Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, windserf2020 είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Έχει κανείς κάποια γνώμη για το Haier Pearl;
Φαινομενικά παίζει σε καλή τιμή τώρα απλά κάποια σχόλια που βρήκα αφορούσαν άλλο παλαιότερο pearl με seer 8.5. Αυτό είναι σχεδόν ίδιο με το tide green plus μόνο που είναι πιο αθόρυβο και έχει κάποια φίλτρα. Βέβαια στην ίδια τιμή δεν υπάρχει λόγος να πάω στο tide. Ξέρουμε αν και αυτό έχει hitachi συμπιεστή;
@daProΕντυπώσεις; Είδα το πήρες το καλοκαίρι.

Μια χαρά κάνει την δουλειά του..κανένα παράπονο

Το μόνο που ακόμα δεν τοχω ψάξει είναι ότι όταν βάλω dry(αφυγρανση) δεν κάνει τίποτα.

Επεξ/σία από daPro
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, daPro είπε

Μια χαρά κάνει την δουλειά του..κανένα παράπονο

Το μόνο που ακόμα δεν τοχω ψάξει είναι ότι όταν βάλω dry(αφυγρανση) δεν κάνει τίποτα.

Μπορείς να δώσεις καμία εικόνα απο την κατανάλωση, εάν έχεις μετρητή φυσικά;
Ο αισθητήρας έχει απόκλιση ή ότι του ορίζεις σαν στόχο πιάνει; Βλέπω δεν έχει ifeel το τηλεκοντρόλ.
Τώρα σε θέρμανση το έχεις δουλέψει καθόλου;
Το UV πρόγραμμα και η αποστείρωση κάνουν τίποτα ή είναι καθαρά μαρκετιστικα;

6 λεπτά πριν, windserf2020 είπε

Μπορείς να δώσεις καμία εικόνα απο την κατανάλωση, εάν έχεις μετρητή φυσικά;
Ο αισθητήρας έχει απόκλιση ή ότι του ορίζεις σαν στόχο πιάνει; Βλέπω δεν έχει ifeel το τηλεκοντρόλ.
Τώρα σε θέρμανση το έχεις δουλέψει καθόλου;
Το UV πρόγραμμα και η αποστείρωση κάνουν τίποτα ή είναι καθαρά μαρκετιστικα;

Φίλος δυστυχώς δεν τοχω γιαυτα που με ρωτάς.Σαν απόδοση είμαι ικανοποιημένος.

Καλησπέρα σας,

Μετά από αναγκαστική μετακόμιση (λόγω σεισμού), ψάχνω για αγορά κάποιο κλιματιστικό 12άρι για να αντικαταστήσει ένα παλιό fujitsu ASY12RSC-W/AOY12RSA, το οποίο ναι μεν λειτουργεί και καλύπτει τον χώρο, αλλά μιας και το κλιματιστικό θα είναι η κύρια πηγή θέρμανσης του χώρου θεωρώ πως θα είναι ασύμφορο το συγκεκριμένο.

Με ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και η αξιοπιστία του μηχανήματος. Μπορώ να διαθέσω max 700€-750€ και φυσικά όσο πιο οικονομικά τόσο πιο καλά.

Θα ήθελα παρακαλώ κάποιες προτάσεις από εσάς και κυρίως αν κάποια μηχανήματα είναι δοκιμασμένα σε πραγματικές συνθήκες.

Παρέλαβα επιτέλους το haori και αναμένω τον ψυκτικό τις επόμενες μέρες για τοποθέτηση! Για να δούμε αν θα έχω την απόδοση που θέλω!

------------------------------------------------

Γράφτηκε παραπάνω από κάποιους η σημασία της μόνωσης στα σπίτια. Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντική είναι...να το κάνετε όσοι το σκέφτεστε!!! Εγώ είχα την τύχη να το κάνω σε νέο σπίτι εξαρχής αλλά τα υλικά εξελίσσονται καθημερινά οπότε σίγουρα θα βρείτε ακόμα καλύτερες λύσεις όσο περνάει ο καιρός. Ακόμα και ένα σπίτι 50 ετών θα μεταμορφωθεί θεαματικά προς το καλύτερο!!!

Ενδεικτικό παράδειγμα πρόσφατα :

Ένα βράδυ πριν λίγες μέρες στα βορειοδυτικά προάστια της Αθήνας, είχε υπερβολική υγρασία  και η θερμοκρασία στο σπίτι έφτασε μέχρι και 17,1 βαθμούς, η πλέον χαμηλή που έχω δει μέχρι τώρα στο χώρο. Έξω είχε 12-12,5 σύμφωνα με τα θερμόμετρα μου. Προφανώς κρυώναμε... Μην έχοντας καμία εναλλακτική θέρμανσης του χώρου πλην των 2 κλιματιστικών daikin axtc25c που έχω σε 2 κρεβατοκάμαρες, απλά άνοιξα τις πόρτες από τα δωμάτια και τα έβαλα στην πρώτη σκάλα λειτουργίας με στόχο 23 βαθμούς. Απομόνωσα μπάνια και τρίτη κρεβατοκάμαρα για να ζεστάνω το υπόλοιπο σπίτι όσο μπορούσα.

Αποτέλεσμα:  έφτασα 22,5 σε έκαστη κρεβατοκάμαρα και 20,3 στην σαλονοκουζίνα και τον διάδρομο που τα συνδέει σε χρόνο που δεν μέτρησα αλλά ήταν σύντομος. Με άλλα λόγια  ζέστανα  χώρο 70 σχεδόν τετραγωνικά ικανοποιητικά δίχως να έχω το μεγάλο κλιματιστικό του σαλονιού!!! Το καλύτερο όμως ήταν ότι τα έκλεισα 12 παρά και η μόνωση κράτησε για ώρες την ζέστη. Καμία σχέση με όσα ήξερα και βίωνα με τα παλιά αμόνωτα σπίτια όπου μόλις έκλεινες το κλιματιστικό η ζέστη χάνονταν σύντομα.  Φυσικά δεν θα είναι τόσο εύκολο στις επερχόμενες βαριά χειμωνιάτικες νύχτες με θερμοκρασίες κοντά στο 0. Εκεί τα κλιματιστικά θα πιεστούν και τότε θα ξέρω αν πραγματικά μπορούν να θερμάνουν τον χώρο όπως πρέπει ή όπως μας είχαν καλομάθει τα καλοριφέρ. Απλά με όσα έχω ήδη δει είμαι αισιόδοξος!

Τώρα για καταναλώσεις το haori έχει δική του εφαρμογή όποτε θα εχω μια εικόνα...για τα daikin θα πρέπει να βάλω τις σχετικές πρίζες  που κάποιοι από εσάς έχετε βάλει για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

• Thanks 1

Καλησπέρα και πάλι, βρίσκω αυτό https://www.morris.gr/product.asp?catid=2074&title=morris.gr-κλιματισμός-morris-wfin-35150-κλιματιστικο-smart-wifi-inverter-12000btu

σε προσφορά στα 400€.

Μου φαίνεται να έχει καλά χαρακτηριστικά και και καλό scop που με ενδιαφέρει

46 λεπτά πριν, Trismetr είπε

Καλησπέρα και πάλι, βρίσκω αυτό https://www.morris.gr/product.asp?catid=2074&title=morris.gr-κλιματισμός-morris-wfin-35150-κλιματιστικο-smart-wifi-inverter-12000btu

σε προσφορά στα 400€.

Μου φαίνεται να έχει καλά χαρακτηριστικά και και καλό scop που με ενδιαφέρει

Καλή τιμή.

Και εγω ειδα το συγκεκριμένο στα 400 απο κωτσο.Φενεται καλο το scop παντως

Αξιζει για ζεστη ;

Μου ειχες προτεινει (liakjim) το daikin το 12αρι Βεβαια εχουν και 160€ διαφορα

28 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Και εγω ειδα το συγκεκριμένο στα 400 απο κωτσο.Φενεται καλο το scop παντως

Αξιζει για ζεστη ;

Μου ειχες προτεινει (liakjim) το daikin το 12αρι Βεβαια εχουν και 160€ διαφορα

Τι να πω, δεν το έχω δουλέψει για να συγκρίνω και δεν έχουμε και αξιόλογο feedback.

ΥΓ Τα 160€ είναι προσφοράς , μπορεί να παίξει και το daikin πιο κάτω. Ποιος ξέρει;

Το αστειο ειναι οταν μου το ειχες προτεινει εκανε 569 Λιγο πριν το black friday ολοι το ανεβασαν 650~ και τωρα το ριχνουν παλι (και καλα black friday) 569 τουλαχιστον απο electronet που το εχω δει

8 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Το αστειο ειναι οταν μου το ειχες προτεινει εκανε 569 Λιγο πριν το black friday ολοι το ανεβασαν 650~ και τωρα το ριχνουν παλι (και καλα black friday) 569 τουλαχιστον απο electronet που το εχω δει

Αν δεν θες να δώσεις πολλά, χτύπα το Μόρις. Αν και δεν έχει την εγκατάσταση στην τιμή, δεν είναι κακή τιμή για 12αρι με τα χαρακτηριστικά του.

Η διαίσθησή μου με πάει ακόμα προς το Daikin, αλλά εννοείται ότι δεν μπορώ να ξέρω τι θα παίξει στις εκπτώσεις.

Δίλημμα το ξέρω.

Καλημέρα σε όλους.

Θα αγοραστεί ένα νέο κλιματιστικό για παιδικό δωμάτιο περίπου 18τ.μ για ψύξη το καλοκαίρι αλλά και βοηθητικά του καλοριφέρ για θέρμανση.

• Ποσό που διαθέτουμε : Δεν υπάρχει αυστηρό μπάτζετ - όχι το ακριβότερο - απλά δίνουμε και κάτι παραπάνω για ποιότητα - αθόρυβη λειτουργία - μικρές διαστάσεις
  • Κατάστημα : σχετικά αδιάφορο - ιδανικά θα ήταν να κάνει σωστές (και όχι άρπα κόλλα) τοποθετήσεις διότι δεν έχω έμπιστο ψυκτικό να το αναθέσω
  • 60% ψύξη / 40% θέρμανση
  • Συχνότητα χρήσης: Περιστασιακή πηγή θέρμανσης, συχνή σε ψύξη
  • Υπνοδωμάτιο 18 τ.μ
  • Παπάγου
  • Απαραίτητα αθόρυβο μέσα-έξω, ιδανικά μικρές διαστάσεις, αξιοπιστία, λοιπά μπλιμπλίκια αδιάφορα
  • Βορειοδυτικός προσανατολισμός, όροφοι πάνω και κάτω
  • Θερμικές Απώλειες
    1217,16 Watt
    1046 KCal/h
    68 Watt/m2
    58 KCal/h/m2

14 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Καλημέρα σε όλους.

Θα αγοραστεί ένα νέο κλιματιστικό για παιδικό δωμάτιο περίπου 18τ.μ για ψύξη το καλοκαίρι αλλά και βοηθητικά του καλοριφέρ για θέρμανση.

• Ποσό που διαθέτουμε : Δεν υπάρχει αυστηρό μπάτζετ - όχι το ακριβότερο - απλά δίνουμε και κάτι παραπάνω για ποιότητα - αθόρυβη λειτουργία - μικρές διαστάσεις
  • Κατάστημα : σχετικά αδιάφορο - ιδανικά θα ήταν να κάνει σωστές (και όχι άρπα κόλλα) τοποθετήσεις διότι δεν έχω έμπιστο ψυκτικό να το αναθέσω
  • 60% ψύξη / 40% θέρμανση
  • Συχνότητα χρήσης: Περιστασιακή πηγή θέρμανσης, συχνή σε ψύξη
  • Υπνοδωμάτιο 18 τ.μ
  • Παπάγου
  • Απαραίτητα αθόρυβο μέσα-έξω, ιδανικά μικρές διαστάσεις, αξιοπιστία, λοιπά μπλιμπλίκια αδιάφορα
  • Βορειοδυτικός προσανατολισμός, όροφοι πάνω και κάτω
  • Θερμικές Απώλειες
    1217,16 Watt
    1046 KCal/h
    68 Watt/m2
    58 KCal/h/m2

Βέλτιστο:

https://www.skroutz.gr/s/27963558/Daikin-FTXM25R-RXM25R-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-με-WiFi.html

Προτείνεται αγορά μέσω δικτύου Daikin ( blue dealer).

Σε οικονομικό περιμένουμε για προσφορά αυτό ( λογικά θα παίξει κοντά 400€ με την εγκατάσταση μέσα στην τιμή):

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/216070-carrier-42qhg009d8si-crystal-iii-ion

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...