Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λές, όταν όμως παίρνεις τη γνώμη κάποιου ειδικού, ο οποίος μάλιστα είναι και συνεργάτης blue dealer, τότε νιώθεις μια μεγαλύτερη ασφάλεια. Με δική μου πρωτοβουλία δεν θα επιχειρούσα ποτέ κατι τέτοιο.

H αλήθεια είναι ότι έχω τώρα και μεγαλύτερη ανακούφιση για το δικό μου Asyg μιας και έχω βάλει τα ίδια φις!

30 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Κι όμως γίνεται με αυτά τα εντυπωσιακά μηχανήματα.

Τείνεις να γίνεις φουτζιτζάκιας ή είναι η ιδέα μου ; :P

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

H αλήθεια είναι ότι έχω τώρα και μεγαλύτερη ανακούφιση για το δικό μου Asyg μιας και έχω βάλει τα ίδια φις!

Τείνεις να γίνεις φουτζιτζάκιας ή είναι η ιδέα μου ; :P

Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικος γίνεται και να μη γίνω φουτζιτζακιας!

Εχω το Fujitsu έχω και δύο sendo. Εντάξει, χωρίς να έχω παράπονο από τα sendo το Fujitsu είναι άλλη κατηγορία, ο τρόπος που προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες με έχει εντυπωσιάσει. Το έχω δει να παίζει από 184 watt με 16 βαθμούς εξωτερική μέχρι 770 μετά από 5-6 ώρες διακοπή ρεύματος που το σπίτι είχε παγώσει.

Είχα το άγχος μη τυχόν δε μου ζεσταίνει το χώρο επειδή έχει τοποθετηθεί μακριά απ' το σημείο που καθόμαστε αλλά, τις λίγες φορές που το έκλεινα, μέσα σε 20 λεπτά έχει φέρει το χώρο εκεί που θέλω. 

Όσο για κατανάλωση τι να πω, πραγματικά πολύ αποδοτικό. Έχω μέσο ορο 320-350w την ωρα. Σε μέρες όπως η σημερινή η μέση ωριαία καταναλωση πέφτει αρκετά κάτω από 300watt την ωρα. Αν δεν είχε το γνωστό θέμα με το θόρυβο θα το χαρακτήριζα τέλειο. 

• Like 1

28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είμαι του επαγγέλματος , έτσι και αλλιώς το δικό μου asyg24klca σε πρίζα το έχω, αλλά για να είναι στους όρους καλής πρακτικής ότι τα 24άρια πάνε κατευθείαν στον πίνακα με καλώδιο, κάποιος λόγος θα υπάρχει και μάλλον αυξάνουμε την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Για αυτό νομίζω το πιο ασφαλές είναι ένα shelly em μιας και μετράει επαγωγικά με το clamp γύρω από το καλώδιο. Αλλά οκ, ο καθένας κάνει ότι νομίζει πως είναι καλύτερο.

22 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λές, όταν όμως παίρνεις τη γνώμη κάποιου ειδικού, ο οποίος μάλιστα είναι και συνεργάτης blue dealer, τότε νιώθεις μια μεγαλύτερη ασφάλεια. Με δική μου πρωτοβουλία δεν θα επιχειρούσα ποτέ κατι τέτοιο.

Εχω ένα θέμα με το που θα το βάλω λέω να το βάλω στο μπαλκόνι μου αλλά επειδή έχω τέντες κλειστές και νάιλον μάλλον δεν θα έχει καλή παροχη αερα πειραζει αυτό;

2 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Εχω ένα θέμα με το που θα το βάλω λέω να το βάλω στο μπαλκόνι μου αλλά επειδή έχω τέντες κλειστές και νάιλον μάλλον δεν θα έχει καλή παροχη αερα πειραζει αυτό;

Δηλαδή το μπαλκόνι κλείνει αεροστεγώς; Δεν μπαίνει καθόλου αέρας;

Δεν είναι πληρως αεροστεγώς αλλά πως να το ελέγξω αυτό 

3 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Δηλαδή το μπαλκόνι κλείνει αεροστεγώς; Δεν μπαίνει καθόλου αέρας;

Αν έχει 2 μποφόρ στο μπαλκόνι δεν έχει σχεδόν καθόλου

Αλλιώς θα μπει στο κενό ανάμεσα μπαλκόνι στο άλλο μπαλκόνι όπου εκεί είναι η υποδοχή αν έφτιαχνα τζακια το θέμα είναι ότι είναι πιο λεπτό μπετο

1 λεπτό πριν, Θοδωρής005 είπε

Δεν είναι πληρως αεροστεγώς αλλά πως να το ελέγξω αυτό 

Ένας απλός τρόπος είναι να δεις αν υπάρχουν κενά στο νάιλον από τα οποία μπαίνει ο αέρας. Ή μπορείς να βγεις έξω όταν φυσάει να δεις αν σου ρχεται το αεράκι. 

Λογικά θα κυκλοφορεί ο αέρας, δε νομίζω να το έχετε σφραγίσει. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα. Αντίθετα κάνει καλο. Σε περίπτωση που είσαι σε περιοχή με πολύ κρύο και το μπαλκόνι είναι βορινό και βαράει ο αέρας τη μονάδα, η τέντα την προστατεύει και μειώνει τις πιθανότητες για ντεφροστ.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Εγώ το έχω παρεμβάλει στο καλώδιο που πάει στην εξωτερική μονάδα. Είναι όμως 9άρι. Δεν θα τολμούσα να το κάνω στο 24άρι.

Κάτι πιο φτηνό δεν παίζει; 50€ για να μετράμε μόνο την κατανάλωση μου φαίνονται πολλά. 

Επίσης αυτό πως τοποθετείται; 

2 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Ένας απλός τρόπος είναι να δεις αν υπάρχουν κενά στο νάιλον από τα οποία μπαίνει ο αέρας. Ή μπορείς να βγεις έξω όταν φυσάει να δεις αν σου ρχεται το αεράκι. 

Λογικά θα κυκλοφορεί ο αέρας, δε νομίζω να το έχετε σφραγίσει. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα. Αντίθετα κάνει καλο. Σε περίπτωση που είσαι σε περιοχή με πολύ κρύο και το μπαλκόνι είναι βορινό και βαράει ο αέρας τη μονάδα, η τέντα την προστατεύει και μειώνει τις πιθανότητες για ντεφροστ.

Κοίτα νιώθεις αέρα πως είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλό αερα και δεν θα καίει ;

1 λεπτό πριν, Θοδωρής005 είπε

Κοίτα νιώθεις αέρα πως είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλό αερα και δεν θα καίει ;

Για να είσαι σίγουρος ρωτά τον τεχνικό που θα στο τοποθετήσει, να έρθει να δει ακριβώς πώς είναι η κατάσταση και αν επαρκεί ο αέρας που μπαίνει. 

1 λεπτό πριν, Giannis_Io είπε

Για να είσαι σίγουρος ρωτά τον τεχνικό που θα στο τοποθετήσει, να έρθει να δει ακριβώς πώς είναι η κατάσταση και αν επαρκεί ο αέρας που μπαίνει. 

Οκ σε περιπτωση που δεν θα έχει καλη παροχη αέρα θα καίει η θα βγαζει λιγο αέρα;

7 λεπτά πριν, ikaliruag είπε

Κάτι πιο φτηνό δεν παίζει; 50€ για να μετράμε μόνο την κατανάλωση μου φαίνονται πολλά. 

Επίσης αυτό πως τοποθετείται; 

Τι θέλεις να κάνεις; Να βλέπεις απλά kwh; Στο κινητό ; Ή κάτι πιο αναλυτικό;

14 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Οκ σε περιπτωση που δεν θα έχει καλη παροχη αέρα θα καίει η θα βγαζει λιγο αέρα;

Σε αυτή την περίπτωση καταπονεις το συμπιεστή και γενικά το μηχανημα με ότι αυτό συνεπάγεται πχ μειωμένη απόδοση, βλάβες, θόρυβος. 

43 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Aν υπάρχει χώρος μην το κρεμάσεις στον τοιχο.
Βάλτο κάτω.

• Like 1

37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι θέλεις να κάνεις; Να βλέπεις απλά kwh; Στο κινητό ; Ή κάτι πιο αναλυτικό;

Θα ήθελα να δω γενικά πώς δουλεύει το κλιματιστικό σε θέμα κατανάλωσης.

Απλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα το δω μια δυο φορές και μετά απλά θα το παρατήσω.

Το Shelly απ'ότι είδα σε κάτι βιντεακια μπαίνει στον πίνακα και με τα κλαμεράκια πιάνω μέχρι 2 κύκλωματα και αυτά που μετράει τα έχω και ονλαιν στο κινητό σωστά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...