Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες γνωριζει κανεις γιατι το κλιματιστικο αφου κανει αποψυξη σαν να κολλαει και βγαζει μονο κρυο αερα?Πρεπει να το κλεισω και να το ξαναανοιξω για να βγαλει παλι ζεστο,συμβαινει τυχαια,ισως σε περιοδους με περισσοτερο κρυο η υγρασια αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος ουτε και αν παιζει καποιο ρολο.

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, planetman είπε

Η TCL δεν υπάρχει εδώ και πρέπει να παραγγείλω διαδικτυακά, να πληρώσω και εγκατάσταση και δε συμφέρει. Το ίδιο και για Tesla. Αυτές έχω δει πως έχουν 10 χρόνια εγγύηση. Για πείτε γνώμες..

Για τα tcl υπάρχει η TCL greece οπότε αν πράγματι σε ενδιαφέρει αυτη η μάρκα λόγω εγγύησης, κάνε ένα τηλέφωνο στα κεντρικά να δεις αν υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος στα μέρη σου. Ιδανικά θα ήταν να είναι κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα που θα αναλάβει και την εγκατάσταση. 

Εγώ ψάχνοντας για μεγάλη εγγύηση σε φτηνό μηχάνημα κατέληξα στα sendo που έχουν 10 χρόνια από τα οποία είμαι ικανοποιημένος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Θεωρουμε οτι κραταει το ιδιο input?

Δεν βλέπω να λέει κάτι διαφορετικό οπότε λογικά ναι.

@rbx1000 με τα δεδομένα που μου έστειλες https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qq_cI23byfQhziGY6b4mA_u9LUx-pqYEY3OtByJX7RE/edit?usp=sharing

c9d60a51d094ced25059508edb32627b.png

3 ώρες πριν, leonkoum είπε

Παιδια μια βοηθεια...
Μια προταση για κλιματιστικο. Πρωτη φορα βαζω και το θελω κυριως για θερμανση (80% θερμανη-20%ψυξη) στο κατω ενιαιο χωρο (σαλοκουζινα).
Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι 1000€ περιπου και θελω να ειναι αθορυβο κατα το δυνατον...
Τι προτασεις εχω?

Ευχαριστω για το χρονο σας

Στιγμιότυπο 2022-01-26, 18.41.03.png

Αμόνωτο σπίτι; Τεράστιες απώλειες. Αν ναι ίσως δεν σε φτάνει ένα μηχάνημα.

3 ώρες πριν, VampireKiSS είπε

Ενδιαφέρον το mitsubishi. Αλλά πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα και η αλήθεια είναι ότι το βιάζομαι. Για τα inventor ακούω και καλά λόγια και πολλή γκρίνια για μικροσπασίματα σε πλαστικά περσίδων κτλ (από συναδέλφους που έχουν.
Άλλες προτάσεις έχουμε; Ανεβαίνω και στα 1300 αν πρόκειται για κάτι απόλυτο για θέρμανση  

υγ. Για το fujitsu τι άποψη έχετε; Ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος από το asyg24LFCC και βλέπω ότι ανανεώθηκε το μοντέλο και έχουν αλλάξει και το φρεον. Επίσης διαθέσιμο σε κατάστημα της περιοχής βρήκα το toyotomi izuru που βλέπω να είναι πολύ δημοφιλές.  

Το συγκεκριμένο inventor είναι haier με συμπιεστή mitsubishi.

Για Ξάνθη δεν ξέρω τι θα σε καλύψει. Fujitsu όχι, έχει ευπάθεια στα defrost.

Toyotomi δεν θα έπαιρνα λόγω μικρής εγγύησης (2 έτη).

2 ώρες πριν, planetman είπε

Παιδιά, είμαι σε αναζήτηση για κλιματιστικό. Είναι για σπίτι στην Κρήτη με αρκετά καλή μόνωση. Το θέλω και για ψύξη αλλά και για θέρμανση.

Κοιτάζω για 18άρι. Επίσης, προσπαθώ να βρω κάποιο με μεγάλη εγγύηση και καταλήγω στο https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-juro-pro-oxygen-eco-ii-18000btu-inverter-113756 που έχει 10 χρόνια εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας και μου το εγκαθιστούν και δωρεάν.

Η Toyotomi ακούγεται καλή αλλά έχει εγγύηση μόνο 2 χρόνια. Η TCL δεν υπάρχει εδώ και πρέπει να παραγγείλω διαδικτυακά, να πληρώσω και εγκατάσταση και δε συμφέρει. Το ίδιο και για Tesla. Αυτές έχω δει πως έχουν 10 χρόνια εγγύηση. Για πείτε γνώμες..

https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-με-Ιονιστή.html

1 ώρα πριν, Anastazio είπε

Παιδες γνωριζει κανεις γιατι το κλιματιστικο αφου κανει αποψυξη σαν να κολλαει και βγαζει μονο κρυο αερα?Πρεπει να το κλεισω και να το ξαναανοιξω για να βγαλει παλι ζεστο,συμβαινει τυχαια,ισως σε περιοδους με περισσοτερο κρυο η υγρασια αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος ουτε και αν παιζει καποιο ρολο.

Κατά τη διάρκεια της απόψυξης ίσως θα νιώσεις αμυδρά να βγάζει κρύο αέρα. Αυτό κρατάει όσο κρατάει και η απόψυξη δλδ λίγα λεπτά (συνήθως όχι πάνω από 10-15').

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν βλέπω να λέει κάτι διαφορετικό οπότε λογικά ναι.

@rbx1000 με τα δεδομένα που μου έστειλες https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qq_cI23byfQhziGY6b4mA_u9LUx-pqYEY3OtByJX7RE/edit?usp=sharing

c9d60a51d094ced25059508edb32627b.png

Αμόνωτο σπίτι; Τεράστιες απώλειες. Αν ναι ίσως δεν σε φτάνει ένα μηχάνημα.

Το συγκεκριμένο inventor είναι haier με συμπιεστή mitsubishi.

Για Ξάνθη δεν ξέρω τι θα σε καλύψει. Fujitsu όχι, έχει ευπάθεια στα defrost.

Toyotomi δεν θα έπαιρνα λόγω μικρής εγγύησης (2 έτη).

https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-με-Ιονιστή.html

Κατά τη διάρκεια της απόψυξης ίσως θα νιώσεις αμυδρά να βγάζει κρύο αέρα. Αυτό κρατάει όσο κρατάει και η απόψυξη δλδ λίγα λεπτά (συνήθως όχι πάνω από 10-15').

Αυτό το toshiba shorai έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση στο ζεστό ή κατάλαβα λάθος; εντωμεταξύ έχει μια αξιολόγηση οι αυτή κακή. Πόση εγγύηση έχει αυτό;  Εσύ γιατί το προτείνεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Μπορεί κανείς να μου πει γιατί το carrier έκαιγε επί 2 ημέρες 20W και ενώ ήταν κλειστό;;;;;

9b6677a2e41a68937b577545c84ef399.png

Το ίδιο έγινε και σε μένα στα 2 από τα 3 κλιματιστικα που έχω. 

Daikin Perfera 12αρι, Inventor Corona Plus 9αρι και General Electric Prime+ 9αρι.

Μόνο το Daikin δεν άλλαξε συμπεριφορά... 

Τα έκλεισα για μια μέρα όλα και άνοιξα καλοριφέρ και έχω τα παρακάτω στοιχεία... 

Το πότε συμβαίνει φαίνεται,  το γιατί συμβαίνει δε το ξέρω... 

Inventor  και General τα πήρα μέσα στο μήνα και τα τεστάρω ακόμα , οπότε θα βάλω στοιχεια και συμπεράσματα μόλις μπορέσω... 

Screenshot_2022-01-27-04-05-04-522.jpeg

Screenshot_2022-01-27-04-06-57-903.jpeg

Επεξ/σία από alexdeskas
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Το ίδιο έγινε και σε μένα στα 2 από τα 3 κλιματιστικα που έχω. 

Daikin Perfera 12αρι, Inventor Corona Plus 9αρι και General Electric Prime+ 9αρι.

Μόνο το Daikin δεν άλλαξε συμπεριφορά... 

Τα έκλεισα για μια μέρα όλα και άνοιξα καλοριφέρ και έχω τα παρακάτω στοιχεία... 

Inventor  και General τα πήρα μέσα στο μήνα και τα τεστάρω ακόμα , οπότε θα βάλω στοιχεια και συμπεράσματα μόλις μπορέσω... 

Screenshot_2022-01-27-04-05-04-522.jpeg

Screenshot_2022-01-27-04-06-57-903.jpeg

Νομίζω το διάγραμμα σου τα λέει όλα. Το κάνει όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Οπότε μήπως να υποθέσουμε ότι έχουν κάποια μικρή αντίσταση στον συμπιεστή που ανάβει για να μη παγώσουν τα λάδια ή κάτι άλλο ώστε να είναι διαθέσιμο όταν θα το βάλουμε μπροστά; Ή κάποια άλλη διάταξη; Ενδιαφέρον. Σε κάποιο service manual θα το λέει. Θέλει λίγο ψάξιμο αλλά ίσως να είναι κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Νομίζω το διάγραμμα σου τα λέει όλα. Το κάνει όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Οπότε μήπως να υποθέσουμε ότι έχουν κάποια μικρή αντίσταση στον συμπιεστή που ανάβει για να μη παγώσουν τα λάδια ή κάτι άλλο ώστε να είναι διαθέσιμο όταν θα το βάλουμε μπροστά; Ή κάποια άλλη διάταξη; Ενδιαφέρον. Σε κάποιο service manual θα το λέει. Θέλει λίγο ψάξιμο αλλά ίσως να είναι κάτι τέτοιο.

Ενδιαφέρουσα αυτή η πιθανή προσέγγιση, δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο. 

Αλλά πολυ αμφιβάλλω αν μπορείς να καταφέρεις κάτι με θερμική ισχύ 20W σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μέσα σε μια μάζα από μέταλλο όπως ο συμπιεστής. Είναι σαν να προσπαθείς με μια ζεστή ανάσα να λιώσεις ένα κομμάτι από πάγο. 

Δεν χάνεις τίποτα να αναφέρεις το θέμα στην αντιπροσωπεία η και στην μητρική εταιρεία κάποιο email σε συγκεκριμένο τμήμα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Ενδιαφέρουσα αυτή η πιθανή προσέγγιση, δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο. 

Αλλά πολυ αμφιβάλλω αν μπορείς να καταφέρεις κάτι με θερμική ισχύ 20W σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μέσα σε μια μάζα από μέταλλο όπως ο συμπιεστής. Είναι σαν να προσπαθείς με μια ζεστή ανάσα να λιώσεις ένα κομμάτι από πάγο. 

Δεν χάνεις τίποτα να αναφέρεις το θέμα στην αντιπροσωπεία η και στην μητρική εταιρεία κάποιο email σε συγκεκριμένο τμήμα. 

Μπορεί να είναι μόνο για τον συμπιεστή που ίσως 20 βατακια να φτάνουν. Ή μπορεί να είναι κάτι άλλο πχ να στρέφει αργά την εξωτερική φτερωτή ή να στρέφει πολύ αργά τον συμπιεστή για να μην κοκκαλωσει ή κάτι άλλο. Στην αρχή νόμιζα ότι είχε πρόβλημα το πριζακι και έδειχνε λάθος αλλά τώρα με τον φίλο @alexdeskas να δείχνει το ίδιο και μάλιστα που είναι ξεκάθαρο ότι συμβαίνει μόνο όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει χαμηλά ( κάτω από το μηδέν;;;;) δείχνει ότι κάτι εκεί μέσα καταναλώνει ενέργεια για κάποιον σκοπό που συνδέεται με την εξωτερική θερμοκρασία. Θα ρωτήσω/ψάξω.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
3 ώρες πριν, alexdeskas είπε

λιγο ασχετο. με τι μετρας την εξωτερικη θερμοκρασια?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Μήπως η μικρή κατανάλωση οφείλεται και στο wifi τους που προφανώς μένει ενεργό ακόμη και όταν είναι κλειστά?

Όχι. Βλέπω το carrier να κάνει μικρές, σύντομες και περιοδικές καταναλώσεις που υποθέτω ότι μάλλον είναι επικοινωνία με το wifi αλλά είναι πολύ σύντομες και ανά 60 ή 90' ( δεν θυμάμαι τώρα πόσο). 

Αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό μιας και είναι συνεχόμενη κατανάλωση που στην περίπτωση μου κράτησε ώρες ολόκληρες.

Δημοσ.

καλημέρα παιδιά,

ανάμεσα σε TCL MIRACLE – 12CHSA/VE  και INVENTOR Corona Plus (12αρια και τα δύο) ποιο θα προτιμούσατε. Στα χαρακτηριστικά βλέπω είναι ακριβώς τα ίδια. Από τιμή τα tcl θέλει και έξοδα εγκατάστασης το inventor το βρήκα με δωρεάν εγκατάσταση

Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Οπότε μήπως να υποθέσουμε ότι έχουν κάποια μικρή αντίσταση στον συμπιεστή που ανάβει για να μη παγώσουν τα λάδια ή κάτι άλλο ώστε να είναι διαθέσιμο όταν θα το βάλουμε μπροστά; Ή κάποια άλλη διάταξη; Ενδιαφέρον. Σε κάποιο service manual θα το λέει. Θέλει λίγο ψάξιμο αλλά ίσως να είναι κάτι τέτοιο.

οι μεγάλοι ψύκτες και οι αντλίες θερμότητας έχουν ηλεκτρική θέρμανση στο δοχείο λαδιού και όταν ηλεκτρίζονται αρχικά τα μηχανήματα η εκκίνηση γίνεται μια μέρα μετά για να ζεσταθεί το λάδι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα κλιματιστικο 24αρι για το σπιτι. Θα αντικαταστησει μια μοναδα PANASONIC 15ετιας σε εναν χωρο  75τμ (το σπιτι ειναι 120τμ).Ειναι το πατρικο μου στο οποιο δεν σκοπευω να μεινω για πολυ ακομα αλλα το κρυο δεν παλευεται, τα κουφωματα ειναι ξυλινα δεν υπαρχει μονωση. Μεχρι 1000-1200ευρω. ευχαριστω πολυ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...