Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αναφέρομαι σε επικάλυψη. Πχ μια μπογιά με τις ιδιότητες που θέλω. Ή κάποιο άλλο υλικό.

Είχα αγοράσει κάποια στιγμή από εδώ ένα προιον για τα τζάμια του μπάνιου. έκανε δουλειά και είναι ακινδυνα, (ετσι και αλλιώς απέξω θα το βάλεις). Είχα βρει απο εξωτερικό ένα πολύ καλό για το αυτοκίνητο αλλά μου έχει τελειώσει και δεν το βρίσκω. Γενικά με προΙοόντα νανοτεχνολογίας (σπρευ απλό) θα κάνεις δουλειά. Εχω καιρό να το κοιτάξω οπότε σίγουρα θα έχουν βγει και καλύτερα προιόντα.  

Επεξ/σία από userAnon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

23 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Προσπαθώ να θυμηθω εναν φίλο εδω στο forum που ειχε περσι ενα Fujitsu 24 σαν το δικο σου.. ο  οποιος ειχε επίσης θεματα με defrost.. και το άλλαξε και πήρε αν θυμαμαι καλα Mitsubishi.. Αραγε έχει πάλι τοσο συχνα defrost?

Όχι.

10 λεπτά πριν, userAnon είπε

Είχα αγοράσει κάποια στιγμή από εδώ ένα προιον για τα τζάμια του μπάνιου. έκανε δουλειά και είναι ακινδυνα, (ετσι και αλλιώς απέξω θα το βάλεις). Είχα βρει απο εξωτερικό ένα πολύ καλό για το αυτοκίνητο αλλά μου έχει τελειώσει και δεν το βρίσκω. Γενικά με προΙοόντα νανοτεχνολογίας (σπρευ απλό) θα κάνεις δουλειά. Εχω καιρό να το κοιτάξω οπότε σίγουρα θα έχουν βγει και καλύτερα προιόντα.  

Δεν μου ανοίγει.

Θα πρέπει πάντως να είναι κάτι που να είναι ταυτόχρονα υδροφοβο και να έχει τέλεια θερμική συναγωγή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν μου ανοίγει.

Θα πρέπει πάντως να είναι κάτι που να είναι ταυτόχρονα υδροφοβο και να έχει τέλεια θερμική συναγωγή.

nanobrm.gr

δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα αν το βάλεις για δοκιμή. Εξάλλου αν το πλύνεις με σαπούνι φεύγει.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

έχω ερωτήσεις

Το άφησα όλο το βράδυ στους 22, fan 2 και περσίδες κάπου στην μέση σταθερες και airflow προς όλες τις πλευρες.

Εξωτερική 7 βαθμους (6,5-7,5). Σήμερα που ξύπνησα και τα 3 θερμόμετρα 1 στο τραπεζάκι στο σαλόνι (σχεδόν από κάτω του και αριστερά στα 2,5 μέτρα) ένα στην τραπεζαρία (στα 6 μέτρα ευθεία μπροστά του) και ένα στα 4 μέτρα τελείως αριστερά του στον εξωτερικό τοίχο έδειχνα 20,2 με 20,4.

Δεν με νοιάζει τι ακριβώς θερμοκρασία δείχνουν τα θερμόμετρα όσο η αίσθηση ότι δεν μπαίνεις σε ένα ζεστό χώρο (ούτε βέβαια σε κάποιον κρύο). Απλά όταν δούλευε στους 10 πχ όλο το βραδυ το πρωί η αίσθηση ήταν λες και ήταν αναμένο το καλοριφέρ. ενώ τώρα λες και το είχα κλείσει πριν λίγο.

Δεν θα έπρεπε να είχε κρατήσει τον χώρο έστω στους 21? Θα έπρεπε να το έχω στους 23 για να πάει 21?

Επίσης τα 400 watt για ζήτηση 22 με εξωτερική 7 δεν είναι  λίγα ή εμένα μου φαίνονται λίγα? 

image.png.c259510f229e0cc1439db6a735f41972.png

** Πάντως από defrost προς το παρόν δεν έχει κάνει, και προχθες επειδή η Πεντέλη ήταν χιονισμένη η εξωτερική το βράδυ έφτασε στους 1,5 - 2

Επεξ/σία από userAnon
  • Like 1

1 ώρα πριν, userAnon είπε

https://youtu.be/08B6cNwjl88

Και

https://www.midea.com.ua/en/service/technology/aluminium-heat-exchanger-hydrophilic-coating

4 λεπτά πριν, userAnon είπε

εδω video με το προηγούμενο λινκ..

HOW TO USE NANOTECHNOLOGY TO PROTECT CAR PAINT - YouTube

Αυτό ψάχνω. Όποιος έχει υπόψη του αν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ας μου πει

https://www.nipponpaint-holdings.com/en/rd/technology/202011185/

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, userAnon είπε

nanobrm.gr

δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα αν το βάλεις για δοκιμή. Εξάλλου αν το πλύνεις με σαπούνι φεύγει.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

έχω ερωτήσεις

Το άφησα όλο το βράδυ στους 22, fan 2 και περσίδες κάπου στην μέση σταθερες και airflow προς όλες τις πλευρες.

Εξωτερική 7 βαθμους (6,5-7,5). Σήμερα που ξύπνησα και τα 3 θερμόμετρα 1 στο τραπεζάκι στο σαλόνι (σχεδόν από κάτω του και αριστερά στα 2,5 μέτρα) ένα στην τραπεζαρία (στα 6 μέτρα ευθεία μπροστά του) και ένα στα 4 μέτρα τελείως αριστερά του στον εξωτερικό τοίχο έδειχνα 20,2 με 20,4.

Δεν με νοιάζει τι ακριβώς θερμοκρασία δείχνουν τα θερμόμετρα όσο η αίσθηση ότι δεν μπαίνεις σε ένα ζεστό χώρο (ούτε βέβαια σε κάποιον κρύο). Απλά όταν δούλευε στους 10 πχ όλο το βραδυ το πρωί η αίσθηση ήταν λες και ήταν αναμένο το καλοριφέρ. ενώ τώρα λες και το είχα κλείσει πριν λίγο.

Δεν θα έπρεπε να είχε κρατήσει τον χώρο έστω στους 21? Θα έπρεπε να το έχω στους 23 για να πάει 21?

Επίσης τα 400 watt για ζήτηση 22 με εξωτερική 7 δεν είναι  λίγα ή εμένα μου φαίνονται λίγα? 

image.png.c259510f229e0cc1439db6a735f41972.png

** Πάντως από defrost προς το παρόν δεν έχει κάνει, και προχθες επειδή η Πεντέλη ήταν χιονισμένη η εξωτερική το βράδυ έφτασε στους 1,5 - 2

Αν και ο κάθε χώρος έχει τις δικές του ανάγκες θα σου πω τι έχω δει στον δικό μου χώρο να συγκρίνεις.

Εχθές βράδυ με εξωτερική 11 το είχα σε ζήτηση 20 και auto και το πρωί ο χώρος είχε 20,1 με θερμόμετρο που απέχει 8 μέτρα από τη μονάδα. Η κατανάλωση για αυτές τις ώρες ήταν 2,1 kw.

Προχθές το βράδυ που η εξωτερική ήταν πολύ χαμηλότερη γύρω στους 6-7 με τις ίδιες ρυθμίσεις και την ίδια ζήτηση το πρωί το θερμόμετρο πάλι έδειχνε 20,1 αλλά η κατανάλωση ήταν 3,2 kw.

Η διαφορά που είδα δεν ήταν στην θερμοκρασία και στην αίσθηση αλλά στην κατανάλωση η οποία ήταν αυξήθηκε περίπου 50% με πιο χαμηλές εξωτερικες.

Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τη θερμοκρασία που κράτησε ο χωρος δοκίμασε να ανεβάσεις τη ζήτηση από 22 στους 23. Αυτό βέβαια θα έχει και μια αύξηση στην κατανάλωση. 

Επεξ/σία από Giannis_Io

Βρήκα κάτι.

Ψάχνοντας για hydrophobic, hydrophilic heat exchanger με πήγε στο παρακάτω

Και αυτό εδω

https://www.ahi-carrier.com/aftermarket/aqua-aero/

Νομίζω είμαστε κοντά. Που τα βρίσκουμε αυτά;

Άφησα ο κλιματιστικό 2 μέρες ανοιχτό και παρατήρησα τα εξής. 

Το βράδυ το αφήνω με εξωτερική περίπου 7 με 8 βαθμούς  , στο αυτόμάτο με ζήτηση 21 . Το πρωί είχα 19 βαθμούς με το θερμόμετρο περίπου 3 μέτρα ότι κλιματιστικο. 2 διάφορα.με κατανάλωση 500w.

Τη μέρα το έβαλα με ζητούμενη 23 με ανμιστηρασυο full και έφτασε στο Θερμομέτρο 21.4  με κατανάλωση περίπου 1200 w με 1000 w.

Το πρόβλημα είναι η διαφορά που έχω στη ζητούμενη με τη πραγματική θερμοκρασία. Που είναι 2 βαθμοί.

Εκεί στη toahiba είναι τραγικοί. Από το Σάββατο περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο.

10 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Εχθές βράδυ με εξωτερική 11 το είχα σε ζήτηση 20 και auto και το πρωί ο χώρος είχε 20,1 με θερμόμετρο που απέχει 8 μέτρα από τη μονάδα. Η κατανάλωση για αυτές τις ώρες ήταν 2,1 kw.

Προχθές το βράδυ που η εξωτερική ήταν πολύ χαμηλότερη γύρω στους 6-7 με τις ίδιες ρυθμίσεις και την ίδια ζήτηση το πρωί το θερμόμετρο πάλι έδειχνε 20,1 αλλά η κατανάλωση ήταν 3,2 kw.

Θύμισε μου σε παρακαλώ ποιο μοντέλο έχεις, (και πόσα btu) και για πόσα τετραγωνικά μιλάς? Νομίζω 18αρι Edge για 50-60 τμ σύνολο στην Κρήτη?

Προφανώς ο κάθε χώρος έχει τις απαιτήσεις του. Τα στοιχεία που έδωσες ίσως βοηθάνε. Γιατί και το δικό μου με 6-7 εξωτερική αν και είχα ζήτηση 22 ο χώρος ήταν κοντά στους 20 και κατανάλωσε 3 kwh τις από τις 24:00 - 08:00. 

Βέβαια το σπίτι μου είναι ψηλοτάβανο επικλινές, σε κάποιο σημείο είναι στα 3,5 μέτρα ύψος. Θα το δοκιμάσω και με 23 όποτε είνα πάλι 6-7 εξωτερική να δω τι θα κάνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, adok13 είπε

Άφησα ο κλιματιστικό 2 μέρες ανοιχτό και παρατήρησα τα εξής. 

Το βράδυ το αφήνω με εξωτερική περίπου 7 με 8 βαθμούς  , στο αυτόμάτο με ζήτηση 21 . Το πρωί είχα 19 βαθμούς με το θερμόμετρο περίπου 3 μέτρα ότι κλιματιστικο. 2 διάφορα.με κατανάλωση 500w.

Τη μέρα το έβαλα με ζητούμενη 23 με ανμιστηρασυο full και έφτασε στο Θερμομέτρο 21.4  με κατανάλωση περίπου 1200 w με 1000 w.

Το πρόβλημα είναι η διαφορά που έχω στη ζητούμενη με τη πραγματική θερμοκρασία. Που είναι 2 βαθμοί.

Εκεί στη toahiba είναι τραγικοί. Από το Σάββατο περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο.

Το κλιματιστικό δεν ξέρει που βρίσκεται.

Το μόνο που ξέρει είναι ότι το εξής:

όταν αυτός μου λέει Χ , εγώ θα προσπαθήσω να δώσω ενέργεια μέχρι να διαβάσω στον αισθητήρα μου που είναι ψηλά και συνήθως δεξιά στην εσωτερική μονάδα Χ+2 ( ανάλογα το μοντέλο και την εταιρεία θα δεις από Χ+0.5 ή και Χ+3.5).

Οπότε στην αρχή θα γκαζωσω και όσο πλησιάζω στον στόχο θα κόβω σιγά σιγά.

Με λίγα λόγια: αν ο χώρος σου είναι τέτοιος που εκεί που είναι το κλιματιστικό ο ζεστός και άρα ελαφρύς αέρας δημιουργεί στρώμα ζεστού αέρα κολλημένο στο ταβάνι και τελικά εσύ στην άλλη άκρη του χώρου έχεις 19 αλλά εκεί πάνω έχεις ήδη 23, τι θέλεις να κάνει το κλιματιστικό; Αφού δεν ξέρει ότι εσύ έχεις 19 στα 10 μέτρα απόσταση. Δεν είναι ότι δεν νοιάζεται. Απλά δεν έχει τον τρόπο να το ξέρει. Μόνο αν είχε follow me και έβαζες το τηλεκοντρόλ εκεί που έχεις 19 και του έλεγες έτσι " φιλαράκο κόψε τον κωλο σου, εδώ θέλω 21".  Για να ξέρεις η Fujitsu δίνει τη δυνατότητα μέσω service menu να λες εσύ 22 και να εννοείς πχ 25. Αν θυμάμαι καλά -4 έως +4. Είναι λογικό αφού κάθε χώρος είναι διαφορετικός.

Οπότε βάλε το κλιματιστικό σου σε τέτοια ρύθμιση ώστε να έχεις τη θερμοκρασία που θέλεις. Τελεία. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει 23 ή 24 ρύθμιση. 

ΥΓ Και φυσικά αν έχεις αμφιβολία για το αν το μηχάνημα δουλεύει σωστά από άποψη απόδοσης, έχουμε πει δυο τρόπους και φυσικά το ιδανικό φωνάζεις το συνεργείο να έρθει να το μετρήσει.

Επεξ/σία από liakjim

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

όταν αυτός μου λέει Χ , εγώ θα προσπαθήσω να δώσω ενέργεια μέχρι να διαβάσω στον αισθητήρα μου που είναι ψηλά και συνήθως δεξιά στην εσωτερική μονάδα Χ+2 ( ανάλογα το μοντέλο και την εταιρεία θα δεις από Χ+0.5 ή και Χ+3.5).

Με λίγα λόγια: αν ο χώρος σου είναι τέτοιος που εκεί που είναι το κλιματιστικό ο ζεστός και άρα ελαφρύς αέρας δημιουργεί στρώμα ζεστού αέρα κολλημένο στο ταβάνι και τελικά εσύ στην άλλη άκρη του χώρου έχεις 19 αλλά εκεί πάνω έχεις ήδη 23, τι θέλεις να κάνει το κλιματιστικό; Αφού δεν ξέρει ότι εσύ έχεις 19 στα 10 μέτρα απόσταση. Δεν είναι ότι δεν νοιάζεται. Απλά δεν έχει τον τρόπο να το ξέρει. Μόνο αν είχε follow me και έβαζες το τηλεκοντρόλ εκεί που έχεις 19 και του έλεγες έτσι " φιλαράκο κόψε τον κωλο σου, εδώ θέλω 21".  Για να ξέρεις η Fujitsu δίνει τη δυνατότητα μέσω service menu να λες εσύ 22 και να εννοείς πχ 25. Αν θυμάμαι καλά -4 έως +4. Είναι λογικό αφού κάθε χώρος είναι διαφορετικός.

Οπότε βάλε το κλιματιστικό σου σε τέτοια ρύθμιση ώστε να έχεις τη θερμοκρασία που θέλεις. Τελεία. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει 23 ή 24 ρύθμιση. 

ΥΓ Και φυσικά αν έχεις αμφιβολία για το αν το μηχάνημα δουλεύει σωστά από άποψη απόδοσης, έχουμε πει δυο τρόπους και φυσικά το ιδανικό φωνάζεις το συνεργείο να έρθει να το μετρήσει.

Εχω μιλήσει με  τη Toshiba και περιμένω να με πάρουν για να έρθουν να το δουν , για να είμαι σίγουρος. 

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με το Edge δεν ειναι τοσο απλο.
Το εχω δει πολλες φορες να ινβερταρει χαμηλα για ωρες και στην εφαρμογη να διαβαζει -1 απο τη ζητουμενη.

38 λεπτά πριν, userAnon είπε

Θύμισε μου σε παρακαλώ ποιο μοντέλο έχεις, (και πόσα btu) και για πόσα τετραγωνικά μιλάς? Νομίζω 18αρι Edge για 50-60 τμ σύνολο στην Κρήτη?

Προφανώς ο κάθε χώρος έχει τις απαιτήσεις του. Τα στοιχεία που έδωσες ίσως βοηθάνε. Γιατί και το δικό μου με 6-7 εξωτερική αν και είχα ζήτηση 22 ο χώρος ήταν κοντά στους 20 και κατανάλωσε 3 kwh τις από τις 24:00 - 08:00. 

Βέβαια το σπίτι μου είναι ψηλοτάβανο επικλινές, σε κάποιο σημείο είναι στα 3,5 μέτρα ύψος. Θα το δοκιμάσω και με 23 όποτε είνα πάλι 6-7 εξωτερική να δω τι θα κάνει

Έχω το Fujitsu asyg το 24αρι. Κρήτη είμαι και είναι για χώρο 42 τετραγωνικά αλλά υπάρχει διάδρομος ο οποίος δεν κλείνει που είναι γύρω στα 5 τετραγωνικά και ένα μικρό δωμάτιο-γραφειο 8 τετραγωνικά το οποιο είναι σχεδόν πάντα με ανοιχτή πόρτα. Στο περίπου καλείται να καλύψει χώρο γύρω στα 55 τετραγωνικά συν τις πόρτες στο διάδρομο που με δύο παιδιά να σουλατσαρουν δεν μένουν ποτέ κλειστές.

Οι μονώσεις δεν είναι κάτι σπουδαίο, θα τις χαρακτήριζα επιεικως μέτριες και το σπίτι εκτεθειμένο από όλες τις πλευρές και με πλάκα από πάνω με μέτρια μόνωση και αυτή. Ύψος έχω 2,8.

Από όσα έχω διαβάσει εδώ, και βλέπω και στην πράξη, η Fujitsu έχει διαφορετική φιλοσοφία από την Toshiba,  είναι κι αυτό μια εξήγηση για τις διαφορετικές συμπεριφορές που έχουν τα κλιματιστικά.

Γενικά παντως θέλει κάποιους πειραματισμούς μέχρι να καταλήξεις σε αυτό ακριβώς που θες με βάση τα γούστα σου στη θέρμανση.

• Thanks 1

15 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Έχω το Fujitsu asyg το 24αρι.

Εντάξει, νόμιζα ότι έχεις toshiba. Από τα διαγράμματα που έχω δει του liakjim καταλαβαίνω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ τους. 

23 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το εχω δει πολλες φορες να ινβερταρει χαμηλα για ωρες και στην εφαρμογη να διαβαζει -1 απο τη ζητουμενη

Είμαι έτοιμος να αγοράσω το wifi module για να μπορώ να βλέπω τι εξωτερική θερμοκρασία διαβάζει και τι εσωτερική. Τις δίνει αυτές τις πληροφορίες φαντάζομαι ε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...