Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

General motors; Κάνεις κάτι λάθος;

Ο άνθρωπος από τη westnet αυτό μου είπε εκτός αν εγώ άκουσα κάτι λάθος.

Τι συμπιεστή έχει? 

Εκτός αν μου είπε general electric compressor motor αλλά εγώ άκουσα σίγουρα general motors.

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Τι συμπιεστή έχει? 

Εκτός αν μου είπε general electric compressor motor αλλά εγώ άκουσα σίγουρα general motors.

Φασονακι tcl φαίνεται ότι είναι όπως είπα και πιο πάνω, χωρίς να ξέρω τι φοράνε αυτά. Όχι ότι έχει κάποια σημασία. Ένα κινεζοειδες της σειράς είναι με τυποποιημένη απόδοση που βλέπουμε στον σωρό ( αναφέρομαι στο 5.1scop).

Το θέμα είναι να σου βγει καλό, αθόρυβο και χωρίς τριγμούς. Οπότε καλοδουλευτο. Και προσοχή στην εγκατάσταση.

2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Τι συμπιεστή έχει? 

Πάντως τα tcl και τα φασόν τους τα tesla βλέπω ότι έχουν gmcc (midea) συμπιεστές άρα νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο θα παίζει και με αυτά:

Επειδή βλέπω πολλά κλιματιστικά μάρκες άγνωστες ή άγνωστες για εμένα  με καλους αριθμούς σε scop και κλάσεις Α+..είναι όντως οικονομικά?

10 λεπτά πριν, darky299 είπε

Επειδή βλέπω πολλά κλιματιστικά μάρκες άγνωστες ή άγνωστες για εμένα  με καλους αριθμούς σε scop και κλάσεις Α+..είναι όντως οικονομικά?

Αν βλέπεις τα 5.1scop , όχι.

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν βλέπεις τα 5.1scop , όχι.

Πιο είναι το ιδανικό?Και τι συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις ένα κλιματιστικό με καλή εγγύηση η ένα πιο επώνυμο αλλά με μικρότερη διάρκεια?

20 λεπτά πριν, darky299 είπε

Πιο είναι το ιδανικό?Και τι συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις ένα κλιματιστικό με καλή εγγύηση η ένα πιο επώνυμο αλλά με μικρότερη διάρκεια?

Δεν υπάρχει το ιδανικό. Στο sticky υπάρχει ένα εργαλείο λήψης απόφασης. Ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες.

1 ώρα πριν, darky299 είπε

Θα σε γελάσω, δεν έχω ιδέα. Πιστεύω σε τέτοιες μάρκες έχουν την αξία τους οι κρητικές και θα έλεγα πως αυτές στο σκρουτζ είναι αρκετά αληθινές. 

Ελπίζω να με αποσβέσει μακροπρόθεσμα, το πήρα με μεγάλη καθυστέρηση μέσα στο χειμώνα και αυτά τα 400 θα χαθούν από ΔΕΗ. Σημαντικό κριτήριο για εμένα ήταν και το καλοκαίρι το οποίο με έγδαρε πέρισυ και το ότι ίσως μείνω για άλλα 1-2 χρόνια σε αυτό το σπίτι.

Πιστεύω γενικά ότι το κλειδί είναι το ίδιο το σπίτι, καλή μόνωση και μικρά δωμάτια. Αυτό ήταν η μεγάλη μου αποτυχία.

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Φασονακι tcl φαίνεται ότι είναι όπως είπα και πιο πάνω, χωρίς να ξέρω τι φοράνε αυτά. Όχι ότι έχει κάποια σημασία. Ένα κινεζοειδες της σειράς είναι με τυποποιημένη απόδοση που βλέπουμε στον σωρό ( αναφέρομαι στο 5.1scop).

Για την εναλλακτική που είχα εδώ https://www.climabox.gr/el-gr/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=24961&skr_prm=WyIxOTg3ZGUwZC1jY2JiLTRlYmYtYTFlMy1hNzUxYTZkMzFjNmYiLDE2NDQ1MzU1MTkxNTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Τι λες?

Μία από τα ίδια ή άξιζε αυτά τα 30-40 ευρώ παραπάνω?

6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Θα σε γελάσω, δεν έχω ιδέα. Πιστεύω σε τέτοιες μάρκες έχουν την αξία τους οι κρητικές και θα έλεγα πως αυτές στο σκρουτζ είναι αρκετά αληθινές. 

Ελπίζω να με αποσβέσει μακροπρόθεσμα, το πήρα με μεγάλη καθυστέρηση μέσα στο χειμώνα και αυτά τα 400 θα χαθούν από ΔΕΗ. Σημαντικό κριτήριο για εμένα ήταν και το καλοκαίρι το οποίο με έγδαρε πέρισυ και το ότι ίσως μείνω για άλλα 1-2 χρόνια σε αυτό το σπίτι.

Πιστεύω γενικά ότι το κλειδί είναι το ίδιο το σπίτι, καλή μόνωση και μικρά δωμάτια. Αυτό ήταν η μεγάλη μου αποτυχία.

Για την εναλλακτική που είχα εδώ https://www.climabox.gr/el-gr/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=24961&skr_prm=WyIxOTg3ZGUwZC1jY2JiLTRlYmYtYTFlMy1hNzUxYTZkMzFjNmYiLDE2NDQ1MzU1MTkxNTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Τι λες?

Μία από τα ίδια ή άξιζε αυτά τα 30-40 ευρώ παραπάνω?

Δεν έχει ενεργειακό ταμπελακι αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους

Υπαρχει καποιος που να εχει feedback απο αυτο???

https://www.alphaclimagr.gr/product/1414941/mitsubishi-heavy-industries-srk-src-80-zr-w-klimatistiko.html

το σκεφτεται φιλος για το σαλονι του σε σπιτι στα μελισσια 60τμ με μετρια μονωση.

το 4.4 scop σημαινει και τρελη καταναλωση? (η κανω λαθος)

Επεξ/σία από apostolisep3

8 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

το 4.4 scop σημαινει

Σημαίνει , χοντρικά θα στο πω , ότι για κάθε μια kWh που καίω αποδίδω 4,4 στο χώρο 

το πόσες θα κάψει όμως στο τέλος εξαρτάται από τις απωλειες του χώρου 

8 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

Καλημερα σε ολους

Υπαρχει καποιος που να εχει feedback απο αυτο???

https://www.alphaclimagr.gr/product/1414941/mitsubishi-heavy-industries-srk-src-80-zr-w-klimatistiko.html

το σκεφτεται φιλος για το σαλονι του σε σπιτι στα μελισσια 60τμ με μετρια μονωση.

το 4.4 scop σημαινει και τρελη καταναλωση? (η κανω λαθος)

Βρε τι κτηνακι είναι αυτό;

Το 4.4 είναι σε average κλίμα που σαν νούμερο είναι και πολύ καλό μάλιστα.

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Σημαίνει , χοντρικά θα στο πω , ότι για κάθε μια kWh που καίω αποδίδω 4,4 στο χώρο 

το πόσες θα κάψει όμως στο τέλος εξαρτάται από τις απωλειες του χώρου 

1urgjs.jpg&sa=U&ved=0ahUKEwjC_e6Rxvf1AhX

😋

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βρε τι κτηνακι είναι αυτό;

Το 4.4 είναι σε average κλίμα που σαν νούμερο είναι και πολύ καλό μάλιστα.

1urgjs.jpg&sa=U&ved=0ahUKEwjC_e6Rxvf1AhX

😋

δεν το λες "κτηνακι" , θα εβγαζα το "ακι" να σου πω την αληθεια...

εχει ενα midea 24ρι τωρα αλλα με τον ζορικο χειμωνα που περασε δεν ζεσταθηκε επαρκως και θελει κατι πολυ δυνατο για το σαλονι.

Νομιζω πως το συγκεκριμενο ειναι καλη επιλογη.

πανω κατω οι απωλειες ειναι οι εξης.

Θερμικές Απώλειες

4226.08Watt

3634.43KCal/h

76.84Watt/m2

66.08KCal/h/m2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...