Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βέλτιστο:

https://www.skroutz.gr/s/27963558/Daikin-FTXM25R-RXM25R-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-με-WiFi.html

Προτείνεται αγορά μέσω δικτύου Daikin ( blue dealer).

Σε οικονομικό περιμένουμε για προσφορά αυτό ( λογικά θα παίξει κοντά 400€ με την εγκατάσταση μέσα στην τιμή):

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216070-carrier-42qhg009d8si-crystal-iii-ion

Πιο γρήγορος και από τη σκιά σου!

Υπάρχει τίποτα αξιόλογο ενδιάμεσα σε αυτές τις τιμές?

Οι blue dealer αναλαμβάνουν και τοποθετήσεις?

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το έκλεισα χθες βράδυ στις 12:00. Αν και η θερμοκρασία εντός διατηρήθηκε στους 20 με εξωτερική 12-13 όταν το άνοιξα στις 06:00 με ζήτηση 22 (όπως και τις προηγούμενες ημέρες) για να το φέρει κατανάλωσε 1,3-1,4 kwh όπως όταν το είχα αφήσει με ζήτηση 21 το βράδυ και το ανέβασα στους 22 το πρωί. Προς το παρόν το καλύτερο σενάριο για την περίπτωση μου είναι να το έχω με ζήτηση 20 το βράδυ και στις 06:00 ζήτηση 22. Χθες το παραπάνω σενάριο είχε 1,1-1,2 kwh αλλά το σπίτι ήταν ζεστό από νωρίτερα και τα υπόλοιπα δωμάτια είχαν λιγότερες απώλειες.

image.png.8916a859d2d0dd24e192724db9658ae3.png

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι η διαφορά είναι ελάχιστη. Προσωπικά τα έχω αφήσει ανοικτά και καλό Μάρτιο για off.

Σε νεότερο συμπέρασμα το Toshiba του σαλονιού με τα σταθερά του 230-240-250 watt μου "ενοχλεί" το Inventor του ενός υπνοδωματίου το οποίο τεμπελιάζει με ανοικτή πόρτα μιας και οι λίγες απώλειές του δωματίου φαίνεται να αντισταθμίζονται από τη σταθερή λειτουργία του τοσίμπα στο σαλόνι. Πράγμα που δεν συνέβαινε πέρισυ με το Toyo. 

Με ή χωρίς follow me δεν υπάρχει διαφορά, λειτουργεί ελάχιστα.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Σε νεότερο συμπέρασμα το Toshiba του σαλονιού με τα σταθερά του 230-240-250 watt μου "ενοχλεί" το Inventor του ενός υπνοδωματίου το οποίο τεμπελιάζει με ανοικτή πόρτα μιας και οι λίγες απώλειές του δωματίου φαίνεται να αντισταθμίζονται από τη σταθερή λειτουργία του τοσίμπα στο σαλόνι. Πράγμα που δεν συνέβαινε πέρισυ με το Toyo. 

Το toshiba σε τι ζήτηση το έχεις? είναι σταθερή ή το βράδυ μειώνεις? ποσές kwh καταναλώνει την ημέρα? 5 - 5,5? 

και στις κρεβατοκάμαρες που το έχεις μόνιμα ανοιχτό τι κατανάλωση έχεις ανά ημέρα? 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Το ίδιο έχω παρατηρήσει κι εγώ με το Fujitsu που έχω στον ενιαίο σαλόνι τραπεζαρία  και το Sendo το 12αρι που έχω βάλει στην κουζίνα.

Η ζέστη του πρώτου φτάνει μέχρι την κουζίνα με αποτέλεσμα το δεύτερο να μένει σβηστό ακόμα και για μια-μιαμιση ώρα. Βέβαια αυτό συμβαίνει τώρα που οι θερμοκρασίες δεν εχουν πέσει κάτω από 12-13 βαθμούς, όταν αρχίσουν τα κρύα και με τις απώλειες που έχει η κουζίνα δε νομίζω να συνεχίσει να γίνεται.

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Ψάχνοντας τις "προσφορές" black friday για 18αρι που χρειάζομαι για τις ανάγκες μου, έπεσα πάνω σε αυτό:

kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/233928-null

που ειναι απλα price match στην χαμηλότερη skroutz..

Αξίζει για την κατηγορία του;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Το toshiba σε τι ζήτηση το έχεις? είναι σταθερή ή το βράδυ μειώνεις? ποσές kwh καταναλώνει την ημέρα? 5 - 5,5? 

και στις κρεβατοκάμαρες που το έχεις μόνιμα ανοιχτό τι κατανάλωση έχεις ανά ημέρα? 

22 ζήτηση παντού χωρίς αυξομειώσεις. τρελαίνομαι όταν αλλάζω χώρο και υπάρχει διαφορά θερμοκρασιας άσε που το παιδί δε βάζει κώλο κάτω οπότε όπου πηγαίνει θέλω σταθερή θερμοκρασια. 5.5 όπως εύστοχα μαντέψες. Το ίδιο μοντέλο τοσιμπα στο ένα υπνοδωμάτιο (βορινό) δουλεύει και αυτό όπως του σαλονιού όσο μπορεί πιο σταθερά, είτε κλειστή είτε ανοικτή η πόρτα του και καίει περίπου 2.5 Kwh.

Θα διακυνδυνευσω λιγο προωρα να πω ότι η λειτουργία του TOYO 18.000 με οδηγούσε σε εσφαλμένο σφάλμα ότι θέλω μεγαλύτερο κλιματιστικό. 

Να πω ότι για να δω 380 W στο Toyo έπρεπε να ζητήσω κάνα 19αρι. Διαφορα χάος σε medium συνθήκες όπως οι τωρινές. 

Και κάτι τελευταίο, θεωρούσα ότι το ένα με συνθήκες διακοπτόμενης λειτουργιας με υψηλότερα Watt θα ερχόταν η μία η άλλη με το καινούριο με συνεχόμενη λειτουργία σε χαμηλότερα watt. 

Τελικά φαίνεται εσφαλμένος αυτός ο συλλογισμός. Δεν είδα ποτέ 5 Kwh στο τογιο και σίγουρα αν έγινε δεν ήταν με 22.3-22.5 θερμοκρασία.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

θεωρούσα ότι το ένα με συνθήκες διακοπτόμενης λειτουργιας με υψηλότερα Watt θα ερχόταν η μία η άλλη με το καινούριο με συνεχόμενη λειτουργία σε χαμηλότερα watt. 

Τελικά φαίνεται εσφαλμένος αυτός ο συλλογισμός.

😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα εχω ενα χωρο , καθιστικο τραπεζαρια και κουζινα συνολο 60 τ,.μ. θα με καλυψει λετε ενα 18αρι;

το θελω και για θερμανση και για ψυξη. επισης το σπιτι ειναι μεζονετα .

εμεις καθομαστε πιο πολυ στο σαλονι , σπανια στη τραπεζαρια αλλα η αναμονη για το κλιματιστικο ειναι στη τραπεζαρια . θα ηταν καλυτερα να το βαζαμε στο σαλονι που καθομαστε και ειναι πιο κοντα μας  η δεν υπαρχει προβλημα;

σκεφτομουνα και εγω για το haori αλλα βλεπω οτι βγαζει μεχρι 16000 btu και οχι 18αρι .

Επεξ/σία από adok13
Δημοσ.

18αρι για 60 τμ κ μακριά από το χώρο σου, μόνο αν έχεις καλές μονώσεις κτλ.  υπάρχει σχετικό εργαλείο στο sticky για να κάνεις ένα πρόχειρο υπολογισμό κ να πάρεις μια ιδέα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adok13 είπε

εμεις καθομαστε πιο πολυ στο σαλονι , σπανια στη τραπεζαρια αλλα η αναμονη για το κλιματιστικο ειναι στη τραπεζαρια . θα ηταν καλυτερα να το βαζαμε στο σαλονι που καθομαστε και ειναι πιο κοντα μας  η δεν υπαρχει προβλημα;

Ίδια φάση κι εγώ, η αναμονή στην τραπεζαρία αλλά εμείς καθόμαστε συνεχώς στο σαλόνι. Η απόσταση είναι 8-10 μέτρα και είχα τον προβληματισμό αν θα εφτανε η ζέστη στο χώρο που καθόμαστε. 

Μετά από πολύ ψάξιμο και τις συμβουλές του @liakjimκατέληξα στο Fujitsu asyg24klca. Ο χώρος που καθόμαστε ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα, διατηρεί τους 22-22,5 βαθμούς χαλαρά και έχει το θετικό ότι λόγω της απόστασης το φασαριοζικο Fujitsu δεν ενοχλεί.

Μιλάω για  χωρο 42 τετραγωνικά με μέτρια προς καλή μόνωση και διάδρομο ο οποίος δεν έχει πόρτα και μέσω αυτού ζεσταίνεται και ένα γραφείο 8-9 τετραγωνικά 

Αν θες κάτι εντελώς αθόρυβο ή αν τελικά βάλεις το μηχάνημα πάνω από το κεφάλι σου μην πας σε αυτή τη λυση, αλλιώς στο προτείνω 100%.

• Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, adok13 είπε

Να μην πάω σε 18αρι λεσ ε; 

Θα σου πρότεινα να τρέξεις το utility με τις απώλειες για να έχεις έναν μπούσουλα για τις ανάγκες του χώρου σου. Δεν έχουν όλοι οι χώροι τις ίδιες ανάγκες!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, adok13 είπε

Το είδα αλλά δυστυχώς δε ξέρω τι μόνωση έχω στους τοίχους.αν έχω .

Συμπλήρωσε όλα τα υπόλοιπα και βάλε το χειρότερο σενάριο σε αυτό. Εγώ έχω δει στην πράξη και με βάση τις προτάσεις του μηχανολόγου ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί έναν καλό οδηγό

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...