Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, spyros.s είπε

2) Το shorai edge 18000 είναι overkill για εναν άριστα μονωμένο χώρο σαν το δικό μου με δεδομένο ότι οριακα θα με καλυπτε και ενα 12αρι; Ο φόβος μου είναι να μην βιώσω καταστάσεις ανάλογες με τον φίλο μας και το δικό του shorai premium

FYI υπαρχουν και 14αρια και 16αρια στην αγορά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σε ότι γράφεις liakjim έχεις σίγουρα δίκιο για την αναγκη μελέτης...απλά είμαι έτοιμος να μετακομίσω και η περίοδος είναι κακή για να βρεις μηχανικούς και λοιπούς ελέω αδειών, άσε τον χρονο και το κοστος διόρθωσης που θα προτιμουσα να παει στα κλιματιστικα!  Ο χώρος εν γένει, παρά την άρτια μόνωση,χρειάζεται κλιματιστικό για να κατοικήσεις διότι οι μονωσεις διατηρούν μεν την θερμοκρασία του χώρου ευκολότερα όμως προφανώς δεν την διορθώνουν! Επίσης σκέφτομαι ότι επειδή η σαλονοκουζινα των 41 τετραγωνικων μετρων συνδεεται με τον διαδρομο των υπνοδωματιων, τα τετραγωνικα που αυτά προσθετουν ίσως κάνουν ασφαλέστερη την επιλογή του 18αριου κλιματιστικου που σκέφτομαι και να γλιτώσω την μελέτη.   Το γεγονός πάντως ότι επιμένεις για τα καρριερ με κάνει να τα σκεφτομαι περισσότερο θετικά! Τα μιτσουμπίσι τα συμπαθώ ιδιαίτερα ύστερα από  την εμπειρια που εχω με το 12αρι που χρησιμοποιώ λόγω του συνδυασμού θορύβου και απόδοσης που εχουν.  

1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

FYI υπαρχουν και 14αρια και 16αρια στην αγορά

Τα εχω προσέξει και εχω επίσης δει την καλύτερη αποδοση τους σε θεματα οικονομίας...απλά η διαφορά στην τιμή κτισης είναι μικρή συγκριτικά και επικρατησε η θεωρητικα safe επιλογη της μεγαλύτερης μοναδας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Το γεγονός πάντως ότι επιμένεις για τα καρριερ με κάνει να τα σκεφτομαι περισσότερο θετικά

Δεν επιμένω. Απλά νομίζω ότι θα πρέπει να πας σε κάτι με follow me. Έχουν καλούτσικη εγγύηση (με όρους ετήσιας συντήρησης), τα βρίσκεις σε καλή τιμή σε προσφορές (πχ 370€ εγκατεστημένα), έχουν wifi και τη λειτουργία eco που βοηθάει σε ψύξη και είναι σε καλά επίπεδα από άποψη θορύβου . Βέβαια είναι midea φασονάκια από αυτά που βρίθει η αγορά και εννοείται ότι θα κάψουν περισσότερο από ένα πχ ftxc25c (αλλά το τελευταίο δεν έχει follow me, δεν κατεβαίνει χαμηλά, οπότε λογικά θα λιώνει στο on-off σε μικρό μονωμένο χώρο και πιθανότατα θα καταλήγει σε φαινόμενα υπέρψυξης/υπερθέρμανσης).

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Πάντως αυτό το καρριερ που λέμε το έχει μόνο ο κωτσοβολος αυτή την στιγμή σε τιμή 469€.  Άρα να κοιταξω και μοναδες με follow me...

Προσφορές λογικά θα παίξουν τέλος του μήνα , αρχές Σεπτέμβρη. ΑΝ μπορείς να περιμένεις. Έτσι και αλλιώς φαίνεται πως πάμε για αποκλιμάκωση της ζέστης.

50 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Εγκατεστησα προσφατα ενα κλιματιστικο, συγκεκριμενα το: https://www.skroutz.gr/s/18979343/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR35VF-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html, αλλα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος με την αποδοση του. Αν μπορουσε καποιος θα θελα να δοκιμασει το εξης:

Αν μπορει να μετρησει αρχικα θερμοκρασια δωματιου και μετα να το βαλει σε λειτουργια και να μετρησει μετα απο 10-15 λεπτα την θερμοκρασια αερα που βγαζει με τον ανεμιστηρα τερμα στο high και το τηλεκοντρολ στους 16 βαθμους.

Οποιος θελει μπορει να μου στειλει και pm

Σε πόσα τμ το έχεις βάλει; Μάλλον κάτι έχει πάει λάθος στην εγκατάσταση, είναι κολλημένο στο ταβάνι;

4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Σε πόσα τμ το έχεις βάλει; Μάλλον κάτι έχει πάει λάθος στην εγκατάσταση, είναι κολλημένο στο ταβάνι;

Το δωματιο ειναι περιπου 17 τ.μ. και εχει εσωτερικη πορτα που συνδεεται με αλλο δωματιο στα 14 τ.μ. περιπου. Τοσο ο τεχνικος που το εγκατεστησε, οσο και η αντιπροσωπεια, υποστηριξαν οτι η εγκατασταση εγινε κανονικα...Θα επανελθω συντομα με περισσοτερες πληροφοριες......

Μόλις τώρα, LIONOR είπε

Το δωματιο ειναι περιπου 17 τ.μ. και εχει εσωτερικη πορτα που συνδεεται με αλλο δωματιο στα 14 τ.μ. περιπου. Τοσο ο τεχνικος που το εγκατεστησε, οσο και η αντιπροσωπεια, υποστηριξαν οτι η εγκατασταση εγινε κανονικα...Θα επανελθω συντομα με περισσοτερες πληροφοριες......

Δεν τα λες και λίγα τα 31τμ. Υπάρχει μέλος εδώ που έχει 18άρι σε 17τμ και μέλος που έχει 12άρι σε 40. Οπότε θα βοηθούσαν έξτρα πληροφορίες όπως έχω ζητήσει παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LIONOR είπε

Εγκατεστησα προσφατα ενα κλιματιστικο, συγκεκριμενα το: https://www.skroutz.gr/s/18979343/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR35VF-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html, αλλα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος με την αποδοση του. Αν μπορουσε καποιος θα θελα να δοκιμασει το εξης:

Αν μπορει να μετρησει αρχικα θερμοκρασια δωματιου και μετα να το βαλει σε λειτουργια και να μετρησει μετα απο 10-15 λεπτα την θερμοκρασια αερα που βγαζει με τον ανεμιστηρα τερμα στο high και το τηλεκοντρολ στους 16 βαθμους.

Οποιος θελει μπορει να μου στειλει και pm

Είδα την ανάρτηση που έκανες τις προηγούμενες ημέρες:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/775725-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/?tab=comments#comment-58764438

Οι θερμοκρασίες είναι απολύτως φυσιολογικές.

Γιατί συνεχίζεις να αμφισβητείς το δελτίο τεχνικού ελέγχου που έχεις στα χέρια σου; Η "σύγκριση" που έκανες ήταν σύγκριση πραγμάτων που δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1

13 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Όπως τα λες αξίζει να περιμένω δεκαπεντε μερες...αυτο θα κανω!

Μη το δένεις ότι θα γίνει όπως τα λέω, δεν είμαι και μέσα στον κώτσο, απλά θυμάμαι (και επιβεβαιώνω ότι θυμάμαι) το ιστορικό τιμής:

image.png.bf5e75c714022ab233f404dcde034bb7.png

1 λεπτό πριν, filipN είπε

Είδα την ανάρτηση που έκανες τις προηγούμενες ημέρες:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/775725-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/?tab=comments#comment-58764438

Οι θερμοκρασίες είναι απολύτως φυσιολογικές.

Γιατί συνεχίζεις να αμφισβητείς το δελτίο τεχνικού ελέγχου που έχεις στα χέρια σου;

Θεωρεις οτι το 14,8 και 8,6 θερμοκρασιες οτι ειναι φυσιολογικες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι και αλλιως θα περασουν μερικες μερες μεχρι να μπω, οπότε αξίζει να το ρισκάρω περιμένοντας liakjim.

Επεξ/σία από spyros.s

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μη το δένεις ότι θα γίνει όπως τα λέω, δεν είμαι και μέσα στον κώτσο, απλά θυμάμαι (και επιβεβαιώνω ότι θυμάμαι) το ιστορικό τιμής:

image.png.bf5e75c714022ab233f404dcde034bb7.png

Αυτό είναι το μοντέλο χωρίς ιονιστή με κωδικό 42QHG009D8S / 38QHG009D8S

Με τον ιονιστή 42QHG009D8SI / 38QHG009D8SI με ελάχιστη 369 € τον Φεβρουάριο

https://www.skroutz.gr/s/24924042/Carrier-42QHG009D8SI-38QHG009D8SI-Κλιματιστικό-Inverter-White-9000-BTU-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...