Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους εχω ενα toyotomi izuru και το εχω στους 25 βαθμους σε καποια φαση σταματαει και οπως φαινεται η θερμοκρασια πανω στο κλιματιστικο σταματαει και αναβοσσβηνει το σηματακι του ζεστου τι σημαινει αυτο?Μετα απο λιγο ξεκιναει παλι...

Να επισυμανω πως το εχω σε λειτουργεια ifeel

Επεξ/σία από dopermann
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βγάλε το power select , βαλτο στο  powerful και στο 1ο defrost άστο αυτόματο και 23 ζήτηση. Τέρμα ο ανεμιστήρας και όπως είπα βεβαιώσου πως τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας είναι πεντακάθαρα. Και άστο να κάνει όσα defrost θέλει. 

Το κάνω και αυτό. Τα φίλτρα όντως θέλανε λίγο καθάρισμα. ( Νόμιζα ότι επειδή τοχω κάνα μήνα ότι θαμαι πεντακάθαρα. , Αλλά δεν ήταν.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω κι εγώ τις παρατηρήσεις μου.

Εχθές με εξωτερική 1ο και ζήτηση σταθερά 22ο, είδα το 1ο defrost του Toshiba. Το στοιχείο της εξωτερικής μονάδας (στο μπαλκόνι, κάτω από την πλάκα του πάνω μπαλκονιού) είχε γεμίσει πάγο. Διάρκεια defrost 15 λεπτά.

Αυτές τις μέρες με μέση θερμοκρασία 24ώρου (σταθμός meteo) 4o, με ζήτηση 22ο και ταχύτητα στο auto, η κατανάλωση κυμαίνεται στα 750~900 watts και πετυχαίνει 22ο βαθμούς στο σαλόνι και 19,5 σε κουζίνα και υπνοδωμάτιο μέσω διαδρόμου. Συνολική επιφάνεια κάλυψης περίπου 60μ2 (18αρι).

Το 2ο υπνοδωμάτιο το έχω απομονώσει.

Επεξ/σία από popopo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς εδω απο μέσα Νοεμβριου έχουμε μηδενικά και κάτω τωρα -4 και το Corona μας βγάζει ασπροπροσωπους, πραγματικά ελάχιστα defrost(συνήθως νύχτα και κάτι άκυρες στιγμές), ζήτηση στο χειριστήριο 21,20μερα-19νυχτα, κατανάλωση ρεύματος 900kw για ενα μηνα(σύνολο το ρεύμα με θερμοσίφωνα καθε μέρα, αφυγραντήρα κλπ ηλεκ συσκευες) και σε σπίτι με όχι ιδιαίτερη μόνωση.  Καλύτερα συνέταιροι με την ΔΕΗ παρα με τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Επεξ/σία από renaultclioV
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, adok13 είπε

Το κάνω και αυτό. Τα φίλτρα όντως θέλανε λίγο καθάρισμα. ( Νόμιζα ότι επειδή τοχω κάνα μήνα ότι θαμαι πεντακάθαρα. , Αλλά δεν ήταν.)

Εγώ τα κάνω κάθε εβδομάδα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dopermann είπε

Καλησπερα σε ολους εχω ενα toyotomi izuru και το εχω στους 25 βαθμους σε καποια φαση σταματαει και οπως φαινεται η θερμοκρασια πανω στο κλιματιστικο σταματαει και αναβοσσβηνει το σηματακι του ζεστου τι σημαινει αυτο?Μετα απο λιγο ξεκιναει παλι...

Να επισυμανω πως το εχω σε λειτουργεια ifeel

Είναι το λεγόμενο defrost. Δηλαδή αν κοιτάξεις εκείνη την ώρα την εξωτερική μονάδα έχει πιάσει πάγο και μπαίνει σε αυτή την λειτουργία για να λιώσει ο πάγος. Αν κοιτάξεις την μονάδα όταν τελειώσει η διαδικασία και ξεκινήσει να βγάζει ζεστό αέρα θα δεις ότι η εξωτερική μονάδα δεν θα έχει καθόλου πάγο. Έχω το ίδιο και σήμερα το έχει κάνει 2 φορές από το μεσημέρι. 24αρι είναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθαρησα και τα φίλτρα. Άφησα το κλιματιστικό με 23 ζητούμενη και hipower για καμιά ώρα , έφτασε η θερμοκρασία 20.2  και έκανε defrost. Έπεσε 18.8 περίπου και ξεκίνησε πάλι . Δουλεύει όλη μέρα στα 1600 w . Τουλάχιστον τώρα ζεστάθηκε λίγο το σπίτι.

Το ότι σε άλλους κάνει defrost 2 φορές τη μέρα και εμένα κάνει κάθε μία ώρα που οφείλεται ρε παιδιά. Δεν νομίζω ότι έχω έχω πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τους άλλους. 0 βαθμούς έχω εξωτερική.

Επεξ/σία από adok13
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adok13 είπε

Το ότι σε άλλους κάνει defrost 2 φορές τη μέρα και εμένα κάνει κάθε μία ώρα που οφείλεται ρε παιδιά. Δεν νομίζω ότι έχω έχω πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τους άλλους. 0 βαθμούς έχω εξωτερική.

έτσι για να σε παρηγορήσω λίγο :) 

από τις 20:30 μείωσα την ζήτηση στους 22 καθάρισα για 2η φορά, ελαττώθηκε και η χιονόπτωση και κάνει defrost σε κάτι παραπάνω από 1 ώρα. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον εδώ δεν χαλάει σχεδόν καθόλου η θερμική άνεση

image.png.48570e365e12581860cafeb242bce7c1.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To xειρότερο μου με το κρύο είναι τα defrost που λέτε παραπάνω. Τραγική κατάσταση. Πάνω που εισαι στα ζεστά σου , ξαφνικά  ανα 40 λεπτά σταματάει και για 10 λεπτά μένεις έτσι και αρχίζεις και  κρυωνεις...

Fujitsu 18αρι inverter 2 ετών.. Στους 25-26 βαθμούς το έχω  αν έχει σημασίa. Yπάρχει τρόπος να το σταματήσω αυτο το πράγμα ;; Η έστω οταν ξεκιναει να το κάνει, να κάνω κάτι στην μονάδα έξω και να επανέρχεται στην λειτουργία του άμεσα ;

Επεξ/σία από petrakiskap
Δημοσ.
8 ώρες πριν, adok13 είπε

Καθαρησα και τα φίλτρα. Άφησα το κλιματιστικό με 23 ζητούμενη και hipower για καμιά ώρα , έφτασε η θερμοκρασία 20.2  και έκανε defrost. Έπεσε 18.8 περίπου και ξεκίνησε πάλι . Δουλεύει όλη μέρα στα 1600 w . Τουλάχιστον τώρα ζεστάθηκε λίγο το σπίτι.

Οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Σχετική υγρασία, θερμοκρασία, άνεμο, πόσο εκτεθειμένη είναι η εξωτερική μονάδα, το φορτίο, τα καθαρά φίλτρα, αν η εγκατάσταση είναι σωστή κτλ

Πρέπει να είδες βελτίωση με το καθάρισμα των φίλτρων έτσι;

7 ώρες πριν, userAnon είπε

έτσι για να σε παρηγορήσω λίγο :) 

από τις 20:30 μείωσα την ζήτηση στους 22 καθάρισα για 2η φορά, ελαττώθηκε και η χιονόπτωση και κάνει defrost σε κάτι παραπάνω από 1 ώρα. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον εδώ δεν χαλάει σχεδόν καθόλου η θερμική άνεση

image.png.48570e365e12581860cafeb242bce7c1.png

Πόσο κρατάνε τα defrost;

Πάντως από ότι φαίνεται δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το κλιματιστικό θα υποφέρει.

7 ώρες πριν, petrakiskap είπε

To xειρότερο μου με το κρύο είναι τα defrost που λέτε παραπάνω. Τραγική κατάσταση. Πάνω που εισαι στα ζεστά σου , ξαφνικά  ανα 40 λεπτά σταματάει και για 10 λεπτά μένεις έτσι και αρχίζεις και  κρυωνεις...

Fujitsu 18αρι inverter 2 ετών.. Στους 25-26 βαθμούς το έχω  αν έχει σημασίa. Yπάρχει τρόπος να το σταματήσω αυτο το πράγμα ;; Η έστω οταν ξεκιναει να το κάνει, να κάνω κάτι στην μονάδα έξω και να επανέρχεται στην λειτουργία του άμεσα ;

Μάλλον δεν μπορείς πολλά πράγματα. Έχε καθαρά τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας.

Και αν είναι εκτεθειμένη η εξωτερική μονάδα στον αέρα είτε αλλάζεις θέση είτε κάποια κατασκευή για να την προστατεύσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πόσο κρατάνε τα defrost;

Πάντως από ότι φαίνεται δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το κλιματιστικό θα υποφέρει.

6 με 7 λεπτά. Νομίζω ότι αν ήταν προστετευμένη η εξωτερική θα κραταγαν λιγότερο 2-4 λεπτά όπως προχθές. Πάντως το βγάλαμε το βράδυ ευτυχώς. Σε λίγο θα πάω πάνω να ξεχιονίσω (δεν έριξε πολύ χιόνι εδώ μετά τις 01:00 που κοιμήθηκα)

Και από ότι καταλαβαίνω κάνει κάθε μια ώρα. εχθές έκανε το δικό μου κάθε 40 λεπτά αλλά είδες σε τι κατάσταση ήταν.

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, userAnon είπε

6 με 7 λεπτά. Νομίζω ότι αν ήταν προστετευμένη η εξωτερική θα κραταγαν λιγότερο 2-4 λεπτά όπως προχθές. Πάντως το βγάλαμε το βράδυ ευτυχώς. Σε λίγο θα πάω πάνω να ξεχιονίσω (δεν έριξε πολύ χιόνι εδώ μετά τις 01:00 που κοιμήθηκα)

Oκ, ενθαρρυντική η εικόνα πάντως του toshiba για το δικό μου asyg μιας και τελικά βλέπουμε τι σημαίνει να είναι εκτεθειμένη η μονάδα (όπως είναι η δικιά μου στον βοριά). Σίγουρα δεν είναι το ίδιο, αλλά μαγικά δεν γίνονται.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Oκ, ενθαρρυντική η εικόνα πάντως του toshiba για το δικό μου asyg μιας και τελικά βλέπουμε τι σημαίνει να είναι εκτεθειμένη η μονάδα (όπως είναι η δικιά μου στον βοριά). Σίγουρα δεν είναι το ίδιο, αλλά μαγικά δεν γίνονται.

Εχω ξεχάσει να πω ότι τελικά τα 9αρια AUX είναι σκυλιά μαύρα! Χθες και τις 2 φορές ήταν θαμένα κυριολεκτικά στο χιόνι και παρόλα αυτά συνέχισαν να δουλεύουν. Οι κρεβατοκάμαρες με ζήτηση 21 είχαν μόνιμα 20,5 μέσο όρο με χαμηλότερο το 19,7. Από τις 12:00 το βράδυ μέχρι τώρα έχουν τα παρακάτω στατιστικά

image.png.8f0b71ec3787af11b424951d871d773e.png

Τελικά τα έχεις κλειστά από εχθές?

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Σχετική υγρασία, θερμοκρασία, άνεμο, πόσο εκτεθειμένη είναι η εξωτερική μονάδα, το φορτίο, τα καθαρά φίλτρα, αν η εγκατάσταση είναι σωστή κτλ

Πόσο κρατάνε τα defrost;

Μάλλον δεν μπορείς πολλά πράγματα. Έχε καθαρά τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας.

Και αν είναι εκτεθειμένη η εξωτερική μονάδα στον αέρα είτε αλλάζεις θέση είτε κάποια κατασκευή για να την προστατεύσεις.

Μετα απο μια νυχτα με μεσο ορο καταναλωσης 330w με max 530 σε διακυμανση το πρωι που το δωματιο - κουζινα ζεσταθηκε αρχισα να το δουλευω απο τις 5 το απογευμα η καταναλωση δουλευει στα 220 με min 210 και διακυμαινεται

μεχρι 280 Θερμοκρασια δωματιου 18,5 με 19 . Δεν ειμαι "κρυουλιαρης" χαχα Εξωτερικη 0 C. Daikin sarara

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Όταν καθάρισα τα φίλτρα κατάφερα να φέρω το σπίτι στους 20.5 , και τα defrost μειώθηκαν ανά 70 λεπτά περίπου με διάρκεια κάνα 5 λεπτό.

Άμα φτιαξω μια κατασκευή να προφυλάξω αυτο το πλαϊνό να μην το χτυπάει ο αέρας λέτε νάνε καλύτερα τα πράγματα με τα defrost? Από πάνω είναι η τέντα και το καλύπτει.

20220125_095901.jpg

Επεξ/σία από adok13
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...