Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, phadomas είπε

Καλησπέρα . Το σπίτι σου τι απώλειες εχει;

αρχικά να πω, ότι το 24αρι καλύπτει 45 τμ και το πιο πιθανό είναι ότι έπρεπε να είχα αγοράσει μικρότερο (22 μιν)

τώρα για τις απώλειες δεν το γνωρίζω. κάναμε και κάποιες επιπλέον εργασίες το καλοκαίρι (θερμομόνωση/στεγανοποίηση) και νομίζω ότι έχει βελτιωθεί αρκετά. το εργαλείο που χρησιμοποιούμε εδώ αν θυμάμαι καλά ήταν κοντά στις 6.000w = 20.5 btu κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 14/11/2021 στις 3:04 ΜΜ, liakjim είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

για 24άρι αυτό δεν είναι καλό; 

https://www.skroutz.gr/s/18977788/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-71ZR-W-%CE%9A%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-Inverter-24000-BTU.html#specs

Καλησπερα..Ηθελα να κανω μια ερωτηση..Το κληματιστικο μου λειτουργει συνεχεια στην θερμανση..Το εχω βαλει στους 24 βαθμους και ελαχιστες φορες το εχω δει να σταματαει λογω του οτι επιασε θερμοκρασια και συνηθως γινεται οποτε εχω αναψει και το τζακι..Ειναι φυσιολογικο αυτο?Μιας και δεν ειχα ποτε για θερμανση και δεν ξερω αν ειναι το νορμαλ να λειτουργει συνεχεια η πρεπει και να σταματαει..

Στην εφαρμογη δειχνει θερμοκρασια χωρου 24 που ζηταω αλλα λειτουργει κανονικα..

Εχω το invertor comfort mfv 24αρι

Ευχαριστω

Ενημερωτικά για όσους ενδιαφέρονται για toshiba haori 16...θα υπάρχει ένα απόθεμα στην αγορά τουλάχιστον σε κοτσώβολο και συγκεκριμένα καταστήματα  από εβδομάδα. Εγώ λογικά θα παραλάβω νωρίτερα και θα το τοποθετήσω το ταχύτερο δυνατό. Θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου!!!

• Like 1

5 ώρες πριν, vasioula1 είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

για 24άρι αυτό δεν είναι καλό; 

https://www.skroutz.gr/s/18977788/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-71ZR-W-Κλιματιστικό-Inverter-24000-BTU.html#specs

Καλό πρέπει να είναι.

2 ώρες πριν, manos_21_ είπε

Καλησπερα..Ηθελα να κανω μια ερωτηση..Το κληματιστικο μου λειτουργει συνεχεια στην θερμανση..Το εχω βαλει στους 24 βαθμους και ελαχιστες φορες το εχω δει να σταματαει λογω του οτι επιασε θερμοκρασια και συνηθως γινεται οποτε εχω αναψει και το τζακι..Ειναι φυσιολογικο αυτο?Μιας και δεν ειχα ποτε για θερμανση και δεν ξερω αν ειναι το νορμαλ να λειτουργει συνεχεια η πρεπει και να σταματαει..

Ευχαριστω

Θα θέλαμε να μην σταματάει ποτέ. Οπότε αν θέλεις 24 και έχεις 24, είσαι κομπλέ.

2 ώρες πριν, manos_21_ είπε

Ευχαριστω

Τι εννοεις δεν σταματαει? Εννοεις δουλευει ασταματητα βγαζοντας ζεστο αερα ή πεφτει σε ρελαντι και κατι σαν sleep mode? Στην πρωτη περιπτωση ειναι σαν να δειχνει οτι δεν εχει καταφερει να πιασει τη θερμοκρασια που εχεις ορισει και δουλευει συνεχεια να την επιτυχει. Στη 2η περιπτωση σημαινει οτι επιασε το επιθυμητο και ινβερταρει στο ρελαντι σε χαμηλες στροφες και με ελαχιστην καταναλωση μεχρι να χρειαστει να ξανανεβασει στροφες.

Ενα κανονικο ινβερτερ μολις πιασει την επιθυμητη θεωρητικα θα ριξει στροφες και καταναλωση και θα μπει σε ενα ατυπο sleep mode οπου θα ειναι μεν αναμενο αλλα θα εχει ελαχιστη ροη αερα (σαν ελαφρα συντηρηση) και ελαχιστη καταναλωση (αν το εχεις κουμπωμενο σε μετρηση καταναλωσης). Αν δεν εχει πιασει επιθυμητη θα δουλευει συνεχεια μεχρι να την πιασει. Αν ειναι αφυσικο το νουμερο που εχεις θεσει (πχ πολυ υψηλο ή δυσκολο για το χωρο λ.χ. γιατι το κλιματιστικο ειναι μικρο) θα δουλευει ακαταπαυστα το οποιο επισης δεν ειναι καλο και δεν σε βοηθαει στην καταναλωση.

Αυτα εχω καταλαβει τουλαχιστον.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ινβερτάρει μπορεί να είναι και με ψηλες στροφες ανεμιστήρα και όχι ελάχιστης κατανάλωσης (μπορεί και μεγάλης).

Ανάλογα τις συνθήκες (θερμοκρασία έξω + θερμοκρασία μέσα + ζητούμενη) αν ο χώρος θέλει 1KW για να κρατήσει την ζητούμενη θα ινβερτάρει εκεί. Ας μην συνδέουμε το ινβερτάρει με την ελάχιστη κατανάλωση.

Αν οι συνθήκες θέλουν την ελάχιστη θα δουλεύει εκεί, αν θέλουν λιγότερο θα κατεβαίνει στην ελάχιστη και θα ανοιγοκλείνει, αν θέλουν περισσότερο θα δουλεύει τόσο (ψηλότερα) ώστε να κρατάει την θερμοκρασία που έχουμε ορίσει. Ανάλογα πάλι τις συνθήκες και το κάθε μοντέλο, μπορεί να ανεβοκατεβαίνει ή μπορεί και να είναι σχετικά σταθερό.

Νομίζω..

2.png

1.png

Επεξ/σία από nixi
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, nixi είπε

Το ινβερτάρει μπορεί να είναι και με ψηλες στροφες ανεμιστήρα και όχι ελάχιστης κατανάλωσης (μπορεί και μεγάλης).

Ανάλογα τις συνθήκες (θερμοκρασία έξω + θερμοκρασία μέσα + ζητούμενη) αν ο χώρος θέλει 1KW για να κρατήσει την ζητούμενη θα ινβερτάρει εκεί. Ας μην συνδέουμε το ινβερτάρει με την ελάχιστη κατανάλωση.

Αν οι συνθήκες θέλουν την ελάχιστη θα δουλεύει εκεί, αν θέλουν λιγότερο θα κατεβαίνει στην ελάχιστη και θα ανοιγοκλείνει, αν θέλουν περισσότερο θα δουλεύει τόσο (ψηλότερα) ώστε να κρατάει την θερμοκρασία που έχουμε ορίσει. Ανάλογα πάλι τις συνθήκες και το κάθε μοντέλο, μπορεί να ανεβοκατεβαίνει ή μπορεί και να είναι σχετικά σταθερό.

2.png

1.png

Ποιο είναι το πάνω και ποιο το κάτω;

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ποιο είναι το πάνω και ποιο το κάτω;

Το πάνω είναι Midea 12άρι. Το κάτω είναι Edge 18αρι.

Το Midea εδώ παίζει κοντά στην ελάχιστη. Το Edge εδώ είναι πιο ψηλά.

• Like 1

Στις 14/11/2021 στις 10:21 ΜΜ, userAnon είπε

shorai premium 24αρι. Το έχω αναμένο 4 ημέρες συνεχόμενα να δω τι θα κάνει. Μετά τις 12:00 το βράδυ ζήτηση 20, από τις 07:00 μέχρι τις 17:30 ζήτηση 22 και από τις 17:30 μεχρι τώρα (22:15) ζήτηση 23. Έχει κάταναλώση σε 22 ώρες 4,3 kwh.Ειδικά όταν το έχω σε αυτόματο αέρα είναι εντελώς αθόρυβο, η ζέστη είναι πολύ κοντά στην αίσθηση του καλοριφέρ (μέχρι και η σύζυγος μου είπε ότι άξιζε τα χρήματα και η αναβάθμιση), και τέλος ζεσταίνει κάπως και τα υπόλοιπα δωμάτια. (είναι τοποθετημένο αντίθετα από τον διάδρομο)

Γενικά πολύ ευχαριστημένος αν και ακόμα δεν έχουνε πιάσει τα κρύα. 

image.png.ba719e6947a0755bbc1dbbce101e6243.png

Το κομματι απο το 24ωρο που λειπει,γινεται να το βαλεις?

Επισης,δοκιμασες με κλεισιμο οταν πατε για υπνο και ανοιγμα το πρωι οπως το εχεις 7πμ ?

10 ώρες πριν, Specs είπε

Το κομματι απο το 24ωρο που λειπει,γινεται να το βαλεις?

Επισης,δοκιμασες με κλεισιμο οταν πατε για υπνο και ανοιγμα το πρωι οπως το εχεις 7πμ ?

Προς το παρόν δεν το κλείνω το βραδυ για να δω πως συμπεριφέρεται. προχθες το είχα στους 20 ζήτησηimage.png.93084d831b1c14c506f39bf986d1f137.png

χθες βράδυ στους 21 (το έκλεισα όμως χθες το πρωί γιατί κάναμε το σπίτι)

image.png.c3b241d95eca57dc1b3555da3ce1ad34.png

Από χθες τις 12:00 το βράδυ μέχρι σήμερα 08:00 το πρωί με ζήτηση 21 έκαψε 1,4 kwh. 

• Like 2

1 ώρα πριν, userAnon είπε

12:00 το βράδυ μέχρι σήμερα 08:00 το πρωί με ζήτηση 21 έκαψε 1,4 kwh

Εξακολουθω να πιστευω πως η καταναλωση αυτη, σε ωρες που δεν την χρειαζεσαι την ζεστη και ειναι το 30% (1,4 kwh) της συνολικης καταναλωσης,ειναι περιττη.

Δεν πιστευω οτι για να επανελθει το πρωι απο κλειστο ξεκινωντας θα καταναλωσει περισσοτερο απο το 20% της 1,4 kwh που ΔΕΝ εκαψες ,απο οτι αν ειχε παραμεινει ανοιχτο σε χαμηλοτερη θερμοκρασια.

Δηλαδη απο τις 1,4kwh θα σου μεινουν κερδος 1,1kwh την καθε νυχτα και γενικα οικονομια κατα 25%.

41 λεπτά πριν, Specs είπε

Εξακολουθω να πιστευω πως η καταναλωση αυτη, σε ωρες που δεν την χρειαζεσαι την ζεστη και ειναι το 30% (1,4 kwh) της συνολικης καταναλωσης,ειναι περιττη.

Δεν πιστευω οτι για να επανελθει το πρωι απο κλειστο ξεκινωντας θα καταναλωσει περισσοτερο απο το 20% της 1,4 kwh που ΔΕΝ εκαψες ,απο οτι αν ειχε παραμεινει ανοιχτο σε χαμηλοτερη θερμοκρασια.

Δηλαδη απο τις 1,4kwh θα σου μεινουν κερδος 1,1kwh την καθε νυχτα και γενικα οικονομια κατα 25%.

είναι πολυ πιθανό, γιατί έτσι το λειτουργούσα μέχρι και πέρυσι. Συνήθως με εξωτερική 12 περίπου και ζήτηση 20 καιει 0,7kwh που είναι οκ. Το 1,4 είναι με ζήτηση 21. Έχω σκοπό να το δοκιμάσω και να το σβήνω το βράδυ και να το ανοίγω κατά τις 06:00-06:30.

50 λεπτά πριν, Specs είπε

Της ίδιας απόψης είμαι κι εγώ ωστόσο νομίζω ότι το ποσό θα κάψει ένα κλιματιστικό όταν θα το ανάψεις το πρωί μέχρι να φέρει τη θερμοκρασία εκεί που την άφησε το βράδυ, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Στο δικό μου σπίτι πχ αυτή την περίοδο και με ελάχιστη εξωτερική τη νύχτα 14, το πρωί ο χώρος εχει 19,5-20 με κλειστό το κλιματιστικό όλη νύχτα. Χρειάζεται λοιπόν λίγη δουλειά για να μου το ξαναφερει σε επιθυμητή 22.

Όταν θα σφίξουν τα κρύα δεν θα κρατάει τους 19,5 χωρίς θέρμανση όλη νύχτα, θα πέφτει στους 18 οπότε θα κάψει περισσότερο για να μου το ξαναφερει στους 22. Εκεί ίσως να συμφέρει να μένει ανοιχτό όλη νύχτα με μικρότερη ζήτηση πχ 20.

• Like 1

- Στην Ολλανδία, που είναι οργανωμένο κράτος, το πρώτο που έμαθα από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που νοίκιασα πριν πολλά χρόνια, ήταν ότι δεν θα πρέπει να χαμηλώνω το θερμοστάτη της αυτόνομης κεντρικής θέρμανσης περισσότερο από 2 μονάδες το βράδυ και 4 μονάδες ακόμα και όταν λείπω για πολλές μέρες. Το ίδιο είδα γραμμένο και στα φυλλάδια που μοίραζε ο Δήμος στα γραφεία του, τυπωμένα σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Λέτε να το έκαναν για οποιοδήποτε άλλο λόγο, εκτός από λόγο που έχει σχέση με την οικονομία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...