Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, StavrosD είπε

Είναι και λόγω μάρκας και λόγω μοντέλου.

Οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν διαφορετικές σειρές ανάλογα με την χώρα προορισμού.

Στο Dubai σχεδόν ποτέ δεν έχουν θερμοκρασίες κάτω από το 0 αλλά έχουν πολύ υψηλή εξωτερική θερμοκρασία.

Στις Σκανδιναβικές χώρες ελάχιστα τους ενδιαφέρει η ψύξη, τους ενδιαφέρει κυρίως η απόδοση σε θέρμανση.

Τα μοντέλα που προορίζονται για ακραίες συνθήκες λειτουργίας είναι πιο ακριβά οπότε σπανίως θα τα δει κανείς σε χώρες με χαμηλό μέσο εισόδημα. Στην Ελλάδα το 95% των ιδιωτών ενδιαφέρεται να "σπάσει" την ζέστη το καλοκαίρι και το κρύο τον χειμώνα.

Σε αυτό έχεις δίκιο , μόνο η gree είχε εισάγει το amber με διβαθμιο συμπιεστή για αποδόσεις σε θερμοκρασίες έως και -30 το οποίο μοντέλο ήταν για την αγορά της βόρειας Ευρώπης 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Πιο πίσω είπες ότι το μέτρησες και το έβγαλες σαν το πινακάκι που έχουμε με την απόδοσή του.

Πάντως καλά έκανες και φώναξες τεχνικό, μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν λειτουργείς σωστά από άποψη ρυθμίσεωω.

Τέλος μη συγκρίνεις με άλλα σπίτια.

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Από τη λάθος θέση, μέχρι οι απώλειες να είναι πολλές για το μηχάνημα. Μη ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει 6KW output με input περίπου 2.1KW στους μηδέν.

Μετά βάλε και ίσως ένα 20% που έχεις απώλεια από τα defrost όπως λέει και η hitachi

cfdc5e8c8663ac600c6bb6a0c6c4135f.png

Οπότε πάμε στα 4.8KW ή άντε στρογγυλά 5KW όταν ο χώρος σου μπορεί να διψά για 7 και 8KW (τυχαία νούμερα).

Για μένα το μηχάνημα θα βγει ότι δεν έχει τίποτα. Και γιατί να έχει; Το μόνο που θα βγει είναι ότι η θέση του είναι λάθος ή/και ότι ο χώρος θέλει πιο πολλή ενέργεια.

Την ξέρεις τη λύση. Την είπες ήδη. Προσλαμβάνεις έναν μηχανικό και σου βγάζει πόρισμα που μπορεί να είναι :

• Αλλαγή θέσης του 24Κ.
  • Αγορά ενός 18Κ (ή όσο χρειαστεί) στον ίδιο χώρο για να βοηθήσει το 24Κ (το οποίο θα μείνει εκεί που είναι).
  • Τα χρήματα τελικά να πάνε σε μείωση των απωλειών με νέα κουφώματα, μόνωση κτλ.

Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι το διάγραμμα της Toshiba capacity/temperature εμπεριέχει και την μείωση capacity λόγο defrost,και ίσως και λόγο frost.  Ενώ τα υπόλοιπα που δείχνουν να μην έχουν καμία πτώση από τους 7C και κατω είναι χωρίς.

Επεξ/σία από Rnd1978

3 ώρες πριν, vforvaggelis είπε

Μπορει καποιος να μου πει πως συνδεετε με το wifi το παρακατω κλιματιστικο;

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/234651-a-c-in9btu-toyotomi-tdn-tdg-a28vr21

Δεν εχω τις οδηγιες.

Αν γνωριζει καποιος θα ειναι βοηθεια :)

5 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Αν γνωριζει καποιος θα ειναι βοηθεια :)

Εγώ σε ένα toyotomi που έχω έχω κατεβάσει την εφαρμογή της gree για να καταφέρω να το συνδέσω , το δικό σου μοντέλο όμως μάλλον είναι midea οποτε πρπει να το δοκιμάσεις και με την εφαρμογή της αν έχει 

• Thanks 1

4 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Δυσκολούτσικη μέρα η χθεσινή χθες και έρχονται χειρότερες, τουλάχιστον όμως δε θα παλεύουμε με 95% υγρασία.

Προσωπικά έγιναν πιο αραιά τα ντεφρόστ όταν κατέβασα κατά ένα βαθμό τη ζητούμενη, θέμα άνεσης δεν είχα γιατί ποτέ δεν έκαναν και τα τρία μαζί οπότε ο χώρος δεν κρύωνε καθολικά. Θεωρώ ότι όσοι κρύωσαν με κλιματισμό χθες ήταν κυρίως γιατί τα κλιματιστικά είναι μικρά για το χώρο. 

Αν το 18άρι για ένα χώρο στους 0 αποδίδει σαν 12άρι προφανώς και ο χρήστης θα κρυώσει, προφανώς θα πιστέψει ότι πρέπει να το ανεβάσει, προφανώς το κλιματιστικό θα πέσει μαχόμενο στη μάχη με τα ντιφρόστ γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να δώσει ότι του ζητάμε. Στα δωμάτια ήμουν 100% οκ, με ζήτηση 23 θερμοκρασία κοντά 22 με καμιά 10 kwh το καθένα. Στη σαλοτραπεζαρία το 18άρι επαρκές, θερμοκρασία δεν έπεσε ποτέ κάτω από 20,9 με ζήτηση 23. Με ζήτηση 24 έκαιγε πολύ και το έχανε στα defrost.  Με καλύπτει για το 90% του αττικού χειμώνα όμως οπότε το πρόσημο είναι +.

Συνοψίζοντας θα πω ότι κατά τη γνώμη μου, αγοράζουμε μεγάλα κλιματιστικά (πολλά btu) από το πάνω ράφι (φούτζι, μίτσου, τόσι) για να μπορούν να πέφτουν χαμηλά όταν δε χρειάζεται και για να καταθέτουν τα καρύδια τους στα δύσκολα ή παίζουμε με δύο π.χ. 18+9 ή 24+9 

image.png.b9d26a3def6475c1382b0b9bbb9b75f4.png

image.png.16aaadf60fb9a789bda8608198c21356.png

image.png.ff888364f1f85994d49793cad599186c.png

Και γιατί να μην πάρει ένα  "νορμάλ" σε ισχύ και να ενισχύει με θερμοπομπο όταν έχουμε ακραίες θερμοκρασίες; Ένα πολύ μεγάλο είναι πιο ενεργοβορο σε " νορμάλ" θερμοκρασίες και θα κόβει συχνά επηρεάζοντας αρνητικά την θερμική άνεση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με συγχωρείτε, παράληψή μου

εως 1200€. 
Νεα αγορά

αδιάφορο το κατάστημα

αποκλειστική θέρμανση -1 θερμοπομπός επικουρικά για το παιδικό δωμάτιο

ελάχιστα για ψύξη

τοποθέτηση σε σαλονοτραπεζαρία 40τμ με τις κρεβατοκάμαρες απέναντι από τον τοίχο που θα τοποθετηθεί.

Χαμηλοτάβανο με συνθετικά κουφώματα με διπλά τζάμια. Στην Ξάνθη με συνήθεις θερμοκρασίες 0-35

Στον υπολογιστή θερμικών απωλειών βγήκαν τα παρακάτω

8569 watt 

7370KCal/h

214 watt/m2

184 Kcal/h/m2

Για 21C

ευχαριστώ για το χρόνο σας

Επεξ/σία από VampireKiSS

Έχω να δηλώσω πως τα ταπεινά sendo 9 και 12k btu αποδειχθηκαν παλληκάρια στη μάχη με την κακοκαιρία καθώς δεν έκαναν ούτε ένα defrost και είχαν χαλαρά τους χώρους στους 22 βαθμούς. Το Fujitsu συνολικά 6 defrost εχθές και σήμερα.

35 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι το διάγραμμα της Toshiba capacity/temperature εμπεριέχει και την μείωση capacity λόγο defrost,και ίσως και λόγο frost.  Ενώ τα υπόλοιπα που δείχνουν να μην έχουν καμία πτώση από τους 7C και κατω είναι χωρίς.

Ίσως να είναι ανάποδα. Προγραμματισμός με πιο χαλαρό capacity για αποφυγή του defrost. Που όμως συμβαίνει.

Ίσως να έχεις δίκιο βέβαια.

Μακάρι να υπήρχε τρόπος να το ξέραμε στα σίγουρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ίσως να είναι ανάποδα. Προγραμματισμός με πιο χαλαρό capacity για αποφυγή του defrost. Που όμως συμβαίνει.

Το μόνο που μπορώ να ελέγξω είναι την κατανάλωση του πίνακα,και έχω παρατηρήσει ότι και με -5C εξωτερική  έχει μέγιστη κατανάλωση  σταθερά στα 1850watt και  φαίνεται να είναι ανεξάρτητη από την εξωτερική θερμοκρασία για αυτό τον λόγο το υποστηρίζω εγώ.

Αντίθετα στην ψύξη, ένα protection που έχει σε θερμοκρασίες πάνω από 40C φαίνεται να ρίχνει την μέγιστη κατανάλωση του,και το έχω παρατηρήσει.

Επεξ/σία από Rnd1978

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

29 λεπτά πριν, liakjim είπε

14 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Το μόνο που μπορώ να ελέγξω είναι την κατανάλωση του πίνακα,και έχω παρατηρήσει ότι και με -5C εξωτερική  έχει μέγιστη κατανάλωση  σταθερά στα 1850watt και  φαίνεται να είναι ανεξάρτητη από την εξωτερική θερμοκρασία για αυτό τον λόγο το υποστηρίζω εγώ.

Αντίθετα στην ψύξη, ένα protection που έχει σε θερμοκρασίες πάνω από 40C φαίνεται να ρίχνει την μέγιστη κατανάλωση του,και το έχω παρατηρήσει.

Το Perfera εχει πετσοκομενο COP γυρω στο 0 αλλα οχι παρακατω.
1046691474_COPPERFERA.png.9344e8727b2ebd910ff6ccf2aad14cfd.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά και διάφορα διάβασα στο νήμα και άκρη δεν έβγαλα... 

Τον Σεπτέμβριο βάλαμε τρία Carrier κλιματιστικά (2x 42QHG009D8S Crystal III 9.000 BTU και 1x 42QHG012D8S Crystal III 12.000 BTU). Δεν έχω προηγούμενη επαφή με κλιματιστικά. Από αυτά, μόνο ένα 9.000 BTU είναι κάτω από υπόστεγο, τα άλλα τα έχει φάει το χιόνι. Δοκίμασα να βάλω το δικό μου (9άρι ακάλυπτο) να δουλέψει δοκιμαστικά στους 21 βαθμούς (μια και τις επόμενες ώρες θα ξεμέναμε από πετρέλαιο, όπως και έγινε) την Κυριακή το βράδυ και δούλεψε κανονικά. Χθες λοιπόν, το βάζω πάλι και δούλεψε κανονικά. Αντιγράφω τη συνταγή της επιτυχίας λίγες ώρες μετά και στα άλλα δύο κλιματιστικά και μετά από λίγο με φωνάζουν οι γονείς μου γιατί έβγαζαν κρύο αέρα. Πηγαίνω και βλέπω df. Κάνω διάφορους πειραματισμούς και δεν δουλεύουν. Το βάζω στο auto 25 βαθμούς και δούλευε καλά. Μετά από λίγο είπα να το χαμηλώσω, δεν έβγαλε df αλλά έβγαζε δροσερό αέρα. Το γυρνάω πάλι στο ζεστό 25 βαθμοί και δουλεύει για λίγο και πάλι df... Μεταφορά στο τώρα. Το δικό μου σε όποια θερμοκρασία και να το βάλω δεν έχει πρόβλημα κι ας έχει 20 πόντους χιόνι πάνω του. Το 12άρι (κι αυτό με χιόνι από πάνω) δουλεύει κανονικά στους 26 βαθμούς και πάνω και το άλλο 9άρι (κάτω από υπόστεγο) μέχρι στιγμής φαίνεται να δουλεύει καλά στους 21 βαθμούς. 

Οι απορίες μου είναι:

α) Μπορώ να κάνω κάτι για να μην μπαίνει σε df-rost κατάσταση και να το δουλεύω σε χαμηλότερες θερμοκρασίες;

β) Το βράδυ που κοιμόμαστε σε τι θερμοκρασία (min) να τα βάζω ή καλύτερα να τα κλείνω;

γ) Η λειτουργία Inverter δουλεύει, γιατί βλέπω δουλεύει δυνατά, σταματά, μετά πάλι δουλεύει δυνατά, σταματά. Δεν θα έπρεπε μόλις πιάσει θερμοκρασία να δουλεύει σταθερά σιγανά;

δ) Τις καταναλώσεις (δεν έχω ιδέα και τι καταναλώνουν. Είδα το ρολόι να πηγαίνει σφαίρα) τις βλέπετε με κάποιο πριζάκι τύπου sonoff ή μέσω του προγράμματος του κλιματιστικού; 

* Περιοχή Σταυρός Αγίας Παρασκευής, εξωτερική θερμοκρασία -2-0

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οπότε;

ΥΓ Ενδιαφέρον.

Βλεπουμε μια ταση στον προγραμματισμο, μαλλον για αποφυγη frost.
Με διαφορετικες προσεγγίσεις βέβαια αλλά βλεπεις οτι κάτι προσπαθούν να πετυχουν σε συγκεκριμενο ευρος.

1 ώρα πριν, VampireKiSS είπε

Με συγχωρείτε, παράληψή μου

εως 1200€. 
Νεα αγορά

αδιάφορο το κατάστημα

αποκλειστική θέρμανση -1 θερμοπομπός επικουρικά για το παιδικό δωμάτιο

ελάχιστα για ψύξη

τοποθέτηση σε σαλονοτραπεζαρία 40τμ με τις κρεβατοκάμαρες απέναντι από τον τοίχο που θα τοποθετηθεί.

Χαμηλοτάβανο με συνθετικά κουφώματα με διπλά τζάμια. Στην Ξάνθη με συνήθεις θερμοκρασίες 0-35

Στον υπολογιστή θερμικών απωλειών βγήκαν τα παρακάτω

8569 watt 

7370KCal/h

214 watt/m2

184 Kcal/h/m2

Για 21C

ευχαριστώ για το χρόνο σας

https://www.skroutz.gr/s/23733657/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR71VF-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU.html

https://www.skroutz.gr/s/27528133/Inventor-Comfort-MFVI32-24WFI-MFVO32-24-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...