Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Gadwin είπε

Καλησπέρα,

Είχα ρωτήσει πριν λίγους μήνες για αγορά κλιματιστικού και μου απάντησε αναλυτικά ο φίλος liakjim,

για να μην τα πολυλογώ δεν τον άκουσα 😆 και κατέληξα και πήρα ένα tcl miracle 12άρι, με δωρεάν παράδοση και εγκατασταση 469 ευρώ από Κωτσόβολο. Κουράστηκα να το ψάχνω και προχώρησα στην αγορά επειδή ήταν φτηνό και 10 χρόνια εγγύηση. 

Θέλει κανείς να του πω καμία πληροφορία για το κλιματιστικό; 

Δεν ξέρω ακόμα εάν είναι καλό ή κακό, ούτε πως είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Έχουμε 20 χρόνια να αγοράσουμε κλιματιστικό.

1) Τα παιδιά που το έβαλαν το έχουν βάλει σχετικά καλά και χωρίς πολλές σκόνες κλπ. 

2) Αυτό που έχω διαβάσει για τις σωλήνες να είναι 3 μέτρα δεν το έκαναν ούτε κάποιο μηχάνημα αντλία κενού. Θα στείλω μήνυμα με φωτό στην tclgreece να τους ενημερώσω και να ρωτήσω εάν όλα καλά αλλιώς θα την πληρώσει ο κωτσόβολος ή ο τεχνικός. 

3) Το καλώδιο ρεύματος επειδή δεν είχε πρίζα πάνω, μου είπαν εάν θέλω το βάζω κατευθείαν στη διακλάδωση άμα θέλω χωρίς πρόβλημα. 

4) Σύνδεση στο wifi έγινε πανεύκολα και δεν χρειάστηκε κάποια επιπλέον συσκευή module. 

5) Η εξωτερική μονάδα είναι στο τοίχο και μάλιστα πολύ ψηλά, πάλι καλά δεν θα έχουν χώρο να κάτσουν περιστέρια.

6) Το μοντέλο που μου έφεραν είναι το tcl miracle-12CHSA/VEI, αν και στο σκρουτζ είδα ότι έχει μια μικρή διαφορά το μοντέλο '12CHSA/VE' δεν ξέρω εάν υπάρχει διαφορά. 

7) Φαίνεται ότι βγάζει παγάκια το κλιματιστικό αλλά θα το δούμε και σε καμιά καλή ζέστη. 

8 ) Η εξωτερική μονάδα δεν ακούω να κάνει θόρυβο καθόλου προς το παρόν. Η εσωτερική απλά ο αέρας ακούγεται και μου φαίνεται αθόρυβο. 

Καλές πρώτες εντυπώσεις γενικά. Όποιος θέλει να τσεκάρουμε κάτι ελεύθερα ας με ρωτήσει και αν μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως σας στέλνω βίντεο και φωτό. 

Μακάρι να είναι σωστή επιλογή και να κρατήσει.

https://ibb.co/XSVD3mr
https://ibb.co/mGYz0d0
https://ibb.co/qytZ0ZM
https://ibb.co/SfZf7Kc

Μπορούσε να στο τοποθετήσει την εξωτερική μονάδα χαμηλότερα. Νομίζω το προβλέπει και το εγχειρίδιο. Δεν έβαλαν τρία μέτρα σωληνώσεις και δεν χρησιμοποίησαν αντλία κενού. Μακάρι εσωτερικά οι αποστάσεις να είναι αυτές που προβλέπονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Specs είπε

αλλα δεν αποκλειεται και να στρωσει η κατασταση σε λιγες ημερες...

πως μπορεί να στρώσει η κατάσταση?

13 λεπτά πριν, Specs είπε

δοκιμασε και το τεστ με τον ανεμιστηρα,για να ξερεις αν κοβει τα ονοφ με την προσθηκη φορτιου μεσω σπρωξιματος στα ανοιχτα υπνοδωματια,,χωρις απωλεις πλεον (οπως εχει ο αποροφητηρας και το παραθυρο μισανοιχτο)

Ας πούμε ότι το δοκιμάσω και δεν κάνει on-off. Εκεί βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι σίγουρα είναι μεγάλο για τον χώρο? Πλέον η εναλλακτική να αλλάξω θέση στο κλιματιστικό δεν υφίσταται.

35 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Στους 30 μπορει να ειναι μεγαλο το μηχανημα και στους 45 οριακο. Ακομη χειροτερα το χειμωνα.

Αυτό είναι που φοβόμουν γενικά, γιατί όντως οι διακυμάνσεις είναι μεγάλες μέσα και για "σιγουριά" πήρα το 24αρι. 

37 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Με τον απορροφητηρα κλειστο θα κανει off.  Νομιζω δε θα αλλαξει η ανεση ομως.

Αυτό νομίζω και εγώ. Θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες που θα έχει και μεγαλύτερη ζέστη. Νομίζω (ελπίζω) ότι σε μεγαλύτερη ζέστη με ζήτηση 26 δεν θα κάνει on-off γιατί θα πιάνει πιο αργά την ζητούμενη από ότι σήμερα.

Τέλος πάντων, θα συνεχίσω τις δοκιμές για να δω ποια ρύθμιση είναι το περισσότερο βολική από θέμα άνεσης και κατανάλωσης. 

Το παλιό 18αρι Hitachi ήταν στα 17000 btu στην ψύξη και 22000 στην θέρμανση. 

Ενώ το toshiba είναι 23800 στην ψύξη και 27000 στην θέρμανση (αν δεν κάνω λάθος).

από ότι έχω καταλάβει όμως από μόνα τους αυτά τα νούμερα δεν λένε και πολλά

image.png.5bc5fdfcf641831418d73495394a9597.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, userAnon είπε

θα πιάνει πιο αργά την ζητούμενη από ότι σήμερα

Αυτό είναι λάθος , η ουσία είναι το κλιματιστικό να είναι αρκετό ώστε να πιάνει πολύ γρήγορα την θερμοκρασία να την διατηρεί και να μην χρειάζεται να κάνει on  off γιατί μπορεί να εκμεταλλευτεί τα ελάχιστα watt που μπορεί να κατέβει και ετσι αυτή η ελάχιστη παραγόμενη ενέργεια να είναι ίση με τις απωλειες του χώρου ώστε το μηχάνημα να ισορροπεί , αυτό προϋποθέτει βεβαια ότι το μηχάνημα δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό για το χώρο 

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ας πούμε ότι το δοκιμάσω και δεν κάνει on-off. Εκεί βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι σίγουρα είναι μεγάλο για τον χώρο? Πλέον η εναλλακτική να αλλάξω θέση στο κλιματιστικό δεν υφίσταται.

Αυτό είναι που φοβόμουν γενικά, γιατί όντως οι διακυμάνσεις είναι μεγάλες μέσα και για "σιγουριά" πήρα το 24αρι. 

Αυτό νομίζω και εγώ. Θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες που θα έχει και μεγαλύτερη ζέστη. Νομίζω (ελπίζω) ότι σε μεγαλύτερη ζέστη με ζήτηση 26 δεν θα κάνει on-off γιατί θα πιάνει πιο αργά την ζητούμενη από ότι σήμερα.

Τέλος πάντων, θα συνεχίσω τις δοκιμές για να δω ποια ρύθμιση είναι το περισσότερο βολική από θέμα άνεσης και κατανάλωσης. 

Το παλιό 18αρι Hitachi ήταν στα 17000 btu στην ψύξη και 22000 στην θέρμανση. 

Ενώ το toshiba είναι 23800 στην ψύξη και 27000 στην θέρμανση (αν δεν κάνω λάθος).

από ότι έχω καταλάβει όμως από μόνα τους αυτά τα νούμερα δεν λένε και πολλά

image.png.5bc5fdfcf641831418d73495394a9597.png

Άποψη μου που την έχω ξαναπεί.

Έδωσες 1000€ μηχάνημα και εγκατάσταση για να πετύχεις κάτι.

Το πέτυχες;

Ακόμα δεν ξέρεις.

Θα πρέπει να κάνεις υπομονή, να αφήσεις τον εαυτό σου να εξοικειωθεί με το κλιματιστικό, τον χώρο να παραλάβει τα φορτία και το μηχάνημα να ισορροπήσει. Και τα σημεία ισορροπίας είναι άπειρα. Τώρα μπορεί να είναι χαλαρουιτα αλλά δεν το έχεις δει σε παρατεταμένο καύσωνα. Δεν το έχεις σε συνεχόμενα κρύα.

Επίσης τα διαγράμματα σου κάνουν κακό. Αξιοποίησέ τα ώστε να βρεις τρόπο λειτουργίας όχι να βλέπεις εφιάλτες.

Και θα πρότεινα να ξεφύγεις απ'τον ψυχαναγκασμό των on off . Αν θέλει όντως 24αρι ο χώρος σου, δεν υπάρχουν 24αρια που θα κατέβουν τόσο χαμηλά ώστε να μην κάνουν onoff κάποια στιγμή. Εξαιρουμένου του asyg24klca ίσως.

Πιστεύω ότι βιάζεσαι. Του χρόνου τον Αύγουστο τα λέμε να είμαστε καλά.

• Like 1

4 λεπτά πριν, userAnon είπε

4 λεπτά πριν, userAnon είπε

ξεκινησα  να απαντησω και λεω πριν απο αυτο,ας τρεξω τον υπολογισμο για τις αναγκες σου ξανα...μηπως εχεις κανει καποιο χοντρο λαθος? εννοω οτι θεωρωντας πως ο κατασκευαστης σας εριξε,εβαλες το σπιτι τελειως αμονωτο και βγηκαν 6,3 kw??? εγω με τα δικα σου δεδομενα,εχω βγαλει απο 7,8 kw για τελειως αμονωτο στις 3 πλευρες,μεχρι 3,5 kw για πολυ καλη και τελος 5 kw μια μεση κατασταση...

3 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Μπορούσε να στο τοποθετήσει την εξωτερική μονάδα χαμηλότερα. Νομίζω το προβλέπει και το εγχειρίδιο. Δεν έβαλαν τρία μέτρα σωληνώσεις και δεν χρησιμοποίησαν αντλία κενού. Μακάρι εσωτερικά οι αποστάσεις να είναι αυτές που προβλέπονται.

Τον άκουσα να λέει στο βοηθό του να κόψει σωλήνα 1.20.... έστειλα στην tcl μήνυμα να είμαι καλυμμένος. Θα ενημερώσω για την απάντηση όταν την έχω. για κάποιο λόγο δεν ανέβηκαν οι φωτό μου όλες. 

υγ.

1. Ξαναέβαλα τις φωτό γιατί πριν δεν δούλευαν νομίζω. 

2. Το παλιό κλιματιστικό είναι μάρκας Chrysler και δεν έχει κάνει ποτέ σερβις!! δουλεύει ακόμα χαχαχαχα

3 λεπτά πριν, Specs είπε

ξεκινησα  να απαντησω και λεω πριν απο αυτο,ας τρεξω τον υπολογισμο για τις αναγκες σου ξανα...μηπως εχεις κανει καποιο χοντρο λαθος? εννοω οτι θεωρωντας πως ο κατασκευαστης σας εριξε,εβαλες το σπιτι τελειως αμονωτο και βγηκαν 6,3 kw??? εγω με τα δικα σου δεδομενα,εχω βγαλει απο 7,8 kw για τελειως αμονωτο στις 3 πλευρες,μεχρι 3,5 kw για πολυ καλη και τελος 5 kw μια μεση κατασταση...

σε αυτά που έκανα έβγαζα 5,8 με 6 kw. 

Αυτό που αλλάζει πολύ το αποτέλεσμα στην περίπτωση μου είναι η μόνωση ταράτσας. Αν έχει βάλει 5αρι όπως λέει ή 3αρι όπως φανταζόμαστε (με τον γείτονα).

Θερμικές Απώλειες

6030.74Watt

5186.43KCal/h

134.02Watt/m2

115.25KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:2018Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:45 m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:2.80 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμησηΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Οροφή σε επαφή με:ΑέραΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ.Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2Αλλαγή
Παράθυρα:2Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμιαΑλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%

1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Με τον απορροφητηρα κλειστο θα κανει off.  Νομιζω δε θα αλλαξει η ανεση ομως.

Πραγματικά, αυτή η ψύχωση που έχουμε αποκτήσει εδω με τα ον/οφφ τι φάση είναι;

Εφόσον δεν αλλάζει όντως η θερμική άνεση τι μας νοιάζει αν κάνει on/off εφόσον αυτό γίνεται σε λογικά Watt και δε χτυπάει 1000ρικα και πάνω;

Να καταθέσω από την εμπειρία μου με το ινβεντορ στο υπνοδωματιο ότι δεν είναι πια ΤΟΣΟ τραγικό το on/off. 

Νομίζω το περισσότερο σημαντικό είναι ο χώρος να κλιματίζεται μόνιμα. Εφόσον φέρει τον χώρο στη ζητούμενη έπειτα είτε με ον/οφφ είτε με χαμηλά Watt θα τον συντηρήσει εύκολα.

για παράδειγμα τον χειμώνα και να άφηνα ανοικτό παράθυρο για κάμποση ώρα η θερμοκρασία του σπιτιού δεν άλλαζε παρά κάτι ψηλά, μόλις έκλεινα επανερχόταν άμεσα, σαν ο χώρος πια να ισορροπουσε τη θερμοκρασία μόνος του.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, userAnon είπε

σε αυτά που έκανα έβγαζα 5,8 με 6 kw. 

Αυτό που αλλάζει πολύ το αποτέλεσμα στην περίπτωση μου είναι η μόνωση ταράτσας. Αν έχει βάλει 5αρι όπως λέει ή 3αρι όπως φανταζόμαστε (με τον γείτονα).

Θερμικές Απώλειες

6030.74Watt

5186.43KCal/h

134.02Watt/m2

115.25KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:2018Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:45 m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:2.80 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμησηΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Οροφή σε επαφή με:ΑέραΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ.Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2Αλλαγή
Παράθυρα:2Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμιαΑλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%

5kw = 18

6=21

7=24

Αλλά τι να καταλάβεις από την μπακαλιστικη εφαρμογή;

Παράδειγμα ο χώρος που έχω το asyg24klca έχει 7.5 με την εφαρμογή. Αν ήθελα μόνο ψύξη, στην πράξη θα αρκούσε ένα 18αρι. Στη θέρμανση δεν φτάνει ούτε το 24αρι καλά καλά.

Άλλο σπίτι μπορεί να είναι το ανάποδο. Με τις ίδιες απώλειες στην εφαρμογή.

Επεξ/σία από liakjim

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

5kw = 18

6=21

7=24

ναι αλλα τοσες φορες αναφερθηκε οτι τα μεγαλα ινβερταρουν ανετα,με μερικο φορτιο.

Γιατι λοιπον το 24ρι του,να μην κατεβαινει σε 18ρι και ακομη πιο κατω?

26 λεπτά πριν, Gadwin είπε

Τον άκουσα να λέει στο βοηθό του να κόψει σωλήνα 1.20.... έστειλα στην tcl μήνυμα να είμαι καλυμμένος. Θα ενημερώσω για την απάντηση όταν την έχω. για κάποιο λόγο δεν ανέβηκαν οι φωτό μου όλες. 

υγ.

1. Ξαναέβαλα τις φωτό γιατί πριν δεν δούλευαν νομίζω. 

2. Το παλιό κλιματιστικό είναι μάρκας Chrysler και δεν έχει κάνει ποτέ σερβις!! δουλεύει ακόμα χαχαχαχα

Μέσα σε βλέπω εντάξει. Το μονομπλοκ θα κάνει θόρυβο αλλά φέρνει και φρέσκο απέξω. Είχαμε 2 Philco made in USA . Πολύ θορυβώδεις για σπίτι και ενεργοβόρα

• Like 1
  • Confused 1

13 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

ραγματικά, αυτή η ψύχωση που έχουμε αποκτήσει εδω με τα ον/οφφ τι φάση είναι;

ειναι πραγματι ψυχωση,αλλα εχει και βαση:αν ειναι να δουλευει σαν ονοφ τι το λενε ινβερτερ?

επισης ολη η θεωρια περι εξαλειψης για λογους οικονομιας και μακροζωιας των  συνεχομενων ανοιγοκλεισιματων των συμπιεστων που πηγε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ τελικά TCL Miracle II 9000 BTU πήρα και μέχρι στιγμής όλα φαίνονται μια χαρά.

Για την εγκατάσταση χρειάστηκε έτσι κι αλλιώς αρκετό μήκος σωλήνα (γύρω στα 7 μέτρα γιατί έπρεπε να διασχίσει διπλανό δωμάτιο για να φτάσει μπαλκόνι) οπότε δεν υπήρχε θέμα ελάχιστου μήκους. Αντλία κενού χρησιμοποίησε ο μάστορας αλλά δεν νομίζω ότι συμπλήρωσε ψυκτικό υγρό για το τόσο μήκος σωλήνα. Δεν ξέρω και με τι μηχάνημα γίνεται βέβαια αυτή η συμπλήρωση οπότε ίσως να το έκανε κι απλά να μην το κατάλαβα. Από απόδοση στην ψύξη πάντως φαίνεται εντάξει οπότε ελπίζω ότι είναι ΟΚ. Το κλιματιστικό είναι σε μικρό δωμάτιο γραφείου και το δροσίζει πολύ άνετα. Το βάζω στους 28 και αθόρυβη λειτουργία και μέσα σε λίγα λεπτά γίνεται μια χαρά.

Επίσης και η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα είναι πολύ αθόρυβες και με το WiFi ολα μια χαρά. Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Επεξ/σία από atrias
  • Like 2
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...