Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Αρα απο οτι καταλαβαινω δεν εχει και πολυ νοημα να προσπαθησω για αντικατασταση (θα δω βεβαια και τι θα μου πουν και αυτοι που θα ερθουν πρωτα).
Θα τους πω να τσεκαρουν τις σωληνωσεις γιατι η εξωτερικη μοναδα ειναι ακριβως πισω απο την εσωτερικη οποτε δεν ξερω τι εχει κανει το συνεργειο που το τοποθετησε και αν ειναι να μου τις αλλαξουν η να μου τις μεγαλωσουν (δεν ξερω αν γινεται βεβαια).
Επισης περα απο την μασκα λες να χρειαστει τιποτα αλλο να αφαιρεθει για να ψεκαστει με σπρει σιλικονης ?
Το controller το εχω περιπου 3 μετρα μακρια απο την μοναδα, ξερεις ποσο ειναι το μεγιστο που μπορω να το τοποθετησω και να κανει σωστα την δουλεια του ?

Επεξ/σία από Kleidokrator
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

33 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Καταρχάς να πω ότι είμαι προγραμματιστιής, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είμαι υδραυλικός ή βάζω λέβητες ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Μου αρέσει να κρατάω στατιστικά και άλλα τέτοια, για αυτό έχω μπει σε αυτή την διαδικασία

0.20 την ώρα * 24 ώρες * 150 ημέρες = 720 ευρώ/ημέρα ή 144 ευρώ/μήνα για τα AC

Εδώ έχουμε 168 ευρώ/μήνα

Εάν βάλουμε μέσα και το κόστος για να ζεστάνουμε το νερό, ο @Giannis_Io είπε 2-2,5 kwh την ημέρα, επομένως 150 ημέρες * 1,5 kwh (βάζω πιο χαμηλά) = 225 kwh * 0,17 ευρώ = 40 ευρώ

Εάν βάλουμε και την συντήρηση που θα κάνετε αφού τελειώσει ο χειμώνας για 3 κλιμαστικά (υποθέτω), άλλα 50 ευρώ και για τα 3

Επομένως, εάν τα λέω σωστά έχουμε 720 ευρώ + 40 ευρώ για το νερό + 50 ευρώ για την συντήρηση, άρα είμαστε στα 800 ευρώ στρογγυλά για 5 μήνες λειτουργίας για ένα σπίτι με 3 κλιματιστικά
Τα αντίστοιχα νούμερα για τον @userAnon είναι 840 + 40 + 50 => 930 ευρώ
Φαντάζομαι ότι όταν θα πιάσουν τα καλά κρύα, θα έχετε μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά αφήνω αυτά που μου λέτε εσείς

Διαφωνείτε κάπου σε αυτά τα νούμερα;;;

ΥΓ. Δεν ξέρουμε πόσα τμ είναι τα σπίτια, που βρίσκονται, μονώσεις κτλπ

Mε τη θεωρία δεν βγαζεις ακρη.
Ηθελα 2000 λιτρα τη σεζον μινιμουμ. To ποσο πληρωνα εξαρταται απο την τιμη πετρελαιου.

Περυσι για 6μηνο (και Απριλιο) εκαψα 3300kw.
Χωρις ΚΟΤ Β θα πήγαινε στα περιπου στα 700 ευρω με συντηρηση
Με ΚΟΤ Β παει κατω απο 500ρικο.
Κι ολα αυτα για 23+ εσωτερικη.
Do the math.
Εχω κι εγω λοξα με τα data.5886245_consumptiondata.jpg.5e17df0fecfdf2e49e79025dba8b437f.jpg

• Like 1

Στο λέβητα δε κάνεις συντήρηση κάθε χρόνο; Παίζει ηλιακός ή όχι στους υπολογισμούς σου; σκέψου π.χ ένα σπίτι που χρησιμοποιεί πετρέλαιο το καλοκαίρι για ζεστό νερό.

είναι πάρα πολλά τα σενάρια και μια και εισαι προγραμματιστής τα if_else οπότε δεν έχει κάποιο νόημα να συγκρίνεις το σπίτι του φίλου που είναι σύγχρονο με μονώσεις και θα το ζεσταίνει ανασαίνοντας, με το δικό μου που είναι μέτριο και του userAnon για παράδειγμα που μπορεί να είναι κάμπριο.

Νόημα έχει να κάνεις σύγκριση σε ένα σπίτι που δούλευε πετρέλαιο και αντικατέστησε το λέβητα πετρελαίου με κλιματιστικά. τοτε μόνο θα έχεις απολυτα συγκρίσιμα data.

θα προσθέσω στους υπολογισμούς σου ότι σε συνάδελφο που έβαλε φυσικό αέριο ρυθμισμένα με καμπύλες, αντισταθμίσεις για εσωτερική 21 κ ο.κ. περισυ του έριχνα 15-20% σε κατανάλωση για 22 με ένα κακο κλιματιστικό για 18αρι. Για φέτος με Φ.α εκεί που έχει φτάσει και με εμένα με πολύ καλύτερο 18αρι καταλαβαίνεις.

Επιπροσθέτως, του στοίχισε το κόλπο πάνω από 3500 και με προσωπική εργασία σε μερεμετια κτλ χώρια την ατσάλια για κάμποσες μέρες.

Τα κλιματιστικά μου κυνηγώντας προσφορές βέβαια μου έχουν κοστίσει κάπου 1500 τοποθετημένα ψεκάσετε σκουπίστε τελειώσατε σε κάποιες ώρες.

Συντήρηση με 20 ευρώ και τα τρία 2 φορές το χρόνο με ένα μπουκάλι nch. Στο λέβητα προσωπικά δε θα έβαζα χέρι.

Τέλος οφείλω να σε ενημερώσω ότι εδώ οι 9/10 που παίζουμε μονίμως κλιματισμό κυνηγάμε αντίστοιχα και τις τιμές του ρεύματος κτλ. Οπότε στην περίπτωση παραπάνω κάνε και τον υπολογισμό με 10 λεπτά/κιλοβατώρα που κάποιοι προλάβαμε στη ΔΕΗ.

Τέλος, υπάρχουν και οι ρυθμιζόμενες και τα νυχτερινά, άλλοι μεγαλοι παράγοντες για καταναλώσεις στο ηλ. ρεύμα από τα κλιματιστικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Επομένως, εάν τα λέω σωστά έχουμε 720 ευρώ + 40 ευρώ για το νερό + 50 ευρώ για την συντήρηση, άρα είμαστε στα 800 ευρώ στρογγυλά για 5 μήνες λειτουργίας για ένα σπίτι με 3 κλιματιστικά
Τα αντίστοιχα νούμερα για τον @userAnon είναι 840 + 40 + 50 => 930 ευρώ
Φαντάζομαι ότι όταν θα πιάσουν τα καλά κρύα, θα έχετε μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά αφήνω αυτά που μου λέτε εσείς

Διαφωνείτε κάπου σε αυτά τα νούμερα;;;

Για να μην φανώ υπερβολικός στις συγκρίσεις έβαλα όπως είπα τις maximum τιμές ρεύματος και καταναλώσης που μπορεί να γίνουν.

Για να καταλάβεις πέρυσι με τιμή kwh με ρυθμιζόμενες 0,135 τα κόστη ήταν πολύ χαμήλοτερα. Επίσης (λόγω τύχης) φέτος έχω (μέχρι το Απρίλιο) χαμηλότερο κόστος σε 0,115 λόγω της επιδότητσης του κράτους σε σταθερά προγράμματα 0,02 για τις πρώτες 300 kwh. 

Ας κρατήσουμε όμως το παραπάνω υπερβολικό σενάριο για τα AC. Είναι 930€ για 22-23 βαθμούς σε όλο το σπίτι για 5 μήνες.

Στο ίδιο σενάριο έχουμε 450€ τον μήνα άρα 2.250€ το 5μηνο + 20-30€ για συντήρηση καυστήρα. Χονδρικά δηλαδή 1350€ διαφορά. Με τα AC βγάζεις και το επόμενο χειμώνα και περίσσεύουν δηλαδή.

επαναλμβάνω με τις ακριβότερες  τιμές στο ρεύμα που έχουμε δει ποτέ. Αν τα υπολογίσουμε με την τιμή kwh που θα πληρώσω φέτος βγάζω 3 χειμώνες με τα χρήματα που θα έδινα για πετρέλαιο σε εναν χειμώνα.

πες μου αν διαφωνείς με τα νούμερα. (δες και τα data του @rbx1000) και πες μας τι θεωρείς καλύτερο

Επεξ/σία από userAnon

@rbx1000 πολύ ωραίο το πινακάκι σου! Εντυπωσιακό θα έλεγα!

@Αντώνης Τ. Δεν μας έχεις πει, εσύ εντέλει πόσα έκαψες;

Δέχομαι απόλυτα την τιμή της kwh ότι μπορεί να είναι πιο κάτω, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κλείσει ο καθένας ή εάν είναι στο KOT ακόμα πιο κάτω ή την κρατική επιδότηση, επομένως όπως είπε ο @rbx1000 μπορεί να πέσει και κάτω του 500ρικου και κρατάω και δέχομαι απόλυτα και αυτό το ποσό.

Επειδή δεν είμαι στο PC που έχω κρατήσει τα δικά μου στατιστικά, για να σας τα δώσω τώρα, θα το κάνω μέχρι το βράδυ για να δείτε και την δικιά μου εκδοχή.

Ξανά λέω, μιλάω πάντα καλοπροαίρετα, απλώς μου αρέσουν οι αριθμοί, τα πινακάκια και τα συναφή.
Δεν είμαι εδώ για να την πω σε κανέναν ή για οποιοδήποτε άλλον λόγο.

Άλλωστε και εγώ 4 κλιματιστικά έχω σπίτι μου :) δικός σας είμαι ΑΛΛΑ δεν τα έχω για την κεντρική μου θέρμανση 

2 λεπτά πριν, userAnon είπε

πες μου αν διαφωνείς με τα νούμερα. (δες και τα data του @rbx1000) και πες μας τι θεωρείς καλύτερο

Είμαστε ήδη τρεις τέσσερις που έχουμε δώσει ατρανταχτα παραδείγματα σε ίδια σπίτια.

Σε όλες αυτές τις κουβέντες ποτέ μα ποτέ δεν έχω δει κάποιον να έρχεται να πει δείτε κόσμε πλήρωνα με τα κλιματιστικά περισσότερα από ότι με πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή καρβουνα ή ευχές ας πούμε.

ομοίως δεν είδα κανέναν να αναφέρει έχω στο σπίτι με πετρελαιο 23. 20-21-22 το πολύ ακούς πάντα. 

Πάντα θα υπάρχουν όμως οι σοφιστειες περί "άλλης" θέρμανσης, θέματα υγείας, μωρού στο δωμάτιο, ανάδρομου Ερμή κτλ. Μεσαιωνικές αντιλήψεις που συντηρούνται ακόμη από τις συνεργαζόμενες μεταξύ τους συντεχνίες.

4 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

@rbx1000 πολύ ωραίο το πινακάκι σου! Εντυπωσιακό θα έλεγα!

@Αντώνης Τ. Δεν μας έχεις πει, εσύ εντέλει πόσα έκαψες;

Δέχομαι απόλυτα την τιμή της kwh ότι μπορεί να είναι πιο κάτω, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κλείσει ο καθένας ή εάν είναι στο KOT ακόμα πιο κάτω ή την κρατική επιδότηση, επομένως όπως είπε ο @rbx1000 μπορεί να πέσει και κάτω του 500ρικου και κρατάω και δέχομαι απόλυτα και αυτό το ποσό.

Επειδή δεν είμαι στο PC που έχω κρατήσει τα δικά μου στατιστικά, για να σας τα δώσω τώρα, θα το κάνω μέχρι το βράδυ για να δείτε και την δικιά μου εκδοχή.

Ξανά λέω, μιλάω πάντα καλοπροαίρετα, απλώς μου αρέσουν οι αριθμοί, τα πινακάκια και τα συναφή.
Δεν είμαι εδώ για να την πω σε κανέναν ή για οποιοδήποτε άλλον λόγο.

Άλλωστε και εγώ 4 κλιματιστικά έχω σπίτι μου :) δικός σας είμαι ΑΛΛΑ δεν τα έχω για την κεντρική μου θέρμανση 

χάνεις που δε τα βάζεις αλλά προγραμματιστής είσαι, έχει λεφτά το επάγγελμα.

Χαρά μας είναι να τα λέμε φίλε, καλή ❤️

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@uberalles

σε όλους μας αρέσουν τα στατιστικά.

πέρυσι λοιπόν έβαλα τους μετρητες στο τέλος οκτωβρίου, είχαμε ήπιο χειμώνα και επειδή

α: πειραματιζόμουν

β: ήμουν σε καινούργιο σπίτι (100 τμ)

γ: το μεγάλο κλιματιστικό ηταν σχετικά παλιό και είχε μεγαλύτερες καταναλώσεις

τα κλιματιστικά λειτουργούσαν μόνο όταν είμασταν στον χώρο (το βράδυ έκλειναν, όταν φεύγαμε εκλειναν κλπ) . παρακάτω η εικόνα όλης της κατανάλωσης από 01 νοεμβρίου μέχρι και 30 απριλίου. Με μπλέ σύνολο κατανάλωσης = 1989 Kwh (μετρημένες και με τους λογαριασμούς) και με πορτοκαλί τα ac. = 772 kwh όπου με 0,135/kwh = 105€ !

image.png.11e1e695955c746343052f55649320cd.png

Επεξ/σία από userAnon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Λοιπόν, για να μιλάω και εγώ με δεδομένα. Ακολουθεί σεντόνι :)

Πέρυσι έγινε εγκατάσταση ΦΑ κεντρικής θέρμανσης σε 3οροφη πολυκατοικία του 80' στην Αθήνα. Κόστος εγκατάστασης με θερμιδομετρητή για το κάθε διαμέρισμα, 1.600 ευρώ ΑΝΑ διαμέρισμα όπου το κάθε διαμέρισμα είναι από 90τμ MO. Το έκαψα 1η φορά τον περσινό χειμώνα και με βάση αυτά τα δεδομένα θα μιλήσω. Πριν την εγκατάσταση του ΦΑ, υπήρχε κεντρικός λέβητας πετρελαίου, ασύμφορος για χρήση λόγω κόστος πετρελαίου, διπλάσιος σε μέγεθος από ότι θα έπρεπε να ήταν και χωρίς καμία συντήρηση. Επομένως, το δούλευα στα πολλά κρύα και είχα τα AC

Το δικό μου διαμέρισμα είναι στον 2ο όροφο, με αλουμίνια 20ετίας όπου από την μία πλευρά δεν έχει κάποια άλλη πολυκατοικία και δεν έχει καμία επιπλέον μόνωση από ότι έχει, εάν έχει, από όταν κατασκευάστηκε το σπίτι. Το άναψα μέσα Νοέμβρη και το έκλεισα μέσα Απριλίου και το είχα στους 21-21.5 (δεν είναι ψηφιακός ο θερμοστάτης) και το βράδυ από τις 00.00-08.00 το κατέβαζα στους 19-19.5 (όταν έπεφτα για ύπνο και μετά το πρωί όταν ξύπναγα και αέριζα το διαμέρισμα)
Ήταν η 1η χρονιά όπως είπα και ήμουν σε δοκιμαστική περίοδο για να δω τι πραγματικά θα κάψουμε. Δυστυχώς ο λογαριασμός έβγαινε σχεδόν 1.5 μήνα μετά και δεν μπορούσα να είχα καλύτερη εικόνα.

Το κόστος λοιπόν για όλους ήταν στα 948.5 ευρώ και κάψαμε 21755kWh ή 1917m3 σύμφωνα με τον πάροχο που είμαι.
Η χρήση που έκαναν οι υπόλοιποι, από συζητήσεις που είχαμε, ήταν της φιλοσοφίας να το ανάβουν το απόγευμα και βράδυ και όχι όπως εγώ που δεν το έκλεισα ποτέ.

Ισόγειο 278 ευρώ που αντιστοιχεί στο 29.3% και έκαψε 5081 kwh
1ος 287.5 ευρώ που αντιστοιχεί στο 30.3% και έκαψε 5255 kwh
2ος 153 ευρώ που αντιστοιχεί στο 16.2% και έκαψε 2799 kwh  ΔΙΚΟ ΜΟΥ
3ος 230 ευρώ που αντιστοιχεί στο 24.2% και έκαψε 4201 kwh

Τα υπόλοιπα kwh που λείπουν είναι απώλειες που έχουμε

Κόστος συντήρησης 100 ευρώ άρα 25 ευρώ στον καθένα και για τους υπόλοιπους μήνες, πληρώνουμε 1.5 ευρώ πάγιο ο καθένας

Για το ζεστό νερό έχω ηλιακό τριπλής ενέργειας, επομένως όποτε άναβε ο θερμοστάτης ζέσταινε και το νερό ΑΛΛΑ επειδή ο ηλιακός ΔΕΝ δούλευε σωστά, το ζεστό το έκανε χλιαρό σε αντίθεση με φέτος που έχει γίνει αντικατάσταση με άλλον ηλιακό και ζεσταίνει σωστά το νερό. Το αναφέρω γιατί δεν ξέρω εάν αλλάξει κάτι στην κατανάλωση, που δεν νομίζω.

Φέτος, δεν ξέρω τι θα γράψει με όλες αυτές τις αυξήσεις που έχει πάρει το ΦΑ (δεν πρόλαβα/είδα το πρόγραμμα της ΔΕΗ με το σταθερό στα 0.02)

Μπήκα στην διαδικασία να τα γράψω καθαρά και ΜΟΝΟ για να αποδείξω σε κάποιους, που επιμένουν κιόλας, ότι τα AC ΔΕΝ είναι η πιο φθηνή και μακράν κιόλας λύση.

Δεν ξέρω τι καίνε οι αντλίες θερμότητας (όχι τα AC τα άλλα εννοώ) και δεν έχω και εικόνα για ατομικό λέβητα ΦΑ.

Φιλικά,
Βασίλης

ΥΓ. Να βάλω και την επιδότηση θέρμανσης που πήρα;;;
Επεξ/σία από Uberalles_gr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εσύ  με 21.5 και κατέβασμα 19 το βράδυ αισθάνεσαι καλύτερα από εμένα φίλε μου με 22 σταθερά πρωί μεσημέρι βράδυ με τα ίδια χρηματα σε σπίτι εκτεθειμένο σε βοριά δύση κ νότο, τότε χαίρομαι κ εγώ μαζί σου, νο προμπ.

για τους υπόλοιπους στην οικοδομή που εσφιγγαν τα δόντια τι να πω, όπως προτιμά καθένας.

Φέτος για Νοέμβριο τι έχεις;

Δε μας είπες κιόλας τι κλιματιστικά έχεις κ τι καταναλώσεις είχες με αυτά.

Screenshot_20211214-171926.jpg

Screenshot_20211214-171743.jpg

Screenshot_20211214-171708.jpg

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία και πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση για τα είδη θέρμανσης και το κόστος της καθεμίας. Παρότι φαίνεται ότι ξεκίνησε για ...περίεργους λόγους. 

Μια απορία έχω για την τιμή της κιλοβατώρας. Στους υπολογισμούς μου την είχα 0.18-0.20 λεπτά και έπεφτα πάντα μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτό που δεν έχω καταλάβει αλλά δεν έχω ψάξει κιόλας (δεν έχει έρθει ακόμα ο λογαριασμός ρεύματος), είναι αν η ρήτρα προσαρμογής είναι σταθερό ποσό ή επιβαρύνει ανάλογα με τις κιλοβατώρες. 

Αν χρειαζόταν να επιλέξω το καλύτερο είδος θέρμανσης, χωρίς να υπολογίσουμε κόστος, θα έβαζα πρώτο το καλοριφέρ. Πολύ κοντά πλέον ακολουθούν τα σύγχρονα κλιματιστικά. Εφόσον στον πραγματικό κόσμο το κόστος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, επιλέγει πολύς κόσμος τα a/c. Τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν λύσει πολλά προβλήματα που είχαν σε σχέση με τα παλιότερα, οπότε έχουν λιγότερα μειονεκτήματα σε σχέση με τα καλοριφερ. Λιγότερο θόρυβο στον ανεμιστήρα, καλύτερη ροή που δεν ανακινεί τη σκόνη και ενδεχομένως αλλεργιογόνα στο χώρο. Σίγουρα δεν αφυγραίνει τον εσωτερικο χώρο το χειμώνα (μόνο το καλοκαίρι) , όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Απλώς αυξάνοντας τη θερμοκρασία μειώνει τη σχετική υγρασία. Έχουν την, ας πούμε, ιδιοτροπία ότι πρέπει να λειτουργούν πολλές ώρες ώστε να καλύπτουν απλά τις απώλειες όταν πιάσουν τη θερμοκρασία. Όπως και η αντλία θερμότητας που ζεσταίνει νερό για τα καλοριφέρ. Ανάβει τον Οκτώβριο και κλείνει τον Απρίλη. 

ΥΓ1. Πιστεύω ότι μέχρι τις περσινές τιμές,το κόστος θέρμανσης με ΦΑ ήταν κοντά στο κόστος θέρμανσης των a/c. Αναλόγως πόσο καιρό ήταν ο SCOP πάνω ή αν έπεφτε κάτω από το 3. 

ΥΓ2. Αυτό το tp-link hs110 γιατί έχει εξαφανιστεί από παντου? ουφ..

Επεξ/σία από christiD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Αντώνης Τ. αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του καλοριφέρ με τα AC, ότι επειδή το σπίτι είναι ζεστό ΟΛΗ την ημέρα για πολύ μεγάλο διάστημα, κρατάει θερμοκρασία ιδανική να κοιμηθείς το βράδυ χωρίς να κρυώνεις ή να νιώθεις υγρασία, σε αντίθεση σε εσένα, που όταν κλείσεις τα AC σε 5-10 λεπτά δεν μπορείς να καθήσεις μετά, όπως συμβαίνει βέβαια το ίδιο και το καλοκαίρι.

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή, αυτά που είπες και είπατε, χωρίς να μειώσω ή να αμφισβητήσω κανενός την άποψη και γνώμη αλλά από ότι βλέπω, δεν δέχεσαι και μια άλλη άποψη, που έχει επιχειρήματα και αριθμούς.

Όπως είπα, την άποψη μου εκθέτω, για να μην πιστεύουν κάποιοι ότι μόνο με τα AC μπορείς να ζεσταθείς οικονομικά.

Από την άλλη εάν πιστεύεις ότι τα καλοριφέρ προσφέρουν την ίδια ποιότητα θέρμανσης με τα AC, οκ πάω πάσο. Έτσι και αλλιώς δεν θέλω ή έχω σκοπό να χαλάσω το νήμα, έχω γράφει και εγώ εδώ αρκετές φορές στο παρελθόν.

Φιλικά πάντα,
Βασίλης.

Επεξ/σία από Uberalles_gr
  • Like 1
  • Thanks 2

απλά ο φίλος έκανε την επένδυση του και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. λογικό.

η ρήτρα προσαρμογής δεν είναι σταθερή, ψάξε το ανάλογο θέμα εδώ στο φόρουμ για να πάρεις μια ιδέα.

τα κλιματιστικά δεν είναι φτιαγμένα να λειτουργούν διακεκομμένα. Εγώ από της τιμή που θα ανοίξω κλίμα δεν με απασχολεί ξανά η υγρασία στο σπίτι που σημειώνω πως έχω αφυγραντήρα για την περίοδο προ ανοίγματος κλιματιστικών 24/7.

όπως ανέφερα με τις περσινές τιμές ήταν κοντα, ναι με Φ.α

10 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

@Αντώνης Τ. αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του καλοριφέρ με τα AC, ότι επειδή το σπίτι είναι ζεστό ΟΛΗ την ημέρα για πολύ μεγάλο διάστημα, κρατάει θερμοκρασία ιδανική να κοιμηθείς το βράδυ χωρίς να κρυώνεις ή να νιώθεις υγρασία, σε αντίθεση σε εσένα, που όταν κλείσεις τα AC σε 5-10 λεπτά δεν μπορείς να καθήσεις μετά, όπως συμβαίνει βέβαια το ίδιο και το καλοκαίρι.

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή, αυτά που είπες και είπατε, χωρίς να μειώσω ή να αμφισβητήσω κανενός την άποψη και γνώμη αλλά από ότι βλέπω, δεν δέχεσαι και μια άλλη άποψη, που έχει επιχειρήματα και αριθμούς.

Όπως είπα, την άποψη μου εκθέτω, για να μην πιστεύουν κάποιοι ότι μόνο με τα AC μπορείς να ζεσταθείς οικονομικά.

Από την άλλη εάν πιστεύεις ότι τα καλοριφέρ προσφέρουν την ίδια ποιότητα θέρμανσης με τα AC, οκ πάω πάσο. Έτσι και αλλιώς δεν θέλω ή έχω σκοπό να χαλάσω το νήμα, έχω γράφει και εγώ εδώ αρκετές φορές στο παρελθόν.

Φιλικά πάντα,
Βασίλης.

Πριν λίγες μέρες,στην περιοχή που μένω,είχε διακοπή ρεύματος για πάνω από 5 ώρες.Η θερμοκρασία του σπιτιού,βαριά να έπεσε 2C πιο χαμηλά.

(Αν το σπίτι ήταν παγωμένο, άνοιγα δηλαδή μερικές ώρες την ημέρα το κλιματιστικό,σαφώς και θα έπεφτε πολύ πιο γρήγορα)

5 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Φιλικά πάντα,
Βασίλης.

ρε καλέ μου Μπιλ, αν κλείσω τα κλιματιστικα (σε αυτό το σπίτι) δεν θα χάσω πάνω από 1.5 βαθμό τη νυχτα. Από 22+ , θα πάω 20+ , πιστεύεις ότι δε θα μπορώ να κοιμηθώ; 

επιλέγω να μη το κάνω γιατί καίω αυτές τις βραδυνές ώρες 5 κιλοβατωρες που το θεωρώ αστείο πόσο για να το γλυτώσω.

για την ποιότητα θέρμανσης θα σου πω καταρχήν είμαι 38 και δε μεγάλωσα με κλιματιστικά. έζησα κεντρικές θερμάνσεως, αυτονομίες κτλ. με το καλοριφέρ (πετρέλαιο) η που θα ζεσταίνουν πολύ ή που θα κρύωνα γιατί ποτέ δε μπορούσε να παίξει 24*7 χωρίς να πουλήσουμε κάνα 2 νεφρά.

Φ.α δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα δυστυχώς και καλά καλά ούτε σε κάθε γειτονιά στην Αθήνα.

και επιμένω ότι δεν μας δίνεις ντατο από τα κλιματιστικά σου με 24*7 για να συγκρίνουμε μήλα με μήλα.

τέλος, πεσμου ότι σε έπεισε κανας πεθερός σου και ο κουνιάδος στην τριώροφη να βάλετε αέριο και ψάχνεσαι να δεις αν έκανες καλα. Λοιπόν καλά έκανες δεν είναι κακό το φα, ίσα ίσα.

αλλά ποιο οικονομικό και από το ρεύμα δεν είναι.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...