Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και ποιος σου είπε ότι δεν έχεις 26; Επειδή βλέπεις δύο μη διακριβωμενα θερμόμετρα να δείχνουν κάτι άλλο;

Μα δεν είπα ποτέ ότι τα θερμόμετρα είναι σωστά. μπορεί να έχουν απόκλιση +- 1 ή +- ότιδήποτε. Και μπορεί να έχει απόκλιση και ο αισθητήρας του κλιματιστικού. Δεν δίνω αυτή τη στιγμή σημασία στα νούμερα καθαυτά. Αρχικά χρειάζομαι μια σταθερά. Μπορεί να ζητάω 26 στο κλιματιστικό και αυτά να δείχνουν 25 ή 27 δεν με απασχολεί.

Αλλά δεν μπορεί με τις ίδιες ρυθμίσεις την μια δείχνουν 25 και την άλλη 27. Δεν έχουν λάθος οι αισθητήρες άσχετα από το τι δείχνουν. 

Τα δικά σου για παράδειγμα (δεν το γνωρίζω) μπορεί να ζητάς 25 και να δείχνουν 26. Δεν μπορεί όμως την επόμενη ημέρα να ζητάς 25 και να δείχνουν 27 ή 24 γιατί η όποια απόκλιση υπάρχει είναι πρέπει να είναι σταθερή. Κάνω λάθος?

Και σίγουρα δεν καταλαβαίνω το "σου κάθεται στους 26,7" τι σημαίνει αυτό? Αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες ζήταγα 26 και 3 διαφορετικοί αισθητήρες σε 3 διαφορετικά σημεία του χώρου δείχνουν 26. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ διαβάζουν σωστά την θερμοκρασία. Ε όταν την 4η ημέρα με τις ίδιες ρυθμίσεις δείχνουν 26,7 ναι υπάρχει θέμα. Κάτι δεν δουλεύει σωστά κατά την γνώμη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, userAnon είπε

Μα δεν είπα ποτέ ότι τα θερμόμετρα είναι σωστά. μπορεί να έχουν απόκλιση +- 1 ή +- ότιδήποτε. Και μπορεί να έχει απόκλιση και ο αισθητήρας του κλιματιστικού. Δεν δίνω αυτή τη στιγμή σημασία στα νούμερα καθαυτά. Αρχικά χρειάζομαι μια σταθερά. Μπορεί να ζητάω 26 στο κλιματιστικό και αυτά να δείχνουν 25 ή 27 δεν με απασχολεί.

Αλλά δεν μπορεί με τις ίδιες ρυθμίσεις την μια δείχνουν 25 και την άλλη 27. Δεν έχουν λάθος οι αισθητήρες άσχετα από το τι δείχνουν. 

Τα δικά σου για παράδειγμα (δεν το γνωρίζω) μπορεί να ζητάς 25 και να δείχνουν 26. Δεν μπορεί όμως την επόμενη ημέρα να ζητάς 25 και να δείχνουν 27 ή 24 γιατί η όποια απόκλιση υπάρχει είναι πρέπει να είναι σταθερή. Κάνω λάθος?

Και σίγουρα δεν καταλαβαίνω το "σου κάθεται στους 26,7" τι σημαίνει αυτό? Αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες ζήταγα 26 και 3 διαφορετικοί αισθητήρες σε 3 διαφορετικά σημεία του χώρου δείχνουν 26. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ διαβάζουν σωστά την θερμοκρασία. Ε όταν την 4η ημέρα με τις ίδιες ρυθμίσεις δείχνουν 26,7 ναι υπάρχει θέμα. Κάτι δεν δουλεύει σωστά κατά την γνώμη μου.

Καταρχάς άλλαξες τις ρυθμίσεις εκεί που έβαλες άλλη διάταξη περσίδων και επιπλέον το δουλεύεις διακοπτόμενα και με διακύμανση της εξωτερικής θερμοκρασίας άρα διακύμανση των απωλειων του σπιτιού αλλά και διακύμανση της κάθε φορά απόδοσης του μηχανήματος. Τι συμπέρασμα να βγάλεις; Βάλτο κάπου σταθερά σε περσίδες, 26 βαθμούς και άστο 3 μερόνυχτα ανοιχτό τώρα που έπιασε και λίγο ζέστη και το βλέπεις.

9 λεπτά πριν, userAnon είπε

Θες σταθερές συνθήκες με διακοπτομενη λειτουργία.

Όπως είπα και πριν...

Good luck.

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καταρχάς άλλαξες τις ρυθμίσεις εκεί που έβαλες άλλη διάταξη περσίδων και επιπλέον το δουλεύεις διακοπτόμενα και με διακύμανση της εξωτερικής θερμοκρασίας άρα διακύμανση των απωλειων του σπιτιού αλλά και διακύμανση της κάθε φορά απόδοσης του μηχανήματος. Τι συμπέρασμα να βγάλεις; Βάλτο κάπου σταθερά σε περσίδες, 26 βαθμούς και άστο 3 μερόνυχτα ανοιχτό τώρα που έπιασε και λίγο ζέστη και το βλέπεις.

Σε παρακαλώ πόσταρε την εσωτερική θερμοκρασία που έχεις για τις 5 τελευταίες ημέρες. σαν το παρακάτω. Εδώ με διακοπτόμενη έχω διακύμανση 2 βαθμούς. Σε εσένα πόση είναι η διακύμανση? 

image.png.bea41823733c0f000a24ee8c86c543be.png

Αναρωτιέμαι το χειμώνα με άλλη πηγή θέρμανσης πχ πετρέλαιο όταν φεύγει κάποιος ας πούμε για 5 μέρες τα Χριστούγεννα την θέρμανση την κλείνει εντελώς ? Όταν γυρνάει και το σπιτι είναι παγωμένο ποσο χρόνο μπορεί να κάνει για να πιάσει τη σωστή θερμοκρασία και να σταθεροποιηθεί 

12 λεπτά πριν, userAnon είπε

Σε εσένα πόση είναι η διακύμανση?

Μεγάλη ( 7ημέρες)

d407b9032659f8d7ed2a7a6a8548bb9a.png

Αλλά τι θες να μας δείξεις;

Διακοπτόμενα το δουλεύω. Ανοίγω παράθυρα, αερίζω, ανάβω , κλείνω.

Και;

Το θέμα είναι να μας δείξεις διακύμανση με 24ωρη ή καλύτερα 48ωρη συνεχόμενη λειτουργία. Όχι διακοπτόμενη,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αλλά τι θες να μας δείξεις;

Αυτό ακριβώς.

Πες μου τώρα όταν και όποτε το ανοίγεις και ζητάς (αν θυμάμαι καλά 25) οι αισθητήρες σου τι θερμοκρασία δείχνουν και αυτό αλλάζει σε καθημερινή βάση? Χθες πόσταρες πόσες ώρες που είχες σταθερή θερμοκρασία.

Δηλαδή το σπίτι σου έχει τις τελευταίες 7 ημέρες έχει χαμηλότερη 23,8 και υψηλότερη 30.

Όποτε ανοίγεις το κλιματιστικό, και ζητάς 25, οι αισθητήρες θερμοκρασίας τι μια δείχνουν 26 και την άλλη 24?

23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το θέμα είναι να μας δείξεις διακύμανση με 24ωρη ή καλύτερα 48ωρη συνεχόμενη

Τι διακύμασνη να δείξω? Τον πιο σημαντικό ρόλο τον έχουν τα δομικά υλικά. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποια διακύμανση θέλεις να δεις και τι θα καταλάβεις. Του κλιματιστικού? Να το έχω σταθερά κάπου και να δούμε τι θα κάνει?

Επεξ/σία από userAnon

3 λεπτά πριν, userAnon είπε

Όποτε ανοίγεις το κλιματιστικό, και ζητάς 25, οι αισθητήρες θερμοκρασίας τι μια δείχνουν 26 και την άλλη 24?

Όταν ανοίγω το κλιματιστικό με ζήτηση 26, εκεί που έχω το θερμόμετρο ( λίγο πριν τη σκάλα που πάει στον πάνω όροφο ) , κάπου 6 μέτρα πλάι του κλιματιστικού, έχω συνήθως 27.2-27.5

Εδώ οι τιμές που είχε "σταθερή" θερμοκρασία:

f6ee00d93ab44aedf26ebae4d80d150d.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όταν ανοίγω το κλιματιστικό με ζήτηση 26, εκεί που έχω το θερμόμετρο ( λίγο πριν τη σκάλα που πάει στον πάνω όροφο ) , κάπου 6 μέτρα πλάι του κλιματιστικού, έχω συνήθως 27.2-27.5

Άρα άσχετα με το τι δείχνουν το κλιματιστικό αποδίδει σταθερά αυτό που του ζητάς. Ε ιδανικά αυτό θέλω και εγώ και δεν γίνεται. Δεν θα με πείραζε αν ήταν με on-of ή με όποιο τρόπο. Τι θα αλλάξει αν το λειτουργήσω 48 συνεχόμενα? Στην καλυτερη σου λεω ότι με ζήτηση 26 μπορεί να πάει 26 το μεσημέρι μετά 26,9 το βραδυ άντε 26,5 το επόμενο μεσημέρι και 27 το επόμενο βράδυ. Τι συμπέρασμα θα βγάλουμε δηλαδή?

Από αυτά που έχουμε συζητήσει εδώ αλλά και με επαγγελματίες με θερμομονώσεις κλπ μεγάλο ρόλο στις αποδόσεις κλπ παίζουν οι θερμοκρασίες στα δομικά υλικά. Στο σαλόνι τις τελευταίες ημέρες έχω σταθερά 27,5 βαθμούς σε τοίχους και ταβάνι. Άρα το κλιματιστικο δουλεύει σε σταθερό περιβάλλον μιας και οι εξωτερικές είναι τις τελευταίες ημέρες και αυτές σχεδόν σταθερές. (μας 34 βαθμοί). Το περιβάλλον είναι δηλαδή σε καλές και σταθερές συνθήκες (δεν έχουμε 40αρια την μια και 35 την άλλη όπου εκεί μπορεί να δικαιολογήται κάποια απόκλιση.

Επεξ/σία από userAnon

1 λεπτό πριν, userAnon είπε

Τι συμπέρασμα θα βγάλουμε δηλαδή?

Οτι οταν οι απωλειες ειναι λαστιχο το ιδιο συμβαινει με το ευρος της εσωτερικης θερμοκρασιας.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Οτι οταν οι απωλειες ειναι λαστιχο το ιδιο συμβαινει με το ευρος της εσωτερικης θερμοκρασιας.

Ποιες απώλειες??? 

Λεω και παραπάνω ότι οι περισσότεροι παράγοντες είναι σταθεροί. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. 

""Από αυτά που έχουμε συζητήσει εδώ αλλά και με επαγγελματίες με θερμομονώσεις κλπ μεγάλο ρόλο στις αποδόσεις κλπ παίζουν οι θερμοκρασίες στα δομικά υλικά. Στο σαλόνι τις τελευταίες ημέρες έχω σταθερά 27,5 βαθμούς σε τοίχους και ταβάνι. Άρα το κλιματιστικο δουλεύει σε σταθερό περιβάλλον μιας και οι εξωτερικές είναι τις τελευταίες ημέρες και αυτές σχεδόν σταθερές. (μαξ 34 βαθμοί). Το περιβάλλον είναι δηλαδή σε καλές και σταθερές συνθήκες (δεν έχουμε 40αρια την μια και 35 την άλλη όπου εκεί μπορεί να δικαιολογείται κάποια απόκλιση.""

Επεξ/σία από userAnon

4 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ποιες απώλειες??? 

Λεω και παραπάνω ότι οι περισσότεροι παράγοντες είναι σταθεροί. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. 

""Από αυτά που έχουμε συζητήσει εδώ αλλά και με επαγγελματίες με θερμομονώσεις κλπ μεγάλο ρόλο στις αποδόσεις κλπ παίζουν οι θερμοκρασίες στα δομικά υλικά. Στο σαλόνι τις τελευταίες ημέρες έχω σταθερά 27,5 βαθμούς σε τοίχους και ταβάνι. Άρα το κλιματιστικο δουλεύει σε σταθερό περιβάλλον μιας και οι εξωτερικές είναι τις τελευταίες ημέρες και αυτές σχεδόν σταθερές. (μας 34 βαθμοί). Το περιβάλλον είναι δηλαδή σε καλές και σταθερές συνθήκες (δεν έχουμε 40αρια την μια και 35 την άλλη όπου εκεί μπορεί να δικαιολογήται κάποια απόκλιση.""

Βαλε διαγραμματα ανα 48ωρο εσωτερικης-εξωτερικης απο τις ημερες που ελειπες και θα καταλαβεις.

Μόλις τώρα, rbx1000 είπε

Βαλε διαγραμματα ανα 48ωρο εσωτερικης-εξωτερικης απο τις ημερες που ελειπες και θα καταλαβεις.

Τις έχω δει, και θα τις βάλω. αλλά στην προκειμένη τι σημασία έχουν. Τα στοιχεία που βρίσκεται ΤΩΡΑ το σπίτι δεν σε ενδιαφέρουν?

1 λεπτό πριν, userAnon είπε

Τις έχω δει, και θα τις βάλω. αλλά στην προκειμένη τι σημασία έχουν. Τα στοιχεία που βρίσκεται ΤΩΡΑ το σπίτι δεν σε ενδιαφέρουν?

Θα δεις οτι με την ιδια εξωτερικη δεν εχεις παντα την ιδια εσωτερικη καθως και οτι με διαφορετικες εξωτερικες πολλες φορες εχεις ιδια εσωτερικη.

2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Θα δεις οτι με την ιδια εξωτερικη δεν εχεις παντα την ιδια εσωτερικη καθως και οτι με διαφορετικες εξωτερικες πολλες φορες εχεις ιδια εσωτερικη.

Αυτό είναι γνωστό και το έχω δει.

ορίστε. με 8 ημέρες συνεχόμενα 40αρια έφτασε στους 34 βαθμούς. και τι μας λέει τώρα αυτό?

Αυτή την στιγμή που συζητάμε το σπίτι είναι μέσο όρο στους 27 και οι εξωτερικές είναι σταθερές στους 34. Σταθερές συνθήκες. Έχουμε αντίστοιχο παράδειγμα από το liakjim 

Σε σχεδόν σταθερές συνθήκες και δουλεύοντας το διακοπτόμενα όταν ζητάει 26 παίρνει σταθερα 27,2-27,5. 

Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα είναι και τα δικά σου και του dimostr.

Θεωρείς δηλαδή εξετάζοντας και τα παραπάνω στοιχεία, ότι αυτή την στιγμή δικαιολογείτε να έχω τέτοιες αποκλίσεις και αν το δουλέψω σταθερά 48 ώρες δεν θα έχω?

Μα με τα παραπάνω δεδομένα και για κλιματιστικό που είναι θα έπρεπε να κρατάει σταθερά την θερμοκρασία για την πλάκα του. 

image.png.6bc87da1d766bbea99d571d06bcb4011.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...