Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

To FTXC35C με τα 77εκ; Κόλλα το στο κουρτινόξυλο.

Thanks, το ειχα ηδη στη λιστα στο σκρουτζ. Βεβαια οφειλω να ομολογησω ότι το Toshiba Shorai Edge που προτεινατε μου αρεσε καλυτερα (βεβαια εχει και 300 ευρω παραπανω).

Ποια η διαφορα του 35C με το 35B?

Επεξ/σία από Sebu
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα ξερει κανεις να με κατατοπισει πως μπορω να βαζω το κλιματιστικο σε λειτουργια πριν παω σπιτι; Δηλαδη απο τη δουλεια. Toshiba shorai premium 24, ευχαριστω

16 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Καλησπερα ξερει κανεις να με κατατοπισει πως μπορω να βαζω το κλιματιστικο σε λειτουργια πριν παω σπιτι; Δηλαδη απο τη δουλεια. Toshiba shorai premium 24, ευχαριστω

https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Συμβατό-με-Alexa-Google-Home-Μαύρο.html

2 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Φίλε συγχώρεσέ με για το θάρρος αλλά να έχεις τέτοιο τούμπανο κλιματιστικό και να ψάχνεις τρόπους να το βάζεις μπρος απο τη δουλειά για να βρεις ζεστό σπίτι γυρνώντας είναι κρίμα γιατον Ιάπωνα που το σχεδίασε. Μη το κλείνεις και άφησε το στο 19, θα σου κάψει ελάχιστα και μόλις φτάσεις σπίτι το τσιμπάς να πάει στην εσωτερική που θες χωρίς να κάψει τον ποπό του. 

• Like 1

13 ώρες πριν, dimostr είπε

Άμα δε πεις πόσες απωλειες έχεις και τι ποσο διαθέτεις πως θα γίνουν προτάσεις 

Εχεις δίκιο, θα το κάνω. Αλλά διαβάζοντας το κατατοπιστικότατο κείμενο του TS αναρωτιέμαι αν υπάρχουν αξιόπιστοι εγκαταστατες κλιματιστικών τελικά, που να μπορούν να κάνουν και προτάσεις μονάδων με βάση τις πραγματικές ανάγκες ενός διαμερίσματος. Αν έχετε κάποια πρόταση ή σύσταση με ένα προσωπικό μυνήμα θα το εκτιμούσα 

7 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Εχεις δίκιο, θα το κάνω. Αλλά διαβάζοντας το κατατοπιστικότατο κείμενο του TS αναρωτιέμαι αν υπάρχουν αξιόπιστοι εγκαταστατες κλιματιστικών τελικά, που να μπορούν να κάνουν και προτάσεις μονάδων με βάση τις πραγματικές ανάγκες ενός διαμερίσματος. Αν έχετε κάποια πρόταση ή σύσταση με ένα προσωπικό μυνήμα θα το εκτιμούσα 

Πραγματικές ανάγκες μπορείς να βρεις μόνο μέσω μελέτης μηχανικού , το link πχ που κυκλοφορεί εδώ στο forum είναι για να μην πας αδιάβαστος από κανένα καγκουρα μάστορα-πωλητή κλιματιστικών που θα σου κάνει εκτίμηση με το μάτι και θα κλαις τα λεφτά σου , κάνε τουλάχιστον τον υπολογισμό απωλειών μέσω του link και θα βρεθούν προτάσεις ,τώρα για εγκαταστατες πρέπει να σου πει κάποιος που έχει εμπειρία από καποιο συνεργείο που θα είναι και στη περιοχή που βρίσκεσαι 

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

defrost στις 9 το πρωι το daikin τι διαβαζει αραγε διαφορετικο απο το toshiba που ειναι στο ιδιο μπαλκονι 

τι ζήτηση έχεις και τι εξωτερική? Βλέπω στο toshiba max 400watt. Στους 20 η ζήτηση?

4 λεπτά πριν, userAnon είπε

τι ζήτηση έχεις και τι εξωτερική? Βλέπω στο toshiba max 400watt. Στους 20 η ζήτηση?

0 εξωτερικη ειχε τωρα το πρωι ναι 20 τα εχω αυτη τη στιγμη ολα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, userAnon είπε

τα πρώτα 2 defrost για το shorai με εξωτερική 0 (κράτησαν 3-4 λεπτά το καθένα)

image.png.630f240b5e7120c0526e23afe0150515.png

Μπορείς να κάνεις λίγο ζουμ σε ένα "defrost".

Βάζω διαλυτικά γιατί βλέπω κάτω από 200W αν δεν κάνω λάθος. Τι είδους τεχνολογική επανάσταση έχει φέρει η Toshiba που λιώνει τον πάγο σε δύο λεπτά με 200W;

Το asyg ανεβάζει πάνω από 1000W

d0e2f3b14abc7a69d789cd6f5ddd1fdd.png

Επεξ/σία από liakjim

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Πραγματικές ανάγκες μπορείς να βρεις μόνο μέσω μελέτης μηχανικού , το link πχ που κυκλοφορεί εδώ στο forum είναι για να μην πας αδιάβαστος από κανένα καγκουρα μάστορα-πωλητή κλιματιστικών που θα σου κάνει εκτίμηση με το μάτι και θα κλαις τα λεφτά σου , κάνε τουλάχιστον τον υπολογισμό απωλειών μέσω του link και θα βρεθούν προτάσεις ,τώρα για εγκαταστατες πρέπει να σου πει κάποιος που έχει εμπειρία από καποιο συνεργείο που θα είναι και στη περιοχή που βρίσκεσαι 

To link λοιπόν μου δείχνει 12,000 kW ή 41,000 BTU που για διαμέρισμα 125τμ στα Νότια Προάστια Αττικής με καινούρια συρόμενα κουφώματα διπλής ενέργειας μου φαίνονται πολλά, κάτι θα έχω κάνει λάθος μάλλον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

To link λοιπόν μου δείχνει 12,000 kW ή 41,000 BTU που για διαμέρισμα 125τμ στα Νότια Προάστια Αττικής με καινούρια συρόμενα κουφώματα διπλής ενέργειας μου φαίνονται πολλά, κάτι θα έχω κάνει λάθος μάλλον 

δεν ειναι πολλα , τι θερμοκρασια εβαλες? 21 συνηθως βαζουμε , κοιτα και λιγο το υψος συμυθως τα διαμερισματα τα σχετικα νεα εχουν εσωτερικα υψος 2,8

Επεξ/σία από dimostr

11 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Καθόλου πολλά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...