Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Θοδωρής005 είπε

γεια σας εχω εδω και πολλα χρονια daikin στα δωματια και ειναι εξαιρετικα σκεφτομαι να βαλω στο σαλονι 40τμ 22,000 ειναι καλη λυση η να βαλω 24,000 επισης αυτο το μοντελο ειναι καλο 

Daikin ATXC60C Siesta Sensira ;

Προσπάθησε να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 ώρες πριν, AristidisZ είπε

@liakjim, τελικά άφησα τη γυναίκα να επιλέξει, και πήραμε Midea (το 3ο :P, της άρεσε σαν look πιο πολύ από το Mitsubishi )

Στην αρχή με απογοήτευσε λίγο, ίσως φταίει ο χώρος που είναι πολύ μικρός, αλλά μετά από διάφορα πειράματα κατέληξα σε λειτουργία που με βολεύει 

Τοποθετήθηκε απέναντι από τη κούνια του μπέμπη, με τα πτερύγια στραμμένα προς την μπαλκονόπορτα 

Όταν το έβαζα στους 21 βαθμούς, δούλευε όπως να ναι, έφτασε τη θερμοκρασία 23+ βαθμούς και δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα 

Μετά από μερικές δοκιμές, το έβαλα στο follow me σε σημείο κοντά στη κούνια, και έπαιξε μια χαρά κρατώντας το δωμάτιο στους 21-22 και την ατμόσφαιρα όπως την ήθελα 

Λόγω βέβαια των θερμοκρασιών (οριακά σήμερα είδα μονοψήφια, 9.8) το μηχάνημα πρακτικά δε δουλεύει σαν inverter, καθώς βλέπω ότι ξεκινώντας παίζει στα 800-900 watt, και μετά μέχρι να πιάσει θερμοκρασία παίζει στα 500-600, και κατόπιν 15-20 (ανεμιστήρας). Overall πάντως, σε ακριβώς 8 ώρες (από χτες 24:00 έως σήμερα στις 08:00) είχε καταναλώσει 0.65 kWh, με την πόρτα του δωματίου λίγο ανοιχτή. Πρακτικά μιλώντας, δε με πολυνοιάζει πως δουλεύει, καθώς τελικά το αποτέλεσμα (συνολική κατανάλωση) είναι αυτό που μετράει περισσότερο.

Το πρώτο βράδυ που το άφησα, έκανε κάτι εξαιρετικά εκνευριστικούς τριγμούς στα πλαστικά, οι οποίοι όμως κατόπιν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας !

Ένα επίσης θετικό είναι ότι έχει ρύθμιση του ανεμιστήρα σε πολύ χαμηλό επίπεδο (τον έχω στο 15%), με αποτέλεσμα να μην ακούγεται πραγματικά τίποτα και να μην υπάρχει το παραμικρό ρεύμα αέρα στην κούνια του μωρού.

Θα επανέλθω μετά από πιο εντατική χρήση με περισσότερες εντυπώσεις 

Μήπως το εσωτερικό είναι πολύ κοντά στο ταβάνι; Αν βάλεις auto ανεμιστήρα θα κάνει λιγότερα on/off. Το δικό μου το βάζω "Super" για 10-15 λεπτά και μετά +1~2 βαθμούς από ότι έλεγε το θερμόμετρο πριν το ξεκινήσω.

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Μήπως το εσωτερικό είναι πολύ κοντά στο ταβάνι; Αν βάλεις auto ανεμιστήρα θα κάνει λιγότερα on/off. Το δικό μου το βάζω "Super" για 10-15 λεπτά και μετά +1~2 βαθμούς από ότι έλεγε το θερμόμετρο πριν το ξεκινήσω.

όχι, 25 cm κάτω είναι, και στο manual έλεγε minimum 15, το είχα προσέξει

είναι πάρα πολύ μικρός ο χώρος βασικά, νομίζω εκεί είναι το θέμα 

• Like 1

22 ώρες πριν, liakjim είπε

Όχι το edge? Ποιά η διαφορά;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, lemon3 είπε

Όχι το edge? Ποιά η διαφορά;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν έχω δουλέψει κανένα από αυτά, ούτε είμαι του χώρου, μόνο από αυτά που έχουμε ακούσει από μέλη και διαβάζοντας κάποια data και φυσικά αν τα ερμηνεύουμε σωστά, το edge κατεβαίνει λιγότερο χαμηλά σε watts και μάλλον είναι λιγότερο αποδοτικό σε χαμηλά φορτία ενώ πιο αποδοτικό σε μεσαία και υψηλά ενώ φαίνεται ότι σε ψύξη χάνει ελαφρώς σε σχέση με το shorai. Στην πράξη δεν ξέρω, οι διαφορές ίσως είναι αμελητέες και σίγουρα θα εξαρτάται από τον χώρο του καθενός αλλά προσωπικά θα προτιμούσα κάτι να μπορεί να δουλεύει όσο χαμηλά χρειάζεται. Το edge είναι πιο καινούργιο οπότε δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό για ανταλλακτικά αν και γενικά για Toshiba έχουμε ακούσει δεξιά αριστερά δυσχέρειες σε αυτό το κομμάτι και για το edge. 

Το πιο ασφαλές είναι να βρεις έναν επαγγελματία εμπιστοσύνης να σου πει τι παίζει αν και λογικά θέλει κάποιον ψαγμενο ψυκτικό ή μηχανολόγο.

Αν θέλεις να είσαι σωστός, προσλαμβάνεις έναν μηχανικό, σου βγάζει απώλειες χώρου, του στείλεις τα engineering data books των δύο μοντέλων και σου λέει για τον χώρο σου ότι με τους επιμέρους δείκτες απόδοσης του καθενός, πάρε το τάδε.

Αλλιώς Άμπε μπα μπλομ ή ρωτάς στο ινσομνια. Μάλλον θα έχεις παρόμοια αξιοπιστία στο αποτέλεσμα 😅

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2

Καλημέρα. Έχω αγοράσει περίπου εδώ κι ένα χρόνο ένα carrier 9000btu για το δωμάτιο του μωρού. Το συγκεκριμένο είναι και Wi-Fi. Το θεμα μου είναι ότι έχει μπει σε έναν χώρο σαν ράφι από τη ντουλάπα. Δηλαδή έχω μια ντουλάπα μήκος 3 μέτρα στην κάτω πλευρά. Στην πάνω είναι 2,20 περίπου γιατί αφήνει ένα κενό για την τηλεόραση και ακριβώς από πάνω έχει μπει το κλιματιστικό. Όποτε φανταστείτε είναι και πιο μέσα σαν να είναι στη πλάτη της ντουλάπας. 

Το θεμα που έχω είναι το εξής. Το χειμώνα μόλις το βάλω πχ στους 24 και το ξεκινήσω, το κλαπε ρύθμισης του αέρα ανοίγει ισα ίσα μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει ζεστο. Όταν ξεκινήσει τον ζεστο αέρα, ανοίγει όλο το κλαπε και κοιτάει τέρμα κάτω με αποτέλεσμα να βαράει με ζεστο αέρα την τηλεόραση. Σε 2 λεπτά το θερμόμετρο στην οθόνη του κλιματιστικού εχει φτάσει τους 30. Από το χειριστήριο όσο και να ρυθμίσω το ψηλότερο σημείο του είναι πάλι με μια κλήση προς τα κάτω και βαράει πάλι την τηλεόραση. Οκ το φτιάχνω το κλαπε με ένα σκουπόξυλο κ είμαι κομπλέ, αλλά μόλις πιάσει θερμοκρασια, αρχίζει να κλείνει η εξωτερική μονάδα κ το κλαπε κλείνει κ αυτό ώσπου να ξεκινησει πάλι και να φτάσει πάλι τέρμα κάτω..

Με το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχω αγανακτήσει…Είναι κ ο χώρος εκεί περιορισμένος, πχ δεν μπορώ να βάλω σε άλλο σημείο τη τηλεόραση. 

Δουλευουν έτσι τα συγκεκριμένα μοντέλα; Γενικά η ρυθμιση τους στο κλαπε ειναι πολύ κάθετη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Καλημέρα. Έχω αγοράσει περίπου εδώ κι ένα χρόνο ένα carrier 9000btu για το δωμάτιο του μωρού. Το συγκεκριμένο είναι και Wi-Fi. Το θεμα μου είναι ότι έχει μπει σε έναν χώρο σαν ράφι από τη ντουλάπα. Δηλαδή έχω μια ντουλάπα μήκος 3 μέτρα στην κάτω πλευρά. Στην πάνω είναι 2,20 περίπου γιατί αφήνει ένα κενό για την τηλεόραση και ακριβώς από πάνω έχει μπει το κλιματιστικό. Όποτε φανταστείτε είναι και πιο μέσα σαν να είναι στη πλάτη της ντουλάπας. 

Το θεμα που έχω είναι το εξής. Το χειμώνα μόλις το βάλω πχ στους 24 και το ξεκινήσω, το κλαπε ρύθμισης του αέρα ανοίγει ισα ίσα μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει ζεστο. Όταν ξεκινήσει τον ζεστο αέρα, ανοίγει όλο το κλαπε και κοιτάει τέρμα κάτω με αποτέλεσμα να βαράει με ζεστο αέρα την τηλεόραση. Σε 2 λεπτά το θερμόμετρο στην οθόνη του κλιματιστικού εχει φτάσει τους 30. Από το χειριστήριο όσο και να ρυθμίσω το ψηλότερο σημείο του είναι πάλι με μια κλήση προς τα κάτω και βαράει πάλι την τηλεόραση. Οκ το φτιάχνω το κλαπε με ένα σκουπόξυλο κ είμαι κομπλέ, αλλά μόλις πιάσει θερμοκρασια, αρχίζει να κλείνει η εξωτερική μονάδα κ το κλαπε κλείνει κ αυτό ώσπου να ξεκινησει πάλι και να φτάσει πάλι τέρμα κάτω..

Με το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχω αγανακτήσει…Είναι κ ο χώρος εκεί περιορισμένος, πχ δεν μπορώ να βάλω σε άλλο σημείο τη τηλεόραση. 

Δουλευουν έτσι τα συγκεκριμένα μοντέλα; Γενικά η ρυθμιση τους στο κλαπε ειναι πολύ κάθετη..

Έτσι όπως το περιγράφεις πιθανώς να έχει μπει λάθος πχ να μην διατηρούνται οι αποστάσεις από εμπόδια και να μπερδεύεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας. Αν έχεις τη δυνατότητα ανέβασε μας μερικές φωτογραφίες. Επίσης πες μας αποστάσεις σε εκατοστά από ταβάνι, τοίχους, ντουλάπα κτλ. Επίσης αν το συγκεκριμένο μοντέλο έχει follow me, που λογικά θα έχει, δούλεψε το μόνο με τη λειτουργία αυτή ενεργοποιημένη ώστε να διαβάζει θερμοκρασία από το τηλεχειριστήριο. Προφανώς θα πρέπει να βάλεις το τελευταίο σε μια καλή θέση, όχι πολύ χαμηλά, όχι πολύ ψηλά, όχι μακριά, όχι κοντά , γενικά κάπου που με λίγο πειραματισμό θα έχεις τη θερμοκρασία που θέλεις στον χώρο και φυσικά να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα. 

Αλλά ξεκίνα λίγο με φωτογραφίες και αποστάσεις αλλά και ποιο μοντέλο είναι ακριβώς.

Επεξ/σία από liakjim

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Έτσι όπως το περιγράφεις πιθανώς να έχει μπει λάθος πχ να μην διατηρούνται οι αποστάσεις από εμπόδια και να μπερδεύεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας. Αν έχεις τη δυνατότητα ανέβασε μας μερικές φωτογραφίες. Επίσης πες μας αποστάσεις σε εκατοστά από ταβάνι, τοίχους, ντουλάπα κτλ. Επίσης αν το συγκεκριμένο μοντέλο έχει follow me, που λογικά θα έχει, δούλεψε το μόνο με τη λειτουργία αυτή ενεργοποιημένη ώστε να διαβάζει θερμοκρασία από το τηλεχειριστήριο. Προφανώς θα πρέπει να βάλεις το τελευταίο σε μια καλή θέση, όχι πολύ χαμηλά, όχι πολύ ψηλά, όχι μακριά, όχι κοντά , γενικά κάπου που με λίγο πειραματισμό θα έχεις τη θερμοκρασία που θέλεις στον χώρο και φυσικά να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα. 

Αλλά ξεκίνα λίγο με φωτογραφίες και αποστάσεις αλλά και πιο μοντέλο είναι ακριβώς.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ναι έχει λειτουργία follow me. 
Θα επανέλθω με φωτό σε λίγο….

ΥΓ Στη θέρμανση θέλουμε ο ζεστός αέρας να πηγαίνει κάτω γιατί λόγω φυσικής έχει την τάση να ανεβαίνει ψηλά. Για αυτό τα κλιματιστικά σε θέρμανση έχουν την περσίδα σε χαμηλή θέση. Το αντίθετο εννοείται σε ψύξη.

41 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΥΓ Στη θέρμανση θέλουμε ο ζεστός αέρας να πηγαίνει κάτω γιατί λόγω φυσικής έχει την τάση να ανεβαίνει ψηλά. Για αυτό τα κλιματιστικά σε θέρμανση έχουν την περσίδα σε χαμηλή θέση. Το αντίθετο εννοείται σε ψύξη.

Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά δεν εχω τη δυνατότητα να το έχω χαμηλά. Πρέπει να είναι κάπου στη μέση όπως τη φωτό που επισυνάπτω. Εκεί είναι η έναρξη του μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας μέσα. 
Αν εμένα εκεί ήταν το ιδανικότερο. Όμως όταν ξεκινήσει χαμηλώνει σχεδόν κάθετα. Με λόγο ρύθμιση ανεβαίνει αλλά όχι στο επιθυμητό που θέλω. 

https://ibb.co/k0Jvn2y
https://ibb.co/0svL8KD
https://ibb.co/0yWFBBX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

μια ερώτηση για όσους έχουν ή γνωρίζουν όσον αφορά το TCL Miracle II (9.000 btu), όταν πιάνει θερμοκρασία (ζεστό ή κρύο), κλείνει το μηχάνημα ή συνεχίζει και πετάει αέρα;

Ανάμεσα σε αυτό και αυτό, ποιο προτείνετε;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Επεξ/σία από Uberalles_gr

7 λεπτά πριν, ppmarkos είπε

Ναι το γνωρίζω αυτό αλλά δεν εχω τη δυνατότητα να το έχω χαμηλά. Πρέπει να είναι κάπου στη μέση όπως τη φωτό που επισυνάπτω. Εκεί είναι η έναρξη του μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας μέσα. 
Αν εμένα εκεί ήταν το ιδανικότερο. Όμως όταν ξεκινήσει χαμηλώνει σχεδόν κάθετα. Με λόγο ρύθμιση ανεβαίνει αλλά όχι στο επιθυμητό που θέλω. 

https://ibb.co/k0Jvn2y
https://ibb.co/0svL8KD
https://ibb.co/0yWFBBX

Δεν έχω πρόχειρο το εγχειρίδιο ούτε λες αποστάσεις αλλά νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι το μηχάνημα είναι πολύ εγκλωβισμένο εκεί μέσα και το πιθανότερο είναι ότι αμέσως τραβάει τον αέρα που πετάει για αυτό σου κλείνει αμέσως. Δεν φταίει το κλιματιστικό. 

Οπότε η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι το follow me.

Όσον αφορά την τηλεόραση, εννοείται ότι είναι τελείως λάθος η θέση της εκεί. Και πάλι δεν φταίει το κλιματιστικό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις χειροκίνητα τον ανεμιστήρα σε υψηλή ταχύτητα οπότε σε συνδυασμό με ρύθμιση της περσιδας όσο πιο ψηλά πάει, να πετάει τον αέρα ώστε να περνάει πάνω απ'την τηλεόραση.

• Like 1

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχω πρόχειρο το εγχειρίδιο ούτε λες αποστάσεις αλλά νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι το μηχάνημα είναι πολύ εγκλωβισμένο εκεί μέσα και το πιθανότερο είναι ότι αμέσως τραβάει τον αέρα που πετάει για αυτό σου κλείνει αμέσως. Δεν φταίει το κλιματιστικό. 

Οπότε η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι το follow me.

Όσον αφορά την τηλεόραση, εννοείται ότι είναι τελείως λάθος η θέση της εκεί. Και πάλι δεν φταίει το κλιματιστικό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις χειροκίνητα τον ανεμιστήρα σε υψηλή ταχύτητα οπότε σε συνδυασμό με ρύθμιση της περσιδας όσο πιο ψηλά πάει, να πετάει τον αέρα ώστε να περνάει πάνω απ'την τηλεόραση.

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...