Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adok13 είπε

Μέτρησα ένα θερμόμετρο δικό μου που μπορεί να μην έχω σωστές ενδείξεις.δοκιμαζω τα πάντα από μεριά μου ναι σίγουρος ότι δεν εχω κάνει κατι λάθος. Και έγραψα ότι είδα καλύτερο αποτέλεσμα όχι ότι είμαι πλήρως ευχαριστημένος. Επίσης επειδή δεν είχα ξανασχοληθει με θέρμανση με κλιματιστικά γι'αυτό κάνω ερωτήσεις για να καταλάβω αν είναι κάτι από μεριά μου η αν έχει πρόβλημα.οταν ρωτάω κάτι εδώ δεν απευθύνομαι σε σένα συγκεκριμένα , οπότε απλά μην απαντάς , παραιτησου όπως λες 

Το θερμομετρο που το έχεις στον χώρο σου; Την εξωτερικη θερμοκρασία πως την μετράς; Απέναντι απο το κλιματιστικο έχει τιποτα; κανεναν τοιχο; κανενα έπιπλο; Τωρα ποσο θερμοκρασία έχει ο χώρος συμφωνα με το θερμομετρο σου;

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μέτρησα ένα θερμόμετρο δικό μου που μπορεί να μην έχω σωστές ενδείξεις.δοκιμαζω τα πάντα από μεριά μου ναι σίγουρος ότι δεν εχω κάνει κατι λάθος. Και έγραψα ότι είδα καλύτερο αποτέλεσμα όχι ότι είμαι πλήρως ευχαριστημένος. Επίσης επειδή δεν είχα ξανασχοληθει με θέρμανση με κλιματιστικά γι'αυτό κάνω ερωτήσεις για να καταλάβω αν είναι κάτι από μεριά μου η αν έχει πρόβλημα.οταν ρωτάω κάτι εδώ δεν απευθύνομαι σε σένα συγκεκριμένα , οπότε απλά μην απαντάς , παραιτησου όπως λες 

Οκ, τουλάχιστον καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να ξαναζεστανεις εύκολα ένα σπίτι που έπεσε στους 16 με ένα μάλλον οριακά μεγάλο κλιματιστικό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Το θερμομετρο που το έχεις στον χώρο σου; Την εξωτερικη θερμοκρασία πως την μετράς; Απέναντι απο το κλιματιστικο έχει τιποτα; κανεναν τοιχο; κανενα έπιπλο; Τωρα ποσο θερμοκρασία έχει ο χώρος συμφωνα με το θερμομετρο σου;

Θα φέρω το τεχνικό να το δει για να μη χαλάω και το τοπικ. Απλά πριν έρθει ήθελα να ξέρω πως είναι μια νορμάλ συμπεριφορά ενός κλιματιστικού . Βάζω μια ιδέα να ξέρω τι να του πω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα φέρω το τεχνικό να το δει για να μη χαλάω και το τοπικ.

Το τόπικ δεν χαλάει.

Όμως, από αυτά που εσύ έχεις ξαναπεί εδώ, φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι το σπίτι και όχι το a/c.

Φοβάμαι μάλιστα ότι ο τεχνικός θα το τσιμπήσει κατευθείαν και δεν θα ασχοληθεί καν με το μηχάνημα.

Θα σου πεί "φίλε αυτή εδώ η τρύπα τί είναι?"  (δείχνοντας τις σκάλες της μεζονέτας) και θα λήξει εκεί το θέμα.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, adok13 είπε

Θα φέρω το τεχνικό να το δει για να μη χαλάω και το τοπικ. Απλά πριν έρθει ήθελα να ξέρω πως είναι μια νορμάλ συμπεριφορά ενός κλιματιστικού . Βάζω μια ιδέα να ξέρω τι να του πω.

Η δουλεια του κλιματιστικου ειναι "απλη". Ρουφάει τον άερα πάνω απο το κλιματιστικο, και προσθέτει μια θερμότητα στον αέρα και πετάει τον πιο θερμο αέρα απο κάτω.  Συνεχίζεται αυτη η διαδικασία (ανακυκλώνει τον αέρα βάζοντας θερμότητα) μέχρι να φτάσει στην επιθυμητη που εσυ ορίζεις. πχ αν ζητας 20C ,οταν φτάσει στους 22C (πάνω στο μηχανημα) θα σταματησει να λειτουργει. Γενικα ομως θα προσπαθήσει να ριξει την κατανάλωση/απόδοση οταν πλησιαζει στον στοχο του , ωστε να διατηρησει αυτην την θερμοκρασία που εσυ θες..

Αν βάλεις το θερμομετρο πάνω στο κλιματιστικο θα δεις αυτο το πραγμα.

Τωρα αν ο χώρος εχει τρελές απώλειες.. ο ανεμιστηρας ειναι πολυ χαμηλα , αν απέναντι απο το κλιματιστικο εχει τοιχο,επιπλο και αντανακλα ο αέρας, αν ειναι μεζονετα και εχει τρύπα πανω,αν έχει καποιο ρευμα κρυου αέρα εκει πάνω η γενικα στο σπίτι, αν το θερμομετρο σου σε λάθος σημείο και πολλα ακομα αν..

αν θες δοκιμασε να δουμε κατι .. τι θερμοκρασία λέει το θερμομετρο σου ; 19C εστω?

Βάλε 19C επιθυμητη να δουμε τι κατανάλωση θα εχει .. (απώλειες δηλαδη) , (αν και το σωστο είναι να βάλεις το θερμομετρο ΠΑΝΩ στην εισαγωγη αέρα του κλιματιστικου)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

@Rnd1978 , @rbx1000 απόψεις;

Δε βλεπω που γραφει τη διορθωση η Panasonic.
Edit: Το βρηκα. Το ερωτημα ειναι αν αφηνει το ιδιο input.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.

Παιδια μια βοηθεια...
Μια προταση για κλιματιστικο. Πρωτη φορα βαζω και το θελω κυριως για θερμανση (80% θερμανη-20%ψυξη) στο κατω ενιαιο χωρο (σαλοκουζινα).
Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι 1000€ περιπου και θελω να ειναι αθορυβο κατα το δυνατον...
Τι προτασεις εχω?

Ευχαριστω για το χρονο σας

Στιγμιότυπο 2022-01-26, 18.41.03.png

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, adok13 είπε

Κάνε κάτι πιο απλό ,τρέξε το link που υπολογίζει τις απωλειες με ειλικρίνεια και θα δεις ποσά btu χρειάζεσαι αν περνάνε τα 30,000 btu τότε πολύ απλά δε μπορεί να σε καλύψει ούτε και να το βάλεις στο high power για μια βδομάδα 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δε βλεπω που γραφει τη διορθωση η Panasonic.

Η Hitachi. Το έχω βάλει 2-3 ημέρες πριν.

( Είμαι με κινητό τώρα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, liakjim είπε

Ενδιαφέρον το mitsubishi. Αλλά πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα και η αλήθεια είναι ότι το βιάζομαι. Για τα inventor ακούω και καλά λόγια και πολλή γκρίνια για μικροσπασίματα σε πλαστικά περσίδων κτλ (από συναδέλφους που έχουν.
Άλλες προτάσεις έχουμε; Ανεβαίνω και στα 1300 αν πρόκειται για κάτι απόλυτο για θέρμανση  

υγ. Για το fujitsu τι άποψη έχετε; Ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος από το asyg24LFCC και βλέπω ότι ανανεώθηκε το μοντέλο και έχουν αλλάξει και το φρεον. Επίσης διαθέσιμο σε κατάστημα της περιοχής βρήκα το toyotomi izuru που βλέπω να είναι πολύ δημοφιλές.  

Επεξ/σία από VampireKiSS
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κάνε κάτι πιο απλό ,τρέξε το link που υπολογίζει τις απωλειες με ειλικρίνεια και θα δεις ποσά btu χρειάζεσαι αν περνάνε τα 30,000 btu τότε πολύ απλά δε μπορεί να σε καλύψει ούτε και να το βάλεις στο high power για μια βδομάδα 

Έχει και την σκάλα που πάει πάνω, ίσως να πέσει αρκετά έξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει και την σκάλα που πάει πάνω, ίσως να πέσει αρκετά έξω.

Γιαυτο είπα να τρέξει το link με ειλικρίνεια το χώρο πάνω εφόσον είναι ανοιχτός και επικοινωνεί πρπει να υπολογιστεί έστω και ως ξεχωριστές μετρήσεις και να τις προσθέσει στο τέλος  και να πει  ότι το σπιτι για να ζεσταθεί όλο θέλει τόσα watt και μετά θα μοιράσει τα κλιματιστικα 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η Hitachi. Το έχω βάλει 2-3 ημέρες πριν.

( Είμαι με κινητό τώρα).

Θεωρουμε οτι κραταει το ιδιο input?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, leonkoum είπε

Παιδια μια βοηθεια...
Μια προταση για κλιματιστικο. Πρωτη φορα βαζω και το θελω κυριως για θερμανση (80% θερμανη-20%ψυξη) στο κατω ενιαιο χωρο (σαλοκουζινα).
Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι 1000€ περιπου και θελω να ειναι αθορυβο κατα το δυνατον...
Τι προτασεις εχω?

Ευχαριστω για το χρονο σας

Στιγμιότυπο 2022-01-26, 18.41.03.png

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#17796

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, είμαι σε αναζήτηση για κλιματιστικό. Είναι για σπίτι στην Κρήτη με αρκετά καλή μόνωση. Το θέλω και για ψύξη αλλά και για θέρμανση.

Κοιτάζω για 18άρι. Επίσης, προσπαθώ να βρω κάποιο με μεγάλη εγγύηση και καταλήγω στο https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-juro-pro-oxygen-eco-ii-18000btu-inverter-113756 που έχει 10 χρόνια εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας και μου το εγκαθιστούν και δωρεάν.

Η Toyotomi ακούγεται καλή αλλά έχει εγγύηση μόνο 2 χρόνια. Η TCL δεν υπάρχει εδώ και πρέπει να παραγγείλω διαδικτυακά, να πληρώσω και εγκατάσταση και δε συμφέρει. Το ίδιο και για Tesla. Αυτές έχω δει πως έχουν 10 χρόνια εγγύηση. Για πείτε γνώμες..

Επεξ/σία από planetman
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...