Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας πω και εγώ...2 edge 13 και 16 και ένα samsung 12αρι στο δωμάτιο.

Κατανάλωση από 400 έως 650 όλα με ζήτηση 23 και εωτερικη θερμοκρασία σε όλα το σπίτι στους 22. Η εξωτερική θερμοκρασία τώρα είναι -1,2. Defrost δεν έχω δει.

Βέβαια τα έχω πάρει για να καλύπτουν τις απώλειες μου στους -6.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Η εξωτερική μονάδα είναι καθαρή; Αν βάλεις πχ 24C πάλι στο 15 λεπτό κλείνει για df από ότι λες;

Επίσης αν κλείνει λόγο πάγου και df.. βάλτο 22-23 όσο θες και ενεργοποίησε το power select (ώστε να μην γκαζωνει το κλιματιστικό..και ίσως δεν κάνει df)..θα αργήσει αλλά ίσως αργά και σταθερά ζεστάνει τον χώρο.(μια μπάρα power select είναι 50% μέγιστη ισχύς,2 μπαρες 75% μέγιστης ισχυς ενώ 3 μπάρες 100%)

Το έβαλα στο 50 για να δοκιμάσω. Για να καταλάβω , για να αποφύγω τα συχνά defrost πρέπει να προσπαθώ να δουλεύει όσο το δυνατόν με πιο λίγα watt? Να μην ζοριζεται πολύ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, adok13 είπε

Το έβαλα στο 50 για να δοκιμάσω. Για να καταλάβω , για να αποφύγω τα συχνά defrost πρέπει να προσπαθώ να δουλεύει όσο το δυνατόν με πιο λίγα watt? Να μην ζοριζεται πολύ;

Θεωρητικα για να λες ότι όταν έχεις επιθυμητή 21 δουλεύει συνέχεια..ενώ 22 σταματάει ανά 15 λεπτα (και θεωρούμε ότι κάνει defrost,αποπαγοποιηση) .. Σημαίνει ότι απο κάποια κατανάλωση και πάνω στις συνθήκες εκεί, δημιουργεί πάγο.. ίσως με περιορισμό ισχύς.. να βοήθησει.. πες μας ,θα έχει ενδιαφέρον :)

Επίσης το edge έχει λειτουργία αποπαγοποιησης χειροκίνητα όταν θέλει ο χειριστής

Επεξ/σία από Rnd1978

Τελικά έχει πάγο η μονάδα. Πώς να το καθαισω;μπορώ να κάνω κάτι;

20220124_201144.jpg

Δεν έχει πολύ πάγο. Θα τον αφαιρέσει μόνο του. 

Άποψη μου: καθάρισε τα εσωτερικά φίλτρα στο ντουζ, στέγνωσε τα στο πιστολάκι μαλλιών στο κρύο (όχι ζεστό και τα κάψει), βάλτο στο powerful να ζεστάνει και μετά ανεμιστήρα χειροκίνητα στο μέγιστο και ζήτηση 23.

Πάντως λίγο άσχετο αλλά φαίνεται προσεγμένη εγκατάσταση.

• Like 1

8 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Ας πω και εγώ...2 edge 13 και 16 και ένα samsung 12αρι στο δωμάτιο.

Κατανάλωση από 400 έως 650 όλα με ζήτηση 23 και εωτερικη θερμοκρασία σε όλα το σπίτι στους 22. Η εξωτερική θερμοκρασία τώρα είναι -1,2. Defrost δεν έχω δει.

Βέβαια τα έχω πάρει για να καλύπτουν τις απώλειες μου στους -6.

σε ποια περιοχη εισαι?

Δεν θα το έβαζα στο powerselect. Θέλουμε όλη την ισχύ του. 

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Δεν θα το έβαζα στο powerselect. Θέλουμε όλη την ισχύ του. 

Εάν όντως οι συνθήκες είναι τόσο ιδανικές για δημιουργία πάγου.. ( όπως αναφέρει ο φίλος) στους 21 να μην μαζεύει πολύ πάγο,ενώ στους 22C να μαζεύει πιο γρήγορα επειδή δουλεύει πιο δυνατα και προσπαθεί να ζεστάνει απότομα τον χώρο..μπορεί να κάνει δουλειά πιστεύω..

Μεγάλη ίσχυς = σαν on off κλιματιστικό ,δηλαδή άμεσα πάγος και δεν κάνει τίποτα.

• Like 1

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχει πολύ πάγο. Θα τον αφαιρέσει μόνο του. 

Άποψη μου: καθάρισε τα εσωτερικά φίλτρα στο ντουζ, στέγνωσε τα στο πιστολάκι μαλλιών στο κρύο (όχι ζεστό και τα κάψει), βάλτο στο powerful να ζεστάνει και μετά ανεμιστήρα χειροκίνητα στο μέγιστο και ζήτηση 23.

Πάντως λίγο άσχετο αλλά φαίνεται προσεγμένη εγκατάσταση.

Κάνω μια δοκιμή με λίγα watt να δω τι δω τι θα γίνει , και μετά θα δοκιμάσω τη πρόταση σου. Του πεθερου μου κάτω , ένα midea έχει ξεσκίσει στα defrost κιαυτο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, adok13 είπε

Κάνω μια δοκιμή με λίγα watt να δω τι δω τι θα γίνει , και μετά θα δοκιμάσω τη πρόταση σου. Του πεθερου μου κάτω , ένα midea έχει ξεσκίσει στα defrost κιαυτο.

Ενημερώσε μας :) αν γίνει η δεν γίνει κάτι (λιγότερα defrost ) απλά να ξέρεις ότι θα αργήσει πολύ παραπάνω (μπορεί και να μη φτάσει και πότε,ανάλογα τις συνθήκες/απωλειες) την επιθυμητή που θέλεις.

Επεξ/σία από Rnd1978

3 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Τα τετραγωνικά δεν είναι πολλά αλλά το γραφείο πραγματικά είναι igloo το morris ειναι 18άρι

35τμ βορεινό γραφείο στον Αγ. Στεφανο.

Πολύ ψιλοτάβανο.5 μετρα + ύψος.

Πάνω μπαλκόνι αριστερά υπόστεγο με σκάλα για τον δεύτερο όροφο, δεξιά άλλο κατάστημα άδειο και αθέρμαστο και υπόγειο άδειο και αθέρμαστο.

Πρόσοψη τζάμι 2πλό αλλά παλιό, μόνωση 0 μπορεί να είναι και μονότουβλο.

Εξωτερικές θερμοκρασίες -2 αυτή την στιγμή.

Μέσα 18-21 ανάλογα αν κάνει defrost ή όχι.

Defrost 15λεπτα περίπου ανά 2 ώρες.

Τα 5 μέτρα είναι πολύ.

Όλη ζεστή σου χάνετε στο ταβάνι.

Αν μπορείς να βάλεις ψευδοροφη, θα βγάλεις το κόστος της σε 2 χρονιές. Μπορεί να λέω και πολύ.

42 λεπτά πριν, adok13 είπε

Τελικά έχει πάγο η μονάδα. Πώς να το καθαισω;μπορώ να κάνω κάτι;

20220124_201144.jpg

αν θες να το "βοηθησεις" ισως βοηθουσε διαλυμα νερου με αλκοολη/οινοπνευμα, το ιδιο μαντζουνι που εξαφανιζει τον παγο/χιονι απο το παρμπριζ του αυτοκινητου σε χρονο dt.

Αναμιξη σε ενα ψεκαστηρι 3 μερη οινοπνευμα/αλκοολη και 1 μερος νερο και ψεκαζεις. Ο παγος/χιονι θα παει περιπατο.

Αν και με τετοιο χιονια/υγρασια εξω δεν ξερω ποσο γρηγορα θα ξαναπιασει ή αν θα δουλεψει το ιδιο οπως σε ενα παρμπριζ. Αν εχει ορεξη και spare οινοπνευμα μπορεις να παιξεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ενημερώσε μας :) αν γίνει η δεν γίνει κάτι (λιγότερα defrost ) απλά να ξέρεις ότι θα αργήσει πολύ παραπάνω (μπορεί και να μη φτάσει και πότε,ανάλογα τις συνθήκες/απωλειες) την επιθυμητή που θέλεις.

Μετά από 1 ώρα έκανε defrost παλι. Καλητερα από πριν βέβαια που έκανε πιο συχνά. Με το που πήγα να γράψω ότι δεν έκανε σε μια ώρα , έκανε defrost τελικά.

Επεξ/σία από adok13
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, adok13 είπε

Μετά από 1 ώρα δεν μου έχει κάνει defrost. Οπότε σίγουρα είναι καλύτερα . Το βλέπω και θα ενημερώσω πάλι. Δεν με νοιάζει πορεία πιάσει τη ζητούμενη , ήδη νιώθω πιο ζεστό το σπίτι από πριν. Με τα συνεχόμενα defrost το σπίτι ήταν κρύο.

Δοκίμασε και με 75% ισχύς.. ίσως και εκεί δουλεύει αδιάλειπτα :) (αν και το πιο safe είναι το 50%)

Το να μην κάνει καθόλου defrost στις συνθήκες που περιγράφεις είναι πολύ δύσκολο.. ελπίζω η θερμική άνεση να είναι καλύτερη.. (απλά φοβάμαι ότι αφου κόβουμε την μέγιστη ίσχυς,ίσως αργήσει παραπάνω η διαδικασία της αποπαγοποιησης)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

2 λεπτά πριν, adok13 είπε

Μετά από 1 ώρα έκανε defrost παλι

Βγάλε το power select , βαλτο στο  powerful και στο 1ο defrost άστο αυτόματο και 23 ζήτηση. Τέρμα ο ανεμιστήρας και όπως είπα βεβαιώσου πως τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας είναι πεντακάθαρα. Και άστο να κάνει όσα defrost θέλει. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...