Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα πρόκειται να αγοράσω κλιματιστικό θα ήθελα την γνώμη σας για το toyotomi 656r32 σε 18αρη για χώρο με πολλές απώλειες 45τμ εννοιών και ποιο πολύ για θέρμανση. Κάθε πρόταση δεκτή. Και για προβλήματα στο συγκεκριμένο. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

• Απαντ. 28,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

6101

• dimostr

2725

• Specs

1497

• userAnon

680

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, userAnon είπε

Ωρα 13:30 ανάψαμε φούρνο + αποροφητηρα. Σήμερα δεν έκανε on-off προς το παρόν.

Αλλά μπερδεύτηκα. αυτό με τον αποροφητήρα για το on-off το πρότεινες?

image.png.eb8059112042e146126ecacfc179e7d7.png

ναι,για να εχει μεγαλυτερο εικονικα χωρο να καλυψει το κλιματιστικο,βαζοντας συνεχως μεσα ζεστο αερα απο παραθυρο υπνοδωματιου

22 λεπτά πριν, Zaxos1 είπε

Καλησπέρα πρόκειται να αγοράσω κλιματιστικό θα ήθελα την γνώμη σας για το toyotomi 656r32 σε 18αρη για χώρο με πολλές απώλειες 45τμ εννοιών και ποιο πολύ για θέρμανση. Κάθε πρόταση δεκτή. Και για προβλήματα στο συγκεκριμένο. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/746470-συμβουλές-κι-απορίες-για-κλιματιστικά-part-2/page/4/?tab=comments#comment-58069760

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Zaxos1 είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

(δεν συνιστάται toyotomi για θέρμανση).

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, userAnon είπε

26 ζήτηση -

αέρας 2 (ακούγεται λίγο) - 

περσίδες πάνω και κίνηση δεξιά αριστερά -

από άνεση το πρωί δροσερά το μεσημέρι μια χαρά.

Νομιζω οτι εκει εισαι.
Καθε μερα 8ωρο το δουλευεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Νομιζω οτι εκει εισαι.
Καθε μερα 8ωρο το δουλευεις?

Συνήθως ναι. Ειδικά το καλοκαίρι. Σε μεγάλες ζέστες/κρυα το αφήνω όλη την ημέρα.

Εσυ με το 18αρι edge είσαι ικανοποιημένος? Επειδή είπες ότι έχουμε κοντινά σε προσανατολισμό σπίται και με ταράτσα από επάνω, πόσα τετραγωνικά καλύπτεις? Σου κάνει on-off?

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Νομιζω οτι εκει εισαι.

Με απορροφητήρα όμως...δεν μπορεί να είναι έτσι συνέχεια.

3 λεπτά πριν, userAnon είπε

Εσυ με το 18αρι edge είσαι ικανοποιημένος? Επειδή είπες ότι έχουμε κοντινά σε προσανατολισμό σπίται και με ταράτσα από επάνω, πόσα τετραγωνικά καλύπτεις? Σου κάνει on-off?

Δεν έχουν καμία σχέση τα σπίτια σας, trust me.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μόλις έφυγε ο φίλος πολιτικός μηχανικός. Μου είπε και αυτός να ξεχάσω το δοκάρι. 

Από τα διαγράμματα που έχεις δει και την όλη συζήτηση, αν αγόραζα από την αρχή (μπορεί να το πουλήσω) τι θα πρότεινες να πάρω? 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

δεν συνιστάται toyotomi για θέρμανση).

Άρα πρέπει να λες και το ίδιο και για τα  gree και για τα φασον αυτών που είναι αρκετά μοντέλα inventor 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Άρα πρέπει να λες και το ίδιο και για τα  gree και για τα φασον αυτών που είναι αρκετά μοντέλα inventor 

Εννοείται (μιλάω πάντα για μεγάλα μοντέλα 18Κ , 24Κ).

Μέσα βάζω και τα midea και όλα τα φασόν αυτών.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είχα ρωτήσει πριν λίγους μήνες για αγορά κλιματιστικού και μου απάντησε αναλυτικά ο φίλος liakjim,

για να μην τα πολυλογώ δεν τον άκουσα 😆 και κατέληξα και πήρα ένα tcl miracle 12άρι, με δωρεάν παράδοση και εγκατασταση 469 ευρώ από Κωτσόβολο. Κουράστηκα να το ψάχνω και προχώρησα στην αγορά επειδή ήταν φτηνό και 10 χρόνια εγγύηση. 

Θέλει κανείς να του πω καμία πληροφορία για το κλιματιστικό; 

Δεν ξέρω ακόμα εάν είναι καλό ή κακό, ούτε πως είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Έχουμε 20 χρόνια να αγοράσουμε κλιματιστικό.

1) Τα παιδιά που το έβαλαν το έχουν βάλει σχετικά καλά και χωρίς πολλές σκόνες κλπ. 

2) Αυτό που έχω διαβάσει για τις σωλήνες να είναι 3 μέτρα δεν το έκαναν ούτε κάποιο μηχάνημα αντλία κενού. Θα στείλω μήνυμα με φωτό στην tclgreece να τους ενημερώσω και να ρωτήσω εάν όλα καλά αλλιώς θα την πληρώσει ο κωτσόβολος ή ο τεχνικός. 

3) Το καλώδιο ρεύματος επειδή δεν είχε πρίζα πάνω, μου είπαν εάν θέλω το βάζω κατευθείαν στη διακλάδωση άμα θέλω χωρίς πρόβλημα. 

4) Σύνδεση στο wifi έγινε πανεύκολα και δεν χρειάστηκε κάποια επιπλέον συσκευή module. 

5) Η εξωτερική μονάδα είναι στο τοίχο και μάλιστα πολύ ψηλά, πάλι καλά δεν θα έχουν χώρο να κάτσουν περιστέρια.

6) Το μοντέλο που μου έφεραν είναι το tcl miracle-12CHSA/VEI, αν και στο σκρουτζ είδα ότι έχει μια μικρή διαφορά το μοντέλο '12CHSA/VE' δεν ξέρω εάν υπάρχει διαφορά. 

7) Φαίνεται ότι βγάζει παγάκια το κλιματιστικό αλλά θα το δούμε και σε καμιά καλή ζέστη. 

8 ) Η εξωτερική μονάδα δεν ακούω να κάνει θόρυβο καθόλου προς το παρόν. Η εσωτερική απλά ο αέρας ακούγεται και μου φαίνεται αθόρυβο. 

Καλές πρώτες εντυπώσεις γενικά. Όποιος θέλει να τσεκάρουμε κάτι ελεύθερα ας με ρωτήσει και αν μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως σας στέλνω βίντεο και φωτό. 

Μακάρι να είναι σωστή επιλογή και να κρατήσει.

https://ibb.co/XSVD3mr
https://ibb.co/mGYz0d0
https://ibb.co/qytZ0ZM
https://ibb.co/SfZf7Kc

• Thanks 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα από ότι καταλαβαίνω λες ότι πρέπει να βρω κάποια άλλη ρύθμιση? 

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έναν μηχανολόγο μηχανικό.

Μήπως έχεις ή κάποιος άλλος φίλος κάποιον να προτείνεις? (με πμ)

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με τον απορροφητηρα κλειστο θα κανει off.  Νομιζω δε θα αλλαξει η ανεση ομως.
Αλλο ενα setting που θα μπορουσε να δοκιμαστει ειναι 27 C και ανοιχτο 24ωρο με το fan στο auto με την προυπόθεση οτι δε θα εχει πανω απο μιση κιλοβατωρα διαφορα στην καταναλωση.
Οτι γραφω επικεντρωνεται στην ανεση. Αν θελει ωραια διαγραμματα ας παει να βαλει ενα 18αρι με το ρισκο να κρυωνει τον χειμώνα.

Δεν ξερω τι χωρο εχει αλλα η εκτεθειμενη ταρατσα και οι γυρω τοιχοι κανουν τις απωλειες λαστιχο.
Στους 30 μπορει να ειναι μεγαλο το μηχανημα και στους 45 οριακο. Ακομη χειροτερα το χειμωνα.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, userAnon είπε

Άρα από ότι καταλαβαίνω λες ότι πρέπει να βρω κάποια άλλη ρύθμιση? 

one more time...(γνωμη μου παντα)

καταρχην μην βιαζεσαι,δεν εισαι σε καυσωνα χωρις κλιματιστικο η σε παγωνιες...εισαι με κλιματιστικο,πιθανον μεγαλυτερο απο οτι χρειαζεσαι, αλλα δεν αποκλειεται και να στρωσει η κατασταση σε λιγες ημερες...

δοκιμασε και το τεστ με τον ανεμιστηρα,για να ξερεις αν κοβει τα ονοφ με την προσθηκη φορτιου μεσω σπρωξιματος στα ανοιχτα υπνοδωματια,,χωρις απωλεις πλεον (οπως εχει ο αποροφητηρας και το παραθυρο μισανοιχτο)

αλλος τροπος ειναι να το παιξεις δημοσιος υπαλληλος,(ψυξη και θερμανση μαζι στον ιδιο χωρο για απολυτη ισσοροπια και παραθυρο ανοιχτο και τυφλα ναχει το ururu sarara) να προσθεσεις στο καθιστικο,κατι που θερμαινει,οπως μια σομπα η ενα καλοριφερ λαδιου με βαθμιδες, καποια πηγη θερμοτητας που εχεις ευκαιρη.Ακομη και το Hitachi στην θερμανση αν παραμενει στον χωρο συνδεδεμενο...και ετσι να δουμε σε μεγαλυτερο φορτιο τι κανει με τα ονοφ

επειτα, ο αποροφητηρας δεν ειναι για μονιμα!,αλλα να μας δειξει οτι τελειωνουν τα ονοφ αν εχει λιγο φορτιο ακομη και πως δεν θα πας σε μικροτερο και θα εχεις παλι τα ιδια(ουτως η αλλως μεγαλο ρισκο...) μιας και τοσο καιρο δεν νομιζω οτι εχουμε βγαλει ακρη τι φταιει για τα ονοφ,(οταν δεν υπαρχει υπερδιαστασολογηση εμφανης).

21 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

ας παει να βαλει ενα 18αρι

υπηρχε και το 22ρι αλλα μενει να αποδειχτει αν φταιει αυτο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zaxos1 είπε

upologimos-klimatistikou.pdf

κ Ζαχο ελπιζω να ανειγει το pdf .

Επεξ/σία από NEKTOYO
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...