Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πώς πάμε? ρουφάμε κιλοβατώρες και φτύνουμε θέρμανση αβέρτα ή μπα?

Βλέπω το Μιράι σε νούμερα που δεν ειχα δει ποτε το TOYO. Βέβαια έχω θέρμανση καλή, δε τόλμαγα με τέτοιο κρύο να βάλω το τογιο στο 22-23. Βασικά, θυμαμαι ειχα δει 28 κιλοβατώρες/μέρα αλλά με 21 ζήτηση μαξιμουμ. Καμια επαφη με την τωρινή κατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σήμερα μου έκανε ένα κουλό το haori... για πρώτη φορά το άφησα το βράδυ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών να δουλεύει συντήρηση μέχρι το πρωί στους 19 βαθμούς ώστε να μην παγώσει η σαλονοκουζίνα...έκανα το ίδιο και στα daikin στις κρεβατοκαμαρες στους 20 όμως βαθμούς...

Ξυπνώντας το πρωί παρατήρησα ότι η θερμοκρασία του σαλονιού ήταν 16 βαθμούς( πότε δεν εχω δει κατω απο 17 στο χωρο μεχρι σημερα) και το κλιματιστικό δεν δούλευε αν και ανοιχτό...σε κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλά από 0,15kwh έως 0,22kwh σύμφωνα με την εφαρμογή πράγμα που δείχνει ότι δούλευε το βραδυ. Μου έκανε εντύπωση οτι δεν ειχε 19 βαθμούς ο χώρος και το ανέβασα συνειδητά στους 21 προκειμένου να δουλέψει...

Για σχεδόν μισή ώρα δεν έκανε τίποτα...σκέφτηκα ότι ίσως εκανε defrost εκεινη την ώρα και αργούσε αλλά δεν έκανε τίποτα. Έψαξα στο μανουαλ και του έδωσα εντολή defrost απο το χειριστήριο ( δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτό σε αυτοματοποιημένη συσκευή αλλά φαντάζομαι ότι θα ειναι για μια ...εκκίνηση σε παγωμένο περιβάλλον). Μετα απο κανα δίλεπτο εκανε έναν ήχο σαν να ...ξεφυσά η εσωτερική μοναδα αλλά και πάλι  δεν δούλεψε... Το έβγαλα από την πρίζα μετά από κάνα πεντάλεπτο και το ξαναενεργοποίησα αφήνοντας επιθυμητή θερμοκρασία τους 23 για αν δω τι θα κανει.  Πράγματι λειτούργησε έτσι κανονικά όσο πρόλαβα τουλάχιστον να δω πριν φύγω για δουλειά....

Τώρα το αν αυτό ήταν φυσιολογικό δεν ξέρω αλλά με ενόχλησε και ένιωσα ανασφάλεια για την αξιοπιστία του. Ελπίζω να ήταν μεμονωμένο γεγονός από μια αυξομείωση του ρεύματος και όχι κανόνας... Θα το παρακολουθήσω εκτενώς το Σαββατοκύριακο...

25 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

πώς πάμε? ρουφάμε κιλοβατώρες και φτύνουμε θέρμανση αβέρτα ή μπα?

χθες με μέση εξωτερική θερμοκρασία 3 το shorai έκαψε 11,8 kwh! με ζήτηση 22 σταθερά όλο το 24ωρο.

Βέβαια όπως και σήμερα έχουμε και λίγο ήλιο εδώ και αυτό το βοηθάει σίγουρα.

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κάπου 30kwh την ημέρα παίζω για τα 3 κλιματιστικά.

αν βάλω και τα 2 aux από τα οποία το ένα ανάβει από τις 12:00 μέχρι τις 23:00 (3,5kwh) και το άλλο από τις 17:00 μέχρι τις 11:00 (1.5 kwh) στο σύνολο φτάνουμε 17 kwh. Βέβαια η μόνωση είναι καλή γιατί όλο το βράδυ με 2-3 έξω τα δωμάτια παραμένουν στους 20 (για αυτό και τα κλείνουμε)

Σου έκανε defrost αυτές τις ημέρες το fujitsu? Ρωτάω γιατί οι συνθήκες ήταν ιδανικές (τουλάχιστον αθήνα) Δεν είχε υγρασία και ειδικά το βράδυ είχε πέσει και ο αέρας. 

3 λεπτά πριν, userAnon είπε

αν βάλω και τα 2 aux από τα οποία το ένα ανάβει από τις 12:00 μέχρι τις 23:00 (3,5kwh) και το άλλο από τις 17:00 μέχρι τις 11:00 (1.5 kwh) στο σύνολο φτάνουμε 17 kwh. Βέβαια η μόνωση είναι καλή γιατί όλο το βράδυ με 2-3 έξω τα δωμάτια παραμένουν στους 20 (για αυτό και τα κλείνουμε)

Σου έκανε defrost αυτές τις ημέρες το fujitsu? Ρωτάω γιατί οι συνθήκες ήταν ιδανικές (τουλάχιστον αθήνα) Δεν είχε υγρασία και ειδικά το βράδυ είχε πέσει και ο αέρας. 

Έκανε 2-3 . Ήταν όμως πολύ μικρής διάρκειας, 1-2 λεπτά. Θερμοκρασία έως 3C και υγρασία 70%.

9 ώρες πριν, yazidis είπε

Από απορία, ποιες σειρές της Inventor είναι οι καλύτερες; 

Προσωπικά θα κοίταζα αυτές που βασίζονται σε Haier αν ήθελα θέρμανση.

Εχθές με μέγιστη εξωτερική 7 και υγρασία κοντά στο 85% το Fujitsu έκαψε 10,4 kw. Το sendo το 9αρι που δούλευε 24/7 έκαψε 8,2 και το άλλο το 12αρι που δούλεψε 3-10 έκαψε 2,9.

Σχεδόν 22 κιλοβατώρες για θερμοκρασίες από 20-22

4 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Εχθές με μέγιστη εξωτερική 7 και υγρασία κοντά στο 85% το Fujitsu έκαψε 10,4 kw

καλύτερα να βλέπεις την μέση ημερήσια θερμοκρασία για να έχεις καλύτερη εικόνα της απόδοσης 

1 ώρα πριν, Giannis_Io είπε

Εχθές με μέγιστη εξωτερική 7 και υγρασία κοντά στο 85% το Fujitsu έκαψε 10,4 kw. Το sendo το 9αρι που δούλευε 24/7 έκαψε 8,2 και το άλλο το 12αρι που δούλεψε 3-10 έκαψε 2,9.

Σχεδόν 22 κιλοβατώρες για θερμοκρασίες από 20-22

πως υπολογίζεται τις καταναλώσεις?

καλημερα...προκειται να βαλω 2 κλιματιστικα στο εξοχικο σε νησι (24000 κ 9.000 btu)..εχω δει διαφορα μοντελα αλλα μου κινησε την περιεργεια το Carier coastal plus, το οποιο ειναι, υποτιθεται, με ενισχυμενα μεταλλα για να αντεχει τη θαλασσα και το αλατι, αλλα επισης εχει και συστημα προστασιας απο αυξομειωσεις ρευματος (σημαντικο μιας και στα νησια ειναι συχνο φαινομενο, με αποτελεσμα πολλες καμενες πλακετες..) 

Εχει βαλει κανεις τα συγκεκριμενα? Τι γνωμη εχετε??

1 ώρα πριν, ksotiss είπε

πως υπολογίζεται τις καταναλώσεις?

Προσωπικά έχω πρίζες που μετράνε την κατανάλωση. Υπάρχουν και άλλοι μετρητές κατανάλωσης που δεν είναι πρίζες πχ τα shelly. 

2 ώρες πριν, userAnon είπε

καλύτερα να βλέπεις την μέση ημερήσια θερμοκρασία για να έχεις καλύτερη εικόνα της απόδοσης 

Σωστα, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο για όλους να γνωρίζουν την μέση ημερήσια. Εγώ είμαι τυχερός και έχω ερασιτεχνικό μετεωρολογικό σταθμό στην απέναντι ταράτσα. Εχθές η μέση θερμοκρασία ήταν 6,7.

21 ώρες πριν, mr.Vox είπε

Ακούγεται εντελώς ηλίθιο αφού τα περισσότερα κλιματιστικά απαιτούν 3 μέτρα σωλήνες και οι τεχνικοί να λένε ότι στο βασικό πακέτο εγκατάστασης η τιμή περιλαμβάνει μόνο μέχρι 2 μέτρα και από εκεί και μετά χρεώνουν. 

Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς για το κόστος αλλά κάτι δεν πάει καλά εδώ. Σίγουρα κάτι δεν θα γίνει όπως προβλέπει το manual. 

Δεν πρόκειται για ηλιθιότητα φίλε μου αλλά για πονηρια: σκέψου ότι για κάθε μέτρο που γλιτώνει ο εγκαταστάτης, βάζει στην τσέπη 15€ , δες και πόσο χαμηλά παέι η εγκατάσταση (ή ότι προσφέρεται και δωρεάν...) και όλα γίνονται ξεκάθαρα 😉

5 ώρες πριν, spyros.s είπε

Σήμερα μου έκανε ένα κουλό το haori... για πρώτη φορά το άφησα το βράδυ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών να δουλεύει συντήρηση μέχρι το πρωί στους 19 βαθμούς ώστε να μην παγώσει η σαλονοκουζίνα...έκανα το ίδιο και στα daikin στις κρεβατοκαμαρες στους 20 όμως βαθμούς...

Ξυπνώντας το πρωί παρατήρησα ότι η θερμοκρασία του σαλονιού ήταν 16 βαθμούς( πότε δεν εχω δει κατω απο 17 στο χωρο μεχρι σημερα) και το κλιματιστικό δεν δούλευε αν και ανοιχτό...σε κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλά από 0,15kwh έως 0,22kwh σύμφωνα με την εφαρμογή πράγμα που δείχνει ότι δούλευε το βραδυ. Μου έκανε εντύπωση οτι δεν ειχε 19 βαθμούς ο χώρος και το ανέβασα συνειδητά στους 21 προκειμένου να δουλέψει...

Για σχεδόν μισή ώρα δεν έκανε τίποτα...σκέφτηκα ότι ίσως εκανε defrost εκεινη την ώρα και αργούσε αλλά δεν έκανε τίποτα. Έψαξα στο μανουαλ και του έδωσα εντολή defrost απο το χειριστήριο ( δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτό σε αυτοματοποιημένη συσκευή αλλά φαντάζομαι ότι θα ειναι για μια ...εκκίνηση σε παγωμένο περιβάλλον). Μετα απο κανα δίλεπτο εκανε έναν ήχο σαν να ...ξεφυσά η εσωτερική μοναδα αλλά και πάλι  δεν δούλεψε... Το έβγαλα από την πρίζα μετά από κάνα πεντάλεπτο και το ξαναενεργοποίησα αφήνοντας επιθυμητή θερμοκρασία τους 23 για αν δω τι θα κανει.  Πράγματι λειτούργησε έτσι κανονικά όσο πρόλαβα τουλάχιστον να δω πριν φύγω για δουλειά....

Τώρα το αν αυτό ήταν φυσιολογικό δεν ξέρω αλλά με ενόχλησε και ένιωσα ανασφάλεια για την αξιοπιστία του. Ελπίζω να ήταν μεμονωμένο γεγονός από μια αυξομείωση του ρεύματος και όχι κανόνας... Θα το παρακολουθήσω εκτενώς το Σαββατοκύριακο...

Εμανα το εχει κανει αυτο μονο οταν ειχε διακοπη ρευματος (αρα κ επανεκκινηση του ρουτερ wifi Κλπ) αλλα στην εφαρμογη φαινοταν οτι δεν ειχε δουλεψει :S Ελπιζω οντως να σ ηταν κατι μεμονωμενο.

1 ώρα πριν, SmallBuddha είπε

Δεν πρόκειται για ηλιθιότητα φίλε μου αλλά για πονηρια: σκέψου ότι για κάθε μέτρο που γλιτώνει ο εγκαταστάτης, βάζει στην τσέπη 15€ , δες και πόσο χαμηλά παέι η εγκατάσταση (ή ότι προσφέρεται και δωρεάν...) και όλα γίνονται ξεκάθαρα 😉

Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Εδώ πληρώνεις και του λες για αντλία κενού αέρα και σου λέει δεν γίνεται. Του λες για πλύσιμο με ελεφαντάκι και γελάει. Και γιατί να μην λέει ένα μέτρο και λέει 2 σε αυτά που προσφέρει στο πακέτο του. 

Ο άλλος έβαλε  αν θυμάμαι καλά daikin Ururu Sarara  και του έβαλε ο ξύπνιος ένα μέτρο σωλήνα και κολλημένο στο ταβάνι. 

Μεγάλη πληγή οι εγκαταστάσεις

• Like 2

1 ώρα πριν, mr.Vox είπε

Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Εδώ πληρώνεις και του λες για αντλία κενού αέρα και σου λέει δεν γίνεται. Του λες για πλύσιμο με ελεφαντάκι και γελάει. Και γιατί να μην λέει ένα μέτρο και λέει 2 σε αυτά που προσφέρει στο πακέτο του. 

Ο άλλος έβαλε  αν θυμάμαι καλά daikin Ururu Sarara  και του έβαλε ο ξύπνιος ένα μέτρο σωλήνα και κολλημένο στο ταβάνι. 

Μεγάλη πληγή οι εγκαταστάσεις

Σε προϊόν που έχεις πληρώσει δεν αφήνεις τον άλλον να κάνει ότι του καπνίσει ειδικά αν βλέπεις ότι υπάρχει παρατυπία 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...