Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 λεπτά πριν, konc είπε

Έχουν έρθει 3 φορές και άνοιξαν το καπάκι βάζοντας το θερμόμετρο δίπλα στον αισθητήρα γιατί προσπαθούσαν να με πείσουν πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Η παρατήρησή σου έχει φυσικά βάση αλλά 5 βαθμούς διαφορά σε ένα κλειστό σπίτι είναι υπερβολικά πολλοί. Άσε που αν υπήρχε κάποιο ρεύμα θα διάβαζε λιγότερο. Με το ζόρι 18 δίπλα στον αισθητήρα, αν δεν ζητούσες 23 δεν ξεκίναγε ποτέ, πολύ περίεργο πράγμα. Περιμένω το τελευταίο ραντεβού με τεχνικό της carrier τώρα, αν ο χώρος έχει 18 και δεν ξεκινάει όταν ζητάω 20 θα το πάρουν μαζί φευγοντας. Για μένα έχει προφανέστατη βλάβη και εκνευρίζομαι που δεν το παραδέχτηκαν αμέσως.

Έτσι όπως τα γράφεις το πιθανότερο είναι θέμα αισθητήρα. Στο app πόσο σου λέει; Συμφωνεί με τον χώρο;

IMG_20211215_152316.jpg.b5d5dcf37aa4879ca463b84c7c893b48.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας αναφέρω και εγώ την δική μου μέτρηση με το haori16 την χθεσινή ημέρα που έφτασε 8 βαθμούς! Όπως βλέπετε το ενεργοποίησα τρεις παρά και δούλευε μέχρι το τέλος της ημέρας! Θεωρητικά, 5,58 θα ήταν άριστη κατανάλωση αν δεν είχα ενεργοποιήσει (δυστυχώς δεν θυμάμαι για πόση ώρα αλλά σίγουρα λιγότερες ώρες από το haori) και τα δυο 9αρια daikin που έχω. Οπότε περισσότερο ενδεικτική η κατανάλωση που σας παραθέτω. Πάντως σημειώνω ότι ήταν η πρώτη φορά που ξεπέρασε το 1,1 kwh στην εναρξη! Να δούμε πόσο θα πάει όσο κρυωνει ο καιρός!!!

haori 14-1-12-21.jpg

Επεξ/σία από spyros.s

6 λεπτά πριν, PurpleS είπε

Πήγα να ανάψω κλιματιστικό και δεν υπάρχει το mode της ζέστης που μου έβγαζε με έναν ήλιο.

Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ

Δοκίμασε να βγάλεις τις μπαταρίες και ξανά βάλτες 

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δοκίμασε να βγάλεις τις μπαταρίες και ξανά βάλτες 

To δοκίμασα αρκετές φορές αλλα τίποτα...Βγάζει όλα τα mode εκτός της ζέστης

6 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

σωστός, οπότε καταλαβαίνεις ότι αν βάλουμε 400 ευρώ για ρεύμα στα κλιματιστικά το πιο πιθανό ειναι να φτάσουμε και να περάσουμε τους 25. ε δε το λες και ΚΡΥΟ.

Άντε να μπω στη διαδικασία ν' απαντήσω. 400 το ΠΟΛΥ με κουζίνα κι αααα φθόνο ζεστό νερό. Συν ότι συγκρίνουμε τα καλοριφέρ με τα κλιματιστικά?? Έλα ρε παιδια ας σοβαρευτούμε... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Άντε να μπω στη διαδικασία ν' απαντήσω. 400 το ΠΟΛΥ με κουζίνα κι αααα φθόνο ζεστό νερό. Συν ότι συγκρίνουμε τα καλοριφέρ με τα κλιματιστικά?? Έλα ρε παιδια ας σοβαρευτούμε... 

Εχεις δίκιο. Δε συγκρίνονται. Το καλοκαίρι στα καλοριφέρ ακουμπάς και κανένα ανεμιστήρα.

To πρόβλημα είναι ότι δε μας λέει κάποιος ότι έκαιγα τόσο με πετρέλαιο η με κλιματιστικά και τώρα με το ΦΑ
καιω τόσο λιγότερο στο ίδιο σπίτι.

Όσοι είναι εδώ μέσα 2-3-4-5 χρόνια ξέρουν τη διαφορά από πετρέλαιο σε AC
μαζί με τα όποια μειονεκτήματα κυρίως λόγω διαρρυθμισης.

Ας μας πει κάποιος τη διαφορά που είδε γυρνώντας σε φυσικό αέριο να το συζητήσουμε σοβαρά.

Τα καίω 100-200-500 δε λένε τιποτα.
Αν ηταν εδώ ο guzel θα σου έλεγε οτι παίρνει κι επιστροφή με το Τοσιμπα.

Επεξ/σία από rbx1000

Στις 13/12/2021 στις 10:28 ΠΜ, THANOSJ3 είπε

Καλησπέρααα τα φώτα σας.

1. Ποσό που διαθέτουμε : 800-1000€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Welcome Stores,Κωτσόβολος,Media Markt,Πλαίσιο γιατί θα γίνει αγορά όλων των λευκών συσκευών απο το ίδιο κατάστημα η άλλη μεγάλη αλυσίδα που μου διαφεύγει τώρα.
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 10% ψύξη / 90% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Θέρμανση υπάρχει Τζάκι που θα χρησιμοποιείται & το κλιματιστικό ως αποκλειστική πηγέ θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 70-75τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης & δεν έχω ιδεά πως θα βγεί για την πειροχή που βρίσκεται το σπίτι βάση του site που υπήρχε.
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: εγγύηση σίγουρα & ιονιστή αν υπάρχουν έξτρα άλλα features στα χρήματα αυτά ναι
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλές μονώσεις, βόρειος προσανατολισμός, υγρασία και κρύο τον χειμώνα, δροσιά το καλοκαίρι.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

6351.77Watt

5462.52KCal/h

70.58Watt/m2

60.69KCal/h/m2

για 22C

Επισυνάπτω και ενα "σχεδιάγραμα" του χώρου στο περίπου. Θέλω κάτι να μην είναι οριακό σε btu και να ζορίζεται βάση του χώρου ας ειναι και μεγαλύτερο που λέει ο λόγος.

Το τζάκι ειναι δεξία της μπαλκονόπορτας στην γωνία του τοίχου δεν ξέρω κατά πόσο επειρεάζει αυτό.

Καταγραφή.PNG

Ας πάμε σε 24άρι :

Μήπως βγει καμιά προσφορά για ένα από αυτά:

https://www.kotsovolos.gr/kotsovolos/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/231138-null

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/213417-toshiba-edge-24j2avsg-e-b24j2kvsg

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/inventor-comfort-mfv32-24wfi-klimatistiko-24-000-btu-h_3641112

Δεν βλέπω κάτι άλλο σε αλυσίδες.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μεταξύ δική μου τουλάχιστον διαπίστωση είναι ότι όσοι έχουν θέμα με τα κλιματιστικά -και δεν εννοώ τους γράφοντες στο νημα- οι περισσότεροι δεν είχαν ποτέ το σωστό κλιματιστικό για το χώρο τους.

καταθέτω εμπειρία από πωλήσεις τον καιρό των μνημονίων. Ο περισσότερος κόσμος δεν ερχόταν να αγοράσει το κλιματιστικό που χρειάζεται ο χώρος αλλά το κλιματιστικό που ήθελαν/μπορούσαν να πληρώσουν.

Αποτελεσμα, να αγοράζουν 12αρια για 40 τ.μ. με ελάχιστες μονώσεις κ.ο.κ. περιμένοντας να ζεστάνουν και λίγο το δωμάτιο λες και ο αέρας έχει gps να πηγαίνει γύρω γύρω. "έλα μωρέ λίγο να σπάσει".

Άκουγες, το έχω στο 28 και δε κάνει τίποτε, από αυτό και μόνο καταλάβαινες ότι προφανώς ο πελατακος ήθελε κάτι άλλο. 

Επειτα, ήρθε και το συμπέρασμα ότι "δεεεεεν είναι το ίδιο το καλοριφέρ με το κλιματιστικό" . Προφανώς. βάλτε και το καλοριφέρ -είτε ο καυστήρας καίει υδρογόνο, πετρέλαιο, βενζίνη-  και προσπαθείστε με ΕΝΑ μικρο σώμα να ζεστανετε 40 τετραγωνικά " και να σπάσει και λίγο στο δωμάτιο και μετά στην κουζίνα και μετά κάνουμε συγκρίσεις.

Εσύ δε συμφορουμιτη VTS είσαι ο ίδιος που προετρεπε τον κόσμο να αγοράζει χωρίς να ψάχνει αν το κλιματιστικό έχει επαρκή απόδοση για τις ανάγκες του. Δε βαριέσαι, λευκό να είναι και να βγάζει αέρα και σου κάνει.

Συγχωρα με που ως εκ τούτου την μη στοιχειοθετημενη άποψή σου περί θέρμανσης δεν μπορώ να τη λαβω υπ'οψιν μου.

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.

Έχω ένα shorai edge 24αρι , σε χώρο 60 τ.μ. περίπου και για να έχω σχετικά ζεστό χώρο με εξωτερική 9  πρέπει να το χώ 23 και τον ανεμιστήρα στη μέση. Τα kw δε πέφτουν ποτέ κάτω από τα 1000 με 900 .είναι φυσιολιγικο ; Μεγάλη κατανάλωση δεν είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, adok13 είπε

Έχω ένα shorai edge 24αρι , σε χώρο 60 τ.μ. περίπου και για να έχω σχετικά ζεστό χώρο με εξωτερική 9  πρέπει να το χώ 23 και τον ανεμιστήρα στη μέση. Τα kw δε πέφτουν ποτέ κάτω από τα 1000 με 900 .είναι φυσιολιγικο ; Μεγάλη κατανάλωση δεν είναι;

Μεγάλος ο χωρος σου, αν δεν έχει και καλές μονώσεις φυσιολογική είναι η κατανάλωση με την προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθει τα πρώτα βλέπομενα στην τοποθέτηση, μήκος σωληνώσεων, κενό κλπ

Και όταν λες σχετικά ζεστό χώρο τι θερμοκρασία εννοείς; 

Επεξ/σία από Giannis_Io

2 λεπτά πριν, adok13 είπε

έχεις βάλει στο γνωστό εργαλείο απώλειες να δούμε πού βρίσκεσαι κατά προσέγγιση; το δουλεύεις με διακοπές ή 24/7? 

Το δουλεύω με διακοπές. Το ανοίγω κατά τις 6 έως τις 12 περίπου. Ένα θερμόμετρο πουχω στο χώρο εκεί που κάθομαι από τα Leroy μου δείχνει 21 , ζητούμενη βάζω 23 . Όταν έκαναν την εγκατάσταση έβαλαν περίπου 2 μέτρα σωλήνα και χρησιμοποίησαν αντλία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...