Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Tην είδες την αντίσταση του midea πιο πίσω;

Ναι όντως έτσι είναι. 

Το Inventor μου από 0.7w σε stand by πήγαινε στα 5.5w περίπου και το General Electric από 1.5 stand by σε 45w.

To Daikin Perfera πάντως σταθερά σε όλες τις συνθήκες στα 4.7w

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στο engineering data book η toshiba δίνει καμπύλες air speed distribution για κάθε μέγεθος μονάδας. Αυτές με ποιά ταχύτητα ανεμιστήρα να έχουν υπολογισθεί άραγε; Δε βρήκα αναφορά.

7 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Επειδή το ίδιο θέμα με απασχολεί και μένα και έχω και φυσικό αέριο και κλιματιστικά,  περιμένω να έρθουν οι λογαριασμοί για να βγάλω ένα πρώτο συμπέρασμα.

Έχω κάψει Δεκέμβριο το αέριο και Ιανουάριο τα κλιματιστικά. 

Αναμένω τους λογαριασμούς  ...

Θα ενημερωσω μόλις έχω νέα. 

Μην προσπαθειτε απο αυτο να βγαλετε ακρη ποιο συμφερει...

Σας ενδιαφερει το κοστος ενεργειας,δηλαδη τιμη ανα Kwh για συγκριση μεταξυ των δυο τροπων θερμανσης.

Ουτε τετραγωνικα ουτε προσανατολισμοι κτιριων.

9 λεπτά πριν, Specs είπε

Σας ενδιαφερει το κοστος ενεργειας,δηλαδη τιμη ανα Kwh για συγκριση μεταξυ των δυο τροπων θερμανσης.

Αν μιλήσουμε για διαφορετικά σπίτια φυσικά και δε μπορούμε να βγάλουμε άκρη επειδή είναι πολλά πραγματα που παίζουν ρόλο. 

Αν πρόκειται όμως για το ίδιο σπίτι φυσικά και μπορούμε  ...

12 λεπτά πριν, Specs είπε

Κάτι διάβαζα μόλις τώρα και ήθελα να ρωτήσω εσένα ή όποιον γνωρίζει. Έστω ότι χρειάζομαι 2.000 kwh σε ρεύμα για τον χειμώνα. Το ίδιο θα χρειάζομαι και για ΦΑ? 2.000 kwh?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, userAnon είπε

Κάτι διάβαζα μόλις τώρα και ήθελα να ρωτήσω εσένα ή όποιον γνωρίζει. Έστω ότι χρειάζομαι 2.000 kwh σε ρεύμα για τον χειμώνα. Το ίδιο θα χρειάζομαι και για ΦΑ? 2.000 kwh?

Φυσικα! Αποδοση ομως στο ρευμα κιλοβατωρες,οχι καταναλωση

3 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Αν πρόκειται όμως για το ίδιο σπίτι φυσικά και μπορούμε

Ο καθενας για το δικο του ναι,με τον τροπο που εγραψα

Στον πινακα της υπογραφης μου,βαλτε τα στοιχεια που εχετε

Επεξ/σία από Specs

1 λεπτό πριν, userAnon είπε

Όχι φυσικά, αλλιώς οι αντλίες θερμότητας δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης

12 λεπτά πριν, nvel είπε

Όχι φυσικά, αλλιώς οι αντλίες θερμότητας δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης

Πάνω σε αυτό που λέτε,  τις προηγούμενες μέρες έκανα κάποιες δοκιμές...

Για μια μέρα θέρμανση με ΦΑ χρειαζόμουν από 6-9 μονάδες.  Αυτές επί 11 περίπου βγάζουν τις kWh σε ΦΑ. 

Για θέρμανση με κλιματιστικά χρειάζομαι 18 με 20 kWh.

Δε ξέρω αν από αυτά μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα  ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@userAnon@alexdeskas

Για να μην γεμισει το νημα,αν θελετε,στειλτε μου πριβέ το κοστος ανα Kwh που εχει ο καθενας σας σε ηλεκτρικο ρευμα (ολα μεσα εκτος το Παγιο,Δημοτικα Τελη και  ΔΕΗ και το αντιστοιχο σε Φυσικο Αεριο,να σας βγαλω μια συγκριση.

Αν δεν ειναι εφικτο να υπολογισετε αυτα,στειλτε μου χωρις τα στοιχεια σας εκκαθαριστικο τελευταιο.

Δηλαδη παιζει ρολο ποσο αγοραζει ο καθενας το ηλεκτρικο του ρευμα.

Ο @dimostr αν θυμαμαι καλα,κλειδωνει παντα καλες τιμες ως χρηστης,πολυ πριν γινει ο χαμος αυτος ο τωρινος

Επεξ/σία από Specs

να κάνω την ερώτηση πιο απλά. γνωρίζει κανείς αν θέλω 1000 kwh σε ρεύμα για να ζεστάνω το σπίτι τον χειμώνα πόσες kwh ΦΑ χρειάζομαι αντίστοιχα?

Αν ισχύει αυτό που λέει ο @alexdeskas για μια ημέρα θέλει

20 kwh ρευμα ή

100 kwh ΦΑ

άρα η 1 kwh ρεύματος (χονδρικά) είναι 5 kwh ΦΑ 

άρα εγω θα χρειαζόμουν 5.000 kwh ΦΑ για να βγάλω τον χειμώνα??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Specs είπε

@userAnon@alexdeskas

Για να μην γεμισει το νημα,αν θελετε,στειλτε μου πριβέ το κοστος ανα Kwh που εχει ο καθενας σας σε ηλεκτρικο ρευμα (ολα μεσα εκτος το Παγιο,Δημοτικα Τελη και  ΔΕΗ και το αντιστοιχο σε Φυσικο Αεριο,να σας βγαλω μια συγκριση.

Αν δεν ειναι εφικτο να υπολογισετε αυτα,στειλτε μου χωρις τα στοιχεια σας εκκαθαριστικο τελευταιο.

Δηλαδη παιζει ρολο ποσο αγοραζει ο καθενας το ηλεκτρικο του ρευμα.

Ο @dimostr αν θυμαμαι καλα,κλειδωνει παντα καλες τιμες ως χρηστης,πολυ πριν γινει ο χαμος αυτος ο τωρινος

Αυτή τη στιγμή είμαι στο home online N της ΔΕΗ με τον τιμοκατάλογο όμως που ίσχυε πριν της 3/12/21 και έχω κλειδώσει τιμές χωρίς ρήτρα προσαρμογής 0,096 ημερήσιο και 0,076 νυχτερινό , ο @liakjimαν δε κάνω λάθος έχει από νωρίτερα αυτό το προγραμμα οποτε μπορεί να δώσει πιο ρεαλιστική εικόνα σε τελική τιμή kWh 

Επεξ/σία από dimostr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτή τη στιγμή είμαι στο home online N της ΔΕΗ με τον τιμοκατάλογο όμως που ίσχυε πριν της 3/12/21 και έχω κλειδώσει τιμές χωρίς ρήτρα προσαρμογής 0,096 ημερήσιο και 0,076 , ο @liakjimαν δε κάνω λάθος έχει από νωρίτερα αυτό το προγραμμα οποτε μπορεί να δώσει πιο ρεαλιστική εικόνα σε τελική τιμή kWh 

Μολις την υπολογισα στο νημα του Κορακιου, για ΔΕΗ 0,2380 € την Kwh ,

πραγματικη τιμη (με τιμη αρχικη συμβολαιου για ενεργεια μονο ,τα 17 λεπτα οσο ειναι σημερα)kwh

ΑΛΛΑ χωρις νυχτερινο, ΚΟΤ και αλλες τυχον διαφοροποιησεις.

Εψαξα και χοντρικα τις τιμες ΦΑ της ΔΕΗ και για Ιανουαριο βγαινει με τις τρεχουσες διεθνεις 0,097 ευρω /Kwh και τα καταχωρησα εδω https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_cY_RmZORzWbmdaJb2QiIyPXwwzG6FQE/edit#gid=1549083045

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1

3 λεπτά πριν, Specs είπε

Μολις την υπολογισα στο νημα του Κορακιου, για ΔΕΗ 0,2380 € την Kwh ,πραγματικη τιμη (με τιμη αρχικη συμβολαιου για ενεργεια μονο ,τα 17 λεπτα οσο ειναι σημερα)kwh ΑΛΛΑ χωρις νυχτερινο,ΚΟΤ και αλλες τυχον διαφοροποιησεις.

Έχει γίνει χαμός με τος τιμές γιατί το προγραμμα home online ,enter ,enter+ Μέχρι 3/12/21 είχαν τιμή αυτή που σου γράφω παραπάνω και τώρα είναι στα 0,17 και 0,18 με νυχτερινό στα 0,13 , τεράστιες διάφορες 

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Έχει γίνει χαμός με τος τιμές γιατί το προγραμμα home online ,enter ,enter+ Μέχρι 3/12/21 είχαν τιμή αυτή που σου γράφω παραπάνω και τώρα είναι στα 0,17 και 0,18 με νυχτερινό στα 0,13 , τεράστιες διάφορες 

Το ξερω,κλειδωσα κι εγω σχετικα νωρις

Έχω ένα toyotomi izuru 24 , το έχω 8 χρόνια τώρα και είναι σκυλί.

Ήρθε ώρα όμως να το αλλάξω , το συγκεκριμένο είναι σε χώρο 50 τμ και με είχε καλύψει αρκετά.

Έχει βάλει στο μάτι η γυναίκα της Toshiba το ΗΑΟRI 16J2AVSG-E1 γιατί της αρέσει η εμφάνιση του.

Θα καλύψει το χώρο και αν ναι θα έχω καλύτερη κατανάλωση ρεύματος; Την ίδια ή χειρότερη.

Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...