Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή η tesla μάρκα είναι η γνωστή tesla η άκυρη αντιγραφή?

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, chbazios είπε

Συγνωμη επειδη δε παρακολουθω απο την αρχη ποιο haori ειναι και σε τι χωρο βρισκεται; το σπιτι εχει γενικα αλλη θερμανση, μονωση; γενικα οι ημερησιες καταναλωσεις που βλεπεις πως ειναι και πως το λειτουργεις, διακοπτομενα ή συνεχομενα; συγνωμη που σε πυροβολω με ερωτησεις!!!

Αν και τα εχω γραψει πολλακις,  είναι haori 16 σε συγχρονο σπιτι με θερμομόνωση, 95 περίπου τετραγωνικά,  όπου συνεργαζεται με αλλα δυο daikin 9αρια atxc25c δίχως αλλη θέρμανση. Αρχικά  τα δούλευα διακοπτόμενα πλέον συνεχόμενα με θερμοκρασίες 20-21 στο auto! Απλά μέρες σαν την σημερινή τα εριξα ολα στο 18και τα ανεβασα πάλι πριν λίγες ώρες! 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, amotida είπε

Μια από τα ίδια...

Είναι εκεί. Και, φυσικά, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έχω τσεκάρει τις πρώτες μέρες 

Καταλαβαίνω και σε ευχαριστώ που προσπάθησες να μου δείξεις πώς να κάνω πρόσθετες δοκιμές...
Αλλά προς το παρόν, θα αρκεστώ στην εγγραφή δεδομένων, για πολλές ημέρες, σε διάφορες καταστάσεις θερμοκρασίας και ρύθμισης. Και θα το κάνω όσο λείπουμε από το σπίτι, γιατί δεν αντέχω άλλο... θόρυβο και ηλίθιο τρόπο δουλειάς... Ακόμα κι αν καταναλώνω ρεύμα για το τίποτα...
Κρίμα που δεν λειτουργεί καλά ούτε αυτή η καταραμένη εφαρμογή του...Θα μπορούσα τουλάχιστον να παίξω λίγο με τη θερμοκρασία, από τη δουλειά.

Τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραδεχτούμε, ακόμα κι εσύ, ότι ο προγραμματισμός πολλών κλιματιστικών γίνεται από ανόητους για βλάκες.... Συγνώμη δηλαδή!

Φίλοι μου... τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ απλά και πρέπει όλοι να καταλάβουμε... Έδωσα το παράδειγμα ότι ακόμα και το φθηνότερο ηλεκτρικό καλοριφέρ, αν έχει θερμοστάτη, ξέρει να κλείνει μόνο του όταν φτάσει στην καθορισμένη θερμοκρασία και ξέρει πώς να κάνει επανεκκίνηση όταν η ρυθμισμένη θερμοκρασία πέσει κάτω από τη ρύθμιση !!!
Ένα κλιματιστικό είναι πιο πολύπλοκο από αυτό ... έχει αισθητήρες, έχει τα πάντα ... αλλά κάποιοι ηλίθιοι που φτιάχνουν κάποιο λογισμικό δεν ξέρουν πώς να προγραμματίσουν μερικά πολύ απλά πράγματα ... για παράδειγμα, όταν έβαλα 22, η συσκευη μου θα παει μεχρι να φερει την θερμοκρασια οχι μονο στα 22 εξαλλου θα την φερει στα 23,5 μετα θα σβησει... φυσικα θα παιζει ο αισθητηρας πάνω με αλλες θερμοκρασιες γιατι ξερουν και οι προγραμματιστες οπως και εμείς, καθώς ο ζεστός αέρας ανεβαίνει γρηγορότερα... αλλά για να το απλοποιήσουμε, και για την κατανόηση όλων, όταν ένα AC κάνει το πρώτο off, οι φορές που μπορεί να μείνει κλειστό δεν μπορεί να είναι απολύτως ίσες... εντάξει, ξεκινήσε μια φορά ...3λ... ξεκινήστε 2 φορές...3λ, ok...αλλά μετα, αλλα, πανε πολυ ...

αλλά οι ανόητοι πρέπει να ξέρουν κάτι άλλο: ότι θέλω μόνο 22, όχι 23,5 καθώς η ηλίθια συσκευή τους μου έχει ήδη φέρει μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει ... και μετά τα "πριόνια" δεν έχουν κανένα νόημα... αντίθετα, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία από τη ρύθμιση, τόσο περισσότερο η συσκευή πρέπει να παραμείνει OFF έως ότου - η θερμοκρασία δωματίου - πέσει κάτω από τη δεδομένη ρύθμιση.
Όπως είπα, τα πράγματα είναι πολύ απλά: η συσκευή πρέπει να σταματήσει όταν φτάσει στη θερμοκρασία που έχει ορίσει ο χρήστης, ή λίγο παραπάνω, εντάξει (όταν δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει ακόμη χαμηλότερα, καλύπτοντας μόνο την απώλεια θερμοκρασίας) και όταν η θερμοκρασία πέσει, η συσκευή πρέπει να επανεκκινήσει ... να μην "πριονίζει" με 3 λεπτά off, επ' αόριστον, σαν ελβετικό ρολόι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες 

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς και ότι από πίσω υπάρχουν περιορισμοί , σχεδιαστικές επιλογές και πράγματα που εμείς αγνοούμε.

Σου έδειξα ότι υπό συνθήκες ότι το μάλλον κορυφαίο από άποψη ελάχιστων watts asyg24klca μπορεί να πέσει σε λούμπα με onoff. Μιλάμε για 24αρι που σε ψύξη μπορεί να πέσει στα 100 μόλις watts και όμως έχω να σου δείξω πριόνια και σε ψύξη.

Απλά ο χώρος σου παγιδεύει το συγκεκριμένο μηχάνημα στη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Βάλε το ίδιο σε χώρο με 20-30% περισσότερες απώλειες και θα ήταν άψογο. Ή έστω λιγότερο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Ίσως βοηθήσει αυτό με το broadlink.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, userAnon είπε

σε καταλαβαίνω, ειδικά για την περίπτωση και με το σκεπτικό που το πήρες. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά στον προγραμματισμό, όταν μάλιστα μπορεί να πέφτει και στα 220 watt. είναι περίεργο

όριστε και μερικά πριόνια από το 9αρι aux. Είναι με ζήτηση 16! για να κρατάει το δωμάτιο (σχεδόν) σταθερά στους 20. Το καλό είναι ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην θερμική άνεση. Με αέρα στο min είναι οριακά ανεχτός ο θόρυβος, από το medium και πάνω πρόβλημα...

image.png.d49f9c325bafc1fdba5e90ec68ed7436.png

Δεν έχω στη διάθεσή μου διαγράμματα αλλά επειδή έχω φάει πολλές ώρες παρακολούθησης από την εφαρμογή, ίδια συμπεριφορά βλέπω και στο Sendo το 9αρι και με τις ίδιες καταναλώσεις. Ειδικά όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι 10+ κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Για να έχει το δωμάτιο 21 το βάζω σε ζήτηση 19. Ευτυχώς παρολα τα on off η θερμοκρασία μένει σταθερή και δεν επηρεάζεται η θερμική άνεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, userAnon είπε

σε καταλαβαίνω, ειδικά για την περίπτωση και με το σκεπτικό που το πήρες. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά στον προγραμματισμό, όταν μάλιστα μπορεί να πέφτει και στα 220 watt. είναι περίεργο

όριστε και μερικά πριόνια από το 9αρι aux. Είναι με ζήτηση 16! για να κρατάει το δωμάτιο (σχεδόν) σταθερά στους 20. Το καλό είναι ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην θερμική άνεση. Με αέρα στο min είναι οριακά ανεχτός ο θόρυβος, από το medium και πάνω πρόβλημα...

image.png.d49f9c325bafc1fdba5e90ec68ed7436.png

Ορίστε και εγώ .... μάταια καταναλώνω ρεύμα, μόνο και μόνο για να καταγράψω στοιχεία!
σήμερα +7 βαθμοί  ... με αυτό το ρεύμα θα ζέσταινα το ίδιο καλά το σπίτι μου σε συνθήκες εξ.αρκετά κάτω από το μηδέν , μόνο με μία χρήση το πρωί 1 ώρα και το πολύ 2-3 ώρες το βράδυ 

31.01_ext4-7_set21_fanauto.jpeg.3d91bd10312f580154aaf8d71791e545.jpeg

...

διαβάζω σε μερικά ξένα φόρουμ (συμπεριλαμβανομένου του θέματος του κλιματισμού) ... μόλις πρόσφατα διάβασα τα εξής, παραθέτω: 
"Καθώς ήταν 10 * έξω σήμερα, το Tesla μου μπήκε σε αναμονή για μερικές ώρες, οπότε έκανα μια δοκιμή στην Daikin και του έδωσα ένα μικρότερο φορτίο (18 *) ενώ ήταν στο σπίτι. 21 +, για να δω αν σταματάει αλλά εγώ διαπίστωσε ότι οι στάσεις είναι εξίσου σύντομες (λίγα λεπτά) η στιγμιαία κατανάλωση ήταν γύρω στα 330w και η θερμοκρασία διατηρήθηκε, με περισσότερους από 3 βαθμούς πάνω από το σετ. Σε αυτό το κεφάλαιο λοιπόν οι Σέρβοι (Κινέζοι ) είναι πιο έξυπνοι από τους Ιάπωνες. "

Επεξ/σία από amotida
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dimostr είπε

Με πάχος ? 
οροφη ?

8 εκατοστα διογκωμενη πολυστερινη με eps 200 χαμηλα και 150 ψηλα. Μόνωση πέραν του κλασσικου fibran με isolbeton στα πατωματα νομίζω 12 εκατοστά ,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αυτή η tesla μάρκα είναι η γνωστή tesla η άκυρη αντιγραφή?

Καμία σχέση με τη γνωστή.

13 λεπτά πριν, amotida είπε

Ορίστε και εγώ .... μάταια καταναλώνω ρεύμα, μόνο και μόνο για να καταγράψω στοιχεία!
σήμερα +7 βαθμοί  ... με αυτό το ρεύμα θα ζέσταινα το ίδιο καλά το σπίτι μου σε συνθήκες εξ.αρκετά κάτω από το μηδέν , μόνο με μία χρήση το πρωί 1 ώρα και το πολύ 2-3 ώρες το βράδυ 

31.01_ext4-7_set21_fanauto.jpeg.3d91bd10312f580154aaf8d71791e545.jpeg

...

διαβάζω σε μερικά ξένα φόρουμ (συμπεριλαμβανομένου του θέματος του κλιματισμού) ... μόλις πρόσφατα διάβασα τα εξής, παραθέτω: 
"Καθώς ήταν 10 * έξω σήμερα, το Tesla μου μπήκε σε αναμονή για μερικές ώρες, οπότε έκανα μια δοκιμή στην Daikin και του έδωσα ένα μικρότερο φορτίο (18 *) ενώ ήταν στο σπίτι. 21 +, για να δω αν σταματάει αλλά εγώ διαπίστωσε ότι οι στάσεις είναι εξίσου σύντομες (λίγα λεπτά) η στιγμιαία κατανάλωση ήταν γύρω στα 330w και η θερμοκρασία διατηρήθηκε, με περισσότερους από 3 βαθμούς πάνω από το σετ. Σε αυτό το κεφάλαιο λοιπόν οι Σέρβοι (Κινέζοι ) είναι πιο έξυπνοι από τους Ιάπωνες. "

Όταν το κάνει αυτό ή κλειστο ή χαμήλωσε τον ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spyros.s είπε

8 εκατοστα διογκωμενη πολυστερινη με eps 200 χαμηλα και 150 ψηλα. Μόνωση πέραν του κλασσικου fibran με isolbeton στα πατωματα νομίζω 12 εκατοστά ,

Πολύ καλό , εγώ έκανα αναγκαστικά σ3 ένα βορειοανατολικό τοίχο λόγω ρωγμών με 8αρι πάχος και μετά βάψιμο και ειδα αλλαγή συμπεριφοράς στο κλιματιστικό που έχω σε αυτό το δωμάτιο ως προς το χρόνο απόκρισης στην επίτευξη θερμοκρασίας και πέφτει στα ελάχιστα watt πολύ γρηγορότερα από πρ8ν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, amotida είπε

Σε αυτό το κεφάλαιο λοιπόν οι Σέρβοι (Κινέζοι ) είναι πιο έξυπνοι από τους Ιάπωνες. "

Αν ήταν πιο έξυπνοι δεν θα κατανάλωναν 40% περισσότερο από τον Ιάπωνα...

8 λεπτά πριν, amotida είπε

+7 εξωτερική θερμοκρασία 

Ναι, έκανα edit.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Έχετε διαπιστώσει ποτέ μετά τα μέσα της χειμερινής σεζόν να κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικου; 

Το ένα από τα δύο Fujitsu το λειτουργούμε για 3η σεζόν τον χειμώνα. Από τα μέσα περιπου και μετά κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας όταν είναι στις χαμηλές σκάλες. 

Σκέφτομαι μήπως έχει να κάνει με τα φίλτρα. Στο εν λόγω κλιματιστικο βρωμίζουν πολύ περισσότερο τα φίλτρα του από το άλλο που σχεδόν ποτέ δεν έκανε τέτοιον θόρυβο. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όταν το κάνει αυτό ή κλειστο ή χαμήλωσε τον ανεμιστήρα.

Τον πρώτο μήνα το έσβησα... γι' αυτό και κατανάλωσα μόνο περίπου 90 kW...
Τον δεύτερο μήνα όμως θα καταγράψουμε στοιχεία, για να έχουμε αργότερα, για καταγγελίες... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, amotida είπε

Τον πρώτο μήνα το έσβησα... γι' αυτό και κατανάλωσα μόνο περίπου 90 kW...
Τον δεύτερο μήνα όμως θα καταγράψουμε στοιχεία, για να έχουμε αργότερα, για καταγγελίες... 

Αφού δεν είσαι ευχαριστημένος σου εύχομαι να τα καταφέρεις. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Μέλος έχει ξηλώσει κλιματιστικό επειδή λέει δεν είχε αναμονή 0.5W όπως διαφημιζοταν ( άλλο τώρα πως μετρήθηκε αυτό).

Πες μας πάντως πως γίνεται για να ξηλωσω το asyg24klca που ενώ κατεβαίνει κάτω από 100W σε ψύξη, μπορεί να κάνει onoff στο μεταίχμιο του offset...

Annotation-2020-06-21-000556.jpg

Δημοσ.
15 ώρες πριν, m4rk0s είπε

Φίλε, έχω στα υπνοδωμάτια 12 κ 14τμ από ένα AP25,άψογο και αθόρυβο. Έχω κουλούρα έξω χαλκοσωληνα ώστε να έχω min 2m. Άψογη θέρμανση κ ψύξη.

min watt τα 240 στη θέρμανση και τα 180 στη ψύξη για τους χώρους μου. Θερμική άνεση τέλεια, ΔΕΝ βγαζει χλιαρά ρεύματα αέρα...

Σου στέλνω και ένα screenshot με κατανάλωση 24/7 σημερινό...που πιάνει και την περίοδο του χιονιά που πέρασε... 

Το manual δεν μιλάει για ελάχιστη αποσταση, αναφερει ομως το note που εχω κανει highlight. Κανόνισε να εχεις min 2m και θα εισαι οκ με loop 

20220131_195146.jpg

Screenshot_20220131-194218_Kasa.jpg

Μια χαρα σε ευχαριστω και θα προσεξω αυτο που μου ειπες για τον σωληνα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...