Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, WitchKing είπε

Όχι αναγκαστικά, αλλά δεν δουλέυει και με τον τρόπο που φαντάζεσαι. Δεν είναι σαν να έχεις 2 μονάδες εξωτερικές. Νομίζω ότι η αρχή λειτουργίας είναι σαν να έχεις τις εσωτερικές σε σειριακή σύνδεση, όπου πριν πάει το άεριο στην κάθε μια περνάει από την εξωτερική και το ξαναανεβάζει στην θερμοκρασία που θα πρέπει, καταναλωνοντας έτσι λιγότερη ενέργεια από τα να είχε 2 ξεχωριστά κυκλώματα. Επαναλαμβάνω ότι αυτη η σκέψη μου μπορεί να είναι λάθος και να δουλεύει αλλιώς. Αλλά στο eurovent μπορείς να δεις νούμερα και για multi και να συγκρίνεις αν αξίζει 1+1 ή multi. Πάντα συγκρίνω τι θα έκαιγα αν είχα ενα πχ 16αρι και ένα 12άρι. Η διαφορά στην κατανάλωση όταν η δεύτερη πιάσει θερμοκρασία είναι γύρω στα +50watt με 6-7C έξω από το να δουλεύει μόνο η μία (~220watt). Κάτω απο 150 watt το ένα δεν θα έπεφταν με τίποτα αν είχα 1+1, στην περίπτωση μου πιστεύω με συμφέρει, γλιτώνω και χώρο εξωτερικά.

Δεν θυμάμαι να έχω δει multi που να έχει καλύτερους βαθμούς απόδοσης seer και scop από single splits.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, dimostr είπε

Έχω 18 αρι shorai που πέφτει κάτω από 150 

Είναι καλό μηχάνημα.

22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν θυμάμαι να έχω δει multi που να έχει καλύτερους βαθμούς απόδοσης seer και scop από single splits.

Ναι δεν είπα ότι τα όλα τα multi είναι καλύτερα σε scop, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλύτερα από αντίστοιχα single.

Γενικά είναι μια λύση που έχει τα συν και τα πλην της.

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Έχω 18 αρι shorai που πέφτει κάτω από 150 

Το 150Watt από μόνο του δεν λέει και πολλά πράγματα.

Μπορείς να έχεις δύο κλιματιστικά που έχουν παρόμοια ονομαστική απόδοση και περίπου την ίδια ελάχιστη κατανάλωση στη θέρμανση, αλλά το ένα από τα δύο σε αυτό το επίπεδο κατανάλωσης (ελάχιστη) να είναι κατά 10-20% αποδοτικότερο. Έχω δώσει ένα τέτοιο παράδειγμα σε ανάρτησή μου στις 23/12/21.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/746470-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-part-2/page/797/#comment-58993592

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νεα αναγκη

με 18

4285.21 Watt
3685.28 KCal/h
142.84 Watt/m2
122.84 KCal/h/m2

με 19

4523.27Watt
3890.01 KCal/h
150.78 Watt/m2
129.67 KCal/h/m2

Ποσό που διαθέτουμε : <850€
Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): θα προτιμηθουν δοσεις χωρις καρτα
Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 90% ψύξη / 10% θέρμανση
Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ:  Καλοκαιρι full
Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30 τμ
Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Καισαριανη Αττικης 
Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: οικονομία κατανάλωση
Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):Συρομενα Αλουμινιου μονο τζαμι, 

Επεξ/σία από zaher

1 ώρα πριν, zaher είπε

νεα αναγκη

με 18

4285.21 Watt
3685.28 KCal/h
142.84 Watt/m2
122.84 KCal/h/m2

με 19

4523.27Watt
3890.01 KCal/h
150.78 Watt/m2
129.67 KCal/h/m2

Ποσό που διαθέτουμε : <850€
Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): θα προτιμηθουν δοσεις χωρις καρτα
Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 90% ψύξη / 10% θέρμανση
Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ:  Καλοκαιρι full
Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30 τμ
Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Καισαριανη Αττικης 
Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: οικονομία κατανάλωση
Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):Συρομενα Αλουμινιου μονο τζαμι, 

Λίγο παραπάνω από το μπάτζετ αλλά έχει και την εγκατάσταση στην τιμή https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/232021-a-c-in16-toshiba-16j2avsg-e1-b16j2kvsg-e

αλλιώς για μέσα στο μπάτζετ https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/229938-null

παιδια τον ανεμοστηρα που τον εχετε; αν τον εχω στο ενα θα εχω λιγοτερη αποδοση; θα ζεστενει πιο αργα το σπιτι; επειδη ειναι σχεδον απο πανω μας  το βαζω στο ενα γιατι νιωθω τον κρυο αερα οταν πφτουν τα watt και με ενοχλει.

2 λεπτά πριν, adok13 είπε

παιδια τον ανεμοστηρα που τον εχετε; αν τον εχω στο ενα θα εχω λιγοτερη αποδοση; θα ζεστενει πιο αργα το σπιτι; επειδη ειναι σχεδον απο πανω μας  το βαζω στο ενα γιατι νιωθω τον κρυο αερα οταν πφτουν τα watt και με ενοχλει.

οι μετρήσεις που δίνουν οι κατασκευαστές είναι με τον ανεμηστήρα στο φουλ. άρα ναι θα πέσει η απόδοση. (και εγώ τελευταία το έμαθα αυτό) 

1. 500€
  2. Νέα αγορά
  3. Αδιάφορο
  4. 40% ψύξη / 60% θέρμανση (θέρμανση για 1-2 χρόνια. θα γίνει μόνιμη εγκατάσταση φυσικού αερίου)
  5. Αποκλειστική πηγή θέρμανσης(για 1-2 χρόνια), περιστασιακή σε ψύξη
  6. Ενιαίος χώρος ~35τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7. Ροδόπη με ~37C το καλοκαίρι και -5C τον χειμώνα 
  8. Απαραίτητα: WiFi. Επιθυμητά ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο
  9. Διαμπερές (ανατολή-δύση)
  10. Στο εργαλείο έβαλα όλα τα καθαρά τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος 62. Είναι σαλονοκουζίνα με 2 υπνοδωμάτια. Ο ενιαίος χώρος είναι ~35τμ. 

7115,91 Watt

6119,68 KCal/h

111,19 Watt/m^2

95,62 KCal/h/m^2

1 ώρα πριν, kSiS είπε
  1. 500€
  2. Νέα αγορά
  3. Αδιάφορο
  4. 40% ψύξη / 60% θέρμανση (θέρμανση για 1-2 χρόνια. θα γίνει μόνιμη εγκατάσταση φυσικού αερίου)
  5. Αποκλειστική πηγή θέρμανσης(για 1-2 χρόνια), περιστασιακή σε ψύξη
  6. Ενιαίος χώρος ~35τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7. Ροδόπη με ~37C το καλοκαίρι και -5C τον χειμώνα 
  8. Απαραίτητα: WiFi. Επιθυμητά ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο
  9. Διαμπερές (ανατολή-δύση)
  10. Στο εργαλείο έβαλα όλα τα καθαρά τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος 62. Είναι σαλονοκουζίνα με 2 υπνοδωμάτια. Ο ενιαίος χώρος είναι ~35τμ. 

7115,91 Watt

6119,68 KCal/h

111,19 Watt/m^2

95,62 KCal/h/m^2

3 μηχανήματα θα πρέπει να μπουν οπότε θα πρέπει να μπεις λίγο στον κόπο να απαντήσεις το ερωτηματολόγιο 3 φορές, μια για κάθε χώρο. Επίσης το μπάτζετ προφανώς θα πρέπει να ανέβει για να καλύψει και τα 3 μηχανήματα εκτός αν θέλεις καταρχάς να πας για τα 35τμ οπότε και πάλι θα πρέπει να ξανατρεξεις το utility υπολογισμού απωλειών για τον συγκεκριμένο χώρο. Θα βοηθούσε και μια κάτοψη του σπιτιού.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

3 μηχανήματα θα πρέπει να μπουν οπότε θα πρέπει να μπεις λίγο στον κόπο να απαντήσεις το ερωτηματολόγιο 3 φορές, μια για κάθε χώρο. Επίσης το μπάτζετ προφανώς θα πρέπει να ανέβει για να καλύψει και τα 3 μηχανήματα εκτός αν θέλεις καταρχάς να πας για τα 35τμ οπότε και πάλι θα πρέπει να ξανατρεξεις το utility υπολογισμού απωλειών για τον συγκεκριμένο χώρο. Θα βοηθούσε και μια κάτοψη του σπιτιού.

Θα ήθελα βοήθεια μόνο για τον ενιαίο χώρο των 35τμ. Έκανα και ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο. Ευχαριστώ.

4959.39 Watt

4265.07 KCal/h

141.70 Watt/m^2

121.86 KCal/h/m^2

Untitled.jpg

43 λεπτά πριν, kSiS είπε

Θα ήθελα βοήθεια μόνο για τον ενιαίο χώρο των 35τμ. Έκανα και ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο. Ευχαριστώ.

4959.39 Watt

4265.07 KCal/h

141.70 Watt/m^2

121.86 KCal/h/m^2

Untitled.jpg

https://www.skroutz.gr/s/27528132/Inventor-Comfort-MFVI32-18WFI-MFVO32-18-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Στις 25/2/2022 στις 10:24 ΜΜ, liakjim είπε

Για το γραφείο θα έβαζα ένα κινέζικο με follow me πχ https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216070-carrier-42qhg009d8si-crystal-iii-ion

Αυτό έχει πιάσει κατά καιρούς σε προσφορές κάπου 400€ εγκατεστημένο.

Στα 3 δωμάτια θα έβαζα αυτό https://www.skroutz.gr/s/23582081/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B13J2KVSG-E-RAS-13J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! 12άρι λες θα φτάνει ε? Υπολόγιζα 18…

37 λεπτά πριν, NewUser1 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! 12άρι λες θα φτάνει ε? Υπολόγιζα 18…

Με τα στοιχεία που έβαλες ναι, φαίνεται να φτάνει ( δεν είναι ακριβώς 12αρι αυτό, πάει πιο ψηλά).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...