Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Εννοείται ότι είναι το σωστό αυτό που σκέφτεσαι.

Όσο για προτάσεις , προσπάθησε να συμπληρώσεις αυτό Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1. Από 1500€ εώς 2000 
  2.  Νέα αγορά
  3. : Αδιάφορο
  4.  10% ψύξη / 90% θέρμανση
  5.  Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6.  Ενιαίος χώρος 60τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7.  39C το καλοκαίρι και 3C τον χειμώνα
  8.  wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο 
  9. Καλούτσικες μονώσεις, αλουμίνια με διπλά τζάμια ,βόρειο-δυτικός προσανατολισμός, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι.
  10. Θερμικές απώλειες :10905.69 Watt, 9378.90 KCal/h, 181.76 Watt/m2 ,156.31 KCal/h/m2,για 19 βαθμούς
Επεξ/σία από jiovani81
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, livadaki είπε

Καλησπέρα σε όλους,

στο σπίτι μου που έχει μπει σε πρόγραμμα εξ οικονομώ θα γίνει αγορά και τοποθέτηση ενός A/C στο καθιστικό και 2 σε υπνοδωμάτια.

θέλω την βοήθειά σας με βάση τα παρακάτω

1. Ποσό που διαθέτουμε : 1300€ - 1400€ το μεγάλο και 600€ - 700€ το κάθε  ένα από τα 2 μικρά
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης το καλοκαίρι
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30τμ καθιστικό-τραπεζαρία-κουζίνα και υνοδωμάτια
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Λάρισαμε 42C το καλοκαίρι και 2C τον χειμώνα
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: WiFi, εγγύηση και αθόρυβο
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): θερμομόνωση

Θερμικές Απώλειες

2866.72Watt

2465.38KCal/h

95.56Watt/m2

82.18KCal/h/m2

Με μια έρευνα που έκανα χθες κατέληξα στο

https://www.skroutz.gr/s/29210499/Panasonic-Etherea-CS-Z50XKEW-CU-Z50XKE-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-με-WiFi.html

ή https://www.skroutz.gr/s/23492702/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-18J2KVSG-E-RAS-18J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU.html

για το καθιστικό

και στο παρακάτω για τα υπνοδωμάτια

https://www.skroutz.gr/s/23633536/Mitsubishi-MSZ-MUZ-BT25VG-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU.html?from=catspan

περιμένω τα σχόλιά σας

Οι απώλειες αυτές σε πάνε προς 12άρι -> https://www.skroutz.gr/s/27528129/Inventor-Comfort-MFVI32-12WFI-MFVO32-12-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Μπορείς να δεις και το 13άρι edge αν και μπορεί να φτάνει και 10άρι.

Στα υπνοδωμάτια ανάλογα με τις απώλειες. Αν είναι ελάχιστες, ίσως κάτι με follow me.

5 λεπτά πριν, jiovani81 είπε
  1. Από 1500€ εώς 2000 
  2.  Νέα αγορά
  3. : Αδιάφορο
  4.  10% ψύξη / 90% θέρμανση
  5.  Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6.  Ενιαίος χώρος 60τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7.  39C το καλοκαίρι και 3C τον χειμώνα
  8.  wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο 
  9. Καλούτσικες μονώσεις, αλουμίνια με διπλά τζάμια ,βόρειο-δυτικός προσανατολισμός, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι.
  10. Θερμικές απώλειες :10905.69 Watt, 9378.90 KCal/h, 181.76 Watt/m2 ,156.31 KCal/h/m2,για 19 βαθμούς

Μάλλον δεν θα σε φτάσει ένα μηχάνημα.

Σε 24άρι σε καλή τιμή παίζει αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211829-general-electric-ges-nmg70-20-prime

Θα έβαζα οπωσδήποτε επέκταση εγγύησης. Έχει μόνο 2 χρόνια εγγύηση. Δεν έχει πολλά κομμάτια διαθέσιμα.

Ίσως να κοίταζες και για ενίσχυση στον χώρο ενός 2ου. Αλλά το βλέπεις.

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι απώλειες αυτές σε πάνε προς 12άρι -> https://www.skroutz.gr/s/27528129/Inventor-Comfort-MFVI32-12WFI-MFVO32-12-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Μπορείς να δεις και το 13άρι edge αν και μπορεί να φτάνει και 10άρι.

Στα υπνοδωμάτια ανάλογα με τις απώλειες. Αν είναι ελάχιστες, ίσως κάτι με follow me.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα επιμείνω στο 18αρι διότι ο χώρος επικοινωνεί με τον διάδρομο (άρα ίσως χρειάζεται ένα πιο δυνατό μηχάνημα)  και εξάλλου το εξ οικονομώ το επιτρέπει οικονομικά.

Ενώ ήμουν πιο κοντά στο edge λόγω καλής εγγύησης, ευτυχώς διάβασα για το "λάθος" που είχε κάνει η toshiba με το seer και τώρα κλίνω στο panasonic. Εκτός και αν υπάρχει και άλλη πρόταση αντίστοιχου επιπέδου.

Υ.Γ γνωρίζουμε κάτι για το service των panasonic;

Στις 24/1/2022 στις 1:51 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Επειδη δεν παρακολούθησα τα post. 

Σε τι spray αναφέρεσαι; 

Εγω τωρα με 4.8 και 45% υγρασία δεν έχουμε θέμα, ωραία ζεστουλα.

Ομως αναμένω να έχω σοβαρά θέματα με defrost τις επόμενες ημέρες. 

Εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/746470-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά-part-2/page/847/#elControls_59044524_menu

Το παρακολουθώ μέρες τώρα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει βελτιώσει τα πράγματα. Πχ ποτέ ως τώρα, από όταν αγόρασα το συγκεκριμένο μηχάνημα, δεν έχω δει στα διαγράμματα του asyg μικρά σε διάρκεια defrost . Κοίταξα όλα τα defrost του φετινού χειμώνα. Ενώ πλέον βλέπω συστηματικά defrost των δευτερολέπτων σαν το κάτωθι που δείχνει ότι το νερό φεύγει ευκολότερα:

a2e6f5579d3f297b90014697a3f2b028.png

54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/746470-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά-part-2/page/847/#elControls_59044524_menu

Το παρακολουθώ μέρες τώρα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει βελτιώσει τα πράγματα. Πχ ποτέ ως τώρα, από όταν αγόρασα το συγκεκριμένο μηχάνημα, δεν έχω δει στα διαγράμματα του asyg μικρά σε διάρκεια defrost . Κοίταξα όλα τα defrost του φετινού χειμώνα. Ενώ πλέον βλέπω συστηματικά defrost των δευτερολέπτων σαν το κάτωθι που δείχνει ότι το νερό φεύγει ευκολότερα:

a2e6f5579d3f297b90014697a3f2b028.png

Ωραία. Θυμάμαι που ήμασταν στις συζητήσεις πριν καιρό για αν θα μείωνε τον συντελεστή συναγωγής η θα προκαλούσε κάποια βλάβη. Τώρα προχωρησες και στην εφαρμογη του. 

Πιστεύεις το καλοκαίρι που θα ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες του στοιχείου δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα; Το υγρό αυτό όταν στεγνώσει είναι εύφλεκτο; 

8 ώρες πριν, livadaki είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα επιμείνω στο 18αρι διότι ο χώρος επικοινωνεί με τον διάδρομο (άρα ίσως χρειάζεται ένα πιο δυνατό μηχάνημα)  και εξάλλου το εξ οικονομώ το επιτρέπει οικονομικά.

Ενώ ήμουν πιο κοντά στο edge λόγω καλής εγγύησης, ευτυχώς διάβασα για το "λάθος" που είχε κάνει η toshiba με το seer και τώρα κλίνω στο panasonic. Εκτός και αν υπάρχει και άλλη πρόταση αντίστοιχου επιπέδου.

Υ.Γ γνωρίζουμε κάτι για το service των panasonic;

Πρέπει να είναι φανταστικό κλιματιστικό. Προσωπικά όμως έχω κάποια αμφιβολία για το σέρβις τους. Θα έπαιρνα κάποια τηλέφωνα.

6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ωραία. Θυμάμαι που ήμασταν στις συζητήσεις πριν καιρό για αν θα μείωνε τον συντελεστή συναγωγής η θα προκαλούσε κάποια βλάβη. Τώρα προχωρησες και στην εφαρμογη του. 

Πιστεύεις το καλοκαίρι που θα ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες του στοιχείου δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα; Το υγρό αυτό όταν στεγνώσει είναι εύφλεκτο; 

Λέει ότι είναι ειδικά για στοιχεία κλιματιστικών, οπότε υποθέτω ότι θα έχει τις ιδιότητες που πρέπει. Πάντως έχει ζωή 6 μήνες οπότε σίγουρα σιγά σιγά θα φεύγει με κάποιον τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα. 

Στις 13 Ιανουαρίου τοποθέτησα στην κρεβατοκάμαρα το Inventor Corona Plus 9αρι.

Τα τεστ όσον αφορά τη λειτουργία του συνεχίζονται. 

Λειτουργεί 24/7.

Ρυθμισμενο συνήθως στους 18 βαθμούς και οι λόγοι ειναι ότι ειναι σε κρεβατοκάμαρα και δε θέλω παραπάνω για ύπνο το βράδυ και ο δεύτερος επειδη το δωμάτιο αυτό έχει πάρα πολλές απώλειες (από τρεις μεριές ανοιχτό).  Να φανταστείτε ότι προχτές έκανα μια δοκιμή και έκλεισα το κλιματιστικό για 1 μέρα (με κλειστή πόρτα) και η θερμοκρασία σε 10 ώρες από 18.7 κατέβηκε στους 12.7 βαθμούς. 

Συνεχιζω λοιπόν,  έχει δύναμη το μηχάνημα, μπορεί να δώσει, αλλά από ότι βλέπω το software διαχείρισης του hardware ειναι μάλλον άθλιο. 

Σαν να μην ινβερταρει  το νιώθω σε συνηθισμένες συνθήκες. 

Κατά 99% δουλεύει όπως φαίνεται στα διαγράμματα. 

Έχω κι άλλα συμπεράσματα αν ενδιαφέρουν κάποιον. 

Έχω επίσης ένα Daikin Perfera 12αρι (2 χρόνια, πλήρη στοιχεία) σε Σαλοκουζινα 40τμ και πριν μια βδομάδα τοποθέτησα και σε άλλο δωμάτιο 10τμ ένα General Electric Prime+ 9αρι , για το οποίο κάποια στιγμή θα βάλω διαγράμματα και εντυπώσεις. 

Με Follow me το πρώτο... Χωρίς το δεύτερο.... 

Screenshot_2022-01-28-09-41-52-843.jpeg

Screenshot_2022-01-28-09-36-10-709.jpeg

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 3

Στις 23/12/2021 στις 7:17 ΜΜ, alexdeskas είπε

Έχουμε κάποια εικόνα (λόγω των αυξήσεων)  που περίπου θα είναι η τιμή της kWh και η τιμή του φυσικού αερίου για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε και τελικά να επιλέξουμε με τι θα ζεσταθούμε φέτος όσοι έχουμε την επιλογή κλιματισμό Vs φυσικό αέριο  ;

Επειδή βλέπω έχεις και την επιλογή φυσικού αερίου κατέληξες ότι είναι πιο οικονομικό το ρεύμα? Έχεις καθόλου στοιχεία να μας πεις γιατί με ενδιαφέρει το θέμα κόστους AC vs ΦΑ? 

Αν εξαιρέσουμε τις φετινές τιμές κλπ, από ότι είδα και πέρυσι κατέληξες στο ρεύμα. Αν μπορείς πες μας περισσότερα.

4 λεπτά πριν, userAnon είπε

Επειδή βλέπω έχεις και την επιλογή φυσικού αερίου κατέληξες ότι είναι πιο οικονομικό το ρεύμα? Έχεις καθόλου στοιχεία να μας πεις γιατί με ενδιαφέρει το θέμα κόστους AC vs ΦΑ? 

Αν εξαιρέσουμε τις φετινές τιμές κλπ, από ότι είδα και πέρυσι κατέληξες στο ρεύμα. Αν μπορείς πες μας περισσότερα.

Επειδή το ίδιο θέμα με απασχολεί και μένα και έχω και φυσικό αέριο και κλιματιστικά,  περιμένω να έρθουν οι λογαριασμοί για να βγάλω ένα πρώτο συμπέρασμα.

Έχω κάψει Δεκέμβριο το αέριο και Ιανουάριο τα κλιματιστικά. 

Αναμένω τους λογαριασμούς  ...

Θα ενημερωσω μόλις έχω νέα. 

• Thanks 1

11 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Θα ενημερωσω μόλις έχω νέα. 

Αν γίνεται μην το ξεχάσεις γιατί μας έχουν ρωτήσει γείτονες αν μας ενδιαφέρει το ΦΑ και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Για πόσα τετραγωνικά σπίτι μιλάμε?

11 λεπτά πριν, userAnon είπε

Αν γίνεται μην το ξεχάσεις γιατί μας έχουν ρωτήσει γείτονες αν μας ενδιαφέρει το ΦΑ και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Για πόσα τετραγωνικά σπίτι μιλάμε?

Δε θα ξεχάσω. 

90τμ (Σαλοκουζινα και 2 δωμάτια). 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω αν έχει κανείς ιδέα.

Το ακόλουθο κλιματιστικό αν αλλαχθεί με κάποιο σύγχρονο μοντέλο, πόσο χαμηλότερη κατανάλωση θα έχει !?!?

Outdoor

image.png.d55024935c98c0df7d75b03a77e9b2bf.png

Indoor

image.png.45183540b2b11d88a6f7bf2503ca62d2.png

image.png.6840be2a9b0ab2ab600c037f1c4d1950.png

http://www.daikintech.co.uk/Data/Split-Sky-Air-Outdoor/RZQ-D(C)(B)/2007/RZQ-B9V3B1/RZQ71B9V3B1_Databook.pdf

Επεξ/σία από sphinxgr

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βίντεο από έναν κύκλο απόψυξης (για όσους δεν έχουν ξαναδεί):

και το διάγραμμα κατανάλωσης

9b909d9325814f9e1df1b34f6f66863d.png

Απόψυξη Daikin Perfera 12αρι στους -2 βαθμούς 

Screenshot_2022-01-28-11-56-39-894.jpeg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...