Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

το ΦΑ κοστίζει πλέον 0,098 ευρώ!!

Αν πιστευεις οτι το ΦΑ (αλλα και το πετρελαιο -ρευμα κλπ) εχει ακομη τις περισυνες τιμες,

ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ...και φυσικα δεν ενημερωνεσαι απο πουθενα να υποθεσω και για τιποτε.

Η απλα ζητα τον φετινο λογαριασμο απο το ιδιο προσωπο.

Αν δεν σου απαντησει ,ψαξτον στα επειγοντα...

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Αφού λοιπόν πριν μερικές σελίδες μου είπατε ότι για τα AC χαλάτε 160ευρώ/μήνα, 140ευρώ/μήνα, κάποια στιγμή έφτασε κάτω από τα 100ευρώ/μήνα, διαβάσαμε πριν μερικά posts σε ένα excel ότι το ΦΑ κοστίζει πλέον 0,098 ευρώ!! Πάλι καλά που δεν έβαλε 1,12 ευρώ που έχει στα πρατήρια εδώ Αθήνα ή 1,75 ευρώ που έχει στα Τρίκαλα!

Κύριοι και μικρά παιδιά, μιλάμε πάντα με τα περσινά/προπέρσινα δεδομένα γιατί το μέλλον δεν το γνωρίζει κανείς και δεν ξέρει κανείς πόσο θα κοστίζει η kwh στην ενέργεια ή στο ΦΑ σε 10 ή σε 20 ημέρες ή σε 2 μήνες. Βέβαια αυτό επηρεάζει όσους έχουν κυμαινόμενο πρόγραμμα και όχι αυτούς με σταθερή τιμή, όπου εδώ θα ήθελα να ενημερώσω όσους δεν το γνωρίζουν ότι η ΔΕΗ το καλοκαίρι είχε σταθερό στα 0,02 ευρώ και τώρα είναι στα 0,05 ευρώ για το ΦΑ. Φαντάζομαι και οι άλλες εταιρίες ίσως είχαν κάτι αντίστοιχο. Επομένως, εάν στο excel βάλουμε ότι το αέριο κάνει 3 φορές την τιμή κάτω, κάντε τα μαθηματικά και θα το βρείτε μόνοι σας.

Δεν θέλω να σχολιάσω αρνητικά και με δόση ειρωνείας, όπως κάνουν κάποιοι. Άλλωστε, με έπεισε ο 3ος ξάδερφος, του μπατζανάκη του περιπτερά, να επενδύσω στο ΦΑ όταν εσείς τα κλιματιστικά τα πήρατε τότε που τα έδιναν δώρο.

Παραθέτω έναν περσινό λογαριασμό ΦΑ από ένα συμφορίτη μας, ότι για 2 μήνες μέσα Νοέμβρη με μέσα Ιανουαρίου, για διαμέρισμα στην Αθήνα, έκαψε 1355Kwh και πλήρωσε 60 ευρώ με τρόπο λειτουργίας όπως το δικό μου, άνοιγμα τον Νοέμβρη και κλείσιμο τον Απρίλιο με θερμοκρασίες ίδιες με τις δικές μου. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Καλό ξημέρωμα σε όλους,
Βασίλης.

1.png

Σε άλλον κοστίζει 160/μηνα, σε άλλον 100 και σε άλλον 50.
Άλλος γουσταρει 19 εσωτερικη και άλλος 25.
Το πόσο κοστίζει ετσι γενικά δε λεει τιποτα.
Εδω στη δικια σου πολυκατοικια εσυ εχεις καψει τα μισα απο τον απο κατω.

Ολο το point ειναι να μας πεις ποσο πετρελαιο έκαιγες πριν το ΦΑ να δούμε
η αλλαγη πόσο σου γλυτώνει.

• Like 1
Δημοσ.

φίλε δε διεκδικώ κανένα αλάθητο, ούτε παρεξηγώ. καθένας θεωρεί σωστό κάτι άλλο αναλόγως τις εμπειρίες του.

εδώ 3-4 άτομα παραθέσαμε before after πετρελαίου με κλιματιστικά στον ίδιο χώρο. Κάποιος με αέριο δεν έχει κάνει την αλλαγή σε κλιματισμό, που το λες φυσιολογικό μιας και οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες κ δεν συντρέχει λόγος. οπότε να συγκρίνουμε διαφορετικούς τρόπους θέρμανσης σε άσχετα σπίτια δεν έχει λόγο κ σε αυτό το νήμα δεν το κάνουμε ακόμη κ για τα ίδια κλιματιστικά. εδώ χαιρόμαστε όταν κάποιος αλλάζει κλιματιστικό κ κάνουμε διάφορες συγκρίσεις.

κ αφού πλέον καθένας έχει την άποψη του πάμε στα νούμερα για την ημέρα που έκλεισε προ ολίγου. Τούτο το τσαρδι λοιπον χρειάστηκε με αυτές τις συνθήκες για 3 κλιματιστικά 17.5 Kwh αν το βάλεις με 0.10 Kwh που πληρώνω άντε βάλε και τις ρυθμιζόμενες χρειάστηκαν κάπου 2 ευρώ για 22 ζήτηση με 7-8 εξωτερική από τις 14:00 κ μετά.

Η διαφορά με το 18αρι Toyo που ειχα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη σε άνεση και πολλή σε κατανάλωση κατά τα φαινόμενα.

Screenshot_20211214-235758__01.jpg

Screenshot_20211214-235749__01.jpg

Screenshot_20211214-235741__01.jpg

Τέλος, δεδομένα Νοεμβρίου για τα δύο τοσιμπα και καμιά 70ρια ακόμη κιλοβατώρες για το ινβεντορ που μου λείπει σκρινσοτ. Λιγότερο από 300 Kwh. 

Λογαριασμός ρεύματος μηνιαίος 90 ευρώ για όλες τις καταναλώσεις του σπιτιού συμπεριλαμβανομένου στεγνωτηριου.

very, very happy. (for now)

Screenshot_20211215-002644.jpg

Screenshot_20211215-002450.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Τα χουμε πει, ναι δεν ξέρουμε πόσο θα πάνε οι τιμές του φ.α, ξέρουμε όμως ότι όσοι έχουν αέριο τόσα χρόνια παίζαμε μπάλα με 300-400€ μέγιστο το χειμώνα και δεν το κλείναμε ποτέ. Και έχουμε ΘΕΡΜΑΝΣΗ. Όχι κάτι που το βαφτίζουμε θέρμανση και χαλάμε την αναπνοή μας και τα πνευμόνια μας. Ότι και να μου πείτε γνώμη δεν αλλάζω (είμαι και παλιό πασόκ). Τα κλιματιστικά όταν βγήκαν ο κόσμος τα πήρε όταν ήθελε να κρυώσει όχι να ζεσταθεί. Συγκρίνουμε τώρα τη θέρμανση του καλοριφέρ ή της ενδοδαπεδιας με τα κλιματιστικά... γελάει ο κόσμος.... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Τα χουμε πει, ναι δεν ξέρουμε πόσο θα πάνε οι τιμές του φ.α, ξέρουμε όμως ότι όσοι έχουν αέριο τόσα χρόνια παίζαμε μπάλα με 300-400€ μέγιστο το χειμώνα και δεν το κλείναμε ποτέ. Και έχουμε ΘΕΡΜΑΝΣΗ. Όχι κάτι που το βαφτίζουμε θέρμανση και χαλάμε την αναπνοή μας και τα πνευμόνια μας. Ότι και να μου πείτε γνώμη δεν αλλάζω (είμαι και παλιό πασόκ). Τα κλιματιστικά όταν βγήκαν ο κόσμος τα πήρε όταν ήθελε να κρυώσει όχι να ζεσταθεί. Συγκρίνουμε τώρα τη θέρμανση του καλοριφέρ ή της ενδοδαπεδιας με τα κλιματιστικά... γελάει ο κόσμος.... 

Τζάμπα post που δεν είχες τι να γράψεις. Τα κλιματιστικά για θερμανση τα αγοράσανε όσοι:

1. Δεν αναψανε κεντρική θέρμανση στις πολυκατοικιες τους. 

2. Αναψανε αλλά αυτή ήτανε ανεπαρκής. 

3. Δεν έχουνε καν σύστημα κεντρικής θέρμανσης. 

4. Κάποιοι είχαν ήδη κλιματιστικά για ψύξη όπως είπες και τώρα τα έχουν ΚΑΙ για θερμανση. 

Κάνεις δεν σύγκρινε την ποιότητα θέρμανσης η την ανεση μεταξύ σωμάτων καλοριφέρ και κλιματιστικων. Κοιτάμε τι λύσεις υπάρχουν για όσους έχουν αυτά τα προβλήματα. 

Με ανοιχτό το σύστημα όλη την ημέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι να σκάσεις. Ένα μέσο ελληνικό τυπικό σπίτι, του 70 ας πούμε 80τμ, θα έχει ένα μέσο θερμικό φορτίο σίγουρα 8-10kW και παραπανω. Αν το ανάβεις έστω 8 ώρες την ημέρα, δηλαδή 64kWh, με μια ΑΘΔ χονδρικά 10kWh ανά κυβικο θέλεις 6.4 κυβικά την ημέρα, από αυτά κάνεις τους υπολογισμούς σου, λειτουργία συνεχώς και 300-400 ευρω δεν βγαίνουν τα κουκιά εκτός αν είσαι σε καμία Κρήτη η έχεις πολύ καλή μόνωση στο σπίτι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω είναι τελείως λάθος η προσέγγιση. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει και η δουλειά τους είναι ακριβώς αυτή. Άρα αφού κάθε χώρος είναι διαφορετικός, άλλος έχει μόνωση, άλλος όχι, άλλος εκτεθειμένος, άλλος έχει ΦΑ κοκ, όποιος θέλει να ψαχτει παρόλο που οι αντλίες θερμότητας είτε αυτές είναι νερού είτε αέρα έχουν τους νόμους της φυσικής με το μέρος τους, δεν πάνε ούτε στο ινσομνια, ούτε michanikos.gr  κοκ αλλά προσλαμβάνει έναν μηχανολόγο μηχανικό και του φτιάχνει οικονομοτεχνικη μελέτη για τη βέλτιστη αλλά και τη μη βέλτιστη/στες λύση/εις. Τσάμπα ψηφιακό σάλιο.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τζάμπα post που δεν είχες τι να γράψεις. Τα κλιματιστικά για θερμανση τα αγοράσανε όσοι:

1. Δεν αναψανε κεντρική θέρμανση στις πολυκατοικιες τους. 

2. Αναψανε αλλά αυτή ήτανε ανεπαρκής. 

3. Δεν έχουνε καν σύστημα κεντρικής θέρμανσης. 

4. Κάποιοι είχαν ήδη κλιματιστικά για ψύξη όπως είπες και τώρα τα έχουν ΚΑΙ για θερμανση. 

Κάνεις δεν σύγκρινε την ποιότητα θέρμανσης η την ανεση μεταξύ σωμάτων καλοριφέρ και κλιματιστικων. Κοιτάμε τι λύσεις υπάρχουν για όσους έχουν αυτά τα προβλήματα. 

Με ανοιχτό το σύστημα όλη την ημέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι να σκάσεις. Ένα μέσο ελληνικό τυπικό σπίτι, του 70 ας πούμε 80τμ, θα έχει ένα μέσο θερμικό φορτίο σίγουρα 8-10kW και παραπανω. Αν το ανάβεις έστω 8 ώρες την ημέρα, δηλαδή 64kWh, με μια ΑΘΔ χονδρικά 10kWh ανά κυβικο θέλεις 6.4 κυβικά την ημέρα, από αυτά κάνεις τους υπολογισμούς σου, λειτουργία συνεχώς και 300-400 ευρω δεν βγαίνουν τα κουκιά εκτός αν είσαι σε καμία Κρήτη η έχεις πολύ καλή μόνωση στο σπίτι. 

Την καλημέρα μου... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Specs είπε

Αν πιστευεις οτι το ΦΑ (αλλα και το πετρελαιο -ρευμα κλπ) εχει ακομη τις περισυνες τιμες,

ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ...και φυσικα δεν ενημερωνεσαι απο πουθενα να υποθεσω και για τιποτε.

Η απλα ζητα τον φετινο λογαριασμο απο το ιδιο προσωπο.

Αν δεν σου απαντησει ,ψαξτον στα επειγοντα...

Εσύ με τα excelakia της κακιάς ώρας, γούρλωσε μάτι για να το δεις καλά το επισυναπτόμενο.

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζω να γράφω και ούτε να χαλάμε την ζαχαρένια μας.

Να έχετε μια ζεστή ημέρα,
Βασίλης.

Gas Control.pdf

Δημοσ.

Ειρήνη υμίν.

Το δυστυχες γεγονός είναι ότι εν έτει 2021 υπάρχει κόσμος που κρυώνει για διάφορους λόγους και εμείς πλακωνομαστε για το ποιος είναι καλύτερος ή οικονομικότερος. my 50 cents και εγώ άλλο νερό σε αυτό το μύλο δε βάζω.

Βασίλης, μιας και έβαλες ΦΑ -αν δε το έχεις κάνει ηδη- μπορείτε με αντισταθμίσεις και βάνες στα σώματα περίεργες κάτι άλλες καμπύλες κτλ να έχετε ακόμη καλύτερη οικονομία/αποδοση με 24/7. αν θέλεις στείλε μου ΠΜ να ρωτήσω τον συναδελφο και να σου πω ακριβώς πως έχει παίξει.

Δημοσ.

Ποιο το νόημα να συγκρίνεται ο ενας τις καταναλώσεις του άλλου; Έχετε ίδια σπίτια; Έχετε ίδιες μονώσεις; Έχετε ίδιες απώλειες; Ζείτε στην ίδια πόλη; Έχετε τις ίδιες προτιμήσεις όσον αφορά τη θερμοκρασία με την οποία νιώθετε άνετα; 

Σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο όταν μιλάμε για το ίδιο σπίτι στην περίπτωση που έχει αλλάξει τρόπους θέρμανσης. Δυστυχώς ανήκω σε αυτή την κατηγορία και το ξαναλέω, φθηνότερη θέρμανση από αυτές που έχω δοκιμάσει είναι ο κλιματισμός. Φυσικό αέριο δεν έχω εδώ που ζω και ούτε πρόκειται να αποκτήσω ποτέ οπότε δε μπορώ να έχω γνώμη. 

Μερικές σελίδες πιο πίσω ποσταρα καταναλώσεις ανά ώρα. Το πετρέλαιο με επιθυμητή θερμοκρασία 21, στο δικό μου πάντα χωρο, είχε κατανάλωση 1,5 λίτρο την ώρα. Με τιμή πετρελαίου στο 1 ευρώ μας κάνει 1,5 ευρώ την ώρα. Αν υποθέσουμε ότι είχα λειτουργία 24/7 θα ήθελα 24*1,5=36 ευρώ την ημερα. 36*30=1080 το μηνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ποτέ δεν τόλμησα να λειτουργώ το καλοριφέρ όλη μέρα. 

Με τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους, δηλαδή 24/7 λειτουργία και επιθυμητή 21 τις ώρες του ύπνου και 22 την υπόλοιπη μέρα, τα 3 κλιματιστικα μου κοστιζουν 1kw την ώρα. Τιμή κιλοβατώρας έχω σταθερή στο 0,077 σε προγραμμα χωρις ρήτρα, μαζι με ρυθμιζόμενες χρεώσεις πηγαίνει βαριά 0,18 σεντς. 24*0,18=4,32 ευρώ την ημέρα. Άρα το μήνα 4,32*30=129,6. Προσθέτω σε αυτά και 60kwh για θέρμανση μπάνιου και ΖΝΧ που είναι 10,8 ευρώ οπότε έχω συνολικά 140 ευρώ το μήνα. 

Αυτα είναι τα νούμερα στη θεωρία. Στην πράξη είναι η πρώτη φορά που ξυπνάω στις 6.30 το πρωί για δουλειά και κυκλοφορώ ανετα σε ένα σπίτι ζεστό στους 21 βαθμούς, είναι η πρώτη φορά που η σύζυγος δεν μουρμουριζει ότι κρυώνει και δεν έχει άγχος μην ξεσκεπαστουν τα παιδιά το βράδυ και κρυώσουν λογω του παγωμένου δωματίου. 

Αυτή τη στιγμή λείπω από το σπίτι και το Fujitsu το κρατάει ζεστό με 290watt έχοντας κάψει από τις 0.00 2,7kwh δηλαδή ούτε μισό ευρώ. 

Για ΦΑ δεν έχω γνώμη αλλά στη μαχη πετρέλαιο-ac το αποτέλεσμα είναι καθαρό διπλό και μάλιστα άνετα.

Screenshot_2021-12-15-10-47-16-349_com.nedis.smartlife.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε

Εσύ με τα excelakia της κακιάς ώρας, γούρλωσε μάτι για να το δεις καλά το επισυναπτόμενο.

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζω να γράφω και ούτε να χαλάμε την ζαχαρένια μας.

Να έχετε μια ζεστή ημέρα,
Βασίλης.

Gas Control.pdf 181 kB · 26 downloads

Τελικα δε θα μαθουμε ποση εξοικονομιση εκανες με το ΦΑ

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Τελικα δε θα μαθουμε ποση εξοικονομιση εκανες με το ΦΑ

δεν γνωρίζει γιατί αναφέρει ότι ο λέβητας ήταν μεγάλος και το πετρέλαιο ασύμφορο. 

Βέβαια σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε (αν δεν κάνω λάθος) με το ΦΑ έχεις χονδρικά 50% εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο. (μπορεί να λέω και πολλά)

Δημοσ.
Στις 14/12/2021 στις 2:35 ΜΜ, Αντώνης Τ. είπε

φίλε μήπως λόγω περίεργου χώρου δημιουργείται καμιά ροή αέρα την οποία διαβάζει το κλιματιστικό τα βλέπει όλα οκ; έχεις βάλει θερμόμετρο δίπλα από το κλιματιστικό να δεις τι διαβάζει; πώς είναι ο χώρος σου;

Έχουν έρθει 3 φορές και άνοιξαν το καπάκι βάζοντας το θερμόμετρο δίπλα στον αισθητήρα γιατί προσπαθούσαν να με πείσουν πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Η παρατήρησή σου έχει φυσικά βάση αλλά 5 βαθμούς διαφορά σε ένα κλειστό σπίτι είναι υπερβολικά πολλοί. Άσε που αν υπήρχε κάποιο ρεύμα θα διάβαζε λιγότερο. Με το ζόρι 18 δίπλα στον αισθητήρα, αν δεν ζητούσες 23 δεν ξεκίναγε ποτέ, πολύ περίεργο πράγμα. Περιμένω το τελευταίο ραντεβού με τεχνικό της carrier τώρα, αν ο χώρος έχει 18 και δεν ξεκινάει όταν ζητάω 20 θα το πάρουν μαζί φευγοντας. Για μένα έχει προφανέστατη βλάβη και εκνευρίζομαι που δεν το παραδέχτηκαν αμέσως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, konc είπε

Έχουν έρθει 3 φορές και άνοιξαν το καπάκι βάζοντας το θερμόμετρο δίπλα στον αισθητήρα γιατί προσπαθούσαν να με πείσουν πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Η παρατήρησή σου έχει φυσικά βάση αλλά 5 βαθμούς διαφορά σε ένα κλειστό σπίτι είναι υπερβολικά πολλοί. Άσε που αν υπήρχε κάποιο ρεύμα θα διάβαζε λιγότερο. Με το ζόρι 18 δίπλα στον αισθητήρα, αν δεν ζητούσες 23 δεν ξεκίναγε ποτέ, πολύ περίεργο πράγμα. Περιμένω το τελευταίο ραντεβού με τεχνικό της carrier τώρα, αν ο χώρος έχει 18 και δεν ξεκινάει όταν ζητάω 20 θα το πάρουν μαζί φευγοντας. Για μένα έχει προφανέστατη βλάβη και εκνευρίζομαι που δεν το παραδέχτηκαν αμέσως.

μπορεί να είναι θέμα ρύθμισης, ψάξε το λίγο μήπως μπορούν μέσω τηλεκοντρολ να σου αλλάξουν το οφφσετ. τουλάχιστον στο ινβεντορ ομνια γίνεται (μου το είπαν από αντιπροσωπεία) οπότε από εκεί που μπορεί να είσαι +-3.5 ή 4 να σε πάνε στο 1.5.

εγω το είχα ζητήσει γιατί υπερθερμαινε το χώρο σε σημείο δυσφορίας καθώς ζητούσα 23 έπιανε 25 και λειτουργούσε ακόμη. Τελικά δε το έκανα anyway.

12 ώρες πριν, jimis_vts είπε

, ξέρουμε όμως ότι όσοι έχουν αέριο τόσα χρόνια παίζαμε μπάλα με 300-400€ μέγιστο το χειμώνα και δεν το κλείναμε ποτέ. Και έχουμε ΘΕΡΜΑΝΣΗ.

σωστός, οπότε καταλαβαίνεις ότι αν βάλουμε 400 ευρώ για ρεύμα στα κλιματιστικά το πιο πιθανό ειναι να φτάσουμε και να περάσουμε τους 25. ε δε το λες και ΚΡΥΟ.

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...