Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 minutes ago, liakjim said:

Αυτά είναι 75τμ.

Πιο πάνω λες για 60. Τι ισχύει; Υπόψη πρέπει να βάλουμε στο utility τμ, παράθυρα, πόρτες κλτ μόνο του χώρου όχι όλου του σπιτιού.

Θερμικές Απώλειες

6564.24Watt

5645.24KCal/h

109.40Watt/m2

94.09KCal/h/m2

60 είναι το σωστό, έχω βάλει μόνο του χώρου.

Σε ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Swimmer21 είπε

Θερμικές Απώλειες

6564.24Watt

5645.24KCal/h

109.40Watt/m2

94.09KCal/h/m2

60 είναι το σωστό, έχω βάλει μόνο του χώρου.

Σε ευχαριστώ

Οπότε το 18άρι δεν φαίνεται να επαρκεί.

https://www.skroutz.gr/s/32349029/Haier-AS68TEMHRA-C-1U68RENFRA-C-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU-με-WiFi.html

ή αν πέσει σε τιμή αυτό (το είδαμε 750€ πριν 2-3 εβδομάδες):

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211829-general-electric-ges-nmg70-20-prime

Καλησπέρα. Αν μπορεί κάποιος γνώστης να βοηθήσει. Είμαι σε μονοκατοικία με μέτρια μόνωση περίπου 110 τμ με αρκετές γωνίες. Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αλλά σκέφτομαι να βάλω κλιματιστικό 24αρη ίσα ίσα να ανεβάσει την θερμοκρασία στους 18 με 19. Μπορεί να γίνει αυτό, με συμφέρει, η τζάμπα θα το βάλω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

12 λεπτά πριν, jojopars είπε

Καλησπέρα. Αν μπορεί κάποιος γνώστης να βοηθήσει. Είμαι σε μονοκατοικία με μέτρια μόνωση περίπου 110 τμ με αρκετές γωνίες. Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αλλά σκέφτομαι να βάλω κλιματιστικό 24αρη ίσα ίσα να ανεβάσει την θερμοκρασία στους 18 με 19. Μπορεί να γίνει αυτό, με συμφέρει, η τζάμπα θα το βάλω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Ανάλογα με τη διάταξη των εσωτερικών χώρων, ίσως να χρειαστείς περισσότερα μικρά κλιματιστικά.

Θα βοηθούσε να φτιάξεις μια κάτοψη του σπιτιού και σε κάθε χώρο ξεχωριστά να τρέξεις το παρακάτω ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ανάλογα με τη διάταξη των εσωτερικών χώρων, ίσως να χρειαστείς περισσότερα μικρά κλιματιστικά.

Θα βοηθούσε να φτιάξεις μια κάτοψη του σπιτιού και σε κάθε χώρο ξεχωριστά να τρέξεις το παρακάτω ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Κάπως έτσι είναι το σπίτι. Τα άλλα δεν πολύ καταλαβαίνω τι εννοεί Screenshot_20211122_174213_com.android.chrome.jpg.534a875e5c28171e87b221dcf9bc1105.jpg

Screenshot_20211122_175107_com.android.gallery3d.jpg

11 λεπτά πριν, jojopars είπε

Κάπως έτσι είναι το σπίτι. Τα άλλα δεν πολύ καταλαβαίνω τι εννοεί Screenshot_20211122_174213_com.android.chrome.jpg.534a875e5c28171e87b221dcf9bc1105.jpg

Screenshot_20211122_175107_com.android.gallery3d.jpg

Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι θέλει κάπου 100000btus για να ζεσταθεί. Ναι, εκατό χιλιάδες.

Έτσι όπως τα βλέπω, θέλεις τουλάχιστον 5 μηχανήματα , 1 σαλόνι, 1 κουζίνα και από 3 σε κάθε δωμάτιο.

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι θέλει κάπου 100000btus για να ζεσταθεί. Ναι, εκατό χιλιάδες.

Έτσι όπως τα βλέπω, θέλεις τουλάχιστον 5 μηχανήματα , 1 σαλόνι, 1 κουζίνα και από 3 σε κάθε δωμάτιο.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει σαλόνι κουζίνα το ένα δωμάτιο και το wc. Σε συνδυασμό να ανάβω στα πολύ κρύα και τον λέβητα πετρελαίου Και αυτό στους 18 με 19 βαθμους περίπου. 

39 λεπτά πριν, jojopars είπε

Πιο πολύ με ενδιαφέρει σαλόνι κουζίνα το ένα δωμάτιο και το wc. Σε συνδυασμό να ανάβω στα πολύ κρύα και τον λέβητα πετρελαίου Και αυτό στους 18 με 19 βαθμους περίπου. 

Ε τότε τρέξε πάλι το εργαλείο το υπολογισμού για τους 3 αυτούς χώρους με επιθυμητή 19 ή 20 να δούμε τι θα βγει. Άρα περιμένουμε 3 αριθμούς.

Καλησπέρα σας,

συνεχίζοντας το ψάξιμο για κλιματιστικό, για τώρα τον χειμώνα, βλέπω με ενδιαφέρον αυτά

Το DAIKIN SIESTA C35 SENSIRA 12000BTU https://www.praktiker.gr/Product.aspx?prodId=126379 το οποίο είναι στα 519€ με την εγκατάσταση

και το Fujitsu ASYG12KPCA https://www.electrocrete.gr/klimatistiko-fujitsu-kpca-12000btu-asyg12kpcaaoug12kpca το οποίο κατεβαίνει στα 478€ χωρίς εγκατάσταση.

Ποιό θα προτείνατε για θέρμανση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ήθελα να δω τις καταναλώσεις του κλιματιστικού ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. επειδή δεν έχω καθόλου στοιχεία εκτός από τις τρέχουσες ημέρες το έκανα με μπακαλίστικο τρόπο. όταν ο μέσος όρος εξωτερικής θερμοκρασίας είναι 14 (στο 24ωρο) που είχα 4-5 ημέρες η κατανάλωση είναι 4,8 με 5,3 και έβγαλα το παρακάτω. Πιστεύετε ότι είναι κοντά? εχει κανείς αντίστοιχα στοιχεία?

image.png.c0e12452762712e8562551ca8d3d24fe.png

Επεξ/σία από userAnon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, userAnon είπε

ήθελα να δω τις καταναλώσεις του κλιματιστικού ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. επειδή δεν έχω καθόλου στοιχεία εκτός από τις τρέχουσες ημέρες το έκανα με μπακαλίστικο τρόπο. όταν ο μέσος όρος εξωτερικής θερμοκρασίας είναι 14 (στο 24ωρο) που είχα 4-5 ημέρες η κατανάλωση είναι 4,8 με 5,3 και έβγαλα το παρακάτω. Πιστεύετε ότι είναι κοντά? εχει κανείς αντίστοιχα στοιχεία?

σωστο δειχνει...θεωρω πως δεν αλλαζεις ζητουμενη και βεβαια η υγρασια εξω που δεν εξαρταται απο σενα! παιζει και αυτη το ρολο της.

ασε που περιμενω να μας πεις αν βλεπεις συμφεροτερο να καψεις με μηδεν την νυχτα 5 κιλοβατωρες για συντηρηση σε χωρο κενο...ενω το πρωι θα τον επαναφερεις με 1 κιλοβατωρα στην προηγουμενη κατασταση!

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, liakjim είπε

Το Νο10 στο ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου τι βγάζει;

Αν και Ρόδο και 10τμ, στοιχηματίζω ότι θα θέλει πολύ λίγα οπότε θα κοίταζα το carrier crystal III στον Κωτσο για προσφορά πχ 400€ με εγκατάσταση που βάζει κατά καιρούς.

σ’ευχαριστώ (για αλλη μια φορά) liakijim

στους 21 βαθμούς εχω:

2101.75Watt

1807.51KCal/h

175.15Watt/m2

150.63KCal/h/m2

οποτε θα έλεγες πως το carrier crystal iii ειναι καλύτερο απο το siesta c25? παρά το χειρότερο scop?

Επεξ/σία από F_Kal

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Specs είπε

σωστο δειχνει...θεωρω πως δεν αλλαζεις ζητουμενη και βεβαια η υγρασια εξω που δεν εξαρταται απο σενα! παιζει και αυτη το ρολο της.

ασε που περιμενω να μας πεις αν βλεπεις συμφεροτερο να καψεις με μηδεν την νυχτα 5 κιλοβατωρες για συντηρηση σε χωρο κενο...ενω το πρωι θα τον επαναφερεις με 1 κιλοβατωρα στην προηγουμενη κατασταση!

θα το έχω σαν μπούσουλα και θα το τσεκάρω όταν πέσουν οι θερμοκρασίες. 

Προς το παρόν επειδή καιει το πολύ 1-1.2 kwh το βράδυ δεν έχει νόημα να το κλείνω, το έχουμε δει είναι μια η άλλη.

Όταν πάει γύρω στους 7 το βράδυ θα δούμε τι καίει και αν συμφέρει. Στους 11-12 το βράδυ δεν κερδίζω κάτι όταν το κλείνω. Ίσα ίσα, που από θερμική άνεση είναι πολύ καλύτερα το πρωί όταν μένει ανοιχτό.

Επεξ/σία από userAnon
  • Like 1

2 ώρες πριν, Trismetr είπε

Καλησπέρα σας,

συνεχίζοντας το ψάξιμο για κλιματιστικό, για τώρα τον χειμώνα, βλέπω με ενδιαφέρον αυτά

Το DAIKIN SIESTA C35 SENSIRA 12000BTU https://www.praktiker.gr/Product.aspx?prodId=126379 το οποίο είναι στα 519€ με την εγκατάσταση

και το Fujitsu ASYG12KPCA https://www.electrocrete.gr/klimatistiko-fujitsu-kpca-12000btu-asyg12kpcaaoug12kpca το οποίο κατεβαίνει στα 478€ χωρίς εγκατάσταση.

Ποιό θα προτείνατε για θέρμανση;

Ξεκάθαρα daikin.

2 ώρες πριν, userAnon είπε

Έχει πέσει 0 στα μέρη σου; Από που είναι αυτά τα νούμερα;

1 ώρα πριν, F_Kal είπε

σ’ευχαριστώ (για αλλη μια φορά) liakijim

στους 21 βαθμούς εχω:

2101.75Watt

1807.51KCal/h

175.15Watt/m2

150.63KCal/h/m2

οποτε θα έλεγες πως το carrier crystal iii ειναι καλύτερο απο το siesta c25? παρά το χειρότερο scop?

Ψιλοοριακό είναι. Θα έλεγα τελικά καλύτερα daikin.

53 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ποια η γνώμη σας για Haier και συγκεκριμένα για το Tide green plus 12000 btu? 

Τίμιο για τα λεφτά του.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...