Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, adok13 είπε

το 18αρι θα με καλύψει λες; 

Δεν νομίζω.

Στους 0C , το 18άρι δίνει 4.4KW .

502cd04931859e7f0e7081a9c969d909.png

Το 22άρι δίνει 5.13KW

14d007b3e3b1a8a4eaab3deac94926a6.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Κοτσώβολος δέχτηκε να αναβάλει την εγκατάσταση για ένα μήνα μετά χωρίς πρόβλημα. Βέβαια εγώ είμαι στα τελικά βαψίματα εσύ είσαι λίγο μακριά... Πάρ΄ τους ένα τηλέφωνο

για 18άρη αν είσαι κοντά σε praktiker ίσως να δείς και εδώ

https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-daikin-siesta-c50-sensira-18000btu-inverter-126380

Επεξ/σία από grmaster2
  • Like 1

10 λεπτά πριν, phadomas είπε

@liakjim Επειδή και εγώ προς toshiba 22αρι έχω καταλήξει.Ποιο λες να προτιμήσω; το edge ή το shorai premium;

Προσωπικά αν ήθελα περισσότερο ψύξη θα προτιμούσα το premium. Για θέρμανση το edge.

Το πιο σωστό είναι να μελετήσεις από τα data books ποιο θα βγαίνει πιο οικονομικό σε χρήση για τις ανάγκες του χώρου σου (όχι και τόσο εύκολο, το ξέρω).

Ενδιαφέρομαι για ενα κλιματιστικό 9000btu ως αποκλειστική πηγή θέρμανσης (μονο θέρμανση, οχι ψύξη) σε ενα υπνοδωμάτιο 10τμ. Το σπιτι είναι στη Ρόδο. Το Budget 250-450€.

βλεπω την προσφορά στο πρακτικερ για το daikin c25 με 3 χρόνια εγγύηση στα 440€. Αρχικά κοιταζα tcl και haier λόγω εγγύησης(εχω ήδη ενα miracle II 18000btu), αλλά φαίνεται πως για την επίσημη 10ετη εγγύηση δεν κοιτάς στα φτηνά σκρουτζομαγαζα. Συγχρόνως τα περισσότερα καταστήματα δεν εχουν διαθεσιμότητα οποτε βάζοντας και τα μεταφορικά, το tcl elite έρχεται στα ίδια λεφτά με το daikin.

Πέρα απο το daikin, υπάρχει κάποια αλλη φτηνότερη και αξιόλογη επιλογή αυτές τις μέρες που μου διαφεύγει; Περιμένουμε τίποτα άλλες προσφορές μέσα στο Black Friday απο τις μεγάλες αλυσίδες ή οτι ήταν να βγει βγήκε;

ευχαριστω!

3 ώρες πριν, F_Kal είπε

Ενδιαφέρομαι για ενα κλιματιστικό 9000btu ως αποκλειστική πηγή θέρμανσης (μονο θέρμανση, οχι ψύξη) σε ενα υπνοδωμάτιο 10τμ. Το σπιτι είναι στη Ρόδο. Το Budget 250-450€.

βλεπω την προσφορά στο πρακτικερ για το daikin c25 με 3 χρόνια εγγύηση στα 440€. Αρχικά κοιταζα tcl και haier λόγω εγγύησης(εχω ήδη ενα miracle II 18000btu), αλλά φαίνεται πως για την επίσημη 10ετη εγγύηση δεν κοιτάς στα φτηνά σκρουτζομαγαζα. Συγχρόνως τα περισσότερα καταστήματα δεν εχουν διαθεσιμότητα οποτε βάζοντας και τα μεταφορικά, το tcl elite έρχεται στα ίδια λεφτά με το daikin.

Πέρα απο το daikin, υπάρχει κάποια αλλη φτηνότερη και αξιόλογη επιλογή αυτές τις μέρες που μου διαφεύγει; Περιμένουμε τίποτα άλλες προσφορές μέσα στο Black Friday απο τις μεγάλες αλυσίδες ή οτι ήταν να βγει βγήκε;

ευχαριστω!

Το Νο10 στο ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου τι βγάζει;

Αν και Ρόδο και 10τμ, στοιχηματίζω ότι θα θέλει πολύ λίγα οπότε θα κοίταζα το carrier crystal III στον Κωτσο για προσφορά πχ 400€ με εγκατάσταση που βάζει κατά καιρούς.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα και απο εμένα . Σκεφτομαι να αντικαταστησω το  LG 12000 BTU (οχι inverter) που εχουμε στο σαλoνι με ενα 18000BTU για χρηση κυρίως σε θερμανση (Γερακας, χωρος 40m2 με εσωτερικη σκαλα...) . Με μια μικρη ερευνα που εκανα το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP50VG ειναι απο τα πιο αποδοτικότερα κλιματιστικα... Ποια ειναι ή γνώμη σας ? Καποιο αλλο VFM?

- Με το LG τωρα πρεπει να ειμαι σε κατανάλωση σταθερη 1ΚW/h ... με την γυναικα σπιτι τηλεργασια κλάφτα

Επεξ/σία από haralabosg

37 λεπτά πριν, haralabosg είπε

Kαλησπερα και απο εμένα . Σκεφτομαι να αντικαταστησω το  LG 12000 BTU (οχι inverter) που εχουμε στο σαλoνι με ενα 18000BTU για χρηση κυρίως σε θερμανση (Γερακας, χωρος 40m2 με εσωτερικη σκαλα...) . Με μια μικρη ερευνα που εκανα το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP50VG ειναι απο τα πιο αποδοτικότερα κλιματιστικα... Ποια ειναι ή γνώμη σας ? Καποιο αλλο VFM?

- Με το LG τωρα πρεπει να ειμαι σε κατανάλωση σταθερη 1ΚW/h ... με την γυναικα σπιτι τηλεργασια κλάφτα

1.  

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για αγορά κλιματιστικού

Ποσό που διαθέτουμε : 500€

αντικατάσταση παλιού αλλά δεν εχω πρόχειρη τη μάρκα 9000 επαρκέστατο

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος Αδιάφορο

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. 90% ψύξη / 10%

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης αλλά δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου 

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών : Ενιαίος χώρος 28τμ ενοικιαζόμενα στουντιο Μονο για τους 4 καλοκαιρινούς μήνες

Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: 39C το καλοκαίρι και 12C τον χειμώνα

features

επιθυμητά wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση

Απαραίτητα αθόρυβο

Ευχαριστώ

Καλησπερα σε ολους αυτο εδω λεει τπτ?Με δωρεαν εγκατασταση για κρεββατοκαμαρα 3χ3 να αντικαταστισει παλιο 9αρι firstline τοτε που τα ειχε προσφορα τα carefur Μαρινοπουλος...Θα εχω μεγαλη διαφορα στο ρευμα λετε αν κανω την αλλαγη ξερει κανεις αν εχει wifi?

5 ώρες πριν, haralabosg είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1 ώρα πριν, antinazi είπε

Καλησπερα σε ολους αυτο εδω λεει τπτ?Με δωρεαν εγκατασταση για κρεββατοκαμαρα 3χ3 να αντικαταστισει παλιο 9αρι firstline τοτε που τα ειχε προσφορα τα carefur Μαρινοπουλος...Θα εχω μεγαλη διαφορα στο ρευμα λετε αν κανω την αλλαγη ξερει κανεις αν εχει wifi?

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

4 ώρες πριν, katbou είπε
  1.  

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για αγορά κλιματιστικού

Ποσό που διαθέτουμε : 500€

αντικατάσταση παλιού αλλά δεν εχω πρόχειρη τη μάρκα 9000 επαρκέστατο

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος Αδιάφορο

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. 90% ψύξη / 10%

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανση κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης αλλά δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου 

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό των τετραγωνικών : Ενιαίος χώρος 28τμ ενοικιαζόμενα στουντιο Μονο για τους 4 καλοκαιρινούς μήνες

Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: 39C το καλοκαίρι και 12C τον χειμώνα

features

επιθυμητά wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση

Απαραίτητα αθόρυβο

Ευχαριστώ

2.  

Θα πρότεινα κάποια από τα invertor που έχουν Hotel menu.

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/corona-plus

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/corona

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/supreme

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/supreme-suvi-wfi

Καλησπέρα σε όλους.. Την βοήθεια σας θα ήθελα σχετικά με την επιλογή ενός κλιματιστικού (λογικά 18.000BTU) και είμαι ανάμεσα σε Toyotomi Iziru και Daikin Siesta.

Διαβάζω ότι το Iziru έχει θέματα με πλακέτα και θόρυβο, ισχύει;

1. Ποσό που διαθέτουμε : Μέχρι 750-800
  2. Νέα αγορά 
  3. :
  4. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  5.  
  6. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση:
  7. 70 θέρμανση 30 ψύξη
  8.  
  9. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης
  10.  
  11. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : σαλόνι κουζίνα 60 τμ
  12.  
  13. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: 2-3 ελάχιστη - Μέγιστη 40 Πορτοραφτη Αττικής
  14.  
  15. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο, ίσως WiFi
  16.  
  17. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Χτυπάει ήλιος τον τοίχο, σχετικά καλή μόνωση

Ευχαριστώ

3 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Καλησπέρα σε όλους.. Την βοήθεια σας θα ήθελα σχετικά με την επιλογή ενός κλιματιστικού (λογικά 18.000BTU) και είμαι ανάμεσα σε Toyotomi Iziru και Daikin Siesta.

Διαβάζω ότι το Iziru έχει θέματα με πλακέτα και θόρυβο, ισχύει;

1. Ποσό που διαθέτουμε : Μέχρι 750-800
  2.  
  3. Νέα αγορά 
  4. :
  5. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  6.  
  7. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση:
  8. 70 θέρμανση 30 ψύξη
  9.  
  10. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης
  11.  
  12. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : σαλόνι κουζίνα 60 τμ
  13.  
  14. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: 2-3 ελάχιστη - Μέγιστη 40 Πορτοραφτη Αττικής
  15.  
  16. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο, ίσως WiFi
  17.  
  18. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Χτυπάει ήλιος τον τοίχο, σχετικά καλή μόνωση

Ευχαριστώ

Πόσο βγάζει ως αποτέλεσμα το utility στο Νο10 του ερωτηματολογίου;

6 minutes ago, liakjim said:

Πόσο βγάζει ως αποτέλεσμα το utility στο Νο10 του ερωτηματολογίου;

Θερμικές Απώλειες

7207.97Watt

6198.85KCal/h

96.11Watt/m2

82.65KCal/h/m2

8 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Θερμικές Απώλειες

7207.97Watt

6198.85KCal/h

96.11Watt/m2

82.65KCal/h/m2

Αυτά είναι 75τμ.

Πιο πάνω λες για 60. Τι ισχύει; Υπόψη πρέπει να βάλουμε στο utility τμ, παράθυρα, πόρτες κλτ μόνο του χώρου όχι όλου του σπιτιού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...