Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω έχω ξαναθέσει το ερώτημα, αλλά δεν υπήρχε κάτοχος τότε (ή τέλος πάντων δεν είδε το μήνυμά μου)

Έχει κανείς γνώμη για το Μidea MSFAAU-09HRFN8-I (Breezless)

Το θέλω για το Υ/Δ του μπέμπη (8-9 τ.μ.), για επικουρική λειτουργία φέτος το χειμώνα - και προφανώς για ψύξη

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σας κάνω μια γενική ερώτηση λόγω που είδα τις φωτογραφίες του liakjim.

Τα κλιματιστικά που έχω όλα αυτά τα χρόνια τα τοποθετώ απλά σε θέση που να μην τα χτυπάει ο ήλιος όμως είναι μόνιμα εκτεθειμένα σε βροχή και χιόνι όταν το βλέπουμε. Επειδή στο νέο μου σπίτι τα κλιματιστικά έχουν μπει στον χώρο πάνω από την πλάκα του  μπαλκονιού με την παραπάνω συνθήκη και με την προϋπόθεση ότι θα αποτελούν μοναδική πηγή θέρμανσης, αναρωτιέμαι αν θα τα χαλάσω σε περιπτωση που τα βάλω να δουλέψουν σε περιβάλλον παγωμένο. Φανταστείτε δηλαδή ένα σενάριο που έχει παγώσει το χιόνι και δίνω εντολή λειτουργίας. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω φθορα; Φανταζομαι ότι αν δουλεύουν δεν εχουν αναγκη όμως τι γινεται όταν ειναι όλα παγωμένα και τα βάζω να δουλέψουν;

Επεξ/σία από spyros.s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Ίσως κάποτε να ήταν. Δεν ξέρω συνολικά τι παίζει αλλά το συγκεκριμένο είναι φασον midea με μικρή εγγύηση. Προσωπικά θα προτιμούσα tcl σε φθηνό που έχει 10 χρόνια εγγύηση.

Α μάλιστα δεν το ήξερα....Αν αφήσουμε την εγγύηση στην άκρη τι άλλο έχεις να προτείνεις για θέρμανση?

Για τα midea συγκεκριμένα αυτά τα δύο τι γνώμη έχεις? Σε έχω ζαλίσει λίγο αλλά λόγο οικονομικού ψάχνω κάτι σχετικά καλό αλλά και οικονομικό. 

https://www.skroutz.gr/s/14682200/Midea-Prime-2018-MA2-12NXD0-I-MA-12N8D0-O-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-με-Ιονιστή.html

https://www.skroutz.gr/s/14682164/Midea-Blanc-2018-MA-12NXD0-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος κι εγώ από εχθές ενός Fujitsu asyg24klca. Έφαγα μια ψυχρολουσια όταν είδα ότι είναι made in PRC η οποία έγινε μικρότερη όταν σύγκρινα την ποιότητα των υλικών με δύο sendo που επίσης μου τοποθέτησαν εχθές. Φτιαγμένα στην Κίνα και το Fujitsu και τα sendo ωστόσο η ποιότητα στα υλικά είναι εμφανής υπέρ του Fujitsu  φυσικά. 

Μια πρώτη εικόνα, το asyg με το πολύ μικρό του μέγεθος (80εκ) αφήνει ελάχιστο αποτύπωμα στο χώρο, περνάει απαρατήρητο όχι όπως πολλά άλλα 24αρια που είναι κτήνη με μήκος 1.05 ή και 1.10. Ποιότητα κατασκευής πολύ καλή.

Τα sendo ασφαλώς δεν μπορούν να συγκριθούν με την ποιότητα Fujitsu ωστόσο έχουν ωραίο σχεδιασμό, πλήρη οδηγό χρήσης στα Ελληνικά, διαφορα καλούδια (wi-fi, follow me, 2 διαφορετικά φίλτρα, περσίδες δεξια-αριστερα με ρύθμιση από το τηλεκοντρολ κλπ), τα πλαστικά τους φαίνονται τίμια και τα συγκεκριμένα μοντέλα είχαν 10 χρόνια εγγύηση.

Για καταναλώσεις και απόδοση δεν μπορώ ακόμα να γράψω αφού το σπίτι έχει 22-23 βαθμούς οπότε δεν χρειάζεται θέρμανση. Όταν ξεκινήσουν τα κρύα θα επανέλθω.

Και κάτι για την εγκατάσταση. Επιμείνετε όσο χρειαστεί να γίνει σωστή εγκατάσταση με μήκος σωληνώσεων 3 μέτρα, αντλία, αντικραδασμικα, τήρηση αποστασεων κλπ. Εγώ έσπασα μπάλες, ήμουν ξεκάθαρος από την αρχη και τελικά το κατάφερα. Είχα και επικοινωνία με την επίσημη αντιπροσωπεία στην οποία ρώτησα για το ελάχιστο μηκος του χαλκού και φυσικά τους έδειξα την απαντηση τους όταν κάποια στιγμή πήγαν να μου πουν ότι είναι περιττό τόσο μεγάλο μηκος. Έγιναν όλα όπως ορίζουν οι κατασκευαστές, τίποτα λιγότερο από αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό.

IMG_20211104_143437.pdf IMG_20211104_165635.pdf IMG_20211104_074831.pdf IMG_20211103_164324.pdf

Επεξ/σία από Giannis_Io
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zaras27 είπε

Καλησπέρα , να ρωτήσω το εξής 

Το βράδυ λέμε να χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό στο δωμάτιο της μικρής αντί του θερμαντικού που καίει πολύ .

Είναι καλό να το βάλω ως θέρμανση στα 26 πχ και στο silent όλο το βράδυ ?

Αυτό θα ανοιγοκλείνει μόνο του να υποθέσω (είναι Inventor 9000btu)

21 maximum 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Κάτοχος κι εγώ από εχθές ενός Fujitsu asyg24klca. Έφαγα μια ψυχρολουσια όταν είδα ότι είναι made in PRC η οποία έγινε μικρότερη όταν σύγκρινα την ποιότητα των υλικών με δύο sendo που επίσης μου τοποθέτησαν εχθές. Φτιαγμένα στην Κίνα και το Fujitsu και τα sendo ωστόσο η ποιότητα στα υλικά είναι εμφανής υπέρ του Fujitsu  φυσικά. 

Μια πρώτη εικόνα, το asyg με το πολύ μικρό του μέγεθος (80εκ) αφήνει ελάχιστο αποτύπωμα στο χώρο, περνάει απαρατήρητο όχι όπως πολλά άλλα 24αρια που είναι κτήνη με μήκος 1.05 ή και 1.10. Ποιότητα κατασκευής πολύ καλή.

Τα sendo ασφαλώς δεν μπορούν να συγκριθούν με την ποιότητα Fujitsu ωστόσο έχουν ωραίο σχεδιασμό, πλήρη οδηγό χρήσης στα Ελληνικά, διαφορα καλούδια (wi-fi, follow me, 2 διαφορετικά φίλτρα, περσίδες δεξια-αριστερα με ρύθμιση από το τηλεκοντρολ κλπ), τα πλαστικά τους φαίνονται τίμια και τα συγκεκριμένα μοντέλα είχαν 10 χρόνια εγγύηση.

Για καταναλώσεις και απόδοση δεν μπορώ ακόμα να γράψω αφού το σπίτι έχει 22-23 βαθμούς οπότε δεν χρειάζεται θέρμανση. Όταν ξεκινήσουν τα κρύα θα επανέλθω.

Και κάτι για την εγκατάσταση. Επιμείνετε όσο χρειαστεί να γίνει σωστή εγκατάσταση με μήκος σωληνώσεων 3 μέτρα, αντλία, αντικραδασμικα, τήρηση αποστασεων κλπ. Εγώ έσπασα μπάλες, ήμουν ξεκάθαρος από την αρχη και τελικά το κατάφερα. Είχα και επικοινωνία με την επίσημη αντιπροσωπεία στην οποία ρώτησα για το ελάχιστο μηκος του χαλκού και φυσικά τους έδειξα την απαντηση τους όταν κάποια στιγμή πήγαν να μου πουν ότι είναι περιττό τόσο μεγάλο μηκος. Έγιναν όλα όπως ορίζουν οι κατασκευαστές, τίποτα λιγότερο από αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό.

IMG_20211104_143437.pdf 157 kB · 5 downloads IMG_20211104_165635.pdf 24 kB · 5 downloads IMG_20211104_074831.pdf 51 kB · 4 downloads IMG_20211103_164324.pdf 19 kB · 5 downloads

Το δικό μου asyg24klca είναι made in Thailand. Όχι ότι αλλάζει κάτι.

Μπράβο που το κυνηγησες. Φαίνονται προσεγμένες δουλειές πάντως.

Όταν τα βάλεις μπροστά, πες μας εντυπώσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, spyros.s είπε

Θα σας κάνω μια γενική ερώτηση λόγω που είδα τις φωτογραφίες του liakjim.

Τα κλιματιστικά που έχω όλα αυτά τα χρόνια τα τοποθετώ απλά σε θέση που να μην τα χτυπάει ο ήλιος όμως είναι μόνιμα εκτεθειμένα σε βροχή και χιόνι όταν το βλέπουμε. Επειδή στο νέο μου σπίτι τα κλιματιστικά έχουν μπει στον χώρο πάνω από την πλάκα του  μπαλκονιού με την παραπάνω συνθήκη και με την προϋπόθεση ότι θα αποτελούν μοναδική πηγή θέρμανσης, αναρωτιέμαι αν θα τα χαλάσω σε περιπτωση που τα βάλω να δουλέψουν σε περιβάλλον παγωμένο. Φανταστείτε δηλαδή ένα σενάριο που έχει παγώσει το χιόνι και δίνω εντολή λειτουργίας. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω φθορα; Φανταζομαι ότι αν δουλεύουν δεν εχουν αναγκη όμως τι γινεται όταν ειναι όλα παγωμένα και τα βάζω να δουλέψουν;

Αν δώσεις εντολή να ξεκινήσουν ενώ είναι παγωμένα, το πολύ πολύ να περιμένεις κάνα 15λεπτο να κάνει defrost και μετά να ξεκινήσει να δουλεύει...Το μόνο επικίνδυνο είναι να έχει παγώσει η λεκάνη απορροής, να χτίζει παγο και να μην αφήνει τον ανεμιστήρα να γυρίσει...τραβηγμένο σενάριο αλλά αν είσαι σε περιοχή με πολλά υπό το μηδέν, ίσως χρειάζεται να πάρεις drain pad heaters λέγονται, κοιτάς με την αντιπροσωπία του κλιματιστικου

Επεξ/σία από m4rk0s
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το δικό μου asyg24klca είναι made in Thailand. Όχι ότι αλλάζει κάτι.

Μπράβο που το κυνηγησες. Φαίνονται προσεγμένες δουλειές πάντως.

Όταν τα βάλεις μπροστά, πες μας εντυπώσεις.

Εννοείται οτι θα μοιραστώ εντυπώσεις κλπ.

Με τα πριζάκια τα tplink τι παίζει και είναι σε έλλειψη; Τα βρίσκω στα 60 ευρω (με μεταφορικά). Στον Κωτσο που ρώτησα μου είπαν δεν έχουν σε κανένα κατάστημα και οτι ο προμηθευτής δεν θα τους ξαναφέρει.

Δημοσ.

Τον περιμένω τον χρόνο αναμονής μέχρι να ξεκινήσει και τον θεωρώ φυσιολογικό. Όλες οι σωληνώσεις του κλιματιστικού και αποχευτεσης του νερού είναι προκατασκευασμένες από κατασκευης του σπιτιου οπότε θεωρητικά θα εχω λιγοτερες πιθανότητες να παθω κατι τετοιο. Εκτός αν η λεκανη απορροης είναι μεσα στην εξωτερική μονάδα ως κατι αλλο από αυτό που καταλαβα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Τον περιμένω τον χρόνο αναμονής μέχρι να ξεκινήσει και τον θεωρώ φυσιολογικό. Όλες οι σωληνώσεις του κλιματιστικού και αποχευτεσης του νερού είναι προκατασκευασμένες από κατασκευης του σπιτιου οπότε θεωρητικά θα εχω λιγοτερες πιθανότητες να παθω κατι τετοιο. Εκτός αν η λεκανη απορροης είναι μεσα στην εξωτερική μονάδα ως κατι αλλο από αυτό που καταλαβα

ναι εννοούσα αυτή της εξωτερικής... αν παγώσει το σωληνάκι του drain κάτω από τον ανεμιστήρα. sorry, για τι περιοχή μιλάμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zaras27 είπε

Καλησπέρα , να ρωτήσω το εξής 

Το βράδυ λέμε να χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό στο δωμάτιο της μικρής αντί του θερμαντικού που καίει πολύ .

Είναι καλό να το βάλω ως θέρμανση στα 26 πχ και στο silent όλο το βράδυ ?

Αυτό θα ανοιγοκλείνει μόνο του να υποθέσω (είναι Inventor 9000btu)

για ρώτα τον παιδίατρο, γιατί εμάς, για την μικρή μας που είναι 7 μηνών, μας είπε 22 με 23 βαθμούς να έχουμε, με ελεγχόμενη υγρασία φυσικά

Επεξ/σία από ekkli
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Εννοείται οτι θα μοιραστώ εντυπώσεις κλπ.

Με τα πριζάκια τα tplink τι παίζει και είναι σε έλλειψη; Τα βρίσκω στα 60 ευρω (με μεταφορικά). Στον Κωτσο που ρώτησα μου είπαν δεν έχουν σε κανένα κατάστημα και οτι ο προμηθευτής δεν θα τους ξαναφέρει.

Φαίνεται πως τα πριζακια αυτά έχουν σταματήσει να παράγονται.

• Sad 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

ναι εννοούσα αυτή της εξωτερικής... αν παγώσει το σωληνάκι του drain κάτω από τον ανεμιστήρα. sorry, για τι περιοχή μιλάμε?

Βορειοδυτικα προαστια Αθηνας....

Δημοσ.
11 ώρες πριν, m4rk0s είπε

Ακριβως για τετοιες περιπτωσεις ειναι..αλλα το θέμα είναι οτι εδω Ελλαδιτσα, δεν κυκλοφορουν ακομα...αν και θα επρεπε με το πανικο που γινεται και μπαινουν οι εξωτερικες μοναδες οπου να ναι...( καλα να μου πεις εδω τρεχουν τα νερα πανω σου, ο αερας θα μας πηραζε..αλλα λεμε)

Υπάρχουν στο εξωτερικο απο PVC, Plexiglass αλλα και μεταλλικά ( google search ευκολα) ακομα και με μαγνητες για να μην χρειαστει να τρυπήσεις το σασι της εξωτερικης...

Καπως έτσι είναι και η δικη μου περιπτωση στο μπαλκονι και επιπλέον ο αέρας στροβιλίζεται δεξιά/ αριστερά γιατι έχω και ζελατίνες μπροστά, οπότε πρέπει να κοπεί το ρεύμα αέρα για να μπορέσει να αποδώσει ο ανεμιστήρας.

Σκέψου πόσο χρειάζονται που τα εργοστασιακά τυφλώνουν τελείως τον ανεμιστηρα απο το ρεύμα αέρα...δες Φωτό!

Screenshot 2021-11-04 082946.jpg

Μπορεί να φτιαχτεί εύκολα με αλουμίνιο και να στερεωθεί με τις υπάρχων τρύπες του πλέγματος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...