Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, userAnon είπε

τι εξωτερική θερμοκρασία έχεις?

μέσο όρο έχεις 387 watt

Η εξωτερική ξεκίνησε από 13 το πρωί που το αναψα, εφτασε 15 το μεσημέρι και τώρα είναι στους 14. 

Ο μέσος όρος θα ήταν χαμηλότερος αν δεν το είχε βάλει η γυναίκα μου στους 24. Τότε επαιζε στα 450 watt. Όταν γύρισα σπίτι και το είδα, το γύρισα στους 22 και κατευθείαν η κατανάλωση έπεσε στα 240-280 watt

• Thanks 1
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

στο καθιστικο-κουζινα των 70τμ με πολυ καλη μονωση, δεν το αναβω ουτε τις μεσημεριανες (με νυχτερινο) ωρες!

η καλή μόνωση είναι πολύ βασική παράμετρος. Για όποιον μπορεί να μονώσει το σπίτι του είναι από τις καλύτερες δουλειές που μπορεί να κάνει. Μονώσαμε το καλοκαιρι εξωτερικά το μπάνιο που ο κατασκευαστής το είχε αφήσει με σχεδόν μηδενική μόνωση. Ανακαλύψαμε ότι ο βορεινός τοίχος με πλάτος 2,5 μέτρα δεν είχε σχεδόν τίποτα.Μόνο πλάκα, τούβλο και σωβά. Είδη βλέπω τεράστια διαφορά. Πέρυσι με 12 εξωτερική το μπάνιο έφτανε στους 15-16 βαθμούς. Φέτος στις ίδιες συνθήκες είναι 19,5! Με την πόρτα λίγο ανοιχτή από την ζέστη του toshiba φτάνει στους 20,5 - 21. Η διαφορές είναι τεράστιες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannis_Io είπε

Αυτό που σίγουρα συμφέρει είναι η συνεχόμενη λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας

Aυτο που δεν εγινε απο μεριας σου αντιληπτο ειναι πως εγω μιλαω για ωρες που ΔΕΝ βρισκομαστε στον χωρο.

1 ώρα πριν, Giannis_Io είπε

Με 2 θερμοπομπους και 1 καλοριφέρ λαδιού

Τα εχεις μπερδεψει αν συγκρινεις αντλιες θερμοτητας με θερμανση ωμικων αντιστασεων φιλε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Specs είπε

Χαιρομαι ,που ως σπαταλος βρισκομαι στον σωστο χωρο και ετσι δεν ντρεπομαι να πω ,οτι ενω εχω το ταπεινο Haier 9ρι των 300w ελαχιστης καταναλωσης στο καθιστικο-κουζινα των 70τμ με πολυ καλη μονωση, δεν το αναβω ουτε τις μεσημεριανες (με νυχτερινο) ωρες!

Απλα εχω επιλεξει για ποιοτητα στην ζεστη,να καιω την υδραυλικη πελετοσομπα με κοστος λειτουργιας 3 τουλαχιστον φορες περισσοτερο απο του κλιματιστικου.

Αλλα δεν ειναι ολοι ετσι και το κυριωτερο, η συζητηση ηταν αν συμφερει  γενικα (και οχι εμενα!) η σπαστη λειτουργια η οχι.

Επιμενω λοιπον μιας και δεν μπορω να κλεινω τα ματια μου στην μετρημενη μειωση καταναλωσης αλλα και καταπονησης.

Αλλωστε οταν μιλαμε για θερμικη ανεση και κυνηγαμε τα δεκατα του κελσιου με τα ψηφιακα θερμομετρα για σταθεροτητα(και σωστα),προσωπικα δεν θα το κατεβαζα ουτε τον ενα βαθμο αυτο που λετε...τι ψυχη εχουν στα 0,30ε ανα νυχτα να μπουν αλλα 5 σεντς ας πουμε και να ειμαστε αρχοντες?

Η συνεχομενη λειτουργια ισως ειχε αξια σε λεβητες που επρεπε να ξαναπαρουν μπρος απο την αρχη με κρυα νερα κλπ

Γι αυτό λεμε συνεχή λειτουργία του κλιματιστικού(είσαι δεν είσαι στον χωρο) για να κρατάει το σπίτι μια άλφα θερμοκρασία, κάτι που εσύ το πετυχαίνεις με την σόμπα πολύ πιο εύκολα με το ανάλογο κόστος. Δηλαδή να ξοδεψω 3kwh παραπάνω ακόμα και την νύχτα δεν μ ενδιαφέρει δεν κυνηγάω καταναλώσεις ρεκόρ, αρκεί το σπίτι(τα αντικείμενα) να μην πέσει κάτω απο 20 γτ πιο δύσκολα θα το ζεστάνω μετά με τον αέρα. Τουλάχιστον με τα δικά μου δεδομένα αυτό είδα ότι λειτουργεί αξιοπρεπώς

Όσο για την καταπόνηση και την φθορά επιλέγουμε μεγάλη εγγύηση+ επαγγελματία μια φορά τον χρόνο  και πιστεύω είμαστε καλυμμένοι

Επεξ/σία από renaultclioV
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, renaultclioV είπε

να μην πέσει κάτω απο 20 γτ πιο δύσκολα θα το ζεστάνω μετά με τον αέρα

Εχεις τροπο να  αποδειξεις οτι αυτο το 'πιο δυσκολα" ειναι αρκετο για να χασεις οσα κερδισες με το κλεισιμο την νυχτα?

Δηλαδη γλιτωσες 3 kwh  με το σβησιμο την νυχτα και πιστευεις οτι θα το χασεις με το καλημερα επειδη θα ξεκινησει το πρωι απο πχ 18 και οχι απο 20 ???

Αυτο ειναι το ζητουμενο για εμενα...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Specs είπε

Εχεις τροπο να  αποδειξεις οτι αυτο το 'πιο δυσκολα" ειναι αρκετο για να χασεις οσα κερδισες με το κλεισιμο την νυχτα?

Δηλαδη γλιτωσες 3 kwh  με το σβησιμο την νυχτα και πιστευεις οτι θα το χασεις με το καλημερα επειδη θα ξεκινησει το πρωι απο πχ 18 και οχι απο 20 ???

Αυτο ειναι το ζητουμενο για εμενα...

Δεν μπορώ να σ αποδείξω με νούμερα δεν εχω μετρητή στο κλιματιστικο. Απλά σκέφτομαι ότι τα σώματα πιο δύσκολα ζεσταίνονται με τον αέρα οπότε αυτούς τους 2 βαθμους που θα χάσουν  θα χρειαστεί τουλάχιστον ίση ενέργεια με της "συντήρησης" για να τους ξανακερδίσουν αφού οι απώλειες είναι ίδιες. Έτσι οπως λες το δούλεψα τον Μάρτιο που το πήρα και πραγματικά δεν μου άρεσε σαν θέρμανση. Μετά ρώτησα απο δω ρώτησα από κει και εβγαλα ενα συμπέρασμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, renaultclioV είπε

θα χρειαστεί τουλάχιστον ίση ενέργεια με της "συντήρησης" για να τους ξανακερδίσουν αφού οι απώλειες είναι ίδιες

Oi apωλειες την νυχτα με μεγαλυτερη εσωτερικη ειναι πιο πολλες λογω της διαφορας με την εξωτερικη που ειναι κατα δυο βαθμους μεγαλυτερη...δεν ειναι ιδιες!

"τα σωματα" τι εννοεις?

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Specs είπε

Aυτο που δεν εγινε απο μεριας σου αντιληπτο ειναι πως εγω μιλαω για ωρες που ΔΕΝ βρισκομαστε στον χωρο.

Αναλόγως τον χώρο για τον οποίο μιλάμε. Ένα σπίτι χωρίς μονώσεις, το οποίο θα παγώνει τις ώρες που εγώ θα λείπω, και μετά θα θέλει 2 ώρες με τα κλιματιστικά στο τέρμα για να έρθει στα ίσια του, γιατί να το αφήσω να παγώσει; 

Αντίστοιχα σε ένα θωρακισμένο σπίτι που δεν χάνει τη ζεστασιά του μπορείς να το αφήσεις χωρίς θέρμανση.

1 ώρα πριν, Specs είπε

Τα εχεις μπερδεψει αν συγκρινεις αντλιες θερμοτητας με θερμανση ωμικων αντιστασεων φιλε...

Εγώ φίλε μου συγκρίνω τρόπους θέρμανσης και την απόδοση που έχει ο κάθε ένας από αυτους. Έχω χρησιμοποιήσει λέβητα πετρελαίου, λεβητα ξύλου, θερμοπομπους και καλοριφέρ λαδιού και τώρα κλιματιστικά οπότε έχω μια καλή εικόνα στο τι προσφέρει ο κάθε ένας τρόπος και μπορώ να κάνω τις συγκρίσεις μου.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Specs είπε

Oi apωλειες την νυχτα με μεγαλυτερη εσωτερικη ειναι πιο πολλες λογω της διαφορας με την εξωτερικη που ειναι κατα δυο βαθμους μεγαλυτερη...δεν ειναι ιδιες!

"τα σωματα" τι εννοεις?

Εννοώ τα αντικείμενα του σπιτιού. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, renaultclioV είπε

Εννοώ τα αντικείμενα του σπιτιού

το μεγαλο πλεονεκτημα της θερμανσης με κλιματιστικα μεσω αερα, ειναι η ταχυτητα που αποκτουμε την αισθηση της ζεστης.

Τα υπαρχοντα αντικειμενα τοιχοι κλπ εχουν πολυ αργο ρυθμο απωλειας της ζεστης και προσληψης αντιστοιχα.

11 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

γιατί να το αφήσω να παγώσει; 

το αφηνεις ακριβως γιατι εχει απωλειες και ΔΕΝ πρεπει να το ζεσταινεις οσο δεν το χρειαζεσαι...

13 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

και μπορώ να κάνω τις συγκρίσεις μου

και κατεληξες πως ασχετως τροπου θερμανσης ,πρεπει να το κρατας ζεστο οταν ΔΕΝ εισαι στον χωρο?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Specs είπε

και κατεληξες πως ασχετως τροπου θερμανσης ,πρεπει να το κρατας ζεστο οταν ΔΕΝ εισαι στον χωρο?

Όχι δεν κατέληξα σε αυτό. Για την ακρίβεια με τους προηγούμενους τρόπους θέρμανσης ποτέ δεν ζεσταινα το σπίτι όταν δεν ήμουν εκεί γιατί θα έπαιρνε η τσέπη μου φωτιά για κάτι που δεν είναι απαραίτητο.

Τώρα με τον κλιματισμό που είναι φθηνότερος τρόπος θέρμανσης ίσως να το δοκιμάσω. Πιο πολύ από περιέργεια να δω καταναλώσεις 24/7 λειτουργίας.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

Πιο πολύ από περιέργεια να δω καταναλώσεις 24/7 λειτουργίας.

αναμενω...με και χωρις διακοπτομενη λειτουργια καταναλωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

[...]

Τώρα με τον κλιματισμό που είναι φθηνότερος τρόπος θέρμανσης ίσως να το δοκιμάσω. Πιο πολύ από περιέργεια να δω καταναλώσεις 24/7 λειτουργίας.

- Η κατανάλωση θα είναι από ίδια έως αισθητά χαμηλότερη, αν η σταθερή τώρα θερμοκρασία του χώρου που θερμαίνεται 24/7 είναι η ίδια με το μέσο όρο των θερμοκρασιών του 24ώρου που επικρατούσαν παλαιότερα στον ίδιο χώρο. Εξαρτάται από την ποιότητα και την αποδοτικότητα του κλιματιστικού σε όλο το εύρος της λειτουργίας του. Τα μεγέθη είναι μετρήσιμα και τα κατάλληλα επιστημονικά-τεχνολογικά «εργαλεία» υπάρχουν δεν είναι θέμα άποψης ή επιφοίτησης. Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει μόνο με ελάχιστα κλιματιστικά, που τα ίδια τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά μας “προειδοποιούν” πως δεν είναι κατάλληλα για χρήση 24/7 ούτε σε περιοχές με ήπιο κλίμα και κατοικίες με μικρές απώλειες.

- Ο χρήστης του κλιματιστικού μπορεί να ελέγξει περαιτέρω την κατανάλωση του-δεν είναι ανεξέλεγκτη και σταθερή-αν έχει τον πίνακα με τις καταναλώσεις του σε όλο το εύρος της λειτουργίας του. Αν μπορεί να κατανοήσει και τον προγραμματισμό του, γιατί η κατανάλωση των κλιματιστικών εξαρτάται και από αυτόν, θα τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Τότε είναι πραγματικά χρήσιμη η ύπαρξη μετρητή κατανάλωσης, ακόμα και του πλέον απλού.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Specs είπε

αναμενω...με και χωρις διακοπτομενη λειτουργια καταναλωσεις.

Απο διακοπτόμενη λειτουργία έχω πάρει ήδη μια πρώτη ιδέα αλλά επειδή δεν έχουν πιάσει ακόμα τα κρύα δεν μπορεί να βγει σωστό συμπέρασμα. Εννοείται ότι συνεχόμενη λειτουργία δεν έχω δοκιμάσει.

Όταν πιάσουν κανονικές συνθήκες χειμώνα  θα δοκιμαστούν και τα δύο και θα δώσω καταναλώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχει κανείς κάποια γνώμη για το Haier Pearl;
Φαινομενικά παίζει σε καλή τιμή τώρα απλά κάποια σχόλια που βρήκα αφορούσαν άλλο παλαιότερο pearl με seer 8.5. Αυτό είναι σχεδόν ίδιο με το tide green plus μόνο που είναι πιο αθόρυβο και έχει κάποια φίλτρα. Βέβαια στην ίδια τιμή δεν υπάρχει λόγος να πάω στο tide. Ξέρουμε αν και αυτό έχει hitachi συμπιεστή;
@daProΕντυπώσεις; Είδα το πήρες το καλοκαίρι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...