Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Έχω πάρει 2 Daikin 9000btu εδώ και περίπου 1.5 χρόνο για τα υπνοδωμάτια.  Επίσης έχω αγοράσει και 5 χρόνια εγγύηση από το κατάστημα που τα αγόρασα . Το προβλημα που εχω είναι ότι στην ψύξη , αν το ρυθμίσω σε θερμοκρασία 27 βαθμούς, στο δωματιο έχω 25 βαθμούς και παγώνω . Αν το ρυθμίσω σε μεγαλύτερη θερμοκρασία το κλιματιστικό μυρίζει σαν μούχλα. Μίλησα με Daikin και μου είπαν ότι μέχρι 27 βαθμούς είναι το μέγιστο που μπορώ να βάζω.  Καμιά ιδέα ?

Επίσης στις διακοπές μενω σε κάτι δωμάτια που έχουν κάτι κινέζικα κλιματιστικά και δουλεύουν μια χαρά ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Γιατί πλήρωσα εγώ την πιο ακριβή μάρκα ? 

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι δεν μπορώ να το έχω ανοιχτό το βράδυ γιατι κάνει πολύ κρύο.  

Επίσης το Fujitsu που έχω στο σαλόνι δουλεύει υποδειγματικά . 

Μπορώ να ζητήσω αντικατάσταση από το κατάστημα? Υπάρχει άλλη λύση ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, atrias είπε

Κι εγώ τελικά TCL Miracle II 9000 BTU πήρα και μέχρι στιγμής όλα φαίνονται μια χαρά.

Για την εγκατάσταση χρειάστηκε έτσι κι αλλιώς αρκετό μήκος σωλήνα (γύρω στα 7 μέτρα γιατί έπρεπε να διασχίσει διπλανό δωμάτιο για να φτάσει μπαλκόνι) οπότε δεν υπήρχε θέμα ελάχιστου μήκους. Αντλία κενού χρησιμοποίησε ο μάστορας αλλά δεν νομίζω ότι συμπλήρωσε ψυκτικό υγρό για το τόσο μήκος σωλήνα. Δεν ξέρω και με τι μηχάνημα γίνεται βέβαια αυτή η συμπλήρωση οπότε ίσως να το έκανε κι απλά να μην το κατάλαβα. Από απόδοση στην ψύξη πάντως φαίνεται εντάξει οπότε ελπίζω ότι είναι ΟΚ. Το κλιματιστικό είναι σε μικρό δωμάτιο γραφείου και το δροσίζει πολύ άνετα. Το βάζω στους 28 και αθόρυβη λειτουργία και μέσα σε λίγα λεπτά γίνεται μια χαρά.

Επίσης και η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα είναι πολύ αθόρυβες και με το WiFi ολα μια χαρά. Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Σωστός. Φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά και το δικό μου. Ελπίζω να μην έχουμε θέματα.

4 λεπτά πριν, super7 είπε

Καλησπέρα

Έχω πάρει 2 Daikin 9000btu εδώ και περίπου 1.5 χρόνο για τα υπνοδωμάτια.  Επίσης έχω αγοράσει και 5 χρόνια εγγύηση από το κατάστημα που τα αγόρασα . Το προβλημα που εχω είναι ότι στην ψύξη , αν το ρυθμίσω σε θερμοκρασία 27 βαθμούς, στο δωματιο έχω 25 βαθμούς και παγώνω . Αν το ρυθμίσω σε μεγαλύτερη θερμοκρασία το κλιματιστικό μυρίζει σαν μούχλα. Μίλησα με Daikin και μου είπαν ότι μέχρι 27 βαθμούς είναι το μέγιστο που μπορώ να βάζω.  Καμιά ιδέα ?

Επίσης στις διακοπές μενω σε κάτι δωμάτια που έχουν κάτι κινέζικα κλιματιστικά και δουλεύουν μια χαρά ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Γιατί πλήρωσα εγώ την πιο ακριβή μάρκα ? 

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι δεν μπορώ να το έχω ανοιχτό το βράδυ γιατι κάνει πολύ κρύο.  

Επίσης το Fujitsu που έχω στο σαλόνι δουλεύει υποδειγματικά . 

Μπορώ να ζητήσω αντικατάσταση από το κατάστημα? Υπάρχει άλλη λύση ?

Atxc25 b ? Έχεις πάρει ?

10 λεπτά πριν, Specs είπε

ειναι πραγματι ψυχωση,αλλα εχει και βαση:αν ειναι να δουλευει σαν ονοφ τι το λενε ινβερτερ?

επισης ολη η θεωρια περι εξαλειψης για λογους οικονομιας και μακροζωιας των  συνεχομενων ανοιγοκλεισιματων των συμπιεστων που πηγε?

Γιατί το 24ρι on-off δουλεύει 2800W - 0W - 2800W. Το inverter μια χαρά invertαρει στα 300 - 500 - 800 - 900 -1100 κλπ.

Στα γραφήματα του, έδειχνε τα πολλά on-off του έκανε 200W -  0W - 200W. Έχει καμμιά σχέση το ένα on-off με το άλλο?

Αν κάποιο κατεβαίνει και πιο χαμηλά ΚΑΙ με καλή απόδοση ακόμα καλύτερα. Αν όχι πάλι μια χαρά. Εκτός και αν καταλαβαίνεις τα 50-100W διαφορά σε έναν χώρο που θέλει 24αρι (ή κοιτάς γραφήματα).

Ναι αυτό πρέπει να είναι (είμαι διακοπές και δεν μπορώ να το τσεκαρω )

Επειδή έχω τέτοιο μετά από 10 μήνες ανταλλαγών mail και επισκέψεων από τεχνικούς με καταγραφικό της daikin μου άλλαξαν πλακέτα , έχουν αλλάξει και άλλοι από εδώ μέσα για το συγκεκριμένο μοντέλο 

14 λεπτά πριν, dimostr είπε

Επειδή έχω τέτοιο μετά από 10 μήνες ανταλλαγών mail και επισκέψεων από τεχνικούς με καταγραφικό της daikin μου άλλαξαν πλακέτα , έχουν αλλάξει και άλλοι από εδώ μέσα για το συγκεκριμένο μοντέλο 

Είχες το ίδιο πρόβλημα ? Βελτιώθηκε μετά την αλλαγή πλακέτας ?

Ευχαριστώ πολύ

Είχες το ίδιο πρόβλημα ? Βελτιώθηκε μετά την αλλαγή πλακέτας ?

Ευχαριστώ πολύ

Η νέα πλακέτα είναι με offset 0,5 αντί για 3,5 που έχει η μαμισια , εγώ είχα θέμα μεγάλο στη θέρμανση , μετα από την αλλαγή δουλεύει ρολόι 

Σε μια αντικατασταση χαλασμενου 9000btu με 12000 βγαινει το παλιο και μπαινει το καινουργιο στην ιδια τρυπα και βαση εξω ; Υπαρχει κατι που πρεπει να γινει οπωσδηποτε ;  3 μετρα σωληνας / να εχουν κανει κενο  οτι και να λενε . Ευχαριστω

Mετα από μελέτη εδώ μέσα κατέληξα στο toshiba shorai edge 24αρι από varelas-shop.gr

Το μηχάνημα είναι κτήνος, και θα το χαρακτήριζα ως αθόρυβο, σίγουρα καθόλου ενοχλητικό. Έχεις πολλές λειτουργίες στο τηλεκοντρόλ, εντύπωση μου έκανε η power sel στην οποία μπορεις να μειώσεις την απόδοση λογικά και την κατανάλωση στο 75 και 50%. 

Αισθητικά στο σαλόνι σε άσπρο τοίχο είναι σαν να μην υπάρχει παρόλο το μεγάλο του μέγεθος.

Τόσα λεφτά όμως και να μην έχει wifi; 83€ για το modular wifi τα δίνεις;;; Μάλλον όχι. Για τον ιονιστή που στερείται δεν ξέρω κατά πόσο είναι χρήσιμος ή αν θα έκανε διαφορα στην ατμόσφαιρα. 

Ευχαριστημένος όμως. Ένα πρώην βραστό σαλόνι έγινε παράδεισος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nixi είπε

Έχει καμμιά σχέση το ένα on-off με το άλλο?

δεν ακριβολογουσα,αλλα και να πρεπει να πας σε 3 μεγεθη πιο επανω για να παρεις ελαχιστα λογικα,ειναι ξεφτιλα...

πχ ο @userAnon λογικα θα στρωνει απο τους 36 και πιο πανω που θα πεφτει η αποδοση του...ιδωμεν

και με αφορμη αυτα τα καταραμενα ελαχιστα btus εφτιαξα ενα πινακακι για τις θερμοκρασιες των 35 40 και 45

οπυ φαινονται τα ελαχιστα αλλα και τα μεγιστα για ολα τα Toshiba(νακαρι να ειχα στοιχεια και για αλλες φιρμες)

και εβαλα και εναν λογο μεγιστων προς ελαχιστα btus για να φαινεται η ελαστικοτητα του εκαστοτε κλιματιστικου,το ευρος δηλαδη.

Υποθετω ενας μηχανολογος,θα μελετουσε ποσα ελαχιστα και μεγιστα θελει ο χωρος σε μερικες θερμοκρασιες και θα διαλεγε αναλογως ποιο τα καλυπτει...

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1782021 124552 πμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1782021 125148 πμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1782021 125227 πμ.jpg

18 λεπτά πριν, barimagas είπε

Ένα πρώην βραστό σαλόνι έγινε παράδεισος.

μπραβο...αν παιζει και κανα στοιχειο καταναλωσης ριχτο

αν μη τι αλλο,ο φιλος μας ο @userAnon oπως θα δεις στις τελευταιες σελιδες,εχει θεμα...οποτε οποια πληροφορια για συμπεριφορα,χωρο κλπ δεκτη!

Επεξ/σία από Specs

Πάντως εγώ με το Midea δεν έχω παρατηρήσει κάποιο offset, βάζω 25 και χωρίς follow me το θερμόμετρο δωματίου θα δείξει 25.0 το πολύ 25.3, το ίδιο αν το ρυθμίσω 26.

Από κατανάλωση 61kwh Ιούνιο/ 118kwh Ιούλιο

• Like 1

2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Πάντως εγώ με το Midea δεν έχω παρατηρήσει κάποιο offset, βάζω 25 και χωρίς follow me το θερμόμετρο δωματίου θα δείξει 25.0 το πολύ 25.3, το ίδιο αν το ρυθμίσω 26.

Από κατανάλωση 61kwh Ιούνιο/ 118kwh Ιούλιο

εξαρταται ποσο ψηλα τοποθετηθηκε,οχι αυτο,αλλα το εκαστοτε μηχανημα και που  μετρας

39 λεπτά πριν, barimagas είπε

Mετα από μελέτη εδώ μέσα κατέληξα στο toshiba shorai edge 24αρι από varelas-shop.gr

Το μηχάνημα είναι κτήνος, και θα το χαρακτήριζα ως αθόρυβο, σίγουρα καθόλου ενοχλητικό. Έχεις πολλές λειτουργίες στο τηλεκοντρόλ, εντύπωση μου έκανε η power sel στην οποία μπορεις να μειώσεις την απόδοση λογικά και την κατανάλωση στο 75 και 50%. 

Αισθητικά στο σαλόνι σε άσπρο τοίχο είναι σαν να μην υπάρχει παρόλο το μεγάλο του μέγεθος.

Τόσα λεφτά όμως και να μην έχει wifi; 83€ για το modular wifi τα δίνεις;;; Μάλλον όχι. Για τον ιονιστή που στερείται δεν ξέρω κατά πόσο είναι χρήσιμος ή αν θα έκανε διαφορα στην ατμόσφαιρα. 

Ευχαριστημένος όμως. Ένα πρώην βραστό σαλόνι έγινε παράδεισος.

Στο eshop νομίζω το είχα δει 69

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...