Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVENTOR

• MFVI32-09WFI/MFVO32-09
  • MFVI32-12WFI/MFVO32-12
  • MFVI32-18WFI/MFVO32-18
  • MFVI32-24WFI/MFVO32-24

Αναρωτιόμουν γιατί σ'αυτην την εξωτερική μονάδα μου δώσανε αυτό το πράγμα ενώ δεν υπάρχει κάπου να το βάλεις για να στέλνει τα νερά μέσα από το λάστιχο

20210719170049_5a188900.jpeg

20210903_022337.jpg.f862a4db73d78d137b3cf11ab54ee38b.jpg

Αργότερα έστειλα μήνυμα στην Inventor να μου απαντήσει για το σχετικό θέμα και μου είπαν ότι η βάση για τα νερά της εξωτερικής μονάδας είναι extra και πρέπει να στείλεις μήνυμα να το ζητήσεις και μόνο τότε το στέλνουν δωρεάν και στην βάση κατά την δικιά μου άποψη πάντα πρέπει να κάνεις 4 τρύπες για να το βιδώσεις πάνω στα 4 μαύρα πλαστικά που σου δίνουν για τα ποδαράκια (και καλά στα δίνουν ως αντικραδασμικα αλλά τελικά είναι γιαυτην την βάση γιατί βεντουζωνουν ούτως ώστε όταν ανοίξεις τις τρύπες να μην τρέχουν και από εκεί νερά...ανεβάζω σχετικές φωτογραφίες

20211229_184025.jpg.fb63d080bf299f6a6e5a5303110ef698.jpg

20211229_184034.jpg

20211229_181556.jpg

20211229_181621.jpg

Επεξ/σία από Paris92
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και επειδή το συζητήσαμε εκτενώς λίγες σελίδες πιο πίσω, εδώ κ μια περισσότερο τεκμηριωμένη κ επιστημονικη αποψη πέρα από τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα που βάλαμε με τις καταναλώσεις μας.

https://www.protothema.gr/economy/article/1196060/meleti-tou-eb-sugrinei-to-kostos-thermansis-apo-diafores-tehnologies-me-protathliti-akriveias-to-fusiko-aerio/

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/thermal_cost_intercomparison_2021?language_content_entity=el

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.

11 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Και επειδή το συζητήσαμε εκτενώς λίγες σελίδες πιο πίσω, εδώ κ μια περισσότερο τεκμηριωμένη κ επιστημονικη αποψη πέρα από τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα που βάλαμε με τις καταναλώσεις μας.

https://www.protothema.gr/economy/article/1196060/meleti-tou-eb-sugrinei-to-kostos-thermansis-apo-diafores-tehnologies-me-protathliti-akriveias-to-fusiko-aerio/

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/thermal_cost_intercomparison_2021?language_content_entity=el

………..Η πλέον συμφέρουσα λύση, αν και με υψηλό κόστος επένδυσης, είναι οι αντλίες θερμότητας που έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης…………

το κείμενο από πάνω είναι copy paste από τη μελέτη ….

άρα είχαμε δίκιο που λέγαμε ότι τα κλιματιστικα εινα8 η πιο συμφέρουσα λύση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dimostr είπε

………..Η πλέον συμφέρουσα λύση, αν και με υψηλό κόστος επένδυσης, είναι οι αντλίες θερμότητας που έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης…………

το κείμενο από πάνω είναι copy paste από τη μελέτη ….

άρα είχαμε δίκιο που λέγαμε ότι τα κλιματιστικα εινα8 η πιο συμφέρουσα λύση 

όχι ακριβώς...

οι άνθρωποι αντλίες που λήφθηκαν υπόψιν είχαν cop 2/3. Τα κλιματιστικά με Cop 4+ θα είναι προφανως ακόμη καλύτερα.

ακομη και το κόστος επενδυσης είναι καλύτερο με τα κλιματιστικά καθώς είναι κατά πολύ πιο οικονομικά από τις τωρινές αντλίες.

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.

1 λεπτό πριν, Αντώνης Τ. είπε

όχι ακριβώς...

οι άνθρωποι αντλίες που λήφθηκαν υπόψιν είχαν cop 2/3. Τα κλιματιστικά με Cop 4+ θα είναι προφανως ακόμη καλύτερα.

Γι'αυτό πρέπει να επενδύουμε  σε μηχανήματα υψηλής απόδοσης 

Καλησπέρα!

Έγινε η εγκατάσταση του Fujitsu, πέρασε  σχεδόν μια εβδομάδα και είπα να ενημερώσω.

Αρχικά το έχω στους 22 (το ρίχνω 21 κάτι φορές που δεν παλεύετε τόση ζέστη) και ανεμιστήρες στο auto.

Ο θόρυβος υπάρχει αλλά λόγω ότι βρίσκεται στην τραπεζαρία και είναι λίγο μακριά δεν γίνεται τόσο αισθητός.(κάποιες φορές δεν ακούγεται καθόλου)

Τώρα θέλω βοήθεια για το πώς θα κάνω μετρήσεις κατανάλωσης. Οι ψυκτικοί που έκαναν την εγκατάσταση έβαλαν το καλώδιο μέσα στην πρίζα γιατί είναι μεγάλο το μηχάνημα και έχει φόβο να είναι με φις. Οπότε δεν ξέρω πως να το μετρήσω. Για πείτε καμιά λύση.

10 ώρες πριν, liakjim είπε

Από το site της Daikin.

9 ώρες πριν, dimostr είπε

Δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα αν μπορείς γράψε πόσα watt σου έβγαλε 

6248 λέει ? Αν ναι αυτό είναι 21.319 btu 

Εγώ πηρα τελικά το c 22 αρι 1000 ευρώ

• Like 1

1 ώρα πριν, ikaliruag είπε

Καλησπέρα!

Έγινε η εγκατάσταση του Fujitsu, πέρασε  σχεδόν μια εβδομάδα και είπα να ενημερώσω.

Αρχικά το έχω στους 22 (το ρίχνω 21 κάτι φορές που δεν παλεύετε τόση ζέστη) και ανεμιστήρες στο auto.

Ο θόρυβος υπάρχει αλλά λόγω ότι βρίσκεται στην τραπεζαρία και είναι λίγο μακριά δεν γίνεται τόσο αισθητός.(κάποιες φορές δεν ακούγεται καθόλου)

Τώρα θέλω βοήθεια για το πώς θα κάνω μετρήσεις κατανάλωσης. Οι ψυκτικοί που έκαναν την εγκατάσταση έβαλαν το καλώδιο μέσα στην πρίζα γιατί είναι μεγάλο το μηχάνημα και έχει φόβο να είναι με φις. Οπότε δεν ξέρω πως να το μετρήσω. Για πείτε καμιά λύση.

https://www.hellasdigital.gr/smartliving/shelly/shelly-em-50a-clamp-wifi-energy-meter-and-contactor-control/

16 λεπτά πριν, Θοδωρής005 είπε

Εγώ πηρα τελικά το c 22 αρι 1000 ευρώ

Τέλεια! Καλοδουλευτο. Περιμένουμε εντυπώσεις.

• Like 1

2 ώρες πριν, ikaliruag είπε

Καλησπέρα!

Εγω έχω παρεμβάλει το μετρητή στο καλώδιο τροφοδοσίας. Το έκανε ο ηλεκτρολόγος απλά έβαλε καλό, επώνυμο φις που σηκώνει μέχρι 3600 watt. 

Δεν σου λέω να το κάνεις, απλά σου εξηγώ πως το έκανα στο δικό μου asyg. 

IMG_20211229_215440.jpg

1 ώρα πριν, liakjim είπε

https://www.hellasdigital.gr/smartliving/shelly/shelly-em-50a-clamp-wifi-energy-meter-and-contactor-control/

Τέλεια! Καλοδουλευτο. Περιμένουμε εντυπώσεις.

Θα έρθει την παρασκευη θα στείλω φωτο

27 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Εγω έχω παρεμβάλει το μετρητή στο καλώδιο τροφοδοσίας. Το έκανε ο ηλεκτρολόγος απλά έβαλε καλό, επώνυμο φις που σηκώνει μέχρι 3600 watt. 

Δεν σου λέω να το κάνεις, απλά σου εξηγώ πως το έκανα στο δικό μου asyg. 

IMG_20211229_215440.jpg

Εγώ το έχω παρεμβάλει στο καλώδιο που πάει στην εξωτερική μονάδα. Είναι όμως 9άρι. Δεν θα τολμούσα να το κάνω στο 24άρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εγώ το έχω παρεμβάλει στο καλώδιο που πάει στην εξωτερική μονάδα. Είναι όμως 9άρι. Δεν θα τολμούσα να το κάνω στο 24άρι.

Εφόσον έγινε με την έγκριση του ηλεκτρολόγου και όχι με δική μου πατέντα θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα! 🙂

Με εξωτερικές θερμοκρασίες 12-13 η κατανάλωση ενός κλιματιστικού υψηλής απόδοσης είναι πραγματικά αστεία.

Γίνεται να έχεις 50+ τετραγωνικά στους 21 βαθμούς με ενέργεια που αντιστοιχεί στο 1/3 της ενέργειας μιας τοστιέρας; Κι όμως γίνεται με αυτά τα εντυπωσιακά μηχανήματα.

0000.png

Επεξ/σία από Giannis_Io
  • Like 1

14 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Εφόσον έγινε με την έγκριση του ηλεκτρολόγου και όχι με δική μου πατέντα θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα! 🙂

Δεν είμαι του επαγγέλματος , έτσι και αλλιώς το δικό μου asyg24klca σε πρίζα το έχω, αλλά για να είναι στους όρους καλής πρακτικής ότι τα 24άρια πάνε κατευθείαν στον πίνακα με καλώδιο, κάποιος λόγος θα υπάρχει και μάλλον αυξάνουμε την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Για αυτό νομίζω το πιο ασφαλές είναι ένα shelly em μιας και μετράει επαγωγικά με το clamp γύρω από το καλώδιο. Αλλά οκ, ο καθένας κάνει ότι νομίζει πως είναι καλύτερο.

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είμαι του επαγγέλματος , έτσι και αλλιώς το δικό μου asyg24klca σε πρίζα το έχω, αλλά για να είναι στους όρους καλής πρακτικής ότι τα 24άρια πάνε κατευθείαν στον πίνακα με καλώδιο, κάποιος λόγος θα υπάρχει και μάλλον αυξάνουμε την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Για αυτό νομίζω το πιο ασφαλές είναι ένα shelly em μιας και μετράει επαγωγικά με το clamp γύρω από το καλώδιο. Αλλά οκ, ο καθένας κάνει ότι νομίζει πως είναι καλύτερο.

Δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λές, όταν όμως παίρνεις τη γνώμη κάποιου ειδικού, ο οποίος μάλιστα είναι και συνεργάτης blue dealer, τότε νιώθεις μια μεγαλύτερη ασφάλεια. Με δική μου πρωτοβουλία δεν θα επιχειρούσα ποτέ κατι τέτοιο.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...