Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

@Αντώνης Τ. έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι λες, συμφωνώ 100%

εδώ δε κάνουμε αγώνα περί δικαίου παραθέτουμε εμπειρίες, διαγράμματα, δεδομένα και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Εξ' άλλου -κ χωρίς παρεξήγηση- δεν με απασχολεί αν θεωρείς εσύ ή οποιαδήποτε ότι έχω δίκιο ή άδικο, εγώ το όφελος στην τσέπη μου κοιτάζω και ξέρω ότι από τη στιγμή που έκανα αυτή την επιλογή σταμάτησε να με απασχολεί το κόστος θέρμανσης και έχω μπει σε άτυπο αγώνα χαμηλών καταναλώσεων με τους λεβέντες εδώ μέσα. ομοίως κ εσύ έκανες αυτό που θεωρήσες καλύτερο, εφόσον είσαι εντάξει κ γουστάρεις μαζί σου είμαι, προφανώς.

είσαι ευπρόσδεκτος στον αγώνα των καταναλώσεων σαφώς, είσαι κ ευγενικός. απλά θα βγαίνεις πάντα τελευταίος -ειδικα με τις τωρινές τιμές Φ.Α- εκτός αν ανεβάσουμε τα κλιματιστικά στο 25 και ανοίγουμε τις πόρτες να δροσίσει (χαριτωμένια για ΠΑΣΟΚ days να σπάσουμε τον παγο)

Με εκτίμηση και σεβασμο  όπως πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αντωνη ωραια τα λες, φανταζομαι με περσινες τιμες ρευματος..κατσε να σκασουν οι εκκαθαριστικοι να δουμε ποσο θα παει η κιλοβατωρα με ολα μεσα με τη χοντρικη στα υψη..Στην καλυτερη 0,30+/kw..

Κι εγω ειμαι της αποψης για μεγαλη οικονομοια με a/c αλλα οταν εχουμε ενα σπιτι 120 τμ με ξεχωριστους χωρους, ποσα a/c θα χεις αναμμενα 24/7; θα ειναι τοποθετημενα σωστα σε καθε χωρο ωστε να αποδιδουν κ να μην ενοχλει ο αερας;  Δεν ειναι ολα τα σπιτια με ενιαιους χωρους να χεις ενα 24αρι και να ζεσταινει το μισο σπιτι..Εγω καιω συνδυαστικα a/c με αεριο αλλα μπουκαλες και λογω επιδοτησης φετος ψιλοσυμφερει..Οταν αναβει λοιπον  ο λεβητας κι εχω θερμοκρασια παντου 21 διχως ιχνος ρευμα αερα πουθενα ειναι αλλη φαση φιλε μου..Να τα βαλουμε ολα στην εξισωση.. 

Εγώ σε δύο σπίτια στην Αθήνα ~80μ² με μωρό παιδί (νότια προάστια) στα οποία έμεινα 2+2 χειμώνες, πάνω από 300€/έτος δεν έδωσα για πετρέλαιο. Και μιλάμε για φάση κοντομάνικο και να μη μπορείς να κοιμηθείς με πάπλωμα το βράδυ, όχι να το έχεις ίσα να λειτουργεί.

Φέτος είμαι σε άλλο σπίτι περισσότερο μονωμένο απ' τα προηγούμενα, με λέβητα Buderus και κυκλοφορητή Grundfos αποκλειστικά για μένα, περιμένω να δώσω ακόμα λιγότερα.

Να δουλεύω τα κλιματιστικά όλη μέρα (08:00-16:00 καθημερινά δεν είναι κανείς στο σπίτι) να έχω τη βαβούρα και τα ρεύματα αέρα για να γλιτώσω πόσα;

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σοβαρά τώρα;

Αν θυμάμαι καλά με επιθυμητή +6C παραπάνω από θερμοκρασία του χώρου,μπαινει το "turbo" στο Fujitsu ! (Βάλτο μια μέρα να δεις πόσο θα πάει και σε σένα) :)

πάντως προσωπικά, και έχοντας ζήσει σε αρκετά σπίτια όσο και αν είχα προσπαθήσει με το πετρέλαιο ποτέ δεν τα είχα πάει καλά. Θυμαμαι να μου έρχονται κάτι λογαριασμοί 200€ - 250€ τον μήνα και χωρίς να είναι μονιμα αναμενο (με αυτόνομη θέρμανση κλπ και ζήτηση 21-22 βαθμούς) Πως γίνεται άλλος να βγάζει με 300€ όλο τον χειμώνα δεν το καταλαβαίνω. Και από γνωστούς που έχω συζητήσει πάνω κάτω αυτή είναι η εικόνα. Σε όσους δε, έχω συζητήσει για το κόστος με φυσικό αέριο όλο το 24ωρο αναμένο μου λένε για μείωση κόστους περίπου 50% σε σχέση με ότι έδιναν για πετρέλαιο και είναι χαρούμενοι. Βέβαια ο μέσος όρος τους είναι 120€-150€ τον μήνα με περσυνές τιμές. Πως γίνεται πάλι σε άλλους να βγαίνει 30€ ο μήνας δεν γνωρίζω. Σίγουρα όμως κατι δεν πάει καλά... 

7 λεπτά πριν, userAnon είπε

πάντως προσωπικά, και έχοντας ζήσει σε αρκετά σπίτια όσο και αν είχα προσπαθήσει με το πετρέλαιο ποτέ δεν τα είχα πάει καλά. Θυμαμαι να μου έρχονται κάτι λογαριασμοί 200€ - 250€ τον μήνα και χωρίς να είναι μονιμα αναμενο (με αυτόνομη θέρμανση κλπ και ζήτηση 21-22 βαθμούς) Πως γίνεται άλλος να βγάζει με 300€ όλο τον χειμώνα δεν το καταλαβαίνω. Και από γνωστούς που έχω συζητήσει πάνω κάτω αυτή είναι η εικόνα. Σε όσους δε, έχω συζητήσει για το κόστος με φυσικό αέριο όλο το 24ωρο αναμένο μου λένε για μείωση κόστους περίπου 50% σε σχέση με ότι έδιναν για πετρέλαιο και είναι χαρούμενοι. Βέβαια ο μέσος όρος τους είναι 120€-150€ τον μήνα με περσυνές τιμές. Πως γίνεται πάλι σε άλλους να βγαίνει 30€ ο μήνας δεν γνωρίζω. Σίγουρα όμως κατι δεν πάει καλά... 

Ο Ερμής λόγω ότι είναι πολύ κοντά στον ήλιο ζεσταίνει τα σπίτια πολλών ανθρώπων και δεν έχουν πολλά έξοδα θέρμανσης , για όλους εμάς τους υπόλοιπους που ζούμε στη Γη ισχύει κάτι άλλο 

Τι να πω, μπορεί εσείς να έχετε σπίτια στην εξοχή 120μ²+, μπορεί να το δουλεύατε λάθος, μπορεί πολλά.

Πάντως εγώ κάθε χρόνο πάνω-κάτω γύρω στα 300€ έπαιζα.

Γι' αυτό αναρωτιέμαι με κλιματιστικά πού θα ήμουν. Στα μισά; 100€;

30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σοβαρά τώρα;

Ναι, νομίζω δεν είναι η πρώτη φορά και προηγούμενους χειμώνες το έποιανε αυτό, η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία ήταν 20 βαθμοί, την εξωτερική δεν την μέτρησα. 

43 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εγώ σε δύο σπίτια στην Αθήνα ~80μ² με μωρό παιδί (νότια προάστια) στα οποία έμεινα 2+2 χειμώνες, πάνω από 300€/έτος δεν έδωσα για πετρέλαιο. Και μιλάμε για φάση κοντομάνικο και να μη μπορείς να κοιμηθείς με πάπλωμα το βράδυ, όχι να το έχεις ίσα να λειτουργεί.

Φέτος είμαι σε άλλο σπίτι περισσότερο μονωμένο απ' τα προηγούμενα, με λέβητα Buderus και κυκλοφορητή Grundfos αποκλειστικά για μένα, περιμένω να δώσω ακόμα λιγότερα.

Να δουλεύω τα κλιματιστικά όλη μέρα (08:00-16:00 καθημερινά δεν είναι κανείς στο σπίτι) να έχω τη βαβούρα και τα ρεύματα αέρα για να γλιτώσω πόσα;

Είτε τα σπίτια είχαν πολύ καλή μόνωση είτε το ανάβατε πολύ λίγες ώρες ανά ημέρα. Αν ήταν το μέσο σπίτι 80τμ στην Αθήνα να έδινε μόνο μέχρι 300 ευρώ το έτος για πετρέλαιο σε θέρμανση θα είχε λυθεί όλο το πρόβλημα θέρμανσης στην Αττική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τι να πω, μπορεί εσείς να έχετε σπίτια στην εξοχή 120μ²+, μπορεί να το δουλεύατε λάθος, μπορεί πολλά.

να σε ρωτήσω, έχεις πολλους γνωστούς που την βγάζουν με 300€ το χρόνο πετρέλαιο? και γιατί λες ότι γίνεται αυτός ο χαμός και τρέχουν κάθε χρόνο επιδοτήσεις και πέφτει κλάμα. για 300€ το χρόνο??

είμαι 50 χρονών και δεν έχω ούτε ένα γνωστό που να την βγάζει με 300€ και να μην κρυώνει..

Επεξ/σία από userAnon

9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Θα ήσουν πολύ χαμηλότερα. Τουλάχιστον 1/3. Αλλά αν είναι να δίνεις μόνο 300ετρω, δεδομένου και του κόστους αγοράς, δεδομένου ότι κάθε δωμάτιο θέλει ένα κλιματιστικο, τότε καλύτερα με το πετρέλαιο όπως είσαι. 

2 λεπτά πριν, userAnon είπε

να σε ρωτήσω, έχεις πολλους γνωστούς που την βγάζουν με 300€ το χρόνο πετρέλαιο? και γιατί λες ότι γίνεται αυτός ο χαμός και τρέχουν κάθε χρόνο επιδοτήσεις και πέφτει κλάμα. για 300€ το χρόνο??

είμαι 50 χρονών και δεν έχω ούτε ένα γνωστό που να την βγάζει με 300€ και να μην κρυώνει..

Θα είχανε καλή μόνωση τα σπίτια τους, δεν εξηγείται αλλιώς. Σε σπίτι κοντά στο ΚΑΤ, 115τμ ακάλυπτο όλο από τρεις πλευρές, με δίπλα τζάμια, μόνωση η τυπική του 90s, φυσικό αέριο, οι νοικαρηδες με μωρά πληρώνουν τουλάχιστον 600-800 ευρώ το έτος.

5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Θα είχανε καλή μόνωση τα σπίτια τους, δεν εξηγείται αλλιώς. Σε σπίτι κοντά στο ΚΑΤ, 115τμ ακάλυπτο όλο από τρεις πλευρές, με δίπλα τζάμια, μόνωση η τυπική του 90s, φυσικό αέριο, οι νοικαρηδες με μωρά πληρώνουν τουλάχιστον 600-800 ευρώ το έτος.

ναι μωρέ, αυτό το καταλαβαίνω και αυτή είναι η εικόνα που έχω από γνωστούς. Παραπάνω κάποιος αναφέρει σε σπίτι χωρίς καλή μόνωση, ότι ήταν στους 21 βαθμούς με 30€ τον μήνα.. 

3 λεπτά πριν, userAnon είπε

ναι μωρέ, αυτό το καταλαβαίνω και αυτή είναι η εικόνα που έχω από γνωστούς. Παραπάνω κάποιος αναφέρει σε σπίτι χωρίς καλή μόνωση, ότι ήταν στους 21 βαθμούς με 30€ τον μήνα.. 

30 ευρώ το μήνα ναι καλά.... Και εγώ το σούπερ σύστημα θέρμανσης που θερμαίνει διαμέρισμα με την ισχύ μιας τοστιέρας (για όσους θυμούνται τα μαργαριτάρια που έβγαιναν παλιά εποχές 12-13 με τον χαμό τότε). 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...