Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πως ακριβώς θα βγάλεις άκρη δηλαδή ?

στο μοντελο αυτο δεν υπαρχουν σχολια. Εφόσον το "μεσα του" ειναι φασον καποιας άλλης εταιρείας, μπορω να βρω αντιστοιχο μοντέλο βαση χαρακτηριστικών και να δω τα αντιστοιχα σχόλια. Όση ωρα ψάχνω, βρήκα ότι βαση του χειριστηρίου είναι φασον TCL και τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν στο miracle II.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, geomd είπε

στο μοντελο αυτο δεν υπαρχουν σχολια. Εφόσον το "μεσα του" ειναι φασον καποιας άλλης εταιρείας, μπορω να βρω αντιστοιχο μοντέλο βαση χαρακτηριστικών και να δω τα αντιστοιχα σχόλια. Όση ωρα ψάχνω, βρήκα ότι βαση του χειριστηρίου είναι φασον TCL και τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν στο miracle II.

Πιστεύω ότι χρειάζεται να ξέρεις ώστε να αποφασίσεις είναι τα χαρακτηριστικά του και το ενεργειακό ταμπελάκι του , όλα τα σχόλια που ψάχνετε διαφέρουν για τον κάθε χρήστη και χώρο πχ είναι πολύ θόρυβωδες , άλλος χρήστης λέει είναι πραγματικά αθόρυβο γιατί συμβαινε8 αυτό , γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται τον ήχο στο χώρο που είναι το κλιματιστικό διαφορετικά , άρα αυτό που πρέπει να δεις είναι ότι έχει χαμηλότερο τα 23 db , δεύτερο παράδειγμα χρήστης λέει , το χειρότερο κλιματιστικό δε βγάζει καυτό αέρα , άλλος χρήστης λέει ,κάνει το δωμάτιο φούρνο , τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτό , δε βγάζεις γιατί πολύ απλά οι ανάγκες του κάθε χώρου πο6 είναι τοποθετημένο κάνουν το κλιματιστ8κο να λειτουργεί διαφορετικά 

άρα αυτό που χρειάζεται δεν είναι σε καμία περίπτωση τα σχόλια κάποιων για χώρο που κατά 99% δεν θα έχει καμία σχέση με το δικό σου 

κοιταμε τα χαρακτηριστικά το ενεργειακό ταμπελάκι 

Επεξ/σία από dimostr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Ευχαριστούμε για το feedback. Αρκετά χρήσιμο. Αναφέρεις ότι σε 30+ ημέρες με 90% λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση έχεις 90kwh άρα είχες μέσο όρο 3 kwh / ημέρα. Μου φαίνονται υπερβολικά λίγες.Βέβαια αναφέρεις ότι το λειτουργείς διακοπτόμενα αλλά και πάλι είναι πολύ λιγες.

Εχε υποψη και οτι το διαμερισμα μου εχει μονοση περισσοτερο απο τα συνηθης στα ελλινικα σπιτια (τα οποια τα περισσοτερα ειναι "σουροτιρια").

Αν μπορείς να ανεβάσεις κανένα διαγραμμα να δούμε με πόσα ελάχιστα watt δουλεύει και να καταλάνουμε καλύτερα την λειτουργία του.

συνολικη ενεργεια:

2107174464_totalconsumption.jpg.1fa9b388747fd2ff7b1ba374e5e47c1a.jpg

Σήμερα: 1 έως 3 βαθμοί έξω, fanauto, ρύθμιση 22 

30.01_ext0-3_set22_fanauto.jpg.78bd5f04f8d671dbef39a2a8ce55fdd3.jpg

Χθες, 29.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο +3 μέχρι και  -(μειον) 3, set 22, Fan1:

29.01_ext3pana-3_set22_vent1.jpg.d2e68fea7f34929bdd4bc1c5034161e0.jpg

28.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο +1 μέχρι +4 μέχρι  -(μειον) 1, σετ 20, Quiet mode, αμετριτα ON/OFF

28.01_set20_quiet_ajunge22.jpg.85553fd8bebe250101adc81a8c22eece.jpg

09.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο 0 μέχρι +2, set 22, στην αρχή FAN1, στη συνέχεια, μετά τα πρώτα ON/OFF, set FAN AUTO

1725522438_09.01_0-2ext_set22_fulldiagram2.jpg.7bf257723aa01448c5f1205b2455545b.jpg

15.01, εξωτερικη θερμοκρασια 2, set 20, FANAUTO

15.01_ext2_set20.jpg.53c738fa73d1ba8a7252d34e3ad0f33a.jpg

17.01, εξωτερικη θερμοκρασια +3, set 22, FAN1 (εδώ καταγράψαμε επίσης μια από τις μικρότερες διαμορφώσεις, 212W/h, μετά on/off)

2054474255_17.1_ext3_set22B.jpg.5e76771d75e7383da21ae9cdea752059.jpg

20.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο -(μειον) 7 μέχρι +3, set 21, FAN1

895019539_20.01_ext-7panalaplus3_set21_clapeta2desus_vit1.jpg.247944ba83a3f61663906321dea00887.jpg

21.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο -(μειον) 5 μέχρι +3, set 21, FAN1

21.01_ext-minus5panalaplus3_set21_vent1.jpg.cdd6e1226208e78b17780beea82214fd.jpg

19.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο -(μειον) 2, set 22, FAN1, λεπτομέρεια, 204w/h

19.01_ext-2_set22_modulare204W.jpg.83603c2044a4fdc1b48a947710810cc1.jpg

41 λεπτά πριν, userAnon είπε

Επίσης επειδή από ότι βλέπω έχεις και φυσικό αέριο θα ήθελα αν γίνεται να μας πεις πως κατέληξες να πάρεις και κλιματιστικό και αν έχεις κάποια στοιχεία σχετικά με τις καταναλώσεις φυσικου αερίου vs κλιματιστικου.

Δεν έκανα πολλούς υπολογισμούς, αλλά από τα διαγράμματα κατανάλωσης των τελευταίων 4 ετών, η κατανάλωση του διαμερίσματος (περίπου 70τμ), ακόμα και με την προετοιμασία ζεστού νερού είναι για μήνες όπως Δεκέμβριος / Ιανουάριος / Φεβρουάριος μεταξύ 110-130 m3 αέριο / μήνα 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις τις περσίδες τέρμα κάτω;

Προσπάθησα σχεδόν οτιδήποτε. 

Επεξ/σία από amotida
  • Thanks 1

22 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πιστεύω ότι χρειάζεται να ξέρεις ώστε να αποφασίσεις είναι τα χαρακτηριστικά του και το ενεργειακό ταμπελάκι του , όλα τα σχόλια που ψάχνετε διαφέρουν για τον κάθε χρήστη και χώρο πχ είναι πολύ θόρυβωδες , άλλος χρήστης λέει είναι πραγματικά αθόρυβο γιατί συμβαινε8 αυτό , γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται τον ήχο στο χώρο που είναι το κλιματιστικό διαφορετικά , άρα αυτό που πρέπει να δεις είναι ότι έχει χαμηλότερο τα 23 db , δεύτερο παράδειγμα χρήστης λέει , το χειρότερο κλιματιστικό δε βγάζει καυτό αέρα , άλλος χρήστης λέει ,κάνει το δωμάτιο φούρνο , τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτό , δε βγάζεις γιατί πολύ απλά οι ανάγκες του κάθε χώρου πο6 είναι τοποθετημένο κάνουν το κλιματιστ8κο να λειτουργεί διαφορετικά 

άρα αυτό που χρειάζεται δεν είναι σε καμία περίπτωση τα σχόλια κάποιων για χώρο που κατά 99% δεν θα έχει καμία σχέση με το δικό σου 

κοιταμε τα χαρακτηριστικά το ενεργειακό ταμπελάκι 

Δε συμφωνώ, απο πολλα σχολια αποφευγεις κακοτοπιές. πχ ενα κλιματιστικο με συστολες-διαστολες αρα κακη ποιότητα πλαστικων δεν ειναι θεμα υποκειμενικό. Επίσης ενα κλιματιστικό το οποίο βγαζει χλιαρό αέρα δεν εχει σχεση με το χωρο που ειναι τοποθετημένο. Θα συμφωνήσω με εσενα σε σχολια τυπου "το κανει φουρνο, δε φτανει επιθυμητη θερμοκρασια, κτλ κτλ" Αλλα κάποια βασικά πραγματα που προσπαθείς να αποφύγεις ειναι κατατοπιστικά τα σχόλια.

8 λεπτά πριν, geomd είπε

Επίσης ενα κλιματιστικό το οποίο βγαζει χλιαρό αέρα δεν εχει σχεση με το χωρο που ειναι τοποθετημένο.

Αυτο ειδικά είναι το σχόλιο που έχει απόλυτη σχέση με τον χώρο που είναι τοποθετημένο ένα κλιματιστικό ,μπορεί να σου δείξει αρκετά πράγματα όπως πχ ότι το κλιματιστικό έχει κουμπώσει σωστά στο χώρο και έχει την ικανότητα να δουλεύει σε φάση συντήρησης με χαμηλά watt άρα υπό μια έννοια με χλιαρό αέρα 

Αυτό το έχω διαβάσει σε πάρα πολλά σχόλια και στην πλειοψηφία αυτών η αντίληψη είναι ότι το κλιματιστικό θα πρέπει να έχει το χαρακτηριστικό των on off να δουλεύουν τέρμα γκάζι για να έχουν καυτο αέρα.συνεχως 

Πάντως η ουσία είναι και δυστυχώς ισχύει ότι η πλειοψηφία των κριτικών στο skroutz δεν έχουν καμία βάση που μπορεί να τεκμηριωθεί και δυστυχώς έχουμε και παραδείγματα πολλών ψευδών κριτικών 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, amotida είπε

Εχε υποψη και οτι το διαμερισμα μου εχει μονοση περισσοτερο απο τα συνηθης στα ελλινικα σπιτια (τα οποια τα περισσοτερα ειναι "σουροτιρια").

Όντως πρέπει να έχεις πολύ καλή μόνωση γιατι βλέπω ότι δεν έχει διακυμάνσεις στα watt μέσα στην ημέρα με διαφορετικές θερμοκρασίες. Νομίζω (ότι παραδόξως) όντως χρειαζόσουν το 9αρι. 

Εντωμεταξύ, αφού έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση με το ΦΑ (περίπου 1300 kwh με ζεστό νερό) απορώ γιατί μπήκες στην διαδικασία του κλιματιστικού. Εκτός και αν το πήρες για ψύξη κυρίως.

τέλος αν μπορέσεις κάποια στιγμή να μου πεις οι 1.300 kwh ΦΑ σε πόσες kwh ηλεκτρικού ρεύματος αντιστοιχούν θα με βοηθούσε πάρε πολύ σε κάτι υπολογισμούς που θέλω να κάνω. 

Χθες με τα στοιχεία ενός συμφορουμίτη είδαμε ότι για το σπίτι του (τουλάχιστον) η κάθε μονάδα ηλεκτρικής kwh αντιστοιχή σε 5kwh ΦΑ. Αυτό στην περίπτωση σου θα σήμαινε ότι θα χρειαζόσουν 1300/5 = 260kwh / μήνα

Αν βάλουμε και το ζεστό νερό και αν το άφηνες όλη την ημέρα ανοιχτό μπορεί και να ισχύει. 

Επεξ/σία από userAnon

2 ώρες πριν, geomd είπε

Έχει κανείς εικόνα για αυτο το κλιματιστικό? δε μπορώ να βρω σχολια, παρα μονο για το παλιοτερο μοντέλο και αυτα θετικα αλλα ελάχιστα. Ξέρει κανείς τι παιζει με αυτό? Φαντάζομαι ειναι φασόν από καποια εταιρεία, αλλα απο ποιά? μηπως υπάρχει κάποιο παρόμοιο μαμας εταιρείας και μπορέσω να βγάλω άκρη εαν μου κάνει. γιατι στα 369 με δωρο εγκατασταση και με ατοκες δόσεις με καλύπτει οικονομικα πολύ. 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/235073-a-c-in9btu-morris-wfin26152-smart#:~:text=Morris WFIN26152 Smart-,Morris WFIN26152 Smart,Κλιματιστικό Inverter,-235073

TCL είναι αυτά. Το δίνουν σε καλή τιμή (νομίζω ιστορικό χαμηλό). Δεν έχουμε και πολύ feedback για αυτό αλλά στο παρελθόν είχε εμφανιστεί ένα μέλος που το είχε (δοκίμασε να το βρεις με το search).

1 ώρα πριν, amotida είπε

συνολικη ενεργεια:

2107174464_totalconsumption.jpg.1fa9b388747fd2ff7b1ba374e5e47c1a.jpg

Σήμερα: 1 έως 3 βαθμοί έξω, fanauto, ρύθμιση 22 

30.01_ext0-3_set22_fanauto.jpg.78bd5f04f8d671dbef39a2a8ce55fdd3.jpg

Χθες, 29.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο +3 μέχρι και  -(μειον) 3, set 22, Fan1:

29.01_ext3pana-3_set22_vent1.jpg.d2e68fea7f34929bdd4bc1c5034161e0.jpg

28.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο +1 μέχρι +4 μέχρι  -(μειον) 1, σετ 20, Quiet mode, αμετριτα ON/OFF

28.01_set20_quiet_ajunge22.jpg.85553fd8bebe250101adc81a8c22eece.jpg

09.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο 0 μέχρι +2, set 22, στην αρχή FAN1, στη συνέχεια, μετά τα πρώτα ON/OFF, set FAN AUTO

1725522438_09.01_0-2ext_set22_fulldiagram2.jpg.7bf257723aa01448c5f1205b2455545b.jpg

15.01, εξωτερικη θερμοκρασια 2, set 20, FANAUTO

15.01_ext2_set20.jpg.53c738fa73d1ba8a7252d34e3ad0f33a.jpg

17.01, εξωτερικη θερμοκρασια +3, set 22, FAN1 (εδώ καταγράψαμε επίσης μια από τις μικρότερες διαμορφώσεις, 212W/h, μετά on/off)

2054474255_17.1_ext3_set22B.jpg.5e76771d75e7383da21ae9cdea752059.jpg

20.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο -(μειον) 7 μέχρι +3, set 21, FAN1

895019539_20.01_ext-7panalaplus3_set21_clapeta2desus_vit1.jpg.247944ba83a3f61663906321dea00887.jpg

21.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο -(μειον) 5 μέχρι +3, set 21, FAN1

21.01_ext-minus5panalaplus3_set21_vent1.jpg.cdd6e1226208e78b17780beea82214fd.jpg

19.01, εξωτερικη θερμοκρασια απο -(μειον) 2, set 22, FAN1, λεπτομέρεια, 204w/h

19.01_ext-2_set22_modulare204W.jpg.83603c2044a4fdc1b48a947710810cc1.jpg

Δεν έκανα πολλούς υπολογισμούς, αλλά από τα διαγράμματα κατανάλωσης των τελευταίων 4 ετών, η κατανάλωση του διαμερίσματος (περίπου 70τμ), ακόμα και με την προετοιμασία ζεστού νερού είναι για μήνες όπως Δεκέμβριος / Ιανουάριος / Φεβρουάριος μεταξύ 110-130 m3 αέριο / μήνα 

Προσπάθησα σχεδόν οτιδήποτε. 

Τα διαγράμματα αυτά είναι copy+paste με το asyg24klca το οποίο αν και 24άρι έχει περίπου τα ίδια ελάχιστα με το δικό σου 12άρι.

Μάλιστα έχω δείξει ίδια "πριόνια" (On-off) που μπορεί να συμβούν υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες :

54f0ac3f9ae17f54a52f9dbde20446cf.png

Απλά επειδή είναι σε 60τμ και ο αέρας απλώνει, είναι πιο δύσκολο να συμβεί.

Υπόψη ότι έχει +2 offset (μια πολύ μέση τιμή) οπότε αν ο χώρος έχει 22 , αυτό θα το κάνει ακόμα και με +2 στον χώρο.

Στην περίπτωσή σου, θα έπρεπε να υπήρχε ένας ψαγμένος ψυκτικός ή καλύτερα μηχανολόγος και να βγάλει με την μία ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα απλά δεν κάνει για τον χώρο σου ή αν μπορεί να το πει κάποιος και ανάποδα ότι δηλαδή ο χώρος σου δεν κάνει για το panasonic.

Νομίζω ότι ένα perfera με τις καταναλώσεις των 60-70W (που μας έχουν πει μέλη) θα σου ήταν ίσως πιο καλό για τον χώρο σου . Φυσικά λέω ίσως γιατί δεν έχω τις γνώσεις να σου πω.

Θα αλλάξω κλιματιστικό και θα μου μείνει ένα 9αρι. Επειδή έχω μεζονετα και όπως είναι φυσικό έχω απώλειες από τη σκάλα και  σκέφτομαι να βάλω το κλιματιστικό στο δωμάτιο που δείχνω στο σχέδιο έτσι ώστε να ζεσταίνω το γραφείο αλλά και να ζεσταίνω και τον διαδρομο.πιστευετε με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσω το κάτω κλιματιστικό;

20220130_171620.jpg

8 λεπτά πριν, userAnon είπε

Εντωμεταξύ, αφού έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση με το ΦΑ απορώ γιατί μπήκες στην διαδικασία του κλιματιστικού. Εκτός και αν το πήρες για ψύξη κυρίως.

-Μενω στο διαμερισμα αυτο εδω και 6 χρονια...ειναι αρκετα δροσερο, βοριοανατολικος προσανατολισμος, δέντρα κλπ  Κανονικα δεν χρειαζοταν AC. Το προβλμα αρχισε βλεποντας οτι σε μερικα διαστιματα που εχει μεγαλη υγρασια εξω (συνηθως ανοιξη και καλοκαιρι) και μεσα υπαρχουν προβληματα με αυτο, αγορασα ενας αφυγραντηρας ... ενα μηχανημα που οταν λειτουργει βγάζει και λίγη θερμότητα ... 
Τις λίγες ζεστές μέρες, αν και η θερμοκρασία στο διαμέρισμά μου δεν ξεπέρασε ποτέ τους 27-28 βαθμούς ή τους 28-28,5 βαθμούς το καλοκαίρι (συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας που απελευθερώνει ο αφυγραντήρας), δεν κοιμόμουν πολύ καλά . Ως αποτέλεσμα, αποφάσισα να βάλω AC. Αρχικά σκέφτηκα να πάρω ένα MitsubishiElectric entry-level αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσω κάποια χρήματα και να πάρω ένα ισχυρό κλιματιστικό για θέρμανση, καθώς θα έχω ένα εφεδρικό σε περίπτωση που χαλάσει ο λέβητας φυσικού αερίου μου και μείνω με το σπίτι για λίγο χωρίς θέρμανση ... Επιπλέον, προσθέτοντας αυτά τα χρήματα, θα είχα αγοράσει καλό μηχάνημα για ψύξη ... και αγοράζοντας panasonic Z-XKE θα είχα και μακράν το πιο ισχυρό κλιματιστικό στην κατηγορία του για αφύγρανση...
Επιπλέον, στο πλαίσιο της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, δεν ξέρω πώς θα κυμανθεί η τιμή του φυσικού αερίου έναντι της τιμής του ρεύματος... Πού αλλού βάζετε τους υπολογισμούς COP / SCOP που γίνονται για τα κλιματιστικά, τουλάχιστον στο πλαίσιο των θετικών θερμοκρασιών, όπου φαίνεται καλύτερο από το αέριο ... 
Αλλά μάλλον όλοι οι υπολογισμοί μου απέτυχαν ... δεν νομίζω ότι θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το μηχάνημα για θέρμανση σε συνθήκες θετικών εξωτερικών θερμοκρασιών vs χώρο μου ... ο λόγος είναι το ενοχλητικό on / off (ακόμα και τώρα συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και δεν ξέρω ακόμα πώς αλλιώς να το ρυθμίσω για να το βγάλω από αυτόν τον κύκλο ... +5 έξω)
Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω αρκετά δεδομένα για να κάνω αξίωση εγγύησης ... ο κύριος λόγος είναι αυτά τα διαλείμματα των 3 λεπτών μόνο, το γεγονός ότι δεν σταματά για μεγάλα χρονικά διαστήματα όσο δεν πέφτει η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου. .. θα ήθελα εξηγήσεις από αυτούς της panasonic πως στο διάολο ακόμα και φτηνό καλοριφέρ με θερμοστάτη δουλεύει πιο σωστά από την ηλίθια συσκευή τους... (εξήγησα παραπάνω, στο review, ότι δεν σταματάει όταν πρέπει να το κάνει ... και θα πρέπει να παραμείνει έτσι μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό).... Υπάρχουν και άλλοι λόγοι (λειτουργία ή μάλλον αστοχία ελέγχου μέσω wifi, θόρυβοι που δεν θα ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν κ.λπ.) .
Αν μου λυσει το θεμα με τα 3 λεπτα, θα παραιτηθω με αυτη τη συσκευη...θα την δουλευω, αδιάφορος, μονο απολυτα περιοδικα, τελος παντων, ζεστη βγάζει ...και φαινεται αρκετα οικονομικο, μονο ετσι... γιατί αν το αφήσεις αναμμένο (με τα on-off του), μάλλον θα καταναλώσει περισσότερο και από τον χειρότερο κινέζικο... 

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, adok13 είπε

Θα αλλάξω κλιματιστικό και θα μου μείνει ένα 9αρι. Επειδή έχω μεζονετα και όπως είναι φυσικό έχω απώλειες από τη σκάλα και  σκέφτομαι να βάλω το κλιματιστικό στο δωμάτιο που δείχνω στο σχέδιο έτσι ώστε να ζεσταίνω το γραφείο αλλά και να ζεσταίνω και τον διαδρομο.πιστευετε με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσω το κάτω κλιματιστικό;

20220130_171620.jpg

Το Υ/Δ έχει κλιματιστικό;

Πάντως καλό σημείο για το 9άρι.

Σε εμένα που έχω επίσης μεζονέτα, είδα ότι με τα κλιματιστικά πάνω σε 24ωρη λειτουργία και με ανοιχτές τις πόρτες, όντως ήταν πιο άνετο το κάτω μεγάλο κλιματιστικό μιας και από αυτά που καταλαβαίνω, δεν υπάρχουν πλέον τα κρύα ρεύματα που κατέβαιναν πριν από τη σκάλα (πλέον δεν τα νιώθω).

τέλος αν μπορέσεις κάποια στιγμή να μου πεις οι 1.300 kwh ΦΑ σε πόσες kwh ηλεκτρικού ρεύματος αντιστοιχούν θα με βοηθούσε πάρε πολύ σε κάτι υπολογισμούς που θέλω να κάνω. 

Χθες με τα στοιχεία ενός συμφορουμίτη είδαμε ότι για το σπίτι του (τουλάχιστον) η κάθε μονάδα ηλεκτρικής kwh αντιστοιχή σε 5kwh ΦΑ. Αυτό στην περίπτωση σου θα σήμαινε ότι θα χρειαζόσουν 1300/5 = 260kwh / μήνα

Αν βάλουμε και το ζεστό νερό και αν το άφηνες όλη την ημέρα ανοιχτό μπορεί και να ισχύει. 

Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα 

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το Υ/Δ έχει κλιματιστικό;

Πάντως καλό σημείο για το 9άρι.

Σε εμένα που έχω επίσης μεζονέτα, είδα ότι με τα κλιματιστικά πάνω σε 24ωρη λειτουργία και με ανοιχτές τις πόρτες, όντως ήταν πιο άνετο το κάτω μεγάλο κλιματιστικό μιας και από αυτά που καταλαβαίνω, δεν υπάρχουν πλέον τα κρύα ρεύματα που κατέβαιναν πριν από τη σκάλα (πλέον δεν τα νιώθω).

ναι το υ/δ εχει κλιματιστικο.

επειδη ο χωρος μας ειναι παρομοιος , με βοηθησε πολυ η γνωμη σου. σευχαριστω.

σκεφτομαι μηπως παρω 12αρι και να ανοιγω και τη πορτα στο wc να ζεσταινω και το μπανιο.

22 ώρες πριν, journeyman77 είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 

1. Ποσό που διαθέτουμε : έως 1200€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αντικατάσταση 12άρι GE (σύγχρονο αλλά ανεπαρκές)
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος Πλαισιο (λόγω επιστροφής Eurobank)
  4. Χρήση κλιματιστικού: θέρμανση + ψύξη (50-50)
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Περιστασιακή για θέρμανση / κύρια για ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος: σαλονοκουζίνα+διάδρομος περ. 70τμ
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: προάστειο Πάτρας min 2C/max 40C
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: μεγάλη εγγύηση/wifi
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου: ψηλοτάβανο ενιαίος χώρος τύπου Γ
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ 8252.82Watt

7097.43KCal/h

117.90Watt/m2

101.39KCal/h/m2 θερμοκρασία 22C

νομίζω τώρα είναι οκ (τα 292εκ τα έκανα μέτρα...)

1 ώρα πριν, liakjim είπε

το συγκεκριμένο μηχάνημα απλά δεν κάνει για τον χώρο σου ή αν μπορεί να το πει κάποιος και ανάποδα ότι δηλαδή ο χώρος σου δεν κάνει για το panasonic.

Με το διάλειμμα των 3 λεπτών θα μπορούσες να δώσεις κάποια εξήγηση, έστω και στο όριο κάθε λογικής; 

2 λεπτά πριν, amotida είπε

Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω αρκετά δεδομένα για να κάνω αξίωση εγγύησης ... ο κύριος λόγος είναι αυτά τα διαλείμματα των 3 λεπτών μόνο, το γεγονός ότι δεν σταματά για μεγάλα χρονικά διαστήματα όσο δεν πέφτει η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου. .. θα ήθελα εξηγήσεις από αυτούς της panasonic πως στο διάολο ακόμα και φτηνό καλοριφέρ με θερμοστάτη δουλεύει πιο σωστά από την ηλίθια συσκευή τους... (εξήγησα παραπάνω, στο review, ότι δεν σταματάει όταν πρέπει να το κάνει ... και θα πρέπει να παραμείνει έτσι μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό).... Υπάρχουν και άλλοι λόγοι (λειτουργία ή μάλλον αστοχία ελέγχου μέσω wifi, θόρυβοι που δεν θα ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν κ.λπ.) .
Αν μου λυσει το θεμα με τα 3 λεπτα, θα παραιτηθω με αυτη τη συσκευη...θα την δουλευω, αδιάφορος, μονο απολυτα περιοδικα, τελος παντων, ζεστη βγάζει ...και φαινεται αρκετα οικονομικο, μονο ετσι... γιατί αν το αφήσεις αναμμένο (με τα on-off του), μάλλον θα καταναλώσει περισσότερο και από τον χειρότερο κινέζικο... 

Μακάρι να τα καταφέρεις, αλλά το μηχάνημα δουλεύει σύμφωνα με τον προγραμματισμό του. Προσωπικά αν ήμουν αντιπροσωπία, θα έλεγα "ας πρόσεχες".

Πάντως αφού έχεις homeassistant μπορείς να αγοράσεις ένα broadlink rm4 και να φτιάξεις έναν αυτοματισμό πχ όταν ο χώρος πάει στη θερμοκρασία που θέλεις να το γυρίζει σε silent ανεμιστήρα μέχρι να πάει -1 και να το γυρνάει στο low ή να το κλείνει ή κάτι άλλο.

Ή να το πουλήσεις.

1 λεπτό πριν, adok13 είπε

ναι το υ/δ εχει κλιματιστικο.

επειδη ο χωρος μας ειναι παρομοιος , με βοηθησε πολυ η γνωμη σου. σευχαριστω.

σκεφτομαι μηπως παρω 12αρι και να ανοιγω και τη πορτα στο wc να ζεσταινω και το μπανιο.

Δεν θα έπαιρνα 12άρι. Στο σπίτι μου έχω δει ότι η ανοιχτή πόρτα δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση (όσο και να φαίνεται περίεργο) . Το atxc25b πχ απλά δουλεύει μονίμως στα 170W.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...