Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Klausx είπε

Το λέω ξεκάθαρα, ότι απαντάω σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, τώρα εσύ προσπαθείς να βγάλεις νούμερα σε πράγματα που δεν έχεις ιδέα.

Θα βρεις έναν ψυκτικό, θα πληρώσεις απεγκατάσταση - εγκατάσταση με νέους σωλήνες, ανάκτηση και πλήρωση με την σωστή ποσότητα και μετά μιλάμε για το αν έχεις μηχάνημα ή όχι.

Το αν εχω ιδεα ή οχι δεν νομιζω οτι εχει σημασια. Δεν ειμαι τεχνικος για να ξερω λεπτομερειες.

Τα νουμερα δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου. Ειναι ενας τροπος για να αποδειξω οτι το μηχανημα δεν ψυχει οπως θα επρεπε. Το να λεω ετσι απλα οτι δεν ψυχει σωστα, δεν νομιζω οτι μπορει να γινει κατανοητο απο κανεναν. Το να παραθετω ομως μετρησεις θερμοκρασιας, λεει κατι...

Απο την μια λες οτι ειναι μηχανημα του 400ευρου οποτε αυτη ειναι η αποδοση του, απο την αλλη λες για θεμα εγκαταστασης.... Ψυκτικος το εγκατεστησε, πσοτητα μετρηθηκε με μανομετρα και ειπαν ειναι οκ.

Τεσπα, θα δω τι θα κανω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Klausx είπε

τι περίμενες όταν έχουν 12αρι με 1000 ευρώ και πήρες αυτό με τα 400

οι διαφορες επι της ουσιας δεν δικαιολογουν τετοιες διακυμανσεις τιμων!

αλλα μπαινουν και γκατζετ και αλλα μαρκετιστικα κολπα για να τις δικαιολογουν εκ των υστερων,κι οποιος τσιμπησει τσιμπησε

μεχρι και το απο ποια χωρα και με τι φορους ερχεται εδω παιζει ρολο...

39 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Με 11,600 btu, θα πρεπει να βγαζει εξοδο αερα 14,8

ισως δεν το διαβασες πριν...η θερμοκρασια εξοδου ειναι σχετικη με την εισοδου,την ισχυ του μηχανηματος και τον ογκο του αερα δηλαδη την επιλεγμενη ταχυτητα

το δικο σου ειδα εχει παροχη αερα 700 κυβικα στο high,ενω το αλλο που μετρησες μετα εχει 800 στο high δηλαδη 15% παροχη περισσοτερο αλλα 23% δυνατοτερο σε btu

συμπερασμα,μια χαρα λειτουργει το μηχανημα σου και παντως σε επιπεδα μη αντιληπτα αν εχει καποια απωλεια

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Specs είπε

οι διαφορες επι της ουσιας δεν δικαιολογουν τετοιες διακυμανσεις τιμων!

αλλα μπαινουν και γκατζετ και αλλα μαρκετιστικα κολπα για να τις δικαιολογουν εκ των υστερων,κι οποιος τσιμπησει τσιμπησε

μεχρι και το απο ποια χωρα και με τι φορους ερχεται εδω παιζει ρολο...

ισως δεν το διαβασες πριν...η θερμοκρασια εξοδου ειναι σχετικη με την εισοδου,την ισχυ του μηχανηματος και τον ογκο του αερα δηλαδη την επιλεγμενη ταχυτητα

το δικο σου ειδα εχει παροχη αερα 700 κυβικα στο high,ενω το αλλο που μετρησες μετα εχει 800 στο high δηλαδη 15% παροχη περισσοτερο αλλα 23% δυνατοτερο σε btu

Ενδιαφερουσα η παρατηρηση σου. Εχεις καποιο λινκ να δω αυτες τις τιμες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Το αν εχω ιδεα ή οχι δεν νομιζω οτι εχει σημασια. Δεν ειμαι τεχνικος για να ξερω λεπτομερειες.

Τα νουμερα δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου. Ειναι ενας τροπος για να αποδειξω οτι το μηχανημα δεν ψυχει οπως θα επρεπε. Το να λεω ετσι απλα οτι δεν ψυχει σωστα, δεν νομιζω οτι μπορει να γινει κατανοητο απο κανεναν. Το να παραθετω ομως μετρησεις θερμοκρασιας, λεει κατι...

Απο την μια λες οτι ειναι μηχανημα του 400ευρου οποτε αυτη ειναι η αποδοση του, απο την αλλη λες για θεμα εγκαταστασης.... Ψυκτικος το εγκατεστησε, πσοτητα μετρηθηκε με μανομετρα και ειπαν ειναι οκ.

Τεσπα, θα δω τι θα κανω...

Έχω δώσει ήδη την απάντηση:

Απλά έπρεπε να απαντήσω και με βάση την αντιπροσωπεία που σου έκανε τον έλεγχο. Ειδικά όταν λες ότι θέλει 3 ώρες να φτάσει επιθυμητή με κλειστή πόρτα, θα το είχαν πάρει την ίδια μέρα.

Αμπέρ δεν μέτρησαν οπότε η μέτρηση πίεσης δεν έχει να λέει και πολλά.

Οπότε έχεις δύο επιλογές για να είσαι σίγουρος αν φταίει το μηχάνημα.

1. Συμπλήρωμα του ψυκτικού υγρού που έχει χαθεί κατά την εγκατάσταση / μετρήσεων.
2. Και την πιο σωστή, ανάκτηση και πλήρωση από την αρχή την ποσότητα που λέει ο κατασκευαστής για να είσαι 100% σίγουρος.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIONOR είπε

δηλαδη δεν εχεις το βιβλιο του? τσπ δες το εδω

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1782021 34244 μμ.jpg

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Στο αλλο που την ειδες την παροχη αερα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIONOR είπε

γιατι αμα τον βαλεις στο high, χαιρετισματα.

εχεις μπερδευτει...στο high θα πιασει νωριτερα απο ολες τις ταχυτητες θερμοκρασια και εχει και super high βλεπω,αρα εκει βαλτο καιθα δεις για ποτε πιανει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Specs είπε

εχεις μπερδευτει...στο high θα πιασει νωριτερα απο ολες τις ταχυτητες θερμοκρασια και εχει και super high βλεπω,αρα εκει βαλτο καιθα δεις για ποτε πιανει!

Οταν λεω high, εννοω στην μεγιστη ταχυτητα ανεμιστηρα.... Βαζοντας το σε αυτη την ταχυτητα ανεμιστηρα επιασε 14,8 βαθμους εξοδο αερα, με θερμοκρασια δωματιου 27 βαθμους (αυτα αναφερονται και στο δελτιο τεχνικου ελεγχου)

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Στο αλλο που την ειδες την παροχη αερα;

ποιο ειναι το αλλο μοντελο?

Οταν λεω high, εννοω στην μεγιστη ταχυτητα ανεμιστηρα.... Βαζοντας το σε αυτη την ταχυτητα ανεμιστηρα επιασε 14,8 βαθμους εξοδο αερα, με θερμοκρασια δωματιου 27 βαθμους (αυτα αναφερονται και στο δελτιο τεχνικου ελεγχου)

αυτο εννοω και εγω,οτι ειναι ενταξει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Specs είπε

οι

συμπερασμα,μια χαρα λειτουργει το μηχανημα σου και παντως σε επιπεδα μη αντιληπτα αν εχει καποια απωλεια

Εσυ δεν εγραψες για το ενα και για το αλλο; 😁

Λοιπον το καινουργιο κλιματιστικο το 12αρι ειναι αυτο: MSZ/MUZ-HR35VF

Το πιο παλιο 14αρ που κανω συγκρισεις ειναι αυτο: MSZ-GE42VA

7 λεπτά πριν, Specs είπε

ποιο ειναι το αλλο μοντελο?

αυτο εννοω και εγω,οτι ειναι ενταξει

Οι 14,8 βαθμοι εξοδος αερα ειναι ενταξει;

Πως γινεται τοτε το 14αρι με θερμικες απωλειες στο δωματιο, να βγαζει 9,4;

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ.

Εσυ δεν εγραψες για το ενα και για το αλλο; 😁

Λοιπον το καινουργιο κλιματιστικο το 12αρι ειναι αυτο: MSZ/MUZ-HR35VF

Το πιο παλιο που κανω συγκρισεις ειναι αυτο: MSZ-GE42VA

το παλιο λοιπον,αλλα και ΚΑΘΕ 14ρι διαφερουν ελαχιστα στον ογκο αερα που δινουν,οι διαφορες τους ειναι σε ποσες σκαλες εχουν επιλογη για ταχυτητα(σπανια διαφερουν)

επειδη δεν απαντουσες ποιο μοντελο ειναι,ουτε και με ποση θερμοκρασια μετρας εισαγωγη ,πηρα ενα αντιστοιχο μοντελο,αυτο που ειναι δεξια απο το δικο σου στο σκρην σοτ και εκανα υπολογισμους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Ένα 24 αρι 

Πριτς.

1 ώρα πριν, userAnon είπε

Να πάρεις 24αρι Fujitsu. Το καλοκαίρι θα είναι ευκολάκι και τον χειμώνα οριακά αλλά οκ

Πριτς.

50 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Για 60τμ, σε 24αρι θα πας.

Πριτς.

48 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Gree amber 24αρι😁

Πριτς.

39 λεπτά πριν, Specs είπε

τελειωσε τωρα το τεστ ενσυναισθησης?😛

Ναι.

Συγγνώμη που ήμουν λίγο λ@λακας, για τον χώρο μου μιλάω, με την εφαρμογή να δείχνει τρελά νούμερα, αλλά με το Asyg24klca να πηγαίνει μέχρι 450W στους παρατεταμένους καύσωνες φέτος, ενώ συνήθως παίζει και κάτω από 200-250W, οπότε αν ήθελα αθόρυβο κλιματιστικό μόνο για ψύξη, σίγουρα δεν θα έπρεπε να πάω σε 24άρι, θα αρκούσε και 18άρι.

Ήθελα να δείξω ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την εφαρμογή μόνο, υπάρχει κίνδυνος λαθεμένων συμπερασμάτων.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σκεψη σου specs εχει καποια λογικη αλλα και παλι, σχεδον 5 βαθμοι διαφορα δεν νομιζω οτι το δικαιολογουν.

Αντιστοιχα εχω και ενα σχετικα παλιο mitsubishi 9 αρι. Ουτε αυτο εχει κανενα προβλημα, κανει 'παγωτο' το δωματιο σε ελαχιστα λεπτα.... 

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ.

Η σκεψη σου εχει καποια λογικη αλλα και παλι, σχεδον 5 βαθμοι διαφορα δεν νομιζω οτι το δικαιολογουν.

Αντιστοιχα εχω και ενα σχετικα παλιο mitsubishi 9 αρι. Ουτε αυτο εχει κανενα προβλημα, κανει 'παγωτο' το δωματιο σε ελαχιστα λεπτα.... 

παμε παλι...στην μετρηση εξοδου αερα,ΔΕΝ παιζει ρολο ποσο μεγαλο ειναι το δωματιο δηλαδη και στον δρομο να το βαλουμε ,απειρο φορτιο δηλαδη,θα παιζει ρολο μονο το ποσο μπαινει ,το ποσο ισχυρο ειναι και η ταχυτητα σε κυβικα μετρα

αν το καταλαβες τωρα ,προχωραω

βαλε λοιπον ζητουμενη 16,ταχυτητα ανεμιστηρα Super High αφου γραφει οτι εχει τετοια ταχυτητα και αστο να δεις για ποτε θα κρυωσει.Μετα βρισε με αν δεν ικανοποιηθεις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...