Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, ikaliruag είπε

Τι θερμοκρασια εχει πιασει ο χωρος σου? αν ειναι κοντα στην απαιτουμενη λογικα εχει κόψει το μοτερ και δινει χλιαρο 

Το έχω στους 27 και μέσα έχει 23

Ο αέρας είναι χλιαρος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Ο αέρας είναι χλιαρος όχι ζεστό ς

Δεν έχει φρέον καινούργιο;

Αν ο αέρας έχει 28-30C, χλιαρός θα φαίνεται.

3 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Το έχω στους 27 και μέσα έχει 23

Ο αέρας είναι χλιαρος

Αφού έχεις 23 βαθμούς τι σε προβληματίζει που βγάζει χλιαρό αέρα; Δεν είναι το σπίτι ζεστό;

Αν θες να βγάζει συνεχώς καυτό αέρα βάλτο στο 30 και άνοιξε και παράθυρο να μπαίνει κρύος αέρας. Και πριν σου έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος πάρε και ένα υπογλωσσιο!😜

Μόλις τώρα, Giannis_Io είπε

Αφού έχεις 23 βαθμούς τι σε προβληματίζει που βγάζει χλιαρό αέρα; Δεν είναι το σπίτι ζεστό;

Αν θες να βγάζει συνεχώς καυτό αέρα βάλτο στο 30 και άνοιξε και παράθυρο να μπαίνει κρύος αέρας. Και πριν σου έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος πάρε και ένα υπογλωσσιο!😜

Δεν ζεσταινει όπως πρέπει γιατί θέλει να το έχεις στο τερμα

1 λεπτό πριν, Giannis_Io είπε

Τι εννοείς να το έχεις στο τέρμα; 

Εννοώ αν η ταχυτήτα πρεπει να είναι τέρμα γιατί είναι χλιαρος ο αέρας για να αλλαξει λίγο η θερμοκρασία

13 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Και γιατι σε αλλά κλιματιστικα είναι καυτός;

Γιατί καίνε 900W ακατέβατα.

΄Εχεις στο σπίτι τη θερμοκρασία που θέλεις ναι ή όχι;

πχ εγώ το βάζω 21 και έχω καρφί 21.

Μόλις τώρα, Θοδωρής005 είπε

Εννοώ αν η ταχυτήτα πρεπει να είναι τέρμα γιατί είναι χλιαρος ο αέρας για να αλλαξει λίγο η θερμοκρασία

Νομίζω ότι έχεις μπερδευτεί κάπως. 

Το ποσο ζεστός είναι ο αέρας δεν εξαρτάται από την ταχύτητα του αέρα αλλά από την θερμοκρασία που θες να έχεις στο χωρο σε σχέση με άλλους παράγοντες. 

Αν βαλεις το μηχάνημα στους 30 και έξω έχει 0 βαθμούς και είσαι σε σπίτι με μονώσεις του 1940 τότε θα σου βγάζει συνεχώς καυτό αέρα και η κατανάλωση σου θα είναι στα ύψη γιατί θα δουλεύει με τέρμα γκάζι προσπαθώντας να καταφέρει κάτι ανέφικτο. 

Αν είσαι σε ένα χώρο με μια μέτρια μόνωση και το βάλεις στο 22 θα βγάλει στην αρχή καυτό αέρα και στη συνέχεια όσο πλησιάζει στη θερμοκρασία που του έχεις πει (στους 22 δηλαδή) θα μειώνει την κατανάλωση του οπότε και ο αέρας που θα βγαίνει θα είναι λιγότερο ζεστός. Αν το 22 δεν σε ικανοποιεί βάλε μεγαλύτερη θερμοκρασία τοτε ο αέρας για κάποια ώρα θα γίνει πιο ζεστός μέχρι να αρχίσει ξανά ο κύκλος που έγινε πριν.

Αυτή είναι η λειτουργία των σύγχρονων ινβερτερ (σε πολύ γενικές γραμμές) όπως σου εξήγησαν και άλλοι συμφορουμιτες πιο πριν. 

Βάλε μια θερμοκρασία που θες και άσε το μηχάνημα να παίξει μπαλιτσα. Μην κοιτάς τη θερμοκρασία του αέρα, κοίτα το θερμόμετρο και το αν εσύ νιώθεις άνετα στο χώρο.

1 λεπτό πριν, Giannis_Io είπε

Νομίζω ότι έχεις μπερδευτεί κάπως. 

Το ποσο ζεστός είναι ο αέρας δεν εξαρτάται από την ταχύτητα του αέρα αλλά από την θερμοκρασία που θες να έχεις στο χωρο σε σχέση με άλλους παράγοντες. 

Αν βαλεις το μηχάνημα στους 30 και έξω έχει 0 βαθμούς και είσαι σε σπίτι με μονώσεις του 1940 τότε θα σου βγάζει συνεχώς καυτό αέρα και η κατανάλωση σου θα είναι στα ύψη γιατί θα δουλεύει με τέρμα γκάζι προσπαθώντας να καταφέρει κάτι ανέφικτο. 

Αν είσαι σε ένα χώρο με μια μέτρια μόνωση και το βάλεις στο 22 θα βγάλει στην αρχή καυτό αέρα και στη συνέχεια όσο πλησιάζει στη θερμοκρασία που του έχεις πει (στους 22 δηλαδή) θα μειώνει την κατανάλωση του οπότε και ο αέρας που θα βγαίνει θα είναι λιγότερο ζεστός. Αν το 22 δεν σε ικανοποιεί βάλε μεγαλύτερη θερμοκρασία τοτε ο αέρας για κάποια ώρα θα γίνει πιο ζεστός μέχρι να αρχίσει ξανά ο κύκλος που έγινε πριν.

Αυτή είναι η λειτουργία των σύγχρονων ινβερτερ (σε πολύ γενικές γραμμές) όπως σου εξήγησαν και άλλοι συμφορουμιτες πιο πριν. 

Βάλε μια θερμοκρασία που θες και άσε το μηχάνημα να παίξει μπαλιτσα. Μην κοιτάς τη θερμοκρασία του αέρα, κοίτα το θερμόμετρο και το αν εσύ νιώθεις άνετα στο χώρο.

Θα ρωτησω τον τεχνικο γιατί το Ξαναλέω ο αέρας δεν είναι ζεστός είναι χλιαρος ακόμα και στους 30 και η θερμοκρασία που βγάζει όταν το έχω στους 30 έτσι είναι και οταν το έχω στους 22 

4 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Θα ρωτησω τον τεχνικο γιατί το Ξαναλέω ο αέρας δεν είναι ζεστός είναι χλιαρος ακόμα και στους 30 και η θερμοκρασία που βγάζει όταν το έχω στους 30 έτσι είναι και οταν το έχω στους 22 

Πόση θερμοκρασία έχει μέσα ο χώρος;

Αν το κλείσεις για κάποιες ώρες και ο χωρος κρυώσει μετά που θα το ξαναανοίξεις βγάζει χλιαρό αέρα;

Και πως γίνεται να έχεις 23 με μόνο χλιαρό αέρα;

Χλιαρό πρέπει να βγάζει, δεν είναι πιστολάκι να βγάζει καυτό! Επίσης, είτε το βάλεις στο 30 είτε το βάλεις στο 22, αν η θερμοκρασία του χώρου είναι πχ 18, τότε θα δουλεύει στο MAX είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση, βγάζοντας τον θερμότερο αέρα που μπορεί σαν μηχάνημα... Απλά στην μία περίπτωση, όταν θα έχει φτάσει τον χώρο στους 20-21 αν είναι ινβέρτερ θα αρχίσει να κόβει, βγάζοντας λιγότερο θερμό αέρα, και όταν πιάσει τους 22, θα κόψει ακόμα περισσότερο, βγάζοντας αέρα τόσο θερμό, όσο χρειάζεται για να κρατήσει αυτή την θερμοκρασία. Αν έχεις και τον ανεμιστήρα στο AUTO, θα κόβει και από τον ανεμιστήρα στροφές...... Στην άλλη περίπτωση αν έχεις βάλει στους 30, θα κρατάει τσίτα τα γκάζια συνέχεια μέχρι να (αν...) καταφέρει να πάει τον χώρο στους 30...
Έτσι είναι η λειτουργία, το βασικό που πρέπει να δεις δεν είναι αν βγάζει καυτό αέρα το μηχάνημα, αλλά αν με αυτόν τον αέρα που βγάζει, μπορεί να φέρει τον χώρο σε μια κατάσταση θερμικής άνεσης (τυπικά 21 βαθμούς για κατοικία).

θεωρητικά πάντως αν η θερμοκρασία εντός είναι 23 και το βάζει στους 30 δεν θα έπρεπε να βγάζει έστω λίγο πιο ζεστό αέρα? Ίσως δεν το κάνει τώρα γιατί το είχε στους 27 για πολύ ωρα.

@Θοδωρής005

γνωστός μου που έχει παλιό μηχάνημα, που δεν είναι Inverter όντως το έχει στους 26 και βγάζει συνεχώς ζεστό αέρα. Είναι και μικρό για τον χώρο και δεν τους φτάνει ποτέ.. Αλλά φυσικά καίει πολύ περισσότερο και δεν σταματάει ποτέ. Δεν το έχουμε μετρήσει για να σου πω πόσο καίει. Τα inverter δουλεύουν όπως σου είπαν ήδη τα παιδια παραπάνω.

Το ίδιο θα σου πει και ο τεχνικός. Καλό θα είναι να τον φωνάξεις πιο πολύ για να μετρήσει την θερμοκρασία αέρα στους 22 και στους 30. (μπορείς να το κάνεις πρόχειρα/μπακαλίστικα και εσύ αν μπορείς να βάλεις το θερμόμετρο σου όσο πιο κοντά στις γρίλιες γίνεται)

2 λεπτά πριν, userAnon είπε

θεωρητικά πάντως αν η θερμοκρασία εντός είναι 23 και το βάζει στους 30 δεν θα έπρεπε να βγάζει έστω λίγο πιο ζεστό αέρα? Ίσως δεν το κάνει τώρα γιατί το είχε στους 27 για πολύ ωρα.

@Θοδωρής005

γνωστός μου που έχει παλιό μηχάνημα, που δεν είναι Inverter όντως το έχει στους 26 και βγάζει συνεχώς ζεστό αέρα. Είναι και μικρό για τον χώρο και δεν τους φτάνει ποτέ.. Αλλά φυσικά καίει πολύ περισσότερο και δεν σταματάει ποτέ. Δεν το έχουμε μετρήσει για να σου πω πόσο καίει. Τα inverter δουλεύουν όπως σου είπαν ήδη τα παιδια παραπάνω.

Το ίδιο θα σου πει και ο τεχνικός. Καλό θα είναι να τον φωνάξεις πιο πολύ για να μετρήσει την θερμοκρασία αέρα στους 22 και στους 30. (μπορείς να το κάνεις πρόχειρα/μπακαλίστικα και εσύ αν μπορείς να βάλεις το θερμόμετρο σου όσο πιο κοντά στις γρίλιες γίνεται)

Τι θερμομετρο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...