Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή που περιγράφεται στο sticky;

11 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή που περιγράφεται στο sticky;

Θα σε γελάσω μιας και παει καιρός! Το ειχα βάλει σε μακ οποτε δεν θυμάμαι αν υπήρχε έτοιμο binary ή κάποιο brew που αυτοματοποιούσε την εγκατάσταση! Σιγουρα παντως ήταν απροβλημάτιστη διαδικασία για να μην θυμάμαι τίποτα!

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, dopermann είπε

Βλεπω μπηκε αλλο ενα στο παιχνιδι στο πρακτικερ......

Αναμεσα στο daikin και σαυτο το toshiba που ειδα μολις τωρα τι επιλεγουμε?

3 ετοι εγγυηση λεει για το daikin 7 χρονια για το toshiba...

Στο σκρουτζ δεν το βρισκω το συγκεκριμενο toshiba στο πρακτικερ το λεει 10000btu στο σκρουτζ βγαζει ενα αναλογο στα 9000btu..

Να τους πεις να σου βαλουν και αντικραδασμικα λαστιχα στην εξωτερικη μοναδα.. Να αποροφουνται οι κραδασμοι αν δεν εχουν μαζι τους παρε εσυ...Εχει σε πολλα μαγαζια στην Σπυρου Πατση αν εισαι Αθηνα και ειναι πολυ φθηνα...

Lazarakis | Lazarakis | ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΕΣ ΕΔΡΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Κερδίζεις μερικά χρόνια εγγύηση παραπάνω με το Seiya, αν και δεν έχω δει Daikin να χαλάει σε 7 χρόνια, αλλά θα έχεις έως 20% παραπάνω κατανάλωση ρεύματος.

1 ώρα πριν, nio15 είπε

Υπαρχει μια περιπτωση το συγκεκριμενο, καθως βγηκε πριν 1 μηνα περιπου και ειναι καινουργιο μοντελο, να μην απο την midea αλλα απο το εργαστασιο inventor και αλλης μια εταιρειας (την οποια δεν την θυμαμαι οταν το ειχα ρωτησει).

Αρα μηπως θα πρεπει να επικοινωνησω μαζι τους να τους πω το θεμα και να ζητησω να ερθουν να το κανουν αυτοι αν ειναι, ωστε να μην εχω και κανεναν θεμα με την εγγυηση...???
Επισης αν κανει 1 χρονο να σταματησει αυτο παει με βλεπω με ψυχοφαρμακα....😂😂😂

Νομιζω οτι εχουν βαλει 3μ σωληνα, χωρις βεβαι να ειμαι 1000% σιγουρος.
Θα βγαλω αν ειναι αυριο που θα ειναι μερα, την εγκατασταση που εχουν κανει εξω.

Το fujitsu το συγκεκριμενο ηταν πραγματικα τερας. Οποιος τεχνικος το ειχε δει μου ειχε πει μην το αλλαξεις, μεχρι πραγματικα να τα παιξει, τετοια μηχανηματα δεν βγαινουν καθε μερα.
Και στην ουσια ακομα δουλευει, δν εχει χαλασει.
Απλα αν κρατουσα λογικα θα γινομουνα χορηγος στην ΔΕΗ....😂😂 ...οποτε καταλαβαινεις.

Δεν υπάρχει εργοστάσιο Inventor, φασόν είναι συνήθως κατασκευαστής Midea στα οικονομικά μοντέλα.

Ναι να τους ενημερώσεις για το πρόβλημα, να δούμε και τι support μπορεί να έχει μία τέτοια εταιρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, filipN είπε

Κερδίζεις μερικά χρόνια εγγύηση παραπάνω με το Seiya, αν και δεν έχω δει Daikin να χαλάει σε 7 χρόνια, αλλά θα έχεις έως 20% παραπάνω κατανάλωση ρεύματος.

Αποτι καταλαβα δηλαδη τα daikin ειναι απο τα πιο οικονομικα οσο αναφορα την καταναλωση του ρευματος...

Απλα δεν ειδα και πολυ καλες αξιολογησεις στο σκρουτζ αντι αυτου επισης ειδα να προτεινουν το μοντελο με F μπροστα...Αυτο..

FTXC25B 

Επεξ/σία από dopermann

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dopermann είπε

Αποτι καταλαβα δηλαδη τα daikin ειναι απο τα πιο οικονομικα οσο αναφορα την καταναλωση του ρευματος...

Απλα δεν ειδα και πολυ καλες αξιολογησεις στο σκρουτζ αντι αυτου επισης ειδα να προτεινουν το μοντελο με F μπροστα...Αυτο..

FTXC25B 

Πρέπει να είναι το πιο οικονομικό 9/12αρι στα λεφτά του. Για θέρμανση πάντα.

Το f είναι ίδιο με το a. Αλλάζει η διανομή.

Επίσης το νέο μοντέλο είναι με το c στο τέλος.

Επεξ/σία από liakjim

Παιδιά καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω το παρακάτω στα 402 + 10 = 412 ευρω τελικη τιμή για το δωμάτιο που μένω. Αξίζει να πάω σε κάτι άλλο πιο ακριβό? Γενικά τι λέει η μάρκα αυτή?

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216070-carrier-42qhg009d8si-crystal-iii-ion

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικου κυρίως για Θέρμανση.  Γενικά κοιτούσα είτε για Toshiba edge αν υπάρξει διαθέσιμο είτε για Carrier extreme. Επίσης μιας και ασχετος τελείως, ήθελα να ρωτήσω αν για 24αρι αρκεί 16αρα ασφάλεια ή χρειάζεται κάτι παραπάνω.  

Spoiler
  1. Ποσό που διαθέτουμε : ~1000€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): kotsovolos (διαθέσιμο voucher) 
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 30% ψύξη / 70% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 60τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Θεσσαλονίκη με 39C το καλοκαίρι και 0C τον χειμώνα 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορα
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): 
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

12275.24Watt

10500.70KCal/h

181.25Watt/m^2

152.88KCal/h/m^2

6 ώρες πριν, dim-dtps είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω το παρακάτω στα 402 + 10 = 412 ευρω τελικη τιμή για το δωμάτιο που μένω. Αξίζει να πάω σε κάτι άλλο πιο ακριβό? Γενικά τι λέει η μάρκα αυτή?

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216070-carrier-42qhg009d8si-crystal-iii-ion

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

5 ώρες πριν, athlios είπε

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικου κυρίως για Θέρμανση.  Γενικά κοιτούσα είτε για Toshiba edge αν υπάρξει διαθέσιμο είτε για Carrier extreme. Επίσης μιας και ασχετος τελείως, ήθελα να ρωτήσω αν για 24αρι αρκεί 16αρα ασφάλεια ή χρειάζεται κάτι παραπάνω.  

Απόκρυψη περιεχομένων
  1. Ποσό που διαθέτουμε : ~1000€
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): kotsovolos (διαθέσιμο voucher) 
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: 30% ψύξη / 70% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών και αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 60τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Θεσσαλονίκη με 39C το καλοκαίρι και 0C τον χειμώνα 
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορα
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): 
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε:

12275.24Watt

10500.70KCal/h

181.25Watt/m^2

152.88KCal/h/m^2

Με τίποτα το carrier, εννοείται toshiba μεταξύ τους.

Αν και για να είμαι ειλικρινείς φοβάμαι (και με δισταγμό έναντι του πολύ καλού Toshiba) ότι επειδή η εφαρμογή σου βγάζει πολλές απώλειες, μάλλον θα πρέπει να πας σε αυτό που ανεβαίνει περισσότερο σε θέρμανση : https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211829-general-electric-ges-nmg70-20-prime

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα το 9αρακι το izuru που εχω στο σαλονι 3χ4 το σαλονι με ενδιαμεση πορτα με το χαλ που ειναι αλλο τοσο που το ειχα παρει ευκαιρια 150 ευρω + την εγκατασταση με εναν δεν βλεπω να ζεσταινει καλα εχτες το ειχα στο φουλ και πηγε στο χαλ την θερμοκρασια στους 21 πρεπει να βαλω μαλλον ενα 12ρι στην θεση του και αυτο θα ειναι daikin λογω οικονομιας ρευματος αλλα πιο απολα να διαλεξω σιγουρα θελω 12ρι μαλλον αυτο του πρακτικερ και να παω το izuru μεσα στην κρεββατομαρα....Το θεμα ειναι οτι η daikin λεει wifi ready και μετα σε αναγκαζει να αγοραζεις αλλα 80 ξερω εγω ποσα να το wifi μου φαινονται πολλα...Οπως και τα 519 μου φαινονται πολλα του daikin ας ειναι που εχει δωρεαν την εγκατασταση...

Μπροστα εντομεταξη εχω τα europa τα 500αρια αλουμινια και πισω εβαλα φετο τα aloumil αλλα και παλι νομιζω οτι μπαζουν...

Μηπως να το γυρισω σε καλοριφερ λαδιου να βαλω ενα deloghgi dragon που εχω η θα μου παει το ρευμα στο θεο αντε να δουμε πως θα ζεσταθουμε και φετο ετσι οπως μας εχουν κανει...

Ειναι κ το toshiba αυτο στα 13000btu λιγο πιο κατω απο το daikin το 12ρι

https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-toshiba-seiya-13000btu-126301

Επεξ/σία από hello_afrika

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν και για να είμαι ειλικρινείς φοβάμαι (και με δισταγμό έναντι του πολύ καλού Toshiba) ότι επειδή η εφαρμογή σου βγάζει πολλές απώλειες, μάλλον θα πρέπει να πας σε αυτό που ανεβαίνει περισσότερο σε θέρμανση : https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211829-general-electric-ges-nmg70-20-prime

To carrier απορριπτεται λογω ποιοτητας ;

(οι απωλειες ισως ειναι λιγο τραβηγμενες με βαση τα στοιχεια που εβαλα)

Αρα απο τη λιστα που βλεπω στον κωτσο με τα 24αρια ειμαι αναμεσα σε ενα απο αυτα τα 2 ;

Toshiba edge

General Electric prime+

Bosch Serie 6 pc  

Επισης αν καταλαβα καλα , για την δωρεαν εγκατασταση που προσφερουν ζηταω ο,τι αναφερεται στo sticky προκαταβολικα και πρεπει να υπαρχει απλα ετοιμη παροχη ρευματος για την εξωτερικη και την εσωτερικη μοναδα ;

1 λεπτό πριν, athlios είπε

To carrier απορριπτεται λογω ποιοτητας ;

(οι απωλειες ισως ειναι λιγο τραβηγμενες με βαση τα στοιχεια που εβαλα)

Αρα απο τη λιστα που βλεπω στον κωτσο με τα 24αρια ειμαι αναμεσα σε ενα απο αυτα τα 2 ;

Toshiba edge

General Electric prime+

Bosch Serie 6 pc  

Επισης αν καταλαβα καλα , για την δωρεαν εγκατασταση που προσφερουν ζηταω ο,τι αναφερεται στo sticky προκαταβολικα και πρεπει να υπαρχει απλα ετοιμη παροχη ρευματος για την εξωτερικη και την εσωτερικη μοναδα ;

Απορρίπτεται γιατί είναι φασόν midea άρα σε θέρμανση θα έχει υψηλά ελάχιστα watts.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://mpakis.gr/product/klimatistika/κλιματιστικό-general-electric-ges-nx25inges-nx25out-9-000btu-inverter

αν και για άκυρο το κόβω

Επεξ/σία από grmaster2

1 ώρα πριν, hello_afrika είπε

Τελικα το 9αρακι το izuru που εχω στο σαλονι 3χ4 το σαλονι με ενδιαμεση πορτα με το χαλ που ειναι αλλο τοσο που το ειχα παρει ευκαιρια 150 ευρω + την εγκατασταση με εναν δεν βλεπω να ζεσταινει καλα εχτες το ειχα στο φουλ και πηγε στο χαλ την θερμοκρασια στους 21 πρεπει να βαλω μαλλον ενα 12ρι στην θεση του και αυτο θα ειναι daikin λογω οικονομιας ρευματος αλλα πιο απολα να διαλεξω σιγουρα θελω 12ρι μαλλον αυτο του πρακτικερ και να παω το izuru μεσα στην κρεββατομαρα....Το θεμα ειναι οτι η daikin λεει wifi ready και μετα σε αναγκαζει να αγοραζεις αλλα 80 ξερω εγω ποσα να το wifi μου φαινονται πολλα...Οπως και τα 519 μου φαινονται πολλα του daikin ας ειναι που εχει δωρεαν την εγκατασταση...

Μπροστα εντομεταξη εχω τα europa τα 500αρια αλουμινια και πισω εβαλα φετο τα aloumil αλλα και παλι νομιζω οτι μπαζουν...

Μηπως να το γυρισω σε καλοριφερ λαδιου να βαλω ενα deloghgi dragon που εχω η θα μου παει το ρευμα στο θεο αντε να δουμε πως θα ζεσταθουμε και φετο ετσι οπως μας εχουν κανει...

Ειναι κ το toshiba αυτο στα 13000btu λιγο πιο κατω απο το daikin το 12ρι

https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-toshiba-seiya-13000btu-126301

Σε καμιά περίπτωση μη πας σε καλοριφέρ λαδιού, θα σε ταράξει στο ρεύμα.

Το toshiba έχει περισσότερη εγγύηση, αλλά θα καίει λίγο παραπάνω.

Μόλις τώρα, johnnyman είπε

Δηλαδή μάπα? 

Δεν γνωρίζω καθόλου από air condition.

Όχι απαραίτητα, αλλά δεν ξέρω κιόλας. Πρέπει να είναι αξιοπρεπές για φθηνό κινέζικο.

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Καλημέρα, μου βγαλε τα παρακάτω. 

Θερμικές Απώλειες: 
6560.52  Watt
5642.05  KCal/h
364.47    Watt/m2
313.45    KCal/h/m2

για 23C που έβαλα. Λογικά 9αρι θέλω?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...