Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, adok13 είπε

Έχω ένα shorai edge 24αρι , σε χώρο 60 τ.μ. περίπου και για να έχω σχετικά ζεστό χώρο με εξωτερική 9  πρέπει να το χώ 23 και τον ανεμιστήρα στη μέση. Τα kw δε πέφτουν ποτέ κάτω από τα 1000 με 900 .είναι φυσιολιγικο ; Μεγάλη κατανάλωση δεν είναι;

Εξαρτάται από τον χώρο. Δεν δίνεις πολλά στοιχεία.

Πάντως εδώ σε 60 επίσης τμ, με ζήτηση 21 και παίζει 600W οπότε τα 900-1000 για 23 δεν μου φαίνονται τραγικά αν ο χώρος σου έχει μεγάλες απώλειες.

image.png.5ca9b96aedddd57d7bfe6435d5e1f222.png

Μόλις τώρα, adok13 είπε

Το δουλεύω με διακοπές. Το ανοίγω κατά τις 6 έως τις 12 περίπου. Ένα θερμόμετρο πουχω στο χώρο εκεί που κάθομαι από τα Leroy μου δείχνει 21 , ζητούμενη βάζω 23 . Όταν έκαναν την εγκατάσταση έβαλαν περίπου 2 μέτρα σωλήνα και χρησιμοποίησαν αντλία.

Ε πες το τότε. Και λίγα βλέπεις. Δοκίμασε 48 ώρες να παίξει αδιάκοπα και πες μας πόσο ισορρόπησε.

@adok13 κοίτα το 18άρι φασόν midea των πεθερικών, σε 45τμ με 21 ζήτηση οι οποίοι το δουλεύουν διακοπτόμενα .

1150W μέχρι να καταφέρει να ζεστάνει τον χώρο μετά από 12ώρες όπου μετά φαίνεται το απόγευμα που ξεκίνησε πλέον το follow me να δίνει διαστήματα παύσης:

image.png.3b701ab38b2464974257ba7c496d7551.png

Αν και το κλιματιστικό τους είναι λιγότερο απόδοτικό από το δικό μου, έκαψαν σχεδόν τις διπλάσιες κιλοβατώρες

cdc8095d9c81216e3d9dfaae27b4f63e.png

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παντως με τιμη αεριου 5 λεπτα/κιλοβατωρα , σε ατομικο  λεβητα συμπυκνωσης το κοστος ειναι ιδιο με

κλιματιστικο cop 4 , (και το φτηνοτερο δηλαδη το πιανει), οταν εχεις ηλεκτρικο ρευμα κοστους 19 λεπτα/κιλοβατωρα.

Εκει ειναι η σχεση ισοροπιας τους.

Το πετρελαιο το ξεχναμε...δυομιση φορες επανω

246175971_15122021105325.jpg.7d92b5a1f6c8bb403c2ae4427eb2524d.jpg

έκανα και μια δοκιμή να το βάλω τέρμα 28 βαθμούς με τον ανεμιστήρα φουλ  και το θερμόμετρο δε πάει πάνω από 21. Νομίζω ότι απλά το edge δεν μπορεί να ζεστάνει το χώρο.

5 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Σε ποια περιοχή είσαι και τι θερμοκρασία εξωτερική έχεις;

Αιγάλεω , εξωτερική έχει 8 βαθμούς. Προσπαθω από τις 5 να ζεστάνω το σπίτι αλλά δεν ζεσταίνει. Φτάνει μέχρι ένα σημείο ( στο θερμόμετρο που έχω μου δείχνει 21 αλλά δε ξέρω αν ισχυει) και μένει εκεί είτε το βάλω το AC στους 28 είτε το βάλω στους 22 την ίδια αίσθηση έχω. Νομίζω ότι έκανα μαλάκια και ότι αυτό το χώρο δεν μπορώ να τον ζεστάνω με AC.επρεπε να βάλω πετρέλαιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, adok13 είπε

έκανα και μια δοκιμή να το βάλω τέρμα 28 βαθμούς με τον ανεμιστήρα φουλ  και το θερμόμετρο δε πάει πάνω από 21. Νομίζω ότι απλά το edge δεν μπορεί να ζεστάνει το χώρο.

Κάτι πάει λάθος. Με 900-1000 έχεις 21. Το βάζεις στο φουλ και δεν ανεβαίνει. Στο φουλ θα φτανει γύρω στα 3000W.

Δεν γίνεται.  Αν με 1000 21 τότε με 3000 δεν ξερω πόσο αλλά παραπάνω.

Τα φίλτρα είναι καθαρά? Πόσο ψηλά στο ταβάνι είναι τοποθετημένο?

Έχει μια λειτουργία Hi Power,  δοκίμασε το με 30.

Επίσης έχει λειτουργία  που  το "κρατάει"  στο 50% και 75% και άλλες επιλογές για ήσυχη λειτουργία. Μήπως έχεις πατήσει τπτ τέτοιο?

Μάλλον έχεις κάποιον μετρητή για να δεις τα 900. Στο φουλ πόσο σου δείχνει?

Επεξ/σία από nixi

8 λεπτά πριν, adok13 είπε

Νομίζω ότι έκανα μαλάκια και ότι αυτό το χώρο δεν μπορώ να τον ζεστάνω με AC.επρεπε να βάλω πετρέλαιο.

Εχει καποια ιδιαιτεροτητα ο χωρος? ειναι πχ ψηλοταβανο μηπως ?

1 λεπτό πριν, Specs είπε

Εχει καποια ιδιαιτεροτητα ο χωρος? ειναι πχ ψηλοταβανο μηπως ?

κ εκτός αυτού βάλε το θερμόμετρο ακριβώς στην έξοδο του αέρα να δούμε τι θερμοκρασία αέρα σου δίνει το κλιματιστικο στα 1000 watt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

κ εκτός αυτού βάλε το θερμόμετρο ακριβώς στην έξοδο του αέρα να δούμε τι θερμοκρασία αέρα σου δίνει το κλιματιστικο στα 1000 watt

εγω ειμαι μια χαρα... ο @adok13 εχει θεμα.Και επι τη ευκαιρια πετρελαιο η AC δεν αλλαζει κατι,η ισχυς ΑΝ φταιει του AC, και αν ειχε πετρελαιο ιδιας ισχυος,την ιδια τυχη θα ειχε.

Επεξ/σία από Specs

Μόλις τώρα, Specs είπε

εγω ειμαι μια χαρα... ο @adok13 εχει θεμα.Και επι τη ευκαιρια πετρελαιο η AC δεν αλλαζει κατι,η ισχυς ΑΝ φταιει του AC, και ειχες πετρελαιο ιδιας ισχυος,την ιδια τυχη θα ειχες.

ναι ήθελα απλά να συγκεντρώσω τα ερωτήματα σε μια μεριά :)

σε καλή τιμή το χτύπαγα το edge του φίλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, nixi είπε

Κάτι πάει λάθος. Με 900-1000 έχεις 21. Το βάζεις στο φουλ και δεν ανεβαίνει. Στο φουλ θα φτανει γύρω στα 3000W.

Δεν γίνεται.  Αν με 1000 21 τότε με 3000 δεν ξερω πόσο αλλά παραπάνω.

Τα φίλτρα είναι καθαρά? Πόσο ψηλά στο ταβάνι είναι τοποθετημένο?

Έχει μια λειτουργία Hi Power,  δοκίμασε το με 30.

Επίσης έχει λειτουργία  που  το "κρατάει"  στο 50% και 75% και άλλες επιλογές για ήσυχη λειτουργία. Μήπως έχεις πατήσει τπτ τέτοιο?

Μάλλον έχεις κάποιον μετρητή για να δεις τα 900. Στο φουλ πόσο σου δείχνει?

Έχω μετρητή, ναι. Στους 28 όταν το έβαλα μου έδινε 2600 w .

Τη λειτουργία που λες για μειώσει κατανάλωσης δεν την έχω πατήσει.

Τα φίλτρα είναι καθαρά γιατί είναι καινούργιο , το Σάββατο το έβαλα.

Και ευχαρίστως @Αντώνης Τ.να στο πούλαγα αλλά με τη τρυπαρα στο τοίχο πουχω κάνει δε μπορώ. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να εενξω αν υπάρχει πρόβλημα με το AC η με την εγκατάσταση που μου έκαναν;

Επεξ/σία από adok13

20 hours ago, rbx1000 said:

Εχεις δίκιο. Δε συγκρίνονται. Το καλοκαίρι στα καλοριφέρ ακουμπάς και κανένα ανεμιστήρα.

To πρόβλημα είναι ότι δε μας λέει κάποιος ότι έκαιγα τόσο με πετρέλαιο η με κλιματιστικά και τώρα με το ΦΑ
καιω τόσο λιγότερο στο ίδιο σπίτι.

Όσοι είναι εδώ μέσα 2-3-4-5 χρόνια ξέρουν τη διαφορά από πετρέλαιο σε AC
μαζί με τα όποια μειονεκτήματα κυρίως λόγω διαρρυθμισης.

Ας μας πει κάποιος τη διαφορά που είδε γυρνώντας σε φυσικό αέριο να το συζητήσουμε σοβαρά.

Τα καίω 100-200-500 δε λένε τιποτα.
Αν ηταν εδώ ο guzel θα σου έλεγε οτι παίρνει κι επιστροφή με το Τοσιμπα.

Θα ξεφύγει το νήμα κια δνε υπάρχει λόγος. Να τα πάρουμε από την αρχή. Ένα λεβητας πετρελαίου όταν είναι όπως σε όλες τις πολυκατοικίες πεταμένος δεν θα κάνει τίποτα. Θέλει χίλια δυο πράγματα σε εξαρτήματα και σωστή τοποθέτηση και συντήρηση. Σπίτι που έκατσα και εβαλα σωστά μπεκ, δοχεία διαστολής κλπ δικού μου ανθρώπου σε σπίτι 70τμ δεν έκαψε πάνω από 700€ πέρσι πετρέλαιο μόνιμα στους 22 βαθμούς. Εγώ πέρσι έδωσα 300€ αέριο με κουζίνα και νερό μαζί από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη. Μην το πάμε ποσό πήγε το αέριο κλπ. Και ναι φυσικά γελάω όταν βλέπω ότι προτείνετε μηχανήματα με μια εφαρμογή του κ@λου. Είμαι υπέρ που σκιζεστε για σωστή τοποθέτηση. Αραγε πήγε κάνεις σε κάνα λέβητα να δούμε αν έγινε κάτι σωστά?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Θα ξεφύγει το νήμα και δεν υπάρχει λόγος. Να τα πάρουμε από την αρχή. Ένα λεβητας πετρελαίου όταν είναι όπως σε όλες τις πολυκατοικίες πεταμένος δεν θα κάνει τίποτα. Θέλει χίλια δυο πράγματα σε εξαρτήματα και σωστή τοποθέτηση και συντήρηση. Εκατσα και εβαλα σωστά μπεκ, δοχεία διαστολής κλπ δικού μου ανθρώπου σε σπίτι 70τμ δεν έκαψε πάνω από 700€ πέρσι πετρέλαιο μόνιμα στους 22 βαθμούς. Εγώ πέρσι έδωσα 300€ αέριο με κουζίνα και νερό μαζί από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη. Μην το πάμε ποσό πήγε το αέριο κλπ. Και ναι φυσικά γελάω όταν βλέπω ότι προτείνετε μηχανήματα με μια εφαρμογή του κ@λου. Είμαι υπέρ που σκιζεστε για σωστή τοποθέτηση. Αραγε πήγε κάνεις σε κάνα λέβητα να δούμε αν έγινε κάτι σωστά?? 

Ναι ωραία ολα αυτα αλλα στο ερωτημα δεν απαντανε.
Με ΦΑ περνας το χειμωνα με 300 ευρω αλλα δε μας λες τι συστημα θερμανσης ειχες πριν και ποσα έδινες.
Ο δικος σου ανθρωπος πριν το tuning ποσα εδινε?

Το προτείνετε ειναι πολυ γενικο. Εγω πχ δεν προτεινω εκτος εξαιρέσεων.

Επεξ/σία από rbx1000

54 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Ναι ωραία ολα αυτα αλλα στο ερωτημα δεν απαντανε.
Με ΦΑ περνας το χειμωνα με 300 ευρω αλλα δε μας λες τι συστημα θερμανσης ειχες πριν και ποσα έδινες.
Ο δικος σου ανθρωπος πριν το tuning ποσα εδινε?

Το προτείνετε ειναι πολυ γενικο. Εγω πχ δεν προτεινω εκτος εξαιρέσεων.

Δεν είχα θέρμανση είναι καινούργιο το σπίτι. Ο άνθρωπος έδινε πάνω από 1000ρικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, adok13 είπε

Έχω μετρητή, ναι. Στους 28 όταν το έβαλα μου έδινε 2600 w .

Τη λειτουργία που λες για μειώσει κατανάλωσης δεν την έχω πατήσει.

Τα φίλτρα είναι καθαρά γιατί είναι καινούργιο , το Σάββατο το έβαλα.

Και ευχαρίστως @Αντώνης Τ.να στο πούλαγα αλλά με τη τρυπαρα στο τοίχο πουχω κάνει δε μπορώ. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να εενξω αν υπάρχει πρόβλημα με το AC η με την εγκατάσταση που μου έκαναν;

Κοίτα, το πιο ασφαλές είναι να πάρεις τηλέφωνο στη γραμμή δροσιάς η όπως λέγεται η υποστήριξη της toshiba και να αναφέρεις το τι συμβαίνει ώστε να ρθει κάποιος να το ελέγξει. Άμα δεν κάνεις κάποιο σημαντικό λάθος στις ρυθμίσεις , ένα 24αρι θα έπρεπε να μπορεί να ζεστάνει τον χώρο όσο σουρωτήρι και να είναι. Ένα μέλος εδώ έβγαλε χειμώνα με σπίτι σουρωτήρι στην Πεντέλη με την εφαρμογή να βγάζει απώλειες 17 kW με ένα asyg24klca να βαράει defrost κάθε ώρα. Όλο τον χειμώνα, με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από τους 0 βαθμούς , με χιόνια, όχι τώρα που έχουμε δεκάρια που για τα κλιματιστικά είναι καλοκαίρι.

Καλό θα ήταν πάντως να μας ανεβάσεις φωτογραφίες από την εγκατάσταση, και την εσωτερική μονάδα και την εξωτερική. Να μας μετρήσεις αποστάσεις με χάρακα από τοίχους ταβάνια και ότι άλλο εμπόδιο υπάρχει. Επίσης να φτιάξεις ένα σχεδιάγραμμα μία κάτοψη του σπιτιού έστω και με στυλό σε ένα χαρτί να δείξεις πού ακριβώς βρίσκεται το κλιματιστικό, πόσες απώλειες έχει ο κάθε χώρος εκεί τριγύρω μέσω της εφαρμογής και τέλος να αφήσεις όπως είπαμε το κλιματιστικό δύο μέρες ανοιχτό συνεχώς στους 22 ρύθμιση και τον ανεμιστήρα στην υψηλότερη ταχύτητα που μπορείς να αντέξεις από θεμα θορύβου.  Εννοείται το τηλεκοντρόλ να είναι στη θέρμανση όχι στο αυτόματο και χειροκίνητα ο ανεμιστήρας. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...