Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, spyros.s είπε

Σήμερα εχω αδεια οπότε πειραματιζομαι λίγο όσο λειπει η φαμιλια... :)

Όταν λοιπόν εχει πιασει θερμοκρασια και δεν εχει αναγκη να δουλέψει καθόλου σχεδόν (για παραδειγμα απο 21 το εχω ριξει στους 18 από το πρωι στις 8  αφου το επιτρεπει ο καιρος) έχω αυτα τα αποτελέσματα που μου φαίνονται εξωπραγματικά καλά! Αντιλαμβανομαι ότι ο χώρος κρατά την θερμοκρασία του εύκολα αλλά κοιταξε ποσο χαμηλα φτανει και για πόσες ώρες. Εδώ δεν φαινεται τοσο αυτο που θελω να δειξω....εχω δει πραγματι καταναλωσεις οριακα κατω απο 150w. Δεν ξερω αν ειναι εφικτο η με κοροιδευει η εφαρμογη...

22-01-31.jpg

Συγνωμη επειδη δε παρακολουθω απο την αρχη ποιο haori ειναι και σε τι χωρο βρισκεται; το σπιτι εχει γενικα αλλη θερμανση, μονωση; γενικα οι ημερησιες καταναλωσεις που βλεπεις πως ειναι και πως το λειτουργεις, διακοπτομενα ή συνεχομενα; συγνωμη που σε πυροβολω με ερωτησεις!!!

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να το πάρω https://www.skroutz.gr/s/19386024/TCL-TAC-12CHSD-XA61I-Κλιματιστικό-Inverter-White-12000-BTU.html ?

Είναι καλύτερο από 9000 btu σε κατανάλωση και απόδοση?

Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 360 ευρώ(μαζί με την εγκατάσταση) για κάτι τέτοιο αλλά δεν είμαι σίγουρος τι να πάρω. Έχω ζαλιστεί, πολλές επιλογές.

Δε ξέρω τι παίζει και με τις εγγυήσεις, φοβάμαι τον σκρουτζ σε αυτό.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Να το πάρω https://www.skroutz.gr/s/19386024/TCL-TAC-12CHSD-XA61I-Κλιματιστικό-Inverter-White-12000-BTU.html ?

Είναι καλύτερο από 9000 btu σε κατανάλωση και απόδοση?

Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 360 ευρώ(μαζί με την εγκατάσταση) για κάτι τέτοιο αλλά δεν είμαι σίγουρος τι να πάρω. Έχω ζαλιστεί, πολλές επιλογές.

Δε ξέρω τι παίζει και με τις εγγυήσεις, φοβάμαι τον σκρουτζ σε αυτό.

https://www.elith.gr/calc/index.php

Κάνε λίγο αυτό για το χώρο που θες να καλύψεις με.το κλιματιστικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, dimostr είπε

https://www.elith.gr/calc/index.php

Κάνε λίγο αυτό για το χώρο που θες να καλύψεις με.το κλιματιστικό 

Δε ξέρω τις απαντήσεις σε πολλά από όσα ρωτάει οπότε δε ξέρω πόσο νόημα έχει.

Το δωμάτιο που είμαι είναι ένας μεγάλος ενιαίος χώρος σαλόνι/κουζίνα γύρω στα 35-40 τμ με μία μεγάλη μπαλκονόπορτα στην οποία είμαι κοντά (κρεβάτι/γραφείο) και εκεί δίπλα θα μπει το κλιματιστικό. Το διαμέρισμα είναι στο 1ο όροφο και θα έλεγα πως έχει αρκετή υγρασία σε βαθμό που οι μπαλκονόπορτες είναι γεμάτες νερά το πρωί και όπου χωρίς θέρμανση θα βγει 100% μούχλα. Η μόνωση πρέπει να είναι κακή και η αίσθηση του κρύου είναι αρκετά δυνατή συγκριτικά με άλλα σπίτια που έχω ζήσει.

Να πω ότι μία σόμπα χαλαζία κρατάει σε κάπως νορμάλ/καλή κατάσταση το χώρο στα 2400 ακόμη και στις χειρότερες ημέρες και επίσης κρατάει τη μούχλα μακριά αλλά και κάπως την υγρασία. Θα μπορούσα δηλαδή να ζήσω με αυτή άνετα για όλο το χειμώνα αλλά προφανώς δε μπορώ να τη τρέχω μόνιμα στα 2400 για 4 μήνες. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό δε δουλεύει. Στα 1200 είναι σαν να μην υπάρχει.

Δεν έχω άλλες πληροφορίες, αυτά είναι τα μόνα που ξέρω. Ο λογαριασμός του μαίου θα με γδάρει παλι που την είχα 20 ημέρες ανοιχτή στο τέρμα αλλά ίσως προλαβαίνω τα χειρότερα ακόμη αλλά δε ξέρω τι να πάρω, νομίζω ο σκρουτζ είναι η μόνη μου επιλογή.

Edit: Για να διορθώσω, η σόμπα κράταει λίγο παραπάνω από το μισό δωμάτιο σε καλή κατάσταση, το χώρο που συνήθως κάθομαι, το υπόλοιπο δωμάτιο είναι πιο κρύο αλλά δε με ενδιαφέρει τόσο αυτό γιατί σχεδόν ποτέ δε κάθομαι εκεί ούτε υπάρχει κίνδυνος μούχλας εκεί.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δε ξέρω τις απαντήσεις σε πολλά από όσα ρωτάει οπότε δε ξέρω πόσο νόημα έχει.

Το δωμάτιο που είμαι είναι ένας μεγάλος ενιαίος χώρος σαλόνι/κουζίνα γύρω στα 35-40 τμ με μία μεγάλη μπαλκονόπορτα στην οποία είμαι κοντά (κρεβάτι/γραφείο) και εκεί δίπλα θα μπει το κλιματιστικό. Το διαμέρισμα είναι στο 1ο όροφο και θα έλεγα πως έχει αρκετή υγρασία σε βαθμό που οι μπαλκονόπορτες είναι γεμάτες νερά το πρωί και όπου χωρίς θέρμανση θα βγει 100% μούχλα. Η μόνωση πρέπει να είναι κακή και η αίσθηση του κρύου είναι αρκετά δυνατή συγκριτικά με άλλα σπίτια που έχω ζήσει.

Να πω ότι μία σόμπα χαλαζία κρατάει σε κάπως νορμάλ/καλή κατάσταση το χώρο στα 2400 ακόμη και στις χειρότερες ημέρες και επίσης κρατάει τη μούχλα μακριά αλλά και κάπως την υγρασία. Θα μπορούσα δηλαδή να ζήσω με αυτή άνετα για όλο το χειμώνα αλλά προφανώς δε μπορώ να τη τρέχω μόνιμα στα 2400 για 4 μήνες. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό δε δουλεύει. Στα 1200 είναι σαν να μην υπάρχει.

Δεν έχω άλλες πληροφορίες, αυτά είναι τα μόνα που ξέρω. Ο λογαριασμός του μαίου θα με γδάρει παλι που την είχα 20 ημέρες ανοιχτή στο τέρμα αλλά ίσως προλαβαίνω τα χειρότερα ακόμη αλλά δε ξέρω τι να πάρω, νομίζω ο σκρουτζ είναι η μόνη μου επιλογή.

35-40 τμ σίγουρα δε κάνει το 9 αρι , χωρίς  εικόνα απωλειών δηλαδή το αποτέλεσμα που θα σου έβγαζε το λινκ δε πας ούτε για 12 αρι αλλά τρέξε το λινκ και βάλε εκεί που λέει για μονώσεις πλημμελή μόνωση εαν πρόκειται για πολυκατοικία μετά το 1990 η καθόλου μόνωση αν πρόκειται για πολυκατοικία προ του 1980 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

35-40 τμ σίγουρα δε κάνει το 9 αρι , χώρος εικόνα απωλειών δηλαδή το αποτέλεσμα που θα σου έβγαζε το λινκ δε πας ούτε για 12 αρι αλλά τρέξε το λινκ και βάλε εκεί που λέει για μονώσεις πλημμελή μόνωση εαν πρόκειται για πολυκατοικία μετά το 1990 η καθόλου μόνωση αν πρόκειται για πολυκατοικία προ του 1980 

Θα είμουν ευχαριστημένος αν μπορούσε να καλύψει το μισό χώρο ή λίγο παραπάνω από αυτό, εκεί που είναι η μπαλκονόπορτα με το κρεβάτι και το γραφείο μου. Εκεί που θα μπει ουσιαστικά θα πέφτει απευθείας πάνω στο κρεβάτι μου το οποίο είναι σχεδόν από κάτω του. Η πιο μέσα πλευρά της κουζίνας δε με νοιάζει τόσο.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
Μόλις τώρα, aizensama24 είπε

Θα είμουν ευχαριστημένος αν μπορούσε να καλύψει το μισό χώρο ή λίγο παραπάνω από αυτό, εκεί που είναι η μπαλκονόπορτα με το κρεβάτι και το γραφείο μου. Εκεί που θα μπει ουσιαστικά θα πέφτει απευθείας πάνω στο κρεβάτι μου το οποίο είναι σχεδόν από κάτω του.

Λοιπόν για να μη σε απογοητεύσω ένα κλιματιστικό επειδή ζεσταίνει αέρα και δε δουλεύει μέσω ακτινοβολίας δε μπορεί να δουλέψει στο μισό χώρο εαν ο χώρος αυτός δε χωρίζεται οποτε εαν βάλεις μικρό κλιματιστικό με απλά λόγια τον ήπιες δε θα κανεις τιποτα και τα λεφτά σου θα πετάξεις και δε θα έχεις αποτέλεσμα και θα κάψεις τα άντερα σου , ξαναλεω προσπάθησε να συμπληρώσεις το λινκ με τις απωλειες 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Λοιπόν για να μη σε απογοητεύσω ένα κλιματιστικό επειδή ζεσταίνει αέρα και δε δουλεύει μέσω ακτινοβολίας δε μπορεί να δουλέψει στο μισό χώρο εαν ο χώρος αυτός δε χωρίζεται οποτε εαν βάλεις μικρό κλιματιστικό με απλά λόγια τον ήπιες δε θα κανεις τιποτα και τα λεφτά σου θα πετάξεις και δε θα έχεις αποτέλεσμα και θα κάψεις τα άντερα σου , ξαναλεω προσπάθησε να συμπληρώσεις το λινκ με τις απωλειες 

Ενδιαφέρον άρα στη περίπτωση μου η σόμπα χαλαζία είναι καλύτερη? δε το περίμενα...οκ θα το συμπληρώσω.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ενδιαφέρον άρα στη περίπτωση μου η σόμπα χαλαζία είναι καλύτερη? δε το περίμενα...οκ θα το συμπληρώσω.

Σε καμία περίπτωση η σόμπα δεν είναι καλύτερη αρκεί να βάλεις το σωστό σε διαστάσεις κλιματιστικό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Μου έβγαλε αυτό, τώρα το πόσο σωστό είναι...

YtTgeLP.png?1

Έβαλα πλημμελής σε όλες τις μονώσεις, ο όροφος είναι μάλλον λιγότερο από 4μίση μέτρα ύψος που έβαλα. Τα κουφώματα ούτε ξέρω τι είναι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Μου έβγαλε αυτό, τώρα το πόσο σωστό είναι...

YtTgeLP.png?1

Έβαλα πλημμελής σε όλες τις μονώσεις, ο όροφος είναι μάλλον λιγότερο από 4μίση μέτρα ύψος που έβαλα. Τα κουφώματα ούτε ξέρω τι είναι.

Το αποτέλεσμα σε πάει σε 9αρι αλλά επειδή έχεις μεγάλη επισφάλεια βάλε το 12 αρι που είχες βάλει παραπάνω έχει κσιμ10 χρόνια εγγυηση ΑΛΛΑ θα μπεις στο επίσημο site της TCL και θα κοιτάξεις ποια μαγαζιά είναι με το κοκκινο banner που δεν συνεργάζονται με την επίσημη αντιπροσωπεία και δεν θα έχεις την 10 έτη εγγυηση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, CalaQuendiR είπε

Εχει κανεις εμπειρια με το παρακατω μηχανημα, διοτι το εχω βρει σε πολυ καλη τιμη και σκεφτομαι να το παρω ?
https://www.skroutz.gr/s/28546272/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP35VG-K-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-με-WiFi.html
Επισης μηπως γνωριζετε ποσα ειναι τα ελαχιστα μετρα χαλκοσωληνα που απαιτει το συγκεκριμενο για σωστη λειτουργια ?

Φίλε, έχω στα υπνοδωμάτια 12 κ 14τμ από ένα AP25,άψογο και αθόρυβο. Έχω κουλούρα έξω χαλκοσωληνα ώστε να έχω min 2m. Άψογη θέρμανση κ ψύξη.

min watt τα 240 στη θέρμανση και τα 180 στη ψύξη για τους χώρους μου. Θερμική άνεση τέλεια, ΔΕΝ βγαζει χλιαρά ρεύματα αέρα...

Σου στέλνω και ένα screenshot με κατανάλωση 24/7 σημερινό...που πιάνει και την περίοδο του χιονιά που πέρασε... 

Το manual δεν μιλάει για ελάχιστη αποσταση, αναφερει ομως το note που εχω κανει highlight. Κανόνισε να εχεις min 2m και θα εισαι οκ με loop 

20220131_195146.jpg

Screenshot_20220131-194218_Kasa.jpg

Επεξ/σία από m4rk0s
Δημοσ.

@dimostr @liakjim τελικά να ενημερώσω ότι κατέληξα σε 1 x 24 και 2 x 9 TCL Elite Premium - κυρίως λόγω 10ετούς εγγύησης αντιπροσωπείας. Τοποθετούνται αύριο με το καλό και θα ενημερώσω μόλις έχω εικόνα. Σας ευχαριστώ και πάλι. 

• Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, energy52 είπε

Στις δοκιμες σου , δεν ειδα fan2 τι κανει, το δοκιμασες; fan 3?

Μια από τα ίδια...

22 ώρες πριν, liakjim είπε

Ο αισθητήρας είναι δεξιά και ψηλά στο στοιχείο κοντά στην εισαγωγή....Κοίτα να δεις αρχικά αν είναι στη θέση του.

Είναι εκεί. Και, φυσικά, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έχω τσεκάρει τις πρώτες μέρες 

Θα πρέπει να βρεις ένα πολύ γρήγορο και ακριβές θερμόμετρο και να το βάλεις να μετράει στο ύψος του αισθητήρα θερμοκρασίας. Αφού έχεις homeassistant, είναι πολύ εύκολο να βάλεις έναν Dallas ds18b20 σε ένα esp32 ή esp8266 να το φλασαρεις με esphome και να δεις αν ακούει εκεί.

Καταλαβαίνω και σε ευχαριστώ που προσπάθησες να μου δείξεις πώς να κάνω πρόσθετες δοκιμές...
Αλλά προς το παρόν, θα αρκεστώ στην εγγραφή δεδομένων, για πολλές ημέρες, σε διάφορες καταστάσεις θερμοκρασίας και ρύθμισης. Και θα το κάνω όσο λείπουμε από το σπίτι, γιατί δεν αντέχω άλλο... θόρυβο και ηλίθιο τρόπο δουλειάς... Ακόμα κι αν καταναλώνω ρεύμα για το τίποτα...
Κρίμα που δεν λειτουργεί καλά ούτε αυτή η καταραμένη εφαρμογή του...Θα μπορούσα τουλάχιστον να παίξω λίγο με τη θερμοκρασία, από τη δουλειά.

Όλα είναι λογικά με τα κλιματιστικά μιας και υπακούουν στον προγραμματισμό τους.

Τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραδεχτούμε, ακόμα κι εσύ, ότι ο προγραμματισμός πολλών κλιματιστικών γίνεται από ανόητους για βλάκες.... Συγνώμη δηλαδή!

Φίλοι μου... τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ απλά και πρέπει όλοι να καταλάβουμε... Έδωσα το παράδειγμα ότι ακόμα και το φθηνότερο ηλεκτρικό καλοριφέρ, αν έχει θερμοστάτη, ξέρει να κλείνει μόνο του όταν φτάσει στην καθορισμένη θερμοκρασία και ξέρει πώς να κάνει επανεκκίνηση όταν η ρυθμισμένη θερμοκρασία πέσει κάτω από τη ρύθμιση !!!
Ένα κλιματιστικό είναι πιο πολύπλοκο από αυτό ... έχει αισθητήρες, έχει τα πάντα ... αλλά κάποιοι ηλίθιοι που φτιάχνουν κάποιο λογισμικό δεν ξέρουν πώς να προγραμματίσουν μερικά πολύ απλά πράγματα ... για παράδειγμα, όταν έβαλα 22, η συσκευη μου θα παει μεχρι να φερει την θερμοκρασια οχι μονο στα 22 εξαλλου θα την φερει στα 23,5 μετα θα σβησει... φυσικα θα παιζει ο αισθητηρας πάνω με αλλες θερμοκρασιες γιατι ξερουν και οι προγραμματιστες οπως και εμείς, καθώς ο ζεστός αέρας ανεβαίνει γρηγορότερα... αλλά για να το απλοποιήσουμε, και για την κατανόηση όλων, όταν ένα AC κάνει το πρώτο off, οι φορές που μπορεί να μείνει κλειστό δεν μπορεί να είναι απολύτως ίσες... εντάξει, ξεκινήσε μια φορά ...3λ... ξεκινήστε 2 φορές...3λ, ok...αλλά μετα, αλλα, πανε πολυ ...

αλλά οι ανόητοι πρέπει να ξέρουν κάτι άλλο: ότι θέλω μόνο 22, όχι 23,5 καθώς η ηλίθια συσκευή τους μου έχει ήδη φέρει μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει ... και μετά τα "πριόνια" δεν έχουν κανένα νόημα... αντίθετα, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία από τη ρύθμιση, τόσο περισσότερο η συσκευή πρέπει να παραμείνει OFF έως ότου - η θερμοκρασία δωματίου - πέσει κάτω από τη δεδομένη ρύθμιση.
Όπως είπα, τα πράγματα είναι πολύ απλά: η συσκευή πρέπει να σταματήσει όταν φτάσει στη θερμοκρασία που έχει ορίσει ο χρήστης, ή λίγο παραπάνω, εντάξει (όταν δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει ακόμη χαμηλότερα, καλύπτοντας μόνο την απώλεια θερμοκρασίας) και όταν η θερμοκρασία πέσει, η συσκευή πρέπει να επανεκκινήσει ... να μην "πριονίζει" με 3 λεπτά off, επ' αόριστον, σαν ελβετικό ρολόι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες 

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, amotida είπε

να μην "πριονίζει" με 3 λεπτά off, επ' αόριστον, σαν ελβετικό ρολόι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες 

σε καταλαβαίνω, ειδικά για την περίπτωση και με το σκεπτικό που το πήρες. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά στον προγραμματισμό, όταν μάλιστα μπορεί να πέφτει και στα 220 watt. είναι περίεργο

όριστε και μερικά πριόνια από το 9αρι aux. Είναι με ζήτηση 16! για να κρατάει το δωμάτιο (σχεδόν) σταθερά στους 20. Το καλό είναι ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην θερμική άνεση. Με αέρα στο min είναι οριακά ανεχτός ο θόρυβος, από το medium και πάνω πρόβλημα...

image.png.d49f9c325bafc1fdba5e90ec68ed7436.png

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...