona plus) δεν ανεβάζει τόσο ψηλά χωρίς follow me οπότε δεν έχω τέτοια θέματα θορυβων ούτε ακούγεται η περσιδα.

Μάλιστα μερικές φορές (ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία) ίσως είναι καλύτερα χωρίς follow me γιατί κρατά πιο σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο, δηλαδή ενώ με follow me  κυμαίνεται πχ από 18-19 ,  χωρίς κυμαίνεται από 18.3-18.6

Screenshot_2022-02-20-11-01-16-811~3.jpeg

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 1

1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Για τι διαμέρισμα μιλάμε; (τμ;) 

Απ ότι βλέπω αναφέρεις 1 κλιματιστικό...  (πόσα BTU?) 

Στα πλαίσια των πραγμάτων που προσπαθώ να μεταφέρω, δεν έχει σημασία πόσα τετραγωνικά έχει το σπίτι κ.λπ.
Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω, το μόνο σημαντικό πράγμα είναι η κατανάλωση ρεύματος που παρατηρώ τις τελευταίες 30 ημέρες έναντι της μέσης κατανάλωσης που παρατηρήθηκε για παρόμοιες περιόδους τα τελευταία 4 χρόνια…

Ωστόσο, όσον αφορά τον χώρο που θερμαίνεται με κλιματισμό, είναι γύρω στα 56τμ - χώροι στο διαμέρισμα, αλλά όχι κουζίνα, γιατί έτσι κι αλλιώς η γυναίκα μου κρατά το παράθυρο ανοιχτό εκεί. Άρα, για να μην λέμε ψέματα, η σύγκριση με την κατανάλωση φυσικού αερίου ήταν λίγο λάθος, γιατί η κουζίνα -άλλους χειμώνες- θερμαινόταν από τον λέβητα φυσικού αερίου.
Ναι, μόνο ένα κλιματιστικό, ονομαστικής ισχύος 3,5 kW (12k btu), Panasonic Z35XKE, μια συσκευή με την οποία δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ για τη ζέστη  που προσφέρει ... και το κάνει με έναν τρόπο αρκετά οικονομικός.
Επισυνάπτω τη φωτογραφία με την κατανάλωση των τελευταίων 30 ημερών (μέτρηση με Shely 1PM).
Προσθέτω επίσης ότι όταν ζέσταινα με φυσικό αέριο η θερμοκρασία που έβαζα στον θερμοστάτη ήταν το πολύ 22 βαθμούς, κατά μέσο όρο έβαζα στους 21, το βράδυ στους 20. Με κλιματισμό τουλάχιστον τις περιόδους που είμαι σπίτι, βάζω 22 και 23.

2095905181_last30days.jpeg.e82296427627f76dc75a6234f3df3a67.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Τι δεν ταιριάζει; 

Ο έναντι ήταν 72,06€

Ο εκαθαριστικος 292,46€

(19/10/2021 - 21/02/2022)

Κατανάλωση 1487 kWh

1. Το εναντι -69.92 στον εκκαθαριστικο θα πρεπε να ειναι ποσα του εναντι. και δε ταιριαζει.

2. Στα αθροισματα που δινεις τωρα εγω αθροιζω 52.29 και 260.85. Μετραω κατι λαθος;

Τελος παντων τιμη kWh θελω να υπολογισω, αλλα σωστη τιμη! 

Επεξ/σία από chbazios

8 ώρες πριν, chbazios είπε

1. Το εναντι -69.92 στον εκκαθαριστικο θα πρεπε να ειναι ποσα του εναντι. και δε ταιριαζει.

2. Στα αθροισματα που δινεις τωρα εγω αθροιζω 52.29 και 260.85. Μετραω κατι λαθος;

Τελος παντων τιμη kWh θελω να υπολογισω, αλλα σωστη τιμη! 

Σε αυτά που μετρας είναι συν Χρεώσεις Δήμου - ΕΡΤ δηλαδή + 19.77 στον έναντι και + 19.28+12.33(ΕΡΤ) στον εκκαθαριστικό... 

Σύνολο είναι ότι έχω γράψει προηγουμένως. 

5 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Σε αυτά που μετρας είναι συν Χρεώσεις Δήμου - ΕΡΤ δηλαδή + 19.77 στον έναντι και + 19.28+12.33(ΕΡΤ) στον εκκαθαριστικό... 

Σύνολο είναι ότι έχω γράψει προηγουμένως. 

OK, για να το κεισουμε, με τα νουμερα που μετραω εγω τοτε - χρεωσεις δημου-ερτ -φαινεται να εισαι  0.21Ευρω/kWh.

Η απορια μου ομως με τους λογαριασμους παραμενει καθως τα νουμερα δε συμπιπτουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι αυτά τα υγρά στην εξωτερική μονάδα. Τα παρατήρησα σήμερα.δεν είναι ξεραμένα .

Επίσης η τρύπα παρατήρησα ότι δεν την εχουν κλείσει καλα. πως τη βλέπετε θέλει κλεισειμο; 20220306_110836.jpg

20220306_124722.jpg

Επεξ/σία από adok13

1 ώρα πριν, adok13 είπε

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι αυτά τα υγρά στην εξωτερική μονάδα. Τα παρατήρησα σήμερα.δεν είναι ξεραμένα .

Επίσης η τρύπα παρατήρησα ότι δεν την εχουν κλείσει καλα. πως τη βλέπετε θέλει κλεισειμο; 20220306_110836.jpg

20220306_124722.jpg

Η τρύπα θέλει σίγουρα κλείσιμο.

Οι μαύρες σταγόνες λογικά είναι ρύπανση του αέρα που παρασέρνεται από τον ανεμιστήρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η τρύπα θέλει σίγουρα κλείσιμο.

Οι μαύρες σταγόνες λογικά είναι ρύπανση του αέρα που παρασέρνεται από τον ανεμιστήρα.

οταν λες ρυπανση του αερα , ειναι κατι απο τη μερια μου που πρεπει να προσεξω; η ειναι απο των εξωτερικο αερα; μπορει να προκαλεσει καποια βλαβη;

Επεξ/σία από adok13

2 ώρες πριν, adok13 είπε

οταν λες ρυπανση του αερα , ειναι κατι απο τη μερια μου που πρεπει να προσεξω; η ειναι απο των εξωτερικο αερα; μπορει να προκαλεσει καποια βλαβη;

Σκόνη, καυσαέρια κτλ Μπορείς να δεις αν έχει ελαιώδη σύσταση ή απλά βρώμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σκόνη, καυσαέρια κτλ Μπορείς να δεις αν έχει ελαιώδη σύσταση ή απλά βρώμα;

Αν κατάλαβα καλά τι με ρωτάς , είναι υγρό τελείως. Δεν είναι ελαιώδη. Σαν βρώμικο νερό. Καφέ.

Τη τρύπα να τη κλείσω με στόκο; Θα κάνει δουλειά; **μω τις δωρεάν εγκαταστάσεις τους. Ελπίζω να μην είναι ανοιχτή και από μέσα η τρύπα 

Επεξ/σία από adok13
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...