Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Αυτό είναι 10000 btu ωραία θα είσαι οκ με το 12 αρι 

Σε ευχαριστω 
Απο την λιστα που εβαλα του σκρουτζ εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο η συμφωνεις και εσυ με το Daikin Sensira FTXC35C

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, CalaQuendiR είπε

3000

Το πιθανότερο είναι ότι θα έφτανε και το 9αρι αλλά για να μη παίζουμε με τις πιθανότητες, καλύτερα στο 12αρι.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, CalaQuendiR είπε

Σε ευχαριστω 
Απο την λιστα που εβαλα του σκρουτζ εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο η συμφωνεις και εσυ με το Daikin Sensira FTXC35C

Κοιτα εγώ έχω και daikin και toshiba ,επειδή όμως θέτεις θέμα κόστους και βαζεις τα 500 600 ευρώ τότε μπορείς να πας στο daikin εκτός και αν πας σε toshiba edge που νομίζω όμως είναι ακριβότερο 

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1

Ναι η αληθεια ειναι πως το edge δυστυχως ξεφευγει απο το budget.
Αρα μενω στο Daikin Sensira FTXC35C για την ωρα.
Θα περιμενω να δω αν εχει να προτεινει και καποιος αλλος κατι διαφορετικο να κανω συγκριση, αλλιως θα περασω στην αγορα του αμεσα.
Σας ευχαριστω και τους 2

7 λεπτά πριν, CalaQuendiR είπε

Ναι η αληθεια ειναι πως το edge δυστυχως ξεφευγει απο το budget.
Αρα μενω στο Daikin Sensira FTXC35C για την ωρα.
Θα περιμενω να δω αν εχει να προτεινει και καποιος αλλος κατι διαφορετικο να κανω συγκριση, αλλιως θα περασω στην αγορα του αμεσα.
Σας ευχαριστω και τους 2

Σε ποια πόλη μένεις; Αν είσαι Αθήνα, κέντρο, νότια ή βόρεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε ποια πόλη μένεις; Αν είσαι Αθήνα, κέντρο, νότια ή βόρεια;

Πειραιας Αττικης

Επεξ/σία από CalaQuendiR

16 ώρες πριν, userAnon είπε

Τι έγινα με το hi power? ανέβασε θερμοκρασία?

Ναι. Χτες κατάφερε κι έφτασε μέχρι 20,1°C (στο Hi-POWER για 3-4 ώρες).

Έδειχνε να μπορεί να πάει λίγο ακόμα, αλλά μετά κοιμηθήκαμε και το 'κλεισα. 

Σήμερα το 'χω στο κανονικό mode και είμαι 18,7°C. Θα δείξει τι θα κάνει. Αλλά νομίζω είναι πιο "ήπια" μέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σήμερα το 'χω στο κανονικό mode και είμαι 18,7°C. Θα δείξει τι θα κάνει. Αλλά νομίζω είναι πιο "ήπια" μέρα.

Τι ζήτηση έχεις τώρα και με ποια ένταση αέρα? Πάντως το ότι δεν ανέβασε με το hi power δεν είναι καλό.

εξαρτάται βέβαια όταν ζήτησες hi power σε τι ρυθμίσεις το είχες γιατί έκανε το παρακάτω

3. Heating operation
• The preset temperature increases 2ºC
(The value of the preset temperature on the
remote controller does not change.)
The indoor unit's fan speed level increase 1 tap

και μια κάτοψη του χώρου (πρόχειρη) με την τοποθέτηση του κλιματιστικού ίσως βοηθούσε

Επεξ/σία από userAnon

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Κοιτα εγώ έχω και daikin και toshiba ,επειδή όμως θέτεις θέμα κόστους και βαζεις τα 500 600 ευρώ τότε μπορείς να πας στο daikin εκτός και αν πας σε toshiba edge που νομίζω όμως είναι ακριβότερο 

Σε daikin αξίζει να ασχοληθείς με την σειρά περφερα, καλή ποιότητα πλαστικών, στιβαρή κατασκευή και αθορυβο, τώρα φίλτρα και χαρακτηριστικά-δυνατοτητες τα βλέπεις 

Συνοπτικές συμβουλές από Μηχανολόγο

1. Οπωσδήποτε το κλιματιστικό να είναι inverter

2. Όσο μεγαλύτερο είναι το COP τόσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει ένα κλιματιστικό στην θέρμανση (COP = αποδιδόμενη ισχύς / κατανάλωση)

3. Όσο μεγαλύτερο είναι το EER τόσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει ένα κλιματιστικό στην ψύξη (EER = απορροφόμενη ισχύς / κατανάλωση)

4. Όταν ο έμπορος λέει "για τόσα τετραγωνικά πάρε τόσα btu" τότε σίγουρα είναι "μπακάλης".

Είναι σαν να πας σε κομπιουτεράδικο και να ζητήσεις έναν υπολογιστή "για δουλειά και κανά παιχνίδι". Αν ο υπάλληλος σου πει "πάρε τον τάδε επεξεργαστή και την τάδε κάρτα γραφικών" χωρίς να συζητήσει μαζί σου τι εφαρμογές χρησιμοποιείς και τι παιχνίδια παίζεις τότε κατά 90% θα προτείνει είτε κάτι οικονομικό που θα σέρνεται είτε κάτι πανάκριβο που δεν θα το αξιοποιείς.

Για την ισχύ κανονικά χρειάζεται μελέτη που λαμβάνει υπ'όψιν την μόνωση, τα παράθυρα, τον προσανατολισμό, τον αερισμό, κλπ. Ενδεικτικά ένας αμόνωτος τοίχος μπορεί να περάσει σε απώλειες τα 3W/(m²Κ) ενώ ένας καλά μονωμένος τοίχος πέφτει κάτω από τα 0.5W/(m²Κ). Αντίστοιχα μια μπαλκονόπορτα με μονό τζάμι μπορεί να έχει απώλειες 6W/(m²Κ) ενώ η αντίστοιχη με θερμοδιακοπή και διπλό τζάμι μπορεί να έχει κάτω από 1.8W/(m²Κ). Μιλάμε για διαφορές της τάξης του 600%+.

5. Η θερμοκρασία άνεσης δεν είναι ίδια για όλους. Οι γυναίκες κρυώνουν πιο εύκολα. Οι υπέρβαροι ζεσταίνονται πολύ πιο εύκολα. Οι χειμερινοί κολυμβητές δεν καταλαβαίνουμε εύκολα κρύο.

Συμβατικά θεωρούμε ότι στην θέρμανση μας αρκεί θερμοκρασία 20°C ενώ στην ψύξη 26°C. Αν έχετε διαφορετικές απαιτήσεις πρέπει να επικοινωνήσετε με τον μηχανικό σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται να φτιάξετε δικό σας σπίτι, ώστε να κάνει τους υπολογισμούς με βάση τις δικές σας απαιτήσεις.

6. Τα φίλτρα θέλουν οπωσδήποτε άλλαγμα τακτικά. Τσιγάρο + φίλτρα που τα χρησιμοποιείτε καιρό = κίνδυνος υγείας.

7. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να αερίζεται επαρκώς. Δεν την κρύβουμε όπου να'ναι για να μην φαίνεται επειδή θα αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση και θα μειωθεί η απόδοση.

8. Οι προδιαγραφές των κλιματιστικών συνήθως αναφέρουν την ισχύ θέρμανσης για συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει αρκετά μειώνεται κατακόρυφα η απόδοση επειδή πιάνει πάγο η εξωτερική μονάδα. Ψάξτε τα ψιλά γράμματα στις τεχνικές προδιαγραφές. Έχω δει αντλία θερμότητας που αποδίδει 16KW όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 10°C αλλά μόλις 5KW όταν είναι -5°C.

• Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, userAnon είπε

Αν θεωρείς ότι καλύπτει τον χώρο σου ίσως και να μην χρειάζεται γιατί είναι η πιο αθόρυβη λειτουργία. Εντάξει μια δοκιμή και στις άλλες ταχύτητες χρήσιμη είναι βέβαια. Σε πόσα τετραγωνικά το έχεις και τι είναι 18αρι πχ?

Αν και τα έχω ξαναγράψει πολλάκις και ίσως κουράζω, θα το ξανακάνω για το καλό της συζήτησης μας:

το haori ειναι 16000btu και το έχω σε ενιαια σαλονοκουζίνα 42 τετραγωνικών, σε καινούριο σπίτι με σύγχρονες μονώσεις αλλά θερμαίνει και έναν χαμηλοταβανο λόγω γυψοσανιδας διάδρομο 4-5 τετραγωνικών περιπου

τα daikin atxc25c τα εχω σε δυο κρεβατοκαμαρες 11-12 τετραγωνικά καθαρού χώρου εκάστη.

Στην πραξη δεν εχω προβλημα καμια μερα ως τωρα με χρηση στο auto αλλά δεν ξέρω τι θα ειναι βέλτιστο σε θεμα οικονομιας και απόδοσης... Ας πειραματιστουμε λοιπόν...Με την πρώτη ευκαιρία θα σας ανεβασω τα αποτελέσματα :)

Επεξ/σία από spyros.s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eκανα ενα πειραμα στο σπιτι μου (βλεπε παραπανω ) εβαλα τα δεδομενα του σε ενα  υπολογιστη θερμικων απωλειων και βρηκα οτι για το διαμερισμα μου χρειαζομαι κλιματιστικα 31.200 btu/h.
Mετα αλλαξα τα δεδομενα σε  μη μονωμενο (εκτος απο διπλα τζαμια)  , χωρις διαμερισματα πανω κατω και μου εβγαλε ακριβως 3πλασιες απαιτησεις, 95.000 btu. Aρα καταλαβαινει κανεις ευκολα σε βαθος 30 ετιας τι οικονομικες απωλειες θα εχεις αν δεν επενδυσεις σε ενεργειακη αναβαθμιση και χρησιμοποιεις kumtel

Επεξ/σία από chriskan22

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...