Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, Specs είπε

εξαρταται ποσο ψηλα τοποθετηθηκε,οχι αυτο,αλλα το εκαστοτε μηχανημα και που  μετρας

Σημασία έχει να κάνεις σωστές μετρήσεις.

Screenshot_322.png.8e76d9fcdb14a72a9bb04106296c1719.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ένα review για το Carrier Crystal III 9άρι:

Όσο άσχημο και ψεύτικο σαν κατασκευή αποδικνύεται παλικάρι. Αθόρυβο μέσα έξω, αποδοτικό και εύκολη διαχείριση με το wifi χωρίς προβλήματα επικοινωνίας κλπ

Ένα review για το TOYOTOMI izuru eco trn trg 18άρι:

- Μου έχει κάνει πραγματική εντύπωση ότι σε χώρο 40+τμ με επιλεγόμενο θερμοκρασία 28 βαθμούς δροσίζει τον χώρο ταχύτατα. Μετράω στον χώρο σε διαφορετικά σημεία με ξεχωριστά θερμόμετρα ψηφιακά και αναλογικά και όντως κρατάει την θερμοκρασία στους 28 ακόμα και όταν έξω έχει 44 -46 βαθμούς. 

- Η εξωτερική μονάδα όντως είναι θορυβώδης, (μην φανταστείτε τίποτα τρελό, αλλά σε σχέση με το carier 9αρι & ένα fujitsu 14αρι κάνει θόρυβο ο έλικας κυρίως) αλλά αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθός της (η ίδια εξωτερική είναι και για το 24άρι όπως μου είπε ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της ΤΟΥΟΤΟΜΙ) θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι σχεδόν αθόρυβο.

- Στα αρνητικά θέλω να αναφερθώ στην εφαρμογή για το wifi. Θέλει πολύ προσοχή κατά την χρήση της. Όταν επιλέγεις το κλιματιστικό/ μονάδα που θες να διαχειριστείς πρέπει να προσέχεις για μηνύματα λάθους. Μπορεί όταν επιλέξεις να κλείσει ή να ανοίξει, να σου εμφανίζει ότι άνοιξε ή έκλεισε το κλιματιστικό εμφανίζοντας όμως μήνυμα λάθους στην εφαρμογή που αναφέρει πρόβλημα επικοινωνίας. Στην ουσία δεν πηγαίνει η εντολή στο κλιματιστικό. Αυτό το πρόβλημα εντοπίζεται είτε με απομακρυσμένη χρήση μέσω της εφαρμογής είτε μέσω Google assistant/ Alexa. Θέλω να το δοκιμάσω με χρήση server Αιγύπτου αντί Ευρώπης μήπως αλλάζει κάτι, όπως είχα διαβάσει, για τυχόν καλύτερη ανταπόκριση. Το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται με χρήση δεδομένων περισσότερο και όχι όταν είμαστε στο wifi που είναι συνδεδεμένα τα κλιματιστικά.

υ.γ. Ξέρω θέλετε στατιστικά για καταναλώσεις αλλά δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί να πάρω μπριζάκια......

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, plasTOST είπε

...Carrier...

...TOYOTOMI izuru...

49 λεπτά πριν, plasTOST είπε

δεν έχω αξιωθεί να πάρω μπριζάκια......

Το λες και ένστικτο αυτοσυντήρησης 😁

Επεξ/σία από liakjim

10 ώρες πριν, atrias είπε

Κι εγώ τελικά TCL Miracle II 9000 BTU πήρα και μέχρι στιγμής όλα φαίνονται μια χαρά.

Για την εγκατάσταση χρειάστηκε έτσι κι αλλιώς αρκετό μήκος σωλήνα (γύρω στα 7 μέτρα γιατί έπρεπε να διασχίσει διπλανό δωμάτιο για να φτάσει μπαλκόνι) οπότε δεν υπήρχε θέμα ελάχιστου μήκους. Αντλία κενού χρησιμοποίησε ο μάστορας αλλά δεν νομίζω ότι συμπλήρωσε ψυκτικό υγρό για το τόσο μήκος σωλήνα. Δεν ξέρω και με τι μηχάνημα γίνεται βέβαια αυτή η συμπλήρωση οπότε ίσως να το έκανε κι απλά να μην το κατάλαβα. Από απόδοση στην ψύξη πάντως φαίνεται εντάξει οπότε ελπίζω ότι είναι ΟΚ. Το κλιματιστικό είναι σε μικρό δωμάτιο γραφείου και το δροσίζει πολύ άνετα. Το βάζω στους 28 και αθόρυβη λειτουργία και μέσα σε λίγα λεπτά γίνεται μια χαρά.

Επίσης και η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα είναι πολύ αθόρυβες και με το WiFi ολα μια χαρά. Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Και τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι έπρεπε να προσθέσει κάποια ποσότητα ψυκτικού υγρού;

8 ώρες πριν, Klausx είπε

Σημασία έχει να κάνεις σωστές μετρήσεις.

Screenshot_322.png.8e76d9fcdb14a72a9bb04106296c1719.png

Μόνο που η φωτογραφία δείχνει ένα με πολύμετρο να "μετρά" τα πλαστικά της μονάδας

• Like 1

34 λεπτά πριν, nvel είπε

Μόνο που η φωτογραφία δείχνει ένα με πολύμετρο να "μετρά" τα πλαστικά της μονάδας

Είπαμε πάνω από όλα οι σωστές μετρήσεις 🤣

Καλημέρα σας και πάλι...

Αν και μου χουν δοθεί πριν λίγους μήνες κάποιες προτάσεις, εξωγενείς παράγοντες δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω.  Επανέρχομαι πλέον έτοιμος για αγορές αφού σας συνοψίσω τα δεδομένα μου.

Μετακομίζω λοιπόν σε λίγες μέρες -εκτός νέου απροόπτου-  σε νεόδμητο ιδιόκτητο σπίτι (υπογειο-πυλωτη-διαμερισμα) ,  δίχως γειτνίαση με τοιχία άλλων  κατοικιών στο επίπεδο του διαμερίσματος, στα βορειοδυτικα της Αθήνας.  Το σπίτι εχει συγχρονη θερμομόνωση 8 εκατοστών διογκωμενης πολυστερίνης με 200 eps γυρω γυρω τόσο στο ίδιο το διαμέρισμα  όσο και στους κοινοχρηστους χώρους, μόνωση 6 εκατοστων isolbeton περαν του κλασσικου fibran στο πατωμα του διαμερίσματος γεγονός που περιόρισε το υψος του σε 2,6m, καθως και συγχρονα ενεργειακα κουφωματα και υαλοπίνακες. Επίσης εχει μονωθει και στην ταρατσα ανάλογα.

Εν αναμονη της επέκτασης του δικτύου φυσικου αεριου στην περιοχη (απέχει 30-40 μετρα από το σπίτι μου ) τα κλιματιστικα που θέλω να τοποθετήσω θα χρησιμοποιηθούν τόσο για θερμανση όσο και για ψυξη του χώρου αποκλειστικά.  Σημειώνω πληροφοριακά  ότι εχουν ηδη μπει σχετικές σωληνώσεις τόσο για την απορροή του νερού του κλιματιστικού όσο και για την συνδεση των 2 μοναδων σε καθε χωρο που θα περιγράψω.

Οι χωροι που θελω να βαλω κλιματιστικα ειναι η ενιαια σαλονικουζίνα με εμβαδον 41 τετραγωνικα καθως και σε δύο κρεβατοκάμαρες 10 τετραγωνικά έκαστη καθαρού χώρου.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να χρησιμοποιήσω ένα παλαιότερο 12αρι μιτσουμπισι 5ετίας που ήδη κατέχω στο μεγάλο χώρο και να έβαζα 2 9ρια στις κρεβατοκάμαρες. Μου ειχατε πει ότι θα ημουν οριακός με αυτη την διάταξη. ( liakjim)

Ο ψυκτικός μου όμως επιμενει να βαλω 18αρι διότι στην θερμανση θα εχω θεμα με 12αρι για τοσο μεγαλο χωρο ειδικά αν σκεφτούμε την δεδομενη υγρασια που θα εχουν οι χωροι σε νεοδμητο σπιτι τον πρωτο καιρο διαμονής.

Οπότε αποφάσισα να παω σε 18αρι και μέσα από όσα θετικά διαβασα καταλήγω στο toshiba shorai edge που καλύπτει τις ανάγκες μου.

Στα μικρά όμως κλιματιστικά έχω μπερδευτεί και θέλω την άποψη σας. Με νοιάζει να εχουν ψυκτικο υγρο r32 και να ειναι όσο το δυνατον πιο αθόρυβα με κόστος το πολύ 550-600 ευρώ αν και θεωρω τα 500 λογικότερη τιμη κτίσης. Υπενθυμίζω την προταση που μου είχατε κάνει για το carrier crystal iii με λειτουργια follow me αλλά θα ήθελα περισσότερες. (liakjim)

Οπότε συνοψίζω τα ερωτήματα μου:

1) Ποιο κλιματιστικό 9αρι να επιλέξω για τις κρεβατοκάμαρες με γνωμονα το r32 και την αθόρυβη λειτουργία με κόστος το πολύ 600 ευρώ; (ιδανικά: 500 ή λιγότερο... )

2) Το shorai edge 18000 είναι overkill για εναν άριστα μονωμένο χώρο σαν το δικό μου με δεδομένο ότι οριακα θα με καλυπτε και ενα 12αρι; Ο φόβος μου είναι να μην βιώσω καταστάσεις ανάλογες με τον φίλο μας και το δικό του shorai premium

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις όποιες απαντήσεις καθώς και που κουρασα με αναρτηση σεντόνι...

47 λεπτά πριν, nvel είπε

Είναι ωραίο παιδί όμως 😅

4 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Καλημέρα σας και πάλι...

Αν και μου χουν δοθεί πριν λίγους μήνες κάποιες προτάσεις, εξωγενείς παράγοντες δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω.  Επανέρχομαι πλέον έτοιμος για αγορές αφού σας συνοψίσω τα δεδομένα μου.

Μετακομίζω λοιπόν σε λίγες μέρες -εκτός νέου απροόπτου-  σε νεόδμητο ιδιόκτητο σπίτι (υπογειο-πυλωτη-διαμερισμα) ,  δίχως γειτνίαση με τοιχία άλλων  κατοικιών στο επίπεδο του διαμερίσματος, στα βορειοδυτικα της Αθήνας.  Το σπίτι εχει συγχρονη θερμομόνωση 8 εκατοστών διογκωμενης πολυστερίνης με 200 eps γυρω γυρω τόσο στο ίδιο το διαμέρισμα  όσο και στους κοινοχρηστους χώρους, μόνωση 6 εκατοστων isolbeton περαν του κλασσικου fibran στο πατωμα του διαμερίσματος γεγονός που περιόρισε το υψος του σε 2,6m, καθως και συγχρονα ενεργειακα κουφωματα και υαλοπίνακες. Επίσης εχει μονωθει και στην ταρατσα ανάλογα.

Εν αναμονη της επέκτασης του δικτύου φυσικου αεριου στην περιοχη (απέχει 30-40 μετρα από το σπίτι μου ) τα κλιματιστικα που θέλω να τοποθετήσω θα χρησιμοποιηθούν τόσο για θερμανση όσο και για ψυξη του χώρου αποκλειστικά.  Σημειώνω πληροφοριακά  ότι εχουν ηδη μπει σχετικές σωληνώσεις τόσο για την απορροή του νερού του κλιματιστικού όσο και για την συνδεση των 2 μοναδων σε καθε χωρο που θα περιγράψω.

Οι χωροι που θελω να βαλω κλιματιστικα ειναι η ενιαια σαλονικουζίνα με εμβαδον 41 τετραγωνικα καθως και σε δύο κρεβατοκάμαρες 10 τετραγωνικά έκαστη καθαρού χώρου.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να χρησιμοποιήσω ένα παλαιότερο 12αρι μιτσουμπισι 5ετίας που ήδη κατέχω στο μεγάλο χώρο και να έβαζα 2 9ρια στις κρεβατοκάμαρες. Μου ειχατε πει ότι θα ημουν οριακός με αυτη την διάταξη. ( liakjim)

Ο ψυκτικός μου όμως επιμενει να βαλω 18αρι διότι στην θερμανση θα εχω θεμα με 12αρι για τοσο μεγαλο χωρο ειδικά αν σκεφτούμε την δεδομενη υγρασια που θα εχουν οι χωροι σε νεοδμητο σπιτι τον πρωτο καιρο διαμονής.

Οπότε αποφάσισα να παω σε 18αρι και μέσα από όσα θετικά διαβασα καταλήγω στο toshiba shorai edge που καλύπτει τις ανάγκες μου.

Στα μικρά όμως κλιματιστικά έχω μπερδευτεί και θέλω την άποψη σας. Με νοιάζει να εχουν ψυκτικο υγρο r32 και να ειναι όσο το δυνατον πιο αθόρυβα με κόστος το πολύ 550-600 ευρώ αν και θεωρω τα 500 λογικότερη τιμη κτίσης. Υπενθυμίζω την προταση που μου είχατε κάνει για το carrier crystal iii με λειτουργια follow me αλλά θα ήθελα περισσότερες. (liakjim)

Οπότε συνοψίζω τα ερωτήματα μου:

1) Ποιο κλιματιστικό 9αρι να επιλέξω για τις κρεβατοκάμαρες με γνωμονα το r32 και την αθόρυβη λειτουργία με κόστος το πολύ 600 ευρώ; (ιδανικά: 500 ή λιγότερο... )

2) Το shorai edge 18000 είναι overkill για εναν άριστα μονωμένο χώρο σαν το δικό μου με δεδομένο ότι οριακα θα με καλυπτε και ενα 12αρι; Ο φόβος μου είναι να μην βιώσω καταστάσεις ανάλογες με τον φίλο μας και το δικό του shorai premium

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις όποιες απαντήσεις καθώς και που κουρασα με αναρτηση σεντόνι...

Η οικοδομή δεν συνοδεύεται από ενεργειακή μελέτη χώρων;

9 ώρες πριν, Specs είπε

μπραβο...αν παιζει και κανα στοιχειο καταναλωσης ριχτο

αν μη τι αλλο,ο φιλος μας ο @userAnon oπως θα δεις στις τελευταιες σελιδες,εχει θεμα...οποτε οποια πληροφορια για συμπεριφορα,χωρο κλπ δεκτη!

Το κλιματιστικό πήρε απ' ευθείας γραμμή από τον πίνακα, δεν έχω συνδέσει κάποια συσκευή μέτρησης ούτε και ξέρω πως γίνεται τώρα να συνδεθεί. Δύο μέρες το δούλεψα δεν έχω αντιπροσωπευτική γνώμη. On off δεν είχε. Νομίζω η συμπεριφορά του ταιριάζει με αυτά που έγραψε  ο @userAnon. Βέβαια έχω πολύ δύσκολο χώρο κάλυψης. Είναι στυλ μεζονέτας, χάνω πολύ ψύξη στα σκαλιά του ισογείου, επειτα 60 τμ κύριος χώρος, με ένα σωρό μεγάλα παραθυρα, πορτες, μπαλκονόπορτες. Η στέγη είναι κεκλιμένη και φτάνει πολύ ψηλα, + δύο δωμάτια που είναι πάνω στα οποία ελάχιστα φτάνει η ψύξη.

Στο κύριο χώρο που με ενδιαφέρει στους 26 κατέβαζε μέχρι 26,5 στο power sel 50. Έχω μικρό όμως feedback. Αλλά όπως προείπα χάνω από τα κάτω σκαλιά οπότε ίσως θέλει μικρότερη ζητουμενη, βέβαια η ατμόσφαιρα είναι μια χαρά. 

Στην επόμενη που θα έρθει ο ηλεκτρολογος θα προσθέσω και ασφάλεια για εναλλαγές της τασης του ρεύματος.

Η αλήθεια είναι ότι είχαν κάνει κάτι σχετικό αλλά ομολογώ ότι έγινε στα πλαίσια της αδειοδότησης και δεν το έχω αυτή την στιγμή στα χέρια μου. Στην πραξη αυτα γινονταν απο το γραφείο των μηχανικών.... Θυμαμαι όμως ότι ειχε γινει με χειρότερες προδιαγραφες από αυτές που τελικά υιοθετήθηκαν (για απραδειγμα διχως το isolbeton και με 5 εκατοστα θερμομόνωσης) άρα ακόμα και αν το βρω δεν θα περιγραφει αντικειμενικα τις συνθηκες του σπιτιού αλλά ενα χειρότερο σεναριο από αυτο που εχω.

15 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Η αλήθεια είναι ότι είχαν κάνει κάτι σχετικό αλλά ομολογώ ότι έγινε στα πλαίσια της αδειοδότησης και δεν το έχω αυτή την στιγμή στα χέρια μου. Στην πραξη αυτα γινονταν απο το γραφείο των μηχανικών.... Θυμαμαι όμως ότι ειχε γινει με χειρότερες προδιαγραφες από αυτές που τελικά υιοθετήθηκαν (για απραδειγμα διχως το isolbeton και με 5 εκατοστα θερμομόνωσης) άρα ακόμα και αν το βρω δεν θα περιγραφει αντικειμενικα τις συνθηκες του σπιτιού αλλά ενα χειρότερο σεναριο από αυτο που εχω.

Μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο μελετητικό γραφείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον εχεις δίκιο αλλά πλέον ο χρόνος είναι εχθρος διότι βιαζομαι να μετακομίσω... :)  

Όπως και να έχει ευχαριστώ για τον κόπο σου! Θα σας ενημερωσω για το τι θα πραξω τελικά και μελλοντικα θα σας δωσω και feedback για τις όποιες επιλογές κάνω...

Επεξ/σία από spyros.s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγκατεστησα προσφατα ενα κλιματιστικο, συγκεκριμενα το: https://www.skroutz.gr/s/18979343/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR35VF-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html, αλλα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος με την αποδοση του. Αν μπορουσε καποιος θα θελα να δοκιμασει το εξης:

Αν μπορει να μετρησει αρχικα θερμοκρασια δωματιου και μετα να το βαλει σε λειτουργια και να μετρησει μετα απο 10-15 λεπτα την θερμοκρασια αερα που βγαζει με τον ανεμιστηρα τερμα στο high και το τηλεκοντρολ στους 16 βαθμους.

Οποιος θελει μπορει να μου στειλει και pm

Επεξ/σία από LIONOR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, spyros.s είπε

Μάλλον εχεις δίκιο αλλά πλέον ο χρόνος είναι εχθριος διότι βιαζομαι να μετακομίσω... :)  

Όπως και να έχει ευχαριστώ για τον κόπο σου! Θα σας ενημερωσω για το τι θα πραξω τελικά και μελλοντικα θα σας δωσω και feedback για τις όποιες επιλογές κάνω...

Ναι οκ, απλά το 18άρι μπορεί να είναι από τεράστιο μέχρι ιδανικό. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Μπορεί να φτάνει το παλιό 12άρι ή μπορεί να κάθεται κούτα ένα 14άρι πχ το Asyg14kmta. Ή μπορεί να φτάνει το 13άρι edge που έχει ανώτερο scop/seer από το 18άρι.

Πάντως αν έχεις την παλιά μελέτη ίσως να μπορεί να επικαιροποιηθεί εύκολα με τα τελικά υλικά που μπήκαν. Έτσι και προσδιοριστούν αυτά θα κάνεις πιο σωστή επιλογή και (άποψή μου) το όφελος θα αντισταθμιστεί γρήγορα.

Στα 10άρια δωμάτια, εξακολουθώ και πιστεύω για κάτι με follow me ή για κάτι που κατεβαίνει πολύ χαμηλά πχ αυτό με τα μόλις 0.5KW min capacity (αν και δεν έχουμε feedback για το τελευταίο, μόνο κάτι κριτικές στο σκρουτζ).

edit Δεν ζήταγα ένα εκατομμύριο;

->>>>>>>>>

11 λεπτά πριν, LIONOR είπε

Εγκατεστησα προσφατα ενα κλιματιστικο, συγκεκριμενα το: https://www.skroutz.gr/s/18979343/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HR35VF-Κλιματιστικό-Inverter-12000-BTU.html, αλλα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος με την αποδοχη του. Αν μπορουσε καποιος θα θελα να δοκιμασει το εξης:

Αν μπορει να μετρησει αρχικα θερμοκρασια δωματιου και μετα να το βαλει σε λειτουργια και να μετρησει θερμοκρασια αερα που βγαζει με τον ανεμιστηρα τερμα στο high και το τηλεκοντρολ στους 16 βαθμους.

Οποιος θελει μπορει να μου στειλει και pm

Θα χρειαστούμε φωτογραφίες από την εγκατάσταση μέσα και έξω, περιγραφή διαδικασίας (μήκος σωλήνων που μπήκε, αν έγινε κενό με αντλία) και τέλος ενεργειακές ανάγκες χώρου -> ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Επεξ/σία από liakjim

2 ώρες πριν, nvel είπε

Ξερεις ποσοι ανθρωποι εχουν παθει ηλεκτροπληξια απο πλαστικο; 😝

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...