Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, spyros.s είπε

χρονο και το κοστος διόρθωσης που θα προτιμουσα να παει στα κλιματιστικα!  Ο χώρος εν γένει, παρά την άρτια μόνωση,χρειάζεται κλιματιστικό για να κατοικήσεις διότι οι μονωσεις διατηρούν μεν την θερμοκρασία του χώρου ευκολότερα όμως προφανώς δεν την διορθώνουν! Επίσης σκέφτομαι ότι επειδή η σαλονοκουζινα των 41 τετραγωνικων μετρων συνδεεται με τον διαδρομο των υπνοδωματιων, τα τετραγωνικα που αυτά προσθετουν ίσως κάνουν ασφαλέστερη την επιλογή του 18αριου κλιματιστικου που σκέφτομαι και να γλιτώσω την μελέτη.

Eφοσον εισαι ΠΡΙΝ την αγορα,ποσο τελος παντων θα κοστισει μια διορθωση της μελετης ? ενδεικτικα σε ευρω...

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, spyros.s είπε

ο χρονος ειναι που με νοιάζει περισσότερο...

οκ,ποσο ειναι το κοστος?

@liakjim πως ξεχωριζουμε (αν γινεται πχ μεσω κωδικων) ποια fujitsu εχουν διβαθμιο συμπιεστη?

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Specs είπε

@liakjim πως ξεχωριζουμε (αν γινεται πχ μεσω κωδικων) ποια fujitsu εχουν διβαθμιο συμπιεστη?

Το λέει στο εκάστοτε design manual

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως εξηγεις τοτε, οτι σε 14αρι mitsubishi που το δοκιμασα μολις τωρα, σε 24 τ.μ. με ανοιχτη την εσωτερικη πορτα και ανοιχτη την μπλακονοπορτα, με εξωτερικη θερμοκρασια 34 βαθμοι, να δειχνει 9,4 στην μεγιστη ταχυτητα ανεμιστηρα, οταν αντιστοιχα το 12αρι, με τα παντα κλειστα , εδειχνε 14.8; Γιατι δηλ. δεν μπορει να γινει συγκριση; Δεν περιμενω να εχουν την ιδια αποδοση, αλλα η διαφορα ειναι...χαωδης πιστευω

IMG_20210817_131648.jpg

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Θεωρεις οτι το 14,8 και 8,6 θερμοκρασιες οτι ειναι φυσιολογικες;

Σου έκαναν κενό; Στο r32 καλό είναι να μην χάνεις ούτε ένα γραμμάριο και ήδη έχουν χάσει κατά την εγκατάσταση & τώρα που πήραν την μέτρηση. Γνώμη μου είναι ότι θέλει ελάχιστο συμπλήρωμα με τις μετρήσεις που είδα.

Ο τρόπος που θες να το λειτουργήσεις είναι λάθος για μέγιστη απόδοση και οικονομία θες ένα κλιματιστικό ανά δωμάτιο. Τώρα για να έχεις όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα θα το ξεκινάς με κλειστή πόρτα και μόλις φτάσει την επιθυμητή ανοίγεις την πόρτα με ρύθμιση στους 18 μέχρι να έχεις αποτελέσματα και στο 2ο δωμάτιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Specs Δεν το ξερω...ας πουμε λοιπόν θεωρητικά οτι ειναι 100-200 ευρω...σκεψου οτι ειναι περιοδος αδειων και οτι θελουν και καποιο χρονο να την κανουν...αρα ισως χασω εναν μηνα διότι θα "τρεχουν" παραλληλα και οσα αφησαν για να πανε διακοπες στα οποία θα δωσουν προτεραιότητα...παρ' το αυγο και κουρευτο κατασταση ειδικα όταν βιαζεσαι να μπεις στον χωρο!

Επεξ/σία από spyros.s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω αν εκαναν κενο. Μαλλον οχι...

Η ενσταση μου ειναι, απλα αν το κλιματιστικο αποδιδει οπως θα επρεπε, οχι οσον αφορα την αποδοση/οικονομια, αλλα σκετο την αποδοση. 

Την μπαλκονοπορτα και την εσωτερικη πορτα τωρα, επιτηδες τις αφησα ανοιχτες, για να εχω ακομα περισσοτερες θερμικες απωλειες. Και ξαναρωταω: πως γινεται στο κλιματιστικο που δειχνω στtην παραπανω φωτο, με θερμικες απωλειες να δειχνει 9,4 εξοδο αερα στο high, ενω αντιστοιχα το αλλο κλιματιστικο, με κλειστες τις πορτες να δειχνει 14,8;

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Η ενσταση μου ειναι, απλα αν το κλιματιστικο αποδιδει οπως θα επρεπε, οχι οσον αφορα την αποδοση/οικονομια, αλλα σκετο την αποδοση. 

Την μπαλκονοπορτα και την εσωτερικη πορτα τωρα, επιτηδες τις αφησα ανοιχτες, για να εχω ακομα περισσοτερες θερμικες απωλειες. Και ξαναρωταω: πως γινεται στο κλιματιστικο που δειχνω στtην παραπανω φωτο, με θερμικες απωλειες να δειχνει 9,4 εξοδο αερα στο high, ενω αντιστοιχα το αλλο κλιματιστικο, με κλειστες τις πορτες να δειχνει 14,8;

Πρέπει να μετρήσεις και θερμοκρασία που έχει πάνω από το κλιματιστικό. Έχεις κάποια φώτο από την εγκατάσταση του καινούριου;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Είναι σωστό να συγκρίνεις 9αρι με ένα 24αρι όπου το δεύτερο έχει την πολλαπλάσια παροχή αέρα;

Edit

Ουπς 14αρι είπες.

Έχεις δει τα service manual τι λένε;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Γιατι δηλ. δεν μπορει να γινει συγκριση;

Ποιο μοντελο mitsu ειναι? επισης αν δεν μετρησεις αερα εισαγωγης δεν εχει νοημα,το ποσα δωματια θα ψυξει ειναι ασχετο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η...ιστορια εν συντομια εχει ως εξης:

Αγορα κλιματιστικου 12/7. Τοποθετηση κλιματιστικου: 22/7. Αφου τοποθετηθηκε, τεθηκε σε λειτουργια για 10 λεπτα (επρεπε να φυγω...) Κατι δεν μ αρεσε στον ψυχρο αερα που εβγαζε, αλλα δεν εδωσα σημασια, δεν ειχα και χρονο...

Στις 3/8 επεστρεψα και μετα απο αρκετη ωρα λειτουργιας, ειδα οτι δεν.... Την μεθεπομενη μερα, ηρθε ο τεχνικος που το εβαλε, εκανε ξανα ελεγχο και μου πε οτι η εγκατασταση δεν εχει προβλημα.

Στις 10/8 ηρθε τεχνικος απο αντιπροσωπεια. Το....παλευε πανω απο μια ωρα για να δει τι φταιει.... Αφου δεν μπορουσε να βρει κατι, εκλεισε την εσωτερικη πορτα, κατεβασε τον ανεμιστηρα στο low και τοτε εδειξε εξοδο αερα 8,6 βαθμους. Τον ρωτησα γιατι στο high δειχνει 14,8 και μου απαντησε οτι στο high παιρνει πολυ περισσοτερο αερα που πρεπει να τον παγωσει για αυτο και οι 14,8 βαθμοι... Και οτι και στο δικο μου κλιματιστικο αν το ξεκινησω στο high θα δειχνει αναλογη θερμοκρασια. Ειπα κι εγω οκ... ετσι θα ναι...

Δοκιμασα μολις τωρα το δικο μου 14αρι mitsubishi, ειδα οτι και με θερμικες απωλειες (αφησα επιτηδες και την μπαλκονοπορτα ανοιχτη για να εισερχεται ζεστος αερας στο δωματιο), βγαζει εξοδο αερα 9,4 στο high

Η μονη φωτο που εχω ειναι απο το εσωτερικο του δωματιου

Αυτο θελω να μου εξηγησετε

IMG_20210811_174430.jpg

Επεξ/σία από LIONOR
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Η...ιστορια εν συντομια εχει ως εξης:

Αγορα κλιματιστικου 12/7. Τοποθετηση κλιματιστικου: 22/7. Αφου τοποθετηθηκε, τεθηκε σε λειτουργια για 10 λεπτα (επρεπε να φυγω...) Κατι δεν μ αρεσε στον ψυχρο αερα που εβγαζε, αλλα δεν εδωσα σημασια, δεν ειχα και χρονο...

Στις 3/8 επεστρεψα και μετα απο αρκετη ωρα λειτουργιας, ειδα οτι δεν.... Την μεθεπομενη μερα, ηρθε ο τεχνικος που το εβαλε, εκανε ξανα ελεγχο και μου πε οτι η εγκατασταση δεν εχει προβλημα.

Στις 10/8 ηρθε τεχνικος απο αντιπροσωπεια. Το....παλευε πανω απο μια ωρα για να δει τι φταιει.... Αφου δεν μπορουσε να βρει κατι, εκλεισε την εσωτερικη πορτα, κατεβασε τον ανεμιστηρα στο low και τοτε εδειξε εξοδο αερα 8,6 βαθμους. Τον ρωτησα γιατι στο high δειχνει 14,8 και μου απαντησε οτι στο high παιρνει πολυ περισσοτερο αερα που πρεπει να τον παγωσει για αυτο και οι 14,8 βαθμοι... Και οτι και στο δικο μου κλιματιστικο αν το ξεκινησω στο high θα δειχνει αναλογη θερμοκρασια. Ειπα κι εγω οκ... ετσι θα ναι...

Οταν ομως δοκιμασα το δικο μου 14αρι, ειδα οτι και με θερμικες απωλειες (αφησα επιτηδες και την μπαλκονοπορτα αοιχτη για να εισερχεται ζεστος αερας στο δωματιο), βγαζει εξοδο αερα 9,4 στο high

Η μονη φωτο που εχω ειναι απο το εσωτερικο του δωματιου

Αυτο θελω να μου εξηγησετε

IMG_20210811_174430.jpg

Τη θερμοκρασία που ζητάς την πιάνει ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Τη θερμοκρασία που ζητάς την πιάνει ?

Αμα το αφησεις κανα 3ωρο ανοιχτο και με κλειστη την εσωτερικη πορτα, παιζει και να την πιασει....Αναλογα και σε τι ταχυτητα θα βαλεις τον ανεμιστηρα, γιατι αμα τον βαλεις στο high, χαιρετισματα...

Δημοσ.

https://www.inventoraircondition.gr/btu-calculator

το σωστο  ειναι να βγαλουμε βεβαια τα κυβικα μετρα m3  μηκος  χ πλατος = και το πολαπλασιαζουμε  επι το υψος = τα κυβικα μετρα . Τωρα   κυβικα μετρα  χ 170 για ελαχιστες απωλειες    .180 η190 για μετριες απωλειες  . και χ 200 για τις μεγιστες απωλειες  και ετσι εχουμε τα bty που χρειαζωμασται . Συγνωμη αν σας ζαλισα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...