Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Αναφέρομαι σε επικάλυψη. Πχ μια μπογιά με τις ιδιότητες που θέλω. Ή κάποιο άλλο υλικό.

Επικάλυψη στην επιφάνεια του συμπυκνωτη; 

Μην μπλέξεις..... Άστο όπως είναι. Ακόμα και να βρεθεί κάτι, η θερμοπερατοτητα της επιφάνειας συναλλαγής θερμότητας θα επηρεαστεί σίγουρα. 

Πάντως το θέμα σου θα μπορούσε να ήταν ένα πολύ ωραίο θέμα για ερευνα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, userAnon είπε

Ωραία, η πιο εύκολη περίπτωση. Το βρίσκω 75 με 80€. Δεν παίζει να το βρω πουθενά με λογότερα φαντάζομαι.

Το ειχα πάρει περυσι 70 απο Voyias.
Απο οπου και να παρεις καπου εκει παιζει.

• Like 1

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Επικάλυψη στην επιφάνεια του συμπυκνωτη; 

Μην μπλέξεις..... Άστο όπως είναι. Ακόμα και να βρεθεί κάτι, η θερμοπερατοτητα της επιφάνειας συναλλαγής θερμότητας θα επηρεαστεί σίγουρα. 

Πάντως το θέμα σου θα μπορούσε να ήταν ένα πολύ ωραίο θέμα για ερευνα. 

Για αυτό αν θα δεις στην προηγούμενη σελίδα, κοιτάω για κάτι που έχει σχεδιαστεί για αυτήν τη δουλειά μιας και ήδη υπάρχουν στην αγορά εναλλάκτες θερμότητας οι οποίοι έχουν υποστεί τη συγκεκριμένη διαδικασία όπως το gold fin, blue fin κτλ των midea, aux  αλλά και το magic coil των Toshiba είτε για προστασία από διάβρωση είτε για μικροοργανισμούς είτε και για τα δύο. Εκτός αν το ξέρουν από πριν ότι κερδίζουν εκεί αλλά χάνουν σε απόδοση για αυτό και σκέφτομαι να σκαρώσω εφόσον βέβαια βρω κάποιο προϊόν όπως της carrier που έχω πιο πίσω, κάποιο τεστ με δοκίμια αλουμινίου όπου θα μετρήσω ή θα συγκρίνω τη δυνατότητα συναγωγής θερμότητας ( κάτι παρόμοιο έκανα στο πανεπιστήμιο στο thesis αλλά για άλλο λόγο).

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Για αυτό αν θα δεις στην προηγούμενη σελίδα, κοιτάω για κάτι που έχει σχεδιαστεί για αυτήν τη δουλειά μιας και ήδη υπάρχουν στην αγορά εναλλάκτες θερμότητας οι οποίοι έχουν υποστεί τη συγκεκριμένη διαδικασία όπως το gold fin, blue fin κτλ των midea, aux  αλλά και το magic coil των Toshiba είτε για προστασία από διάβρωση είτε για μικροοργανισμούς είτε και για τα δύο. Εκτός αν το ξέρουν από πριν ότι κερδίζουν εκεί αλλά χάνουν σε απόδοση για αυτό και σκέφτομαι να σκαρώσω εφόσον βέβαια βρω κάποιο προϊόν όπως της carrier που έχω πιο πίσω, κάποιο τεστ με δοκίμια αλουμινίου όπου θα μετρήσω ή θα συγκρίνω τη δυνατότητα συναγωγής θερμότητας ( κάτι παρόμοιο έκανα στο πανεπιστήμιο στο thesis αλλά για άλλο λόγο).

Μάλιστα, δεν τα ήξερα αυτά. Είσαι γάτος εσύ, τα ψάχνεις όλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι το θέμα για όσους έχουμε ζητούμενη θερμοκρασία Α και έχουμε τελικά Α- οφείλεται στο ότι δεν επαρκεί το κλιματιστικό για το χώρο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Αυτό μπορεί να σημαίνει π.χ. στν περίπτωσή μου ότι ένα 22άρι μπορεί να με κάλυπτε καλύτερα τώρα στα πολλά κρύα, φαντάζομαι στους 6-7 βαθμούς ίσως τελικά να έχω δωδεκάρι.

Αν κιόλας δουλεύει ψηλά και δεν μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία στο χώρο, τότε σίγουρα δεν επαρκεί (κατά τη γνώμη μου).

Το θέμα είναι ότι ένα 24άρι ή 22άρι μπορεί να είναι πολυ καλύτερο για τα λίγα κρύα, αλλά μέτριο στιε μέτριες θερμοκρασίες οπότε πολλά πράγματα εξαρτώνται από την περιοχή.

Κοινώς ο χώρος μου μπορει να ηταν ταμάμ για 18άρι στ Ρόδο, ΟΚ για τν Αθήνα και κακό για την Έδεσσα.

ΔΕν ξέρω αν ανεβάζοντας ζήτση γίνεται δουλειά αλλά θα δοκιμάσω τώρα και θα σας πω.

Προς το παρόν είχα ζήτηση 22 και είχα με ένα θερμόμετρο 21,4 και με το αλλο 22,4 και με ενα τρίτο κάπου ενδιμάμεσα :) Δοκιμαζω και επανερχομαι με αποτελεσματα.

χαχα @liakjim όχι ότι είναι καλογραμμένο το ποστ αλλά τι σε προβλημάτισε τόσο πολύ?

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
  • Confused 1

6 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

χαχα @liakjim όχι ότι είναι καλογραμμένο το ποστ αλλά τι σε προβλημάτισε τόσο πολύ?

Η δεύτερη παράγραφος κυρίως.

4 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Πιστεύω ότι το θέμα για όσους έχουμε ζητούμενη θερμοκρασία Α και έχουμε τελικά Α- οφείλεται στο ότι δεν επαρκεί το κλιματιστικό για το χώρο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ένα κλιματιστικό δε φτάνει για το χώρο όταν δουλεύει στη μέγιστη ένταση και δε μπορεί να πλησιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία και όχι όταν πχ ένα 18αρι το βαζεις 22 καιει 1200-1300 watt σε χ εξωτερική θερμοκρασία και το θερμόμετρο μέσα σου δείχνει 20,5 

• Like 1

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ένα κλιματιστικό δε φτάνει για το χώρο όταν δουλεύει στη μέγιστη ένταση και δε μπορεί να πλησιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία και όχι όταν πχ ένα 18αρι το βαζεις 22 καιει 1200-1300 watt σε χ εξωτερική θερμοκρασία και το θερμόμετρο μέσα σου δείχνει 20,5 

Αν το παραπάνω σενάριο παίζει με εξωτερική πχ 16 βαθμούς δεν είναι μια ένδειξη οτι το μηχάνημα είναι μικρό για το χώρο; Είτε επειδή ο χώρος είναι μεγάλος είτε επειδή είναι σουρωτηρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Αν το παραπάνω σενάριο παίζει με εξωτερική πχ 16 βαθμούς δεν είναι μια ένδειξη οτι το μηχάνημα είναι μικρό για το χώρο; Είτε επειδή ο χώρος είναι μεγάλος είτε επειδή είναι σουρωτηρι.

Όχι γιατί μάλλον το μηχάνημα είναι μέσα στο offset λειτουργίας ,θα ίσχυε αυτό που λες εαν ζηητουσες 22 έφτανε 18 αλλά λόγω ιδιαιτερότητας του χώρου δεν ανεβάζει τέρμα κατανάλωση γιατί γύρω γύρω από το κλιματιστικό η θερμοκρασία πλησιάζει την ζητούμενη , παίζει πολύ μεγάλο ίσως και το μεγαλύτερο το που είναι τοποθετημένο το κλιματιστικό σε σχέση με το χωρο που καλείται να καλύψει και ποιος εινα8 ο προγραμματισμός του 

Επεξ/σία από dimostr

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η δεύτερη παράγραφος κυρίως.

εννοώ ότι το 24άρι seyia μπορεί να μην ένιωθε στους 4-5 εξωτερική, να δούλευε ρολόι αλλα στους 10/12 να δούλευε σαν ον/οφφ εν εντιθέσει με το 18άρι που ίσως ζορίζεται στους 4-5 αλλά στο 10/12  ινβερτάρει με άνεση.

15 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πιθανότατα έχεις δίκιο.

Αφορμή παίρνω από το γεγονός ότι στο χώρο μου ξεκίνησα με εσωτερική 22 2-22,5 (ζήτηση 22) και σταδιακά αν και η  κατανάλωση ανέβηκε 100-200βατ τώρα με τα κρύα (καλα δεν είναι τραγική αύξηση)  η  θερμοκρασία εσωτερικά έπεφτε σταδιακά και έφτασε 21,3.

Θεωρητικά δε θα έπρεπε να ανεβάσει περσσότερο κατανάλωση για να συνεχίσει να διατηρεί το χώρο 22+ ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

εσωτερικά έπεφτε σταδιακά και έφτασε 21,3.

Είναι μέσα στο offset λειτουργίας θεωρητικά αν πέσει η διαφορά σε μεγαλύτερο απο 1 βαθμό με το ζητούμενο θα αρχίσει να γκαζώνει , είναι πολύ καλό παράδειγμα λειτουργίας inverter 

Επεξ/σία από dimostr

3 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Θεωρητικά δε θα έπρεπε να ανεβάσει περσσότερο κατανάλωση για να συνεχίσει να διατηρεί το χώρο 22+ ? 

αυτή είναι και η δική μου απορία.

Αφού έχει να δώσει άνετα τι σκ@τα διαβάζει και πέφτει -1,8 βαθμούς ενώ όταν δεν κάνει τόσο κρύο κρατάει σταθερά τους 22. 

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Είναι μέσα στο offset λειτουργίας θεωρητικά αν πέσει η διαφορά σε μεγαλύτερο απο 1 βαθμό με το ζητούμενο θα αρχίσει να γκαζώνει , είναι πολύ καλό παράδειγμα λειτουργίας inverter 

Αν δεις τα χθεσινά γραφήματα γκάζωσε αλλά ελάχιστα και δεν έφερε ποτέ τον χώρο στους 22. Μέχρι το πρωί συνέχιζε να πέφτει. Κοίτα και τώρα που λείπουμε. Ζητούμενη 22 από χθες δεν την έχει πλησιάσει από μόνο του. Μόνο όταν εμφανίστηκε για λίγο ήλιος ίσιωσε. Ακόμα και τώρα είναι στα 370watt ενώ θα μπορούσε να πάει στα 420 σταθερά πχ 

image.png.75e86335f9544c7856e4d0c5f32e7816.png

1 λεπτό πριν, userAnon είπε

αυτή είναι και η δική μου απορία.

Αφού έχει να δώσει άνετα τι σκ@τα διαβάζει και πέφτει -1,8 βαθμούς ενώ όταν δεν κάνει τόσο κρύο κρατάει σταθερά τους 22. 

Επειδη έχω και γω toshiba shorai σου λέω ότι έχει offset 2 βαθμών το βαζεις 22 και κανει συντήρηση με πολύ λίγα watt ενώ η εσωτερική ε8ναι 20,1 και μολις ακουμπάει τους 20 αρχίζει και δίνει 

28 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κάηκες αν φτάσεις τόσο πολύ.

Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε στα κρύα και άρα στις ημέρες με μεγάλη κατανάλωση, το κλιματιστικό να δουλεύει στις περιοχές των υψηλών cops του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...