Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και σε εμένα στο edge, στο 1ο defrost που συνειδητοποίησα,  άκουσα τον ανεμιστήρα να σταματάει και έναν χαμηλό ήχο από τη σωλήνωση, σαν να το έκλεισα. Κοιτώντας την εξωτερική μονάδα είδα ότι είχε γεμίσει πάγο το στοιχείο και άρχισε να τον λιώνει.

Ήταν σαν να έπιασε θερμοκρασία και έκλεισε επειδή δεν μπορούσε να πέσει χαμηλότερα η κατανάλωση. Δεν άκουσα φύσημα κλπ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μερικα στατιστικα για το shorai 18 

ζητηση 21 σε χωρο 45 τμ ανεμιστηρας στο 5 εσωτερικη 20,7 και θερμοκρασια αερα στην εξοδο 31,8 με καταναλωση 420 watt

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dimostr είπε

μερικα στατιστικα για το shorai 18 

ζητηση 21 σε χωρο 45 τμ ανεμιστηρας στο 5 εσωτερικη 20,7 και θερμοκρασια αερα στην εξοδο 31,8

καλά στο 5 δεν την παλεύω με τίποτα από τον θόρυβο. μόνο αν είναι ανοιχτή η τηλεόραση με καμία καλή ταινία :)

Παρόλα αυτά έχεις παρατηρήσει πόσο αυξάνεται η κατανάλωση με ίδια τα υπόλοιπα και ανεμιστήρα στο 2?

1-2 φορές που το έχω δοκιμάσει από 22 και ανεμιστήρα στο 3 να το πάω στο 5 αν θυμάμαι καλά ήταν το ίδιο σαν να ανέβαζα την θερμοκρασία στο 23 και ανεμιστήρα στο 3. έτσι νομίζω τουλάχιστον

Επεξ/σία από userAnon

Μόλις τώρα, userAnon είπε

καλά στο 5 δεν την παλεύω με τίποτα από τον θόρυβο. μόνο αν είναι ανοιχτή η τηλεόραση με καμία καλή ταινία :)

Παρόλα αυτά έχει παρατηρήσει πόσο αυξάνεται η κατανάλωση με ίδια τα υπόλοιπα και ανεμιστήρα στο 2?

1-2 φορές που το έχω δοκιμάσει από 22 και ανεμιστήρα στο 3 να το πάω στο 5 αν θυμάμαι καλά ήταν το ίδιο σαν να ανέβαζα την θερμοκρασία στο 23 και ανεμιστήρα στο 3. έτσι νομίζω τουλάχιστον

το ποσο ανεβαζει απο σκαλα σε σκαλα μμπορεις να το μετρησεις αν το βαλεις στο fan και βλεπεις την καταναλωση ανα σκαλα ανεμιστηρα 

για το θορυβο δεν θα συμφωνησω 

23 λεπτά πριν, popopo είπε

Και σε εμένα στο edge, στο 1ο defrost που συνειδητοποίησα,  άκουσα τον ανεμιστήρα να σταματάει και έναν χαμηλό ήχο από τη σωλήνωση, σαν να το έκλεισα. Κοιτώντας την εξωτερική μονάδα είδα ότι είχε γεμίσει πάγο το στοιχείο και άρχισε να τον λιώνει.

Ήταν σαν να έπιασε θερμοκρασία και έκλεισε επειδή δεν μπορούσε να πέσει χαμηλότερα η κατανάλωση. Δεν άκουσα φύσημα κλπ.

Ναι και μένα κάπως έτσι. Απλά κλείνει ο ανεμιστήρας.

Και στο manual που διάβασα έτσι έγραφε. Ότι κλείνει ο ανεμιστήρας. Δεν βγάζει κάποια ένδειξη.

1 λεπτό πριν, adok13 είπε

Και στο manual που διάβασα έτσι έγραφε. Ότι κλείνει ο ανεμιστήρας. Δεν βγάζει κάποια ένδειξη.

και όταν ανάβει μετά από defrost δεν ακούγεται τίποτα? 

19 λεπτά πριν, dimostr είπε

το ποσο ανεβαζει απο σκαλα σε σκαλα μμπορεις να το μετρησεις αν το βαλεις στο fan και βλεπεις την καταναλωση ανα σκαλα ανεμιστηρα 

για το θορυβο δεν θα συμφωνησω 

Δεν είναι και σίγουρο ότι θα ανεβάσει κατανάλωση αν ανεβάσει σκάλα τουλάχιστον από αυτά που έχω δει εγώ στα δικά μου. Στο Fujitsu στο high καίει 25-30 watt λιγότερο σε σχέση με το medium πράγμα που δεν το καταλαβαίνω. Το ίδιο έχω δει και στα sendo, η δεύτερη σκάλα είναι λίγο πιο οικονομική από την πρώτη γύρω στα 20 watt.

1 λεπτό πριν, Giannis_Io είπε

Δεν είναι και σίγουρο ότι θα ανεβάσει κατανάλωση αν ανεβάσει σκάλα τουλάχιστον από αυτά που έχω δει εγώ στα δικά μου. Στο Fujitsu στο high καίει 25-30 watt λιγότερο σε σχέση με το medium πράγμα που δεν το καταλαβαίνω. Το ίδιο έχω δει και στα sendo, η δεύτερη σκάλα είναι λίγο πιο οικονομική από την πρώτη γύρω στα 20 watt.

εδω θελουμε να μετρησουμε την πραγματικη καταναλωση ανεμιστηρα μονο ανα σκαλα , γιαυτο λεω σε λειτουργια fan μονο , οχι σε θερμανση οχι σε ψυξη , ποσο καταναλωση καιει ο ανεμιστηρας σαν ανεμιστηρας μονο χωρις να εμπλεκει αισθητηρες θερμοκρασιας 

• Thanks 1

10 λεπτά πριν, dimostr είπε

εδω θελουμε να μετρησουμε την πραγματικη καταναλωση ανεμιστηρα μονο ανα σκαλα , γιαυτο λεω σε λειτουργια fan μονο , οχι σε θερμανση οχι σε ψυξη , ποσο καταναλωση καιει ο ανεμιστηρας σαν ανεμιστηρας μονο χωρις να εμπλεκει αισθητηρες θερμοκρασιας 

συγνώμη, εγώ όντως ρωτάω όντως σε θέρμανση πόσο ανεβαίνει η κατανάλωση από σκάλα 1 σε σκάλα 5.

Μόλις τώρα, userAnon είπε

συγνώμη, εγώ όντως ρωτάω όντως σε θέρμανση πόσο ανεβαίνει η κατανάλωση από σκάλα 1 σε σκάλα 5.

θα πεσει οπως περιγραφει ο φιλος πιο πανω 

7 λεπτά πριν, userAnon είπε

Εξαρτάται απο πολλα πράγματα... Μπορεί να πέσει, μπορεί να ανέβει... :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dimostr είπε

θα πεσει οπως περιγραφει ο φιλος πιο πανω 

επειδή μερικές φορές ανεβάζω στο 4 πχ τον αέρα το βράδυ αφου πέσουμε για ύπνο είχα διαφορετική εντύπωση, γιατί έβλεπα να αυξάνεται η κατανάλωση προφανώς λογω της μειωμένης εξωτερικής θερμοκρασίας

Επεξ/σία από userAnon

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...