Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού το οποίο θα τοποθετηθει σε μαγαζί. 12αρι ψάχνω  για 22τμ και το budget που μπορώ να διαθέσω είναι το maximum στα 450€ με 500€

Τι προτείνετε γιατί οι επιλογές άπειρες και έχω χαθεί!

Επεξ/σία από altrey
  • Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, altrey είπε

Καλησπέρα σας,

Είμαι σε αναζήτηση κλιματιστικού το οποίο θα τοποθετηθει σε μαγαζί. 12αρι ψάχνω  για 22τμ και το budget που μπορώ να διαθέσω είναι το maximum στα 450€ με 500€

Τι προτείνετε γιατί οι επιλογές άπειρες και έχω χαθεί!

• Thanks 1
Δημοσ.

όλα καλά και χαρωπά προς το παρον, αισθάνομαι καλά με τη μετάβαση , με 22 ζήτηση και 12 εξωτερική ισορροπεί για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα στα 230-245. 

Μέτρηση εξόδου αέρα σε αυτά τα watt είναι 32-35 βαθμοί το οποίο δημιουργεί αεράκι ανεκτό, με πιο κρύο όμως δε θα την πάλευα ιδιαίτερα.

Να σημειώσω πως επειδή προϋπήρχε κλιματιστικό στον χώρο δεν χρειάστηκε να "φέρει" τη θερμοκρασία στους 22 για να δούμε τι ψάρια θα έπιανε σε δύσκολη ζήτηση.Screenshot_20211110-210047.jpg.d4cb3acf1e7e4b3ce394ad9ea4c12672.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Εξωτερική 15, μέσα 19,7 και ζήτηση 22 το asyg24 έπεσε μέχρι και τα 204 watt. Συνολική κατανάλωση για 4 ώρες και κάτι λειτουργίας 1,4kw. Μέσο όρο 350 watt την ώρα για 42 τετραγωνικά με ανοιχτή πόρτα σε διάδρομο και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. 

IMG_20211110_222735.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ο ψυκτικός που θα κάνει την εγκατάσταση μου σύστησε η παροχή να έρχεται απευθείας από τη γραμμή και όχι από φις πρίζας επειδή έχουν υπάρξει περιπτώσεις καμμένης πλακέτας από συνδέσεις πρίζας.

Σκέφτομαι να βάλω στη γραμμή ένα sonoff powr2, αλλά με φοβίζει το παραπάνω. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βαλεις ενα προστατευτικο υπερτασης/υποτασης τυπου APC μεταξυ πριζας και κλιματιστικου τι προβλημα θα μπορουσες να εχεις? Με 10-14 ευρω εχεις ποιοτικοτατη καλυψη και lifetime εγγυση αρκετων χιλιαδων ευρω για καμμενο εξοπλισμο αν η συσκευη δεν σταματησει το κακο.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, popopo είπε

Ο ψυκτικός που θα κάνει την εγκατάσταση μου σύστησε η παροχή να έρχεται απευθείας από τη γραμμή και όχι από φις πρίζας επειδή έχουν υπάρξει περιπτώσεις καμμένης πλακέτας από συνδέσεις πρίζας.

Σκέφτομαι να βάλω στη γραμμή ένα sonoff powr2, αλλά με φοβίζει το παραπάνω. Ποια είναι η γνώμη σας;

Το πιο ασφαλές είναι αυτό που σου λέει ο ψυκτικός σου. Μέτρηση κατανάλωσης στον πίνακα πχ με Shelly em.

Και εγώ το asyg24klca σε πρίζα το έχω με apc προστατευτικό και ευελπιστούμε για το καλύτερο αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι το πιο ασφαλές είναι όταν δεν περνάμε τα ρεύματα από κινέζικα πριζακια αλλά όταν μετράμε επαγωγικα όπως το Shelly πιο πάνω.

Μου έχει καεί ένα sonoff pow r2 πάντως αλλά ευτυχώς χωρίς άλλες απώλειες . Το είχα σε ψυγείο που σιγά τα ρεύματα, μέχρι 200W ανέβαζε αλλά κάηκε. Από τότε δεν τα εμπιστεύομαι.

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τη λογικη αυτη το καλυτερο ειναι επιτηρηση της τασης κατευθειαν στον πινακα αλλα απαιτει ενα Χ κοστος, το οποιο για 3φασικο ειναι σημαντικο εναντι μονοφασικου συν αμοιβη ηλεκτρολογου συν μερεμετια, συν την παραμετρο του ενοικιαστη εναντι ιδιοκτητη, που ενας απλος καταναλωτης δεν θελει να το επωμιστει και επιλεγει σε καποιον critical εξοπλισμο (λ.χ. pc ή ακριβο στερεοφωνικο ή ψυγειο/κλιματιστικο/πλυντηριο) να βαλει ποιοτικα surge protectors τυπου APC για μια κακια ωρα.

Πχ κατι Hager 3φασικοι που το ειχα κοιταξει προ 2ετιας επαιζαν στα 100+ ευρω αγορα συν αμοιβη ηλεκτρολογου (30-50 ευρω μαυρα) συν του οτι αν δεν ειναι δικο σου το σπιτι δεν κανεις τετοια επενδυση/παρεμβαση στον πινακα.

Σε εκπτωσεις παλαιοτερα εβρισκες πολυμπριζο ασφαλειας 8αρι APC στα 16-18 ευρω και ατομικα πριζακια APC στα 10 ευρω οποτε με ενα κοστος στα 50 ευρω καλυπτες καμποσες συσκευες χωρις βαβουρα, χωρις μερεμετια, χωρις ηλεκτρολογους.

Οι περισσοτεροι που ξερω προστατευουν συνηθως το pc. Ελαχιστοι θα σκεφτουν να βαλουν σε ψυγειο, ακομα λιγοτεροι σε κλιματιστικο και πολλοι λιγοτεροι σε πλυντηριο (ιδιως αν ειναι εγκατασταση ρευματος απευθειας στον τοιχο αλα κουζινα).

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2021 στις 7:51 ΜΜ, liakjim είπε

Κατ' ελάχιστον https://www.skroutz.gr/s/23492601/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B22J2KVSG-E-RAS-22J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-22000-BTU.html

ΥΓ Μου αρέσει που με απώλειες για 24άρι, κατηγορείς τον ψυκτικό με το 12άρι...

Καλησπέρα και πάλι,

Έχω δει γενικά τα Toshiba και τα 24αρια τους. Εγώ θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου και για το Fujitsu ASYG18KMTA το οποίο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπω ότι έχει πολύ καλό capacity στην ζέστη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κλιματιστικό στην κατηγορία και με διαφορά(ακόμα και με άλλα κλιματιστικά μεγαλύτερων btu) . Όμως αυτό που παρατήρησα είναι σε αυτές τις μετρήσεις έχει υψηλό input power. Επίσης στα συγκριτικά της eurovent δεν φαίνονται αυτές οι διαφορές. Ξέρεις αν οι μετρήσεις που κάνουν είναι διαφορετικές; Επίσης γτ προτείνεις για παράδειγμα το 22αρι toshiba και όχι το fujitsu ASYG24KLCA ή κάποιο αλλό;

Eυχαριστώ!

801075850_.png.49a3e5294b846e7b78f8a2a309810931.png

Επεξ/σία από phadomas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, phadomas είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Έχω δει γενικά τα Toshiba και τα 24αρια τους. Εγώ θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου και για το Fujitsu ASYG18KMTA το οποίο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπω ότι έχει πολύ καλό capacity στην ζέστη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κλιματιστικό στην κατηγορία και με διαφορά(ακόμα και με άλλα κλιματιστικά μεγαλύτερων btu) . Όμως αυτό που παρατήρησα είναι σε αυτές τις μετρήσεις έχει υψηλό input power. Επίσης στα συγκριτικά της eurovent δεν φαίνονται αυτές οι διαφορές. Ξέρεις αν οι μετρήσεις που κάνουν είναι διαφορετικές; Επίσης γτ προτείνεις για παράδειγμα το 22αρι toshiba και όχι το fujitsu ASYG24KLCA ή κάποιο αλλό;

Eυχαριστώ!

801075850_.png.49a3e5294b846e7b78f8a2a309810931.png

Προσωπική εκτίμηση είναι διαφορετικός ο τρόπος υπολογισμου στα Fujitsu, και οι τιμές των πινάκων στην θέρμανση δεν μπορουν να συγκριθουν με τα υπόλοιπα.(ίσως επειδη χρησιμοποιούν το maximum capacity, και βγάζουν το frost/defrost απο έξω)

Πχ εδω είναι ο "αντίστοιχος" πίνακας του FTXZ50NV1B+RXZ50NV1B (Daikin Ururu Sarara 18000btu)   2500€ κλιματιστικό!

Στους -15C Outdoor και 20 Indoor αποδοση: 2.82 kw (Daikin 18000)

Στους -15C Outdoor και 20 Indoor αποδοση: 4.90 kw (Fujitsu 18000)

-

Στους -10C Outdoor και 20 Indoor αποδοση: 3.42 kw (Daikin 18000)

Στους -10C Outdoor και 20 Indoor αποδοση: 5.90 kw (Fujitsu 18000)

image.png.7349177fe9ba3b7325c0e2eeec8d7b3e.png

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mike0402 είπε

Αξιζει η αλλαγη με καποιο καινουργιο inventer?

Aναλόγως τη χρηση του...αν δηλαδη με αυτο θερμαινεις κυρια κατοικια αρα πολλες ωρες και ειναι και αμονωτη αρα πολλες κιλοβατωρες ναι.

Αν μονο για ψυξη η αν εχεις μονωσεις αριστες,θα αργησεις να κανεις αποσβεση.

Δημοσ.
4 minutes ago, Specs said:

Aναλόγως τη χρηση του...αν δηλαδη με αυτο θερμαινεις κυρια κατοικια αρα πολλες ωρες και ειναι και αμονωτη αρα πολλες κιλοβατωρες ναι.

Αν μονο για ψυξη η αν εχεις μονωσεις αριστες,θα αργησεις να κανεις αποσβεση.

Μονωση απλη εχω διπλα τζαμια και τιποτα ιδιαιτερο..ναι το θελω για θερμανση και για ψυξη το καλοκαιρι..το καλοκαιρι δηλαδη θα δουλευει 5-6 ωρες καθε μερα και το χειμωνα επισης το ιδιο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...