Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, adok13 είπε

Στο medium ζέστανε ο χώρος πιο γρήγορα όντως όταν το έβαλα.να ρωτήσω κάτι άλλο , πως καταλαβαίνετε ότι σταματάει να δουλεύει φουλ όταν έχει πιάσει τη θερμοκρασία που ζητάω αλλά σε πιο χαμηλή κατανάλωση , αφού αν δεν είναι auto ο ανεμιστήρας δεν αλλάζει κάτι στο θορυβο.

Συνήθως αλλά όχι πάντα, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ ισχύος κατανάλωσης συμπιεστή και ταχύτητας ανεμιστήρα, συνεπώς, μείωση ταχύτητας ανεμιστήρα συνεπάγεται κατά πάσα πιθανότητα και μείωση ισχύος συμπιεστή. Την μείωση της ταχύτητας του ανεμιστήρα την καταλαβαίνεις εύκολα, εκτός αν είσαι πολύ μακριά από το μηχάνημα ή αυτό δεν παράγει πολύ θόρυβο. Στα fujitsu asyg24klca γίνεται άμεσα αντιληπτό διότι λόγω μικρού μεγέθους εσωτερικής μονάδας ο ανεμιστήρας εργάζεται με υψηλότερη παροχή για να καλύψει τα κυβικά μέτρα του χώρου.

Άρχισα να ιδρώνω εδώ με τα fujitsu στους 20, έβγαλα το φούτερ μου.... Jesus.

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ακόμα και ψυκτικό να ρωτήσεις θα σου πει δν μπορει το κλιματιστικό να αντικαταστήσει κεντρικη θέρμανση καλοριφέρ κτλ **

2 λεπτά πριν, nikos1980 είπε

Ακόμα και ψυκτικό να ρωτήσεις θα σου πει δν μπορει το κλιματιστικό να αντικαταστήσει κεντρικη θέρμανση καλοριφέρ κτλ **

Λεβητες συμπύκνωσης το παρόν κ το μέλλον στο θέμα θέρμανσης, εχω βαλει στο ματι ένα συγκεκριμένο μοντέλο από buderus logano αλλά τα ευρώ πολλά...

4 ώρες πριν, nikos1980 είπε

Ωραιος, fujitsu δύναμη,  για τσουχτερά κρύα πολύ καλά λόγια ακούω  για τα mitsubishi 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

fujitsu asyg24klca σε καθρεπτικά

με τι εξωτερικη εχεις ημερησια καταναλωση 17kwh? αν ειδα καλα απο το κινητο? ζητηση 22?

• Super Moderators
Δημοσ.
48 minutes ago, nikos1980 said:

Με κλιματιστικο δν μπορεις  να διατήρησεις θερμοκρασία εκτός αν το χεις συνεχόμενα ανοιχτό

Αυτό είναι το νόημα των inverter, να είναι συνεχόμενα ανοιχτά.

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αυτό είναι το νόημα των inverter, να είναι συνεχόμενα ανοιχτά.

Που και πάλι (συνεχόμενα ανοιχτό) δεν υπάρχει σύγκριση και είναι λογικο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos1980 είπε

Είσαι προκατειλλημένος φίλε αλλά οκ καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Προς το παρόν έχω μόνο να πω, αύριο θα ποστάρω λογαριασμό ρεύματος 90 ευρώ για ένα μήνα για ΟΛΟ το σπίτι ΜΕ στεγνωτήριο για 22+ μόνιμα 24χ7 στο σπίτι σε όλα τα δωμάτια. (τα κλιματιστικά μου έκαψαν κάπου 30-40 ευρώ).

Θα σου αντιπαραβάλλω φωτό απο κοινόχρηστα πετρελαίου 3 ετίας με διακοπτόμενη λειτουργία και όχι 24/7 και όχι 22 βαθμούς για να κάνεις τις συγκρίσεις σου. Θα έχει πολύ πλάκα η σύγκριση. Και το καλύτερο είναι να ξέρεις πως με άλλα 10-15 ευρώ θα μπορούσα να έχω 23+ και να κοιμάμαι από τη ζέστη ΟΛΗ τη μέρα και όχι μόνο όταν ανάψει ο καυστήρας να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μας.

Μπαι δε γουέι, πολύχρονος για προχθές.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikos1980 είπε

Όχι φίλε, ρώτα και ψυκτικό ρώτα και μηχανολόγο μηχανικό. Πέρα του ότι με τα καταλληλα μηχανήματα που προανέφερα και άλλα μπορείς να επιτυχείς σε σύντομοτερο διάστημα το επιθυμητό αποτέλεσμα, πέρα του ότι πιο υγιεινό χωρίς να ξεραινει κτλ κτλ. Με κλιματιστικο δν μπορεις  να διατήρησεις θερμοκρασία εκτός αν το χεις συνεχόμενα ανοιχτό, αν σταματήσει χάνεται αμέσως η θερμότητα λόγω αέρα, ενώ το ζεστό νερό στα πανελ κ στα σώματα κρατάει πολύ περισσότερο, με το καλοριφέρ θερμότητα μεταδίδεται με ακτινοβολία. Όσοι γνωστοί μου γέμισαν με κλιματιστικα το σπίτι για θέρμανση απογοητευτηκαν και ξανά γύρισαν στο κλασσικό καλοριφέρ,ένα βασικό σύστημα θέρμανσης καλοριφέρ να έχεις θα ζεστάνεις το σπιτι σου, πόσο μάλλον αν πας σε πιο  προσεγμένο εξοπλισμο ξεφεύγεις πολύ.. 

Τα κλιματιστικά τα ανοίγεις όταν το σπίτι πάει να κρυώσει πχ Νοέμβρη και τα κλείνεις όταν πάει να ζεσταθεί πχ Απρίλη σε 24/7 λειτουργία. Αναπληρώνουν τις απώλειες έτσι και λειτουργούν πολύ οικονομικά ενώ το σπίτι έχει σταθερή θερμοκρασία πάντα. Λόγω τρόπου λειτουργίας μιας και ξοδεύουν ενέργεια για να μεταφέρουν ενέργεια που ήδη υπάρχει, δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα το πλησιάσει σε οικονομία χρήσης. Ακόμα και στους -10 τα κλιματιστικά παίζουν με βαθμό απόδοσης 250%.

6 ώρες πριν, userAnon είπε

με τι εξωτερικη εχεις ημερησια καταναλωση 17kwh? αν ειδα καλα απο το κινητο? ζητηση 22?

Το screenshot είναι από πέρυσι. Τα 30 του mitsubishi δεν τα είδες;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τα κλιματιστικά τα ανοίγεις όταν το σπίτι πάει να κρυώσει πχ Νοέμβρη και τα κλείνεις όταν πάει να ζεσταθεί πχ Απρίλη σε 24/7 λειτουργία. Αναπληρώνουν τις απώλειες έτσι και λειτουργούν πολύ οικονομικά ενώ το σπίτι έχει σταθερή θερμοκρασία πάντα. Λόγω τρόπου λειτουργίας μιας και ξοδεύουν ενέργεια για να μεταφέρουν ενέργεια που ήδη υπάρχει, δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα το πλησιάσει σε οικονομία χρήσης. Ακόμα και στους -10 τα κλιματιστικά παίζουν με βαθμό απόδοσης 250%.

Το screenshot είναι από πέρυσι. Τα 30 του mitsubishi δεν τα είδες;

νομιζα οτι ειναι φετεινα τα νουμερα για αυτο απορησα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, userAnon είπε

νομιζα οτι ειναι φετεινα τα νουμερα για αυτο απορησα

Τον χειμώνα το σπίτι μου θέλει έως και 40kwh την ημέρα για θέρμανση. Στις πιο κρύες ημέρες πάντα. Συνήθως όμως παίζει 20-25.

Αυτές τις ημέρες είναι κάπου 8-10.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, nikos1980 said:

Συγκριση με το να έχεις 17 βαθμούς φούρνο με καλοριφέρ? 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τον χειμώνα το σπίτι μου θέλει έως και 40kwh την ημέρα για θέρμανση. Στις πιο κρύες ημέρες πάντα. Συνήθως όμως παίζει 20-25.

Αυτές τις ημέρες είναι κάπου 8-10.

μιλάς για όλα τα κλιματιστικά, όχι μονο για το fujitsu e?

και οι 8-10kwh/ημέρα με τι εξωτερική είναι?

ρωτάω γιατί φέτος το αφήνω πρώτη φορά ανοιχτό μόνιμα και δεν γνωρίζω τι παίζει.

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, liakjim είπε

To influxdb και το grafana είναι 5' υπόθεση να μπουν.

Μου πήρε >1hr αλλά το κατάφερα! Σε ευχαριστώ. Ήξερα ότι το βράδυ που το αφήνω με ζήτηση στους 20oC κλείνει και ξανα ανοίγει αλλά δεν είχα εικόνα.

Με την χθεσινή εικόνα βλέπω τα παρακάτω on-offs (το ίδιο συνεχίζεται και μέχρι το μεσημέρι οπότε και ανεβάζω τη ζητούμενη στους 21-22).

Θεωρείς ότι είναι καταπόνηση για το μηχάνημα αυτή η εικόνα; Μήπως πρέπει να δοκιμάσω να επιλέξω 21oc και κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να μπορεί να λειτουργεί σταθερά στο minimum χωρίς on-off;

p.s. Το μόνο που δεν κατάφερα ακόμα είναι να φτιάξω τα scripts για την ημερήσια και μηνιαία κατανάλωση στο grafana.

1.jpg

Επεξ/σία από popopo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, userAnon είπε

μιλάς για όλα τα κλιματιστικά, όχι μονο για το fujitsu e?

και οι 8-10kwh/ημέρα με τι εξωτερική είναι?

ρωτάω γιατί φέτος το αφήνω πρώτη φορά ανοιχτό μόνιμα και δεν γνωρίζω τι παίζει.

Για όλα, αλλά κακώς νομίζω ψάχνεις συγκρίσεις ανάμεσα σε διαφορετικά σπίτια.

32 λεπτά πριν, popopo είπε

Μου πήρε >1hr αλλά το κατάφερα! Σε ευχαριστώ. Ήξερα ότι το βράδυ που το αφήνω με ζήτηση στους 20oC κλείνει και ξανα ανοίγει αλλά δεν είχα εικόνα.

Με την χθεσινή εικόνα βλέπω τα παρακάτω on-offs (το ίδιο συνεχίζεται και μέχρι το μεσημέρι οπότε και ανεβάζω τη ζητούμενη στους 21-22).

Θεωρείς ότι είναι καταπόνηση για το μηχάνημα αυτή η εικόνα; Μήπως πρέπει να δοκιμάσω να επιλέξω 21oc και κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να μπορεί να λειτουργεί σταθερά στο minimum χωρίς on-off;

p.s. Το μόνο που δεν κατάφερα ακόμα είναι να φτιάξω τα scripts για την ημερήσια και μηνιαία κατανάλωση στο grafana.

1.jpg

Αυτή είναι τυπική συμπεριφορά ενός edge από όσα έχουμε δει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά τυχόν καταπόνηση. Όταν πιάσουν τα κρύα από αύριο, θα δεις ότι σιγά σιγά θα δουλεύει περισσότερη ώρα πριν κλείσει, ή δεν θα κλείνει και καθόλου.

Για grafana :

Spoiler

Ημερήσια

d3bf382ed012b4516a8b2649ec7b2df8.png

μήνα

478f5443ef77feae7dcdde3de002dfad.png

αν σε βολεύει, πάρε και όλο το panel

https://upload1.easyupload.io/f9icgm

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.

@liakjim ευχαριστώ, δεν συγκρίνω ακριβώς, κυρίως προσπαθώ να καταλάβω τα νούμερα.

άσχετο λίγο. έχεις βρει τρόπο στο grafana να συγκρίνεις με στήλες πχ νοέμβριο 2020 με νοέμβριο 2021? βγάζω τα νούμερα αν τα ζητήσω μήνα-μήνα αλλά όχι στο ίδιο γράφημα. αν το έχεις κάτι πόσταρε στο άλλο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, userAnon είπε

@liakjim ευχαριστώ, δεν συγκρίνω ακριβώς, κυρίως προσπαθώ να καταλάβω τα νούμερα.

άσχετο λίγο. έχεις βρει τρόπο στο grafana να συγκρίνεις με στήλες πχ νοέμβριο 2020 με νοέμβριο 2021? βγάζω τα νούμερα αν τα ζητήσω μήνα-μήνα αλλά όχι στο ίδιο γράφημα. αν το έχεις κάτι πόσταρε στο άλλο θέμα.

Spoiler

Με ξεσκίζει λίγο ότι έχω πολλά πράγματα και παρακολουθώ οπότε το έχω να κρατάει στοιχεία 60 ημερών μόνο. Αλλιώς κολλάει.

Τα tplink κρατάνε 12μήνες , οπότε αυτό που κάνω είναι να κρατάω screenshots από κάθε χρονιά.

πχ τώρα το asyg24klca έχει αυτά

5699169f9281d1c18edbd732faeec536.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...