Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αλλιώς πετρέλαιο.

Πάντως ναι, μάλλον ήθελα ένα Mitsubishi ap71 με τα 36000btu του.

Δεν φαίνεται να ζοριζετε το Fuji σου (σύμφωνα με την κατανάλωση σου) ..και 36000btu να ήταν μαγικά και όχι 30k που πάει Μαξ τώρα πάλι το ίδιο μου φαίνεται θα ήταν .. Λόγο df πέφτει η θερμοκρασία (παντού),την αναπληρώνει τοπικά γύρω από το κλιματιστικό (για αυτό ανεβάζει λίγο την κατανάλωση) ωστόσο εκεί μακριά που είναι / έχεις το θερμόμετρο πέφτει σιγά σιγά..

Ίσως να έβαζες πιο δυνατα τον ανεμιστήρα,η παραπάνω επιθυμητή όταν γίνεται αυτό..

Επεξ/σία από Rnd1978
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

42 λεπτά πριν, dimostr είπε

Η σκάλα που οδηγεί ,εκεί δεν υπάρχει θέρμανση 

Έχει ένα μικρό διάδρομο , και 3 δωμάτια με κλειστές τις πόρτες που δεν θερμαινονται όσο λειτουργεί το κάτω, και τα οποία είναι πολύ κρύα. 

9 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Δεν φαίνεται να ζοριζετε το Fuji σου (σύμφωνα με την κατανάλωση σου) ..και 36000btu να ήταν μαγικά και όχι 30k που πάει Μαξ τώρα πάλι το ίδιο μου φαίνεται θα ήταν .. Λόγο df πέφτει η θερμοκρασία (παντού),την αναπληρώνει τοπικά γύρω από το κλιματιστικό (για αυτό ανεβάζει λίγο την κατανάλωση) ωστόσο εκεί μακριά που είναι / έχεις το θερμόμετρο πέφτει σιγά σιγά..

Ίσως να έβαζες πιο δυνατα τον ανεμιστήρα,η παραπάνω επιθυμητή όταν γίνεται αυτό..

Τα defrost κάνουν τη ζημιά :

Screenshot 2022-01-20 215607.jpg

• Like 1

11 ώρες πριν, adok13 είπε

Έχει ένα μικρό διάδρομο , και 3 δωμάτια με κλειστές τις πόρτες που δεν θερμαινονται όσο λειτουργεί το κάτω, και τα οποία είναι πολύ κρύα. 

Θέρμανση εκεί ποτέ ανάβεις εάν ανάβεις και τι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Θέρμανση εκεί ποτέ ανάβεις εάν ανάβεις και τι ?

εχει 3 δωματια.

το ενα δωματιο  δεν εχει τιποτα απο θερμανση και ειναι ψυγειο.μολις ανοιξω πορτα εκει βλεπω και ανεβαζει watt το κλιματιστικο στο ισογειο αμεσως.

το αλλο ειναι wc χωρις θερμανση αλλα δεν ειναι πολυ παγωμενο.

το αλλο ειναι υπνοδωματιο που απο τις 22¨00 εως τις 02:00 θερμαινεται με κλιματιστικο.

η πλευρα που ειναι το υπνοδωαμτιο και το δωματιακι το αλλο ειναι εκτεθειμενες , δεν υπαρχει σπιτι διπλα και παγωνουν πολυ.

οταν αναβψ το edge στο ισογειο εχω κλειστα ολα τα δωματια πανω και απλα υπαρχει ενας διαδρομος μικρος  τον οποιο καμια φορα παω και αναβω μια σομοα χαλαζια για να ζεστανει λιγοκαι να μην ζοριζεται το edge.μολις ζεστανω το χωρο πανω αμεσως ανεβαινει θερμοκρασια στο ισογειο και πεφτουν σιγα σιγα και τα watt. αλλα δεν μπορω οτι οικονομια κανω με το κλιματιστικο να το καιω στη σομπα για να ζεστανω τον διαδρομο.

επισης δοκιμασα να αναψω το κλιατιστικο στο υπνοδωματιο για να ζεσταινει οκαι ο διαδρομος αλλα ετσι οπως ειναι τοποθετημενο δεν γινεται.

Επεξ/σία από adok13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αναμονή του επερχόμενου ( ;;; ) χιονιά ΚΑΙ στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες μήπως θα ήταν καλό να αναφέρουμε (ξανά) κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στη χρήση των κλιματιστικών σε χιόνι-πάγο;

Φαντάζομαι ότι τα μηχανήματα δεν έχουν θέμα λειτουργίας σε θερμοκρασίες λίγο χαμηλότερες από το μηδέν αφού κανουν defrost.Τι κάνουμε όμως ως συντήρηση σε αυτά;

Εμείς που θα τα χρησιμοποιήσουμε σε 24ωρη βάση λογικά δεν θα έχουμε θέμα όμως δεν θα έπρεπε να τα βοηθήσουμε λίγο αφαιρώντας τον παγο απο το στοιχειο ή έστω δημιουργώντας κάποιες συνθήκες να μην....θαφτούν στο χιόνι;

Επίσης τι κάνουμε αν έχουν παγώσει όλα το βράδυ στην εκκίνηση του μηχανήματος; Δεν υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί η παγωμένη-θαμμενη φτερωτή;

Αν ισχυουν τα παραπάνω δεν πρέπει πριν το βαλουμε σε λειτουργια να ελεγξουμε όλες τις εξωτερικες μοναδες; 

Update: να μερικες γενικες συμβουλές που μάλλον οι περισσότεροι ξερουν.

https://blog.kotsovolos.gr/pos-leitoyrgei-to-klimatistiko-se-akraies-kairikes-synthikes/

Επεξ/σία από spyros.s

1 ώρα πριν, spyros.s είπε

Επίσης τι κάνουμε αν έχουν παγώσει όλα το βράδυ στην εκκίνηση του μηχανήματος; Δεν υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί η παγωμένη-θαμμενη φτερωτή;

Ποιος ο λόγος ένα μέσο θέρμανσης να είναι κλειστό εν μέσω κακοκαιρίας ώστε να υπάρχει αυτός ο κίνδυνος 

Φίλε μου έκανα ένα υποθετικό σενάριο. Πέφτεις λοιπόν το βράδυ για υπνο και κλεινεις τα κλιματιστικα επειδή ...ετσι. Κάποιοι θεωρούν ότι τους συμφερει ή για να μην καταπονούν τα μηχανήματα...επιλογή τους!!!

Ξυπνας λοιπόν το πρωι και ολα ειναι παγωμενα... Πως τα επανεκκινεις με ασφαλεια; :)

(Εγω  δεν θα τα κλείσω αφού ξέρω τις συνθήκες που μάλλον έρχονται αλλά κάποιοι επιλέγουν να το κανουν. Για μενα καινε περισσοτερο έτσι αλλα ....υποκειμενικη αποψη )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. Ποσό που διαθέτουμε : 400-600€. Ευέλικτο, νομίζω αρκούν.
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Καλύτερα να υπάρχει και συμφωνημένη εγκατάσταση με την αγορά, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 30% ψύξη / 70% θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακά ψύξη.
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 27τμ σαλόνι-κουζίνα.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Δυτικά προάστια Αττικής.
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Χαμηλός θόρυβος/κατανάλωση απαραίτητα.
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):  Ενεργειακά τζάμια, ηλιοφάνεια. Μόνωση τοίχου δεν υπάρχει για την ώρα, υπάρχει πλάνο για εξωτερικό κέλυφος. Υγρασία και κρύο τον χειμώνα.

Θερμικές Απώλειες

3605.96 Watt τώρα, με μελλοντικές αλλαγές στα 2195.61

Νομίζω πως 12άρι καλύπτει το χώρο και έχω ξεχωρίσει αυτά:

Inventor Corona Plus CRPVI32

MORRIS WFIN-35150

Daikin Siesta Sensira ATXC35C

Ακούω φυσικά τα πάντα.

@liakjim σκέψεις;

Επεξ/σία από Diinekis21

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Ποιος ο λόγος ένα μέσο θέρμανσης να είναι κλειστό εν μέσω κακοκαιρίας ώστε να υπάρχει αυτός ο κίνδυνος 

Επίσης μην ξεχνάμε τις διακοπές ρεύματος... Προχθες (μετά από πολύ καιρό) είχαμε 2. Η πρώτη ώρα 19:00 κράτησε 01:30 ώρα. 

Στις 20/1/2022 στις 11:28 ΠΜ, dimostr είπε

Τι ζημιά έχεις ?

Ο τεχνικός ηρθε εγραψε στο χαρτι οτι του βγαζει error 11 και οτι στο μοτερ δεν διαβαζει τα σωστα Ω.Μου ειπε οτι θελει αντικατασταστη το μοτερ του ανεμιστηρα της εξωτερικης μοναδας.Ειναι μεσα στην εγγυηση αλλιως μου ειπε το ανταλακτικο θα κοστιζε 150 ευρω χωρις εργασια.Τους περιμενω απο δευτερα να ερθουν για την επισκευη.

Χρόνια και ζαμάνια, καλή χρονιά παίδεςκαι φίλε μου liakjim 🙂

Μπήκα γιατί είδα ένα μέλος 1-2 σελίδες πριν που περιμένει το service της Toshiba.

Αγαπητέ κουράγιο θα σου πω.

Σε δική μου βλάβη στον ιονιστή του Shorai (σε λιγότερο από 1 χρόνο) ήρθε το συνεργείο μετά από κάποιες ημέρες και αποφάσισε να τον αλλάξει γιατί δεν έβγαζε άκρη τι φταίει (αναβόσβηνε το λαμπάκι μετά από μία ώρα χρήσης)

Λοιπόν βαρέθηκα να περιμένω σχεδόν 1.5 χρόνο πότε θα έρθει το ανταλλακτικό και στο τέλος σταμάτησα να ασχολούμαι.

Ελπίζω να μην βγάλει σοβαρή βλάβη ποτέ γιατί αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Ευτυχώς στα υπόλοιπα είναι ok απόδοση, θόρυβος και κατανάλωση.

• Sad 1

21 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε
  1. Ποσό που διαθέτουμε : 400-600€. Ευέλικτο, νομίζω αρκούν.
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Καλύτερα να υπάρχει και συμφωνημένη εγκατάσταση με την αγορά, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 30% ψύξη / 70% θέρμανση.
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακά ψύξη.
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 27τμ σαλόνι-κουζίνα.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Δυτικά προάστια Αττικής.
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Χαμηλός θόρυβος/κατανάλωση απαραίτητα.
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):  Ενεργειακά τζάμια, ηλιοφάνεια. Μόνωση τοίχου δεν υπάρχει για την ώρα, υπάρχει πλάνο για εξωτερικό κέλυφος. Υγρασία και κρύο τον χειμώνα.

Θερμικές Απώλειες

11513.51 Watt

9901.62 KCal/h Cal/h

201.99 Watt/m^2att/m2

173.71 KCal/h/m^2

για 21C

Νομίζω πως 12άρι καλύπτει το χώρο και έχω ξεχωρίσει αυτά:

MORRIS WFIN-35150 ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ Smart WiFi INVERTER 12000BTU

Κλιματιστικό Inventor Premium PR1VI32

TOYOTOMI UTN/UTG-12AP

Ακούω φυσικά τα πάντα.

εαν δεν εχεις κανει καποιο λαθος στα στοιχεια οι απωλειες σου ειναι 

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#11513

12 λεπτά πριν, painK είπε

Ο τεχνικός ηρθε εγραψε στο χαρτι οτι του βγαζει error 11 και οτι στο μοτερ δεν διαβαζει τα σωστα Ω.Μου ειπε οτι θελει αντικατασταστη το μοτερ του ανεμιστηρα της εξωτερικης μοναδας.Ειναι μεσα στην εγγυηση αλλιως μου ειπε το ανταλακτικο θα κοστιζε 150 ευρω χωρις εργασια.Τους περιμενω απο δευτερα να ερθουν για την επισκευη.

μακαρι να ειναι αυτο μονο και να μην ειναι και αστοχια στην επικοινωνια εσωτερικης με εξωτερικης πλακετας και δε δινει εντολη εκκινησης 

• Like 1

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

εαν δεν εχεις κανει καποιο λαθος στα στοιχεια οι απωλειες σου ειναι 

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#11513

Είναι ακριβώς ίδιο με το πόσο που έχω βγάλει με το εργαλείο που προτάθηκε. 

Χμμ, έβαλα τα συνολικά τ.μ. στο ερώτημα χώρος. Το αλλάζω και επανέρχομαι.

32 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Ξυπνας λοιπόν το πρωι και ολα ειναι παγωμενα... Πως τα επανεκκινεις με ασφαλεια; :)

μονο αν εχει μπλοκαρει ο ανεμιστηρας της εξωτερικης απο κατι ισως να υπαρχει θεμα αλλα ειναι μαλλον απιθανο ακομα και σε ταρατσα να το εχεις να εχει πακτωσει απο το χιονι και να μη μπορει να γυρισει 

Μόλις τώρα, Diinekis21 είπε

Είναι ακριβώς ίδιο με το πόσο που έχω βγάλει με το εργαλείο που προτάθηκε. 

Χμμ, έβαλα τα συνολικά τ.μ. στο ερώτημα χώρος. Το αλλάζω και επανέρχομαι.

το χωρο του κλιματιστικου βαλε 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...