Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο σπίτι μου έχω δει ότι η ανοιχτή πόρτα δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση

Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, amotida είπε

Με το διάλειμμα των 3 λεπτών θα μπορούσες να δώσεις κάποια εξήγηση, έστω και στο όριο κάθε λογικής; 

Ναι. Αν διαβάσεις το εγχειρίδιο, θα δεις ότι όταν ο συμπιεστής κλείνει, θα εκκινήσει μετά από 3 λεπτά. Άρα λύσαμε τον γρίφο των 3 λεπτών.

Σκέψου ότι ο θερμοστάτης είναι ψηλά κοντά στο ταβάνι. Όταν εσύ θέλεις 22 στον χώρο (πχ 1 μέτρο από το έδαφος), ο προγραμματισμός λέει ότι αφού ο ζεστός αέρας πάει ψηλά, εκεί θα μετρήσει πχ 24 για να κλείσει.

Κλείνει λοιπόν και σε αυτά τα 3 λεπτά, ο αέρας κρυώνει, ο θερμοστάτης δίνει σήμα, ο συμπιεστής παίρνει και το κλιματιστικό αρχίζει να βγάζει ζεστό αέρα. Επειδή όμως ο χώρος είναι οριακά ζεστός, αυτός ο αεράκος αρκεί για να διαβάσει ο θερμοστάτης υπερθέρμανση πριν προλάβει να ρίξει watts και δίνει εντολή για κράτηση. Για να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος των 3'.

Στα κινέζικα αυτό είναι σούπερ έντονο πχ το 18άρι ariston των πεθερικών κάνει onoff από τα 1500W, για αυτό βγάλανε το follow me.

0b639dff01ca51ab602490ec76faa633.png

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα 

Είπα ΣΧΕΔΟΝ.

15 λεπτά πριν, journeyman77 είπε

νομίζω τώρα είναι οκ (τα 292εκ τα έκανα μέτρα...)

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/inventor-comfort-mfv32-24wfi-klimatistiko-24-000-btu-h_3641112

• Like 1

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι. Αν διαβάσεις το εγχειρίδιο, θα δεις ότι όταν ο συμπιεστής κλείνει, θα εκκινήσει μετά από 3 λεπτά. Άρα λύσαμε τον γρίφο των 3 λεπτών.

Σκέψου ότι ο θερμοστάτης είναι ψηλά κοντά στο ταβάνι. Όταν εσύ θέλεις 22 στον χώρο (πχ 1 μέτρο από το έδαφος), ο προγραμματισμός λέει ότι αφού ο ζεστός αέρας πάει ψηλά, εκεί θα μετρήσει πχ 24 για να κλείσει.

Κλείνει λοιπόν και σε αυτά τα 3 λεπτά, ο αέρας κρυώνει, ο θερμοστάτης δίνει σήμα, ο συμπιεστής παίρνει και το κλιματιστικό αρχίζει να βγάζει ζεστό αέρα. Επειδή όμως ο χώρος είναι οριακά ζεστός, αυτός ο αεράκος αρκεί για να διαβάσει ο θερμοστάτης υπερθέρμανση πριν προλάβει να ρίξει watts και δίνει εντολή για κράτηση. Για να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος των 3'.

Στα κινέζικα αυτό είναι σούπερ έντονο πχ το 18άρι ariston των πεθερικών κάνει onoff από τα 1500W, για αυτό βγάλανε το follow me.

0b639dff01ca51ab602490ec76faa633.png

Είπα ΣΧΕΔΟΝ.

Το κλιματ8στικο του amotida κάνει ακριβώς ότι έκανε και το atxc25b πριν αλλάξει πλακέτα και ρύθμιση off set 

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Το κλιματ8στικο του amotida κάνει ακριβώς ότι έκανε και το atxc25b πριν αλλάξει πλακέτα και ρύθμιση off set 

Και τώρα κάνει on-off των 3 λεπτών.

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Και τώρα κάνει on-off των 3 λεπτών.

Όχι συνέχεια πέφτει μεν σε αυτή τη λουμπα αλλά όχι όπως πριν που δε σταμάταγε καθόλου 

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δεν του κάνει στα +3.5C.

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Όχι συνέχεια πέφτει μεν σε αυτή τη λουμπα αλλά όχι όπως πριν που δε σταμάταγε καθόλου 

Ασταμάτητα για όσο είναι στο 0.5.

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Δεν του κάνει στα +3.5C.

Εμεις το είδαμε με σιγουριά ότι κάνει σε αυτή τη διαφορά γιατί το είδαμε από τα καταγραφικά της daikin δε ξέρω με τι μετράει ο φίλος και με τι ακρίβεια αλλά δείχνει να είναι πανομοιότυπο 

8 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εμεις το είδαμε με σιγουριά ότι κάνει σε αυτή τη διαφορά γιατί το είδαμε από τα καταγραφικά της daikin δε ξέρω με τι μετράει ο φίλος και με τι ακρίβεια αλλά δείχνει να είναι πανομοιότυπο 

Μου μοιάζει ίδιος προγραμματισμός με Fujitsu. Θα στοιχημάτιζα ότι είναι στο +2.

Βασικά όπου και να είναι , +2 , +3 ή +4, το μηχάνημα είναι ακατάλληλο για τον χώρο του.

38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιστέψτε με, διάβασα ... το service manual, ναι ...
παρεμπιπτόντως, offset 1,5 βαθμ ....
Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει, ακόμα και με αυτό το offset, η θερμοκρασία στον χώρο μου, μετά από πολλές ώρες λειτουργίας, όχι μόνο ξεπέρασε αυτό το offset, όχι μόνο δεν αλλάζει καθόλου (πρέπει πολύ καιρό να κατέβει)... τι άλλο να πει κανείς; 

Δεν ξέρω αν διάβασες όλα όσα έγραψα, αλλά εξήγησέ μου σε παρακαλώ και αυτό:

screeeeeeen.jpg.0fad7de2a61007188a71e2e21643ec4b.jpg

13 λεπτά πριν, amotida είπε

Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει, ακόμα και με αυτό το offset, η θερμοκρασία στον χώρο μου, μετά από πολλές ώρες λειτουργίας, όχι μόνο ξεπέρασε αυτό το offset, όχι μόνο δεν αλλάζει καθόλου (πρέπει πολύ καιρό να κατέβει)... τι άλλο να πει κανείς; 

Το θερμόμετρο θα πρέπει να το έχεις ψηλά στα φίλτρα. Εκεί είναι ο θερμοστάτης. Έτσι θα δεις πόσο offset έχει ( όχι ότι έχει κάποια αξία).

3 ώρες πριν, amotida είπε

Φιλε μου τωρα διαβασα κι εγω αυτο το κουλο....Το να συνεχιζει τα on/off ενω κατεβαζεις επιθυμητη στους 19 (ενω ο χωρος εχει 23) για μενα ειναι αιτια για αναφορα βλαβης..Δεν ειναι λογικο,κ δεν εχει να κανει με offset..Στις δοκιμες σου , δεν ειδα fan2 τι κανει, το δοκιμασες; fan 3?

Το ξαναγράφω εδώ. Με δυο κλιματιστικά , inverter έχω κάψει γύρω στις 35 κιλοβατώρες τη μέρα τώρα τελευταία με την κακοκαιρία. Λογικό, ή να ψαχνομαι και αλλού (πχ θερμοσίφωνας);

Καλύτερα πχ 2 + 3 + 2 + 3 ωρες στο φουλ με κενά ή σχετικά  χαμηλή θερμοκρασία και συνεχόμενα για το 24ωρο;

Screenshot_20220130-225138.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Φιλε μου τωρα διαβασα κι εγω αυτο το κουλο....Το να συνεχιζει τα on/off ενω κατεβαζεις επιθυμητη στους 19 (ενω ο χωρος εχει 23) για μενα ειναι αιτια για αναφορα βλαβης..Δεν ειναι λογικο,κ δεν εχει να κανει με offset..Στις δοκιμες σου , δεν ειδα fan2 τι κανει, το δοκιμασες; fan 3?

Όλα είναι λογικά με τα κλιματιστικά μιας και υπακούουν στον προγραμματισμό τους.

Πχ θυμάσαι το atxc25b ; Περίεργο στα μάτια μας, αλλά δούλευε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί:

Εννοείται ότι δεν αποκλείουμε την πιθανότητα βλάβης αλλά θέλει καλό ψάξιμο.

4 ώρες πριν, amotida είπε

Όντως είναι 1.5.

Screenshot_2022-01-30-23-17-15-50_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg.12fb8406d37cebcee88f05702986c542.jpg

Θα πρέπει να βρεις ένα πολύ γρήγορο και ακριβές θερμόμετρο και να το βάλεις να μετράει στο ύψος του αισθητήρα θερμοκρασίας. Αφού έχεις homeassistant, είναι πολύ εύκολο να βάλεις έναν Dallas ds18b20 σε ένα esp32 ή esp8266 να το φλασαρεις με esphome και να δεις αν ακούει εκεί.

Ο αισθητήρας είναι δεξιά και ψηλά στο στοιχείο κοντά στην εισαγωγή :

Screenshot_2022-01-30-23-22-29-01_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg.da7d0ea13ce78c60569b05fe0b5df1b0.jpg

Κοίτα να δεις αρχικά αν είναι στη θέση του.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

23 ώρες πριν, liakjim είπε

Με μια απλή αναζήτηση σε ένα τυχαίο μαγαζί blue dealer , βλέπω 5 έτη εγγύηση

https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-sensira-ftxc35c-rxc35c.html

Το λέει και η Daikin. 3+2 η επέκταση https://standbyme.daikin.gr/el/package/amesh-yposthri3h

Ουσιαστικά ο blue dealer κάνει καταχώρηση το s/n . Όσοι πάρουν πχ atx δεν αναγνωρίζεται το s/n σαν συσκευή blue dealer.

Με μπέρδεψε το παρακάτω κατάστημα που πουλάει και τις δύο εκδοχές με 3 έτη εγγύησης.

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/siesta-sensira-atxc25c-arxc25c-se-06-atokes-doseis

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/sensira-ftxc25c-rxc25c-se-6-atokes-doseis

Προσπαθώ να βρω λίστα με τους blue dealers αλλά στο dealer locator στο site της daikin, εμφανίζει μόνο 3.

Εσεις που κοβει λιγο παραπάνω το ματι σας. εχω δυο μοντέλα που εχω καταλίξει.

1) https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/235073-a-c-in9btu-morris-wfin26152-smart

2) https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/239612-a-c-in9btu-morris-wfin26162-loft

Το πρωτο πρεπει να αντιστοιχει στο miracle 2 της tcl

Το δευτερο πρεπει να ανιστοιχει στο tcl ocarina.

Εκει που θελω τα φωτα σας είναι:

Το πρωτο εχει 8,5 εναντι 6,3 SEER ΚΑΙ 5,4 ΕΝΑΝΤΙ 5,1 SCOP και θετικές κριτικές.

Το δευτερο, ειναι 50 ευρώ φθηνότερο, νεότερο μοντέλο, 2db κατω στο θόρυβο γενικα, αλλα και στη χαμηλη σκαλα (22 με 24 αν δεν κανω λάθος). Αναγραφει επισης για Λειτουργία ιονισμού (γεννήτρια πλάσματος) και λειτουργία αποστείρωσης με λάμπα UVC για τέλειο καθαρισμό του αέρα. Δεν εχω βρει κριτικες όμως.

Ποιο να πάρω απο τα δυο??? Είναι για υπνοδωμάτιο 12τμ με Θερμικές Απώλειες 2471.76 Watt 2125.71 KCal/h 205.98 Watt/m2 177.14 KCal/h/m2.

Τα 2 db διαφορά ειναι αισθητά στο αυτί? Τα 50 ευρώ παραπάνω δικαιολογούνται για το extra seer? Η γεννητρια πλασματος εννοει οτι εχει ιονιστη? Ποιο θα παιρνατε? Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

1.jpg

2.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...