Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Η σκεψη σου specs εχει καποια λογικη αλλα και παλι, σχεδον 5 βαθμοι διαφορα δεν νομιζω οτι το δικαιολογουν.

Αντιστοιχα εχω και ενα σχετικα παλιο mitsubishi 9 αρι. Ουτε αυτο εχει κανενα προβλημα, κανει 'παγωτο' το δωματιο σε ελαχιστα λεπτα.... 

Δες τα Service manuals όπως σου είπα πιο πάνω (με ένα google search) και κοίτα λίγο αυτά που σου λέει ο @Specs και προσπάθησε να φτιάξεις έναν πίνακα παροχών και ισχύος. Δεν είναι όλα τα μοντέλα ίδια, το vrf έχει το μισό min capacity , μπορεί να είναι σχεδιασμένα διαφορετικά. Παράδειγμα το asyg24klca σε χαμηλά watts βγάζει 21C στη ψύξη.

Δεν λέω ότι είναι οκ, απλά προσπαθούμε να καταλάβουμε.

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ήθελα να δείξω ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την εφαρμογή μόνο, υπάρχει κίνδυνος λαθεμένων συμπερασμάτων.

Η εφαρμογή δίνει περιθώριο 5% +- αλλά το κυριότερο σου λέει ότι του βάλεις οπότε άμα βάλεις ότι ναναι θα σου βγάλει φίδια ,είναι όμως απεριόριστα καλύτερη από τα υπολογιστικά κάποιων site που απλά πετάνε νούμερα που σε οδηγούν σε κάτι απίθανα νούμερα 

• Like 1
Δημοσ.

@lionor επισης το παλιο σου εχει μικροτερη παροχη ,θαναι η σειρα τετοια οταν κυκλοφορουσε,εχει 625 και 768 κυβικα στο high και super high αντιστοιχα,αρα εισαι σε ακομη καλυτερη μοιρα...

βαλε λοιπον ζητουμενη 16,ταχυτητα ανεμιστηρα Super High αφου γραφει οτι εχει τετοια ταχυτητα και αστο να δεις για ποτε θα κρυωσει.Μετα βρισε με αν δεν ικανοποιηθεις...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Specs είπε

παμε παλι...στην μετρηση εξοδου αερα,ΔΕΝ παιζει ρολο ποσο μεγαλο ειναι το δωματιο δηλαδη και στον δρομο να το βαλουμε ,απειρο φορτιο δηλαδη,θα παιζει ρολο μονο το ποσο μπαινει ,το ποσο ισχυρο ειναι και η ταχυτητα σε κυβικα μετρα

αν το καταλαβες τωρα ,προχωραω

βαλε λοιπον ζητουμενη 16,ταχυτητα ανεμιστηρα Super High αφου γραφει οτι εχει τετοια ταχυτητα και αστο να δεις για ποτε θα κρυωσει.Μετα βρισε με αν δεν ικανοποιηθεις...

Το καινουργιο κλιματιστικο ειναι τοποθετημενο σε αλλο σπιτι και δεν εχω τωρα την δυνατοτητα να το τσεκαρω. ΘΑ παω ομως αυριο το πρωι να δω.

Το εχει ομως δοκιμασει αυτο που λες, ο τεχνικος που ηρθε. Super high ανεμιστηρας, 16 βαθμοι τηλεκοντρολ. Εκει εβγαλε εξοδο αερα 14,8 βαθμους.

Εγω ομως δοκιμαζω τωρα το 14 αρι και βγαζει εξοδο αερα στο super high 9,4 βαθμους

Το ερωτημα μου ειναι γιατι εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην αποδοση. Το 12αρι ναι, καποια στιγμη θα το παγωσει το δωματιο. Θελει ομως πολυυυυ περισσοτερο χρονο σε σχεση με το 14αρι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIONOR είπε

Εγω ομως δοκιμαζω τωρα το 14 αρι και βγαζει εξοδο αερα στο super high 9,4 βαθμους

με ποσο θερμοκρασια ρουφαει αερα?

2 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Το 12αρι ναι, καποια στιγμη θα το παγωσει το δωματιο. Θελει ομως πολυυυυ περισσοτερο χρονο σε σχεση με το 14αρι

τωρα μας τα γυρνας...απο το ουτε σε τρεις μερες τωρα αποδεχεσαι οτι ναι αλλα γιατι αργοτερα απο το 14ρι? τοτε το 24ρι να δεις τι θα εκανε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Specs είπε

με ποσο θερμοκρασια ρουφαει αερα?

30 βαθμους θερμοκρασια δωματιου και ανοιχτη την μπαλκονοπορτα επιτηδες, να μπαινει ζεστος αερας μεσα

IMG_20210817_131648.jpg

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Specs είπε

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ στο πειραμα...

Στο ...πειραμα ομως που εκανε ο τεχνικος, εκλεισε και την εσωτερικη πορτα του δωματιου, και τοτε, γιατι οπως ειπε δεν πρεπει να υπαρχουν θερμικες απωλειες, και ετσι μετρησε εξοδο αερα στο high 14.8 και στο Low 8.6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Στο ...πειραμα ομως που εκανε ο τεχνικος, εκλεισε και την εσωτερικη πορτα του δωματιου, και τοτε, γιατι οπως ειπε δεν πρεπει να υπαρχουν θερμικες απωλειες, και ετσι μετρησε εξοδο αερα στο high 14.8 και στο Low 8.6

o τεχνικος επρεπε να εξασφαλισει καποιες σταθερες για καταγραφη,δεκτο.

εσυ δεν θα παραδωσεις κανενα πορισμα!

τσπ το παλιο που μετρας τωρα εχει 4,8kw στο τερμα και το νεο δικο σου εχει 3,4kw στ τερμα

αρα η διαφορα ειναι 41% ...γιαυτο λοιπον σου λεω ειναι μια χαρα το καινουργιο και θα σε κρυωσει αμεσα στο high η τουρμπο η οτι εχει και ΟΧΙ στην χαμηλοτερη ταχυτητα μεν αλλα ψυχροτερη εξοδο

αν εχεις αυτοκινητο με ερκοντισιον,οταν μπαινεις υποθετω στο τερμα το βαζεις ...οχι στο 1

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1782021 42918 μμ.jpg

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πριτς.

Πριτς.

Πριτς.

Πριτς.

Ναι.

Συγγνώμη που ήμουν λίγο λ@λακας, για τον χώρο μου μιλάω, με την εφαρμογή να δείχνει τρελά νούμερα, αλλά με το Asyg24klca να πηγαίνει μέχρι 450W στους παρατεταμένους καύσωνες φέτος, ενώ συνήθως παίζει και κάτω από 200-250W, οπότε αν ήθελα αθόρυβο κλιματιστικό μόνο για ψύξη, σίγουρα δεν θα έπρεπε να πάω σε 24άρι, θα αρκούσε και 18άρι.

Ήθελα να δείξω ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την εφαρμογή μόνο, υπάρχει κίνδυνος λαθεμένων συμπερασμάτων.

Ωπα φιλος.
Εισαι παραπλανητικος.
Δεν προσεξα το 100% ψυξη και εβαλες οτι παει μεχρι -1 το χειμωνα η περιοχη σου οποτε θεωρησα οτι το θες και για θερμανση.
Αν το θες μονο για ψυξη ξανατρεξε την εφαρμογη με επιθυμητη 19-20 και πες μου τι σου βγαζει.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Δεν είμαι σχετικός αλλά νομίζω ότι η προσέγγιση της σύγκρισης δύο διαφορετικών κλιματιστικών διαφορετικής σειράς, ισχύος και σε διαφορετικά σπίτια πιθανότατα οδηγεί σε λάθος συμπέρασμα. Τώρα θα μου πεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο αλλά αν οι τεχνικοί που ήρθαν έβλεπαν κάτι λάθος δεν θα το έλεγαν; Αν ήθελε λίγο συμπλήρωση φρεον έτσι θα σε άφηναν;

Καταρχάς έχουμε μια εγκατάσταση που είναι αμφίβολη ως προς την τήρηση των οδηγιών ( περιμένουμε φωτογραφίες από μέσα και έξω) και μπορεί απλά να πέφτει μικρό για τον χώρο. Εδώ θα βοηθούσε και ένα πριζακι να βλέπαμε συμπεριφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Specs είπε

τσπ το παλιο που μετρας τωρα εχει 4,8kw στο τερμα και το νεο δικο σου εχει 3,4kw στ τερμα

αρα η διαφορα ειναι 41% ...γιαυτο λοιπον σου λεω ειναι μια χαρα το καινουργιο και θα σε κρυωσει αμεσα στο high η τουρμπο η οτι εχει και ΟΧΙ στην χαμηλοτερη ταχυτητα μεν αλλα ψυχροτερη εξοδο

Απο παροχη αερα στο μαξιμουμ ειναι ας πουμε παρομοια και τα δυο.

Το ενα ομως δινει 3,4kw που ειναι 11600btu, το αλλο δινει 4,8kw δηλ 16378 btu

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Απο παροχη αερα στο μαξιμουμ ειναι ας πουμε παρομοια και τα δυο.

Το ενα ομως δινει 3,4kw που ειναι 11600btu, το αλλο δινει 4,8kw (εδω μπορουμε να βρουμε ποσα btu ειναι;)

1 κw=3412 btu αρα 41% παραπανω...αρχοντας εισαι ,μην πειραξεις το μηχανημα ...και μην το παρεις προσωπικα αλλα φυσιολογικοτατα θα σε ειχαν χρεωσει για ασκοπη μεταβαση!

Επεξ/σία από Specs
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...